Quantcast

Lapho Ihlobo Liqala Isikhathi

Liqala nini ihlobo?

Ihlobo liqala ngokusemthethweni ngoJuni 21 ngo-1:54 am UTC (Isikhathi Esihlanganisiwe Sendawo Yonke). Le dethi eyaziwa emhlabeni wonke yaziwa nangokuthi i-Summer Solstice, usuku lonyaka olunenani eliphezulu lokukhanya kwelanga.

Isikhathi siyashintsha ehlobo

Kwamanye amazwe, njenge-United States, CanadaE-United Kingdom nasemazweni amaningi ase-Europe, ukuqala kwehlobo kuphinde kusho ukuqala kwe-Daylight Saving Time. Kulawa mazwe, isikhathi sendawo sithuthukisiwe ngehora elilodwa ngo-2:00 ekuseni ngalolo suku olusethwa yi-Summer Solstice.

Izinzuzo zokushintsha isikhathi

Izinzuzo zokushintshela ku-Daylight Saving Time zimbili: okokuqala, ukonga amandla futhi okwesibili, isikhathi esengeziwe sokujabulela ukukhanya kwelanga. Ushintsho lwesikhathi oluhlotshaniswa ne-Daylight Savings Time luveza ukwanda kokusebenza kahle kwamandla nokonga uphethiloli futhi kwandisa ukusetshenziswa kwamandla ngesikhathi sokuvuna ama-alimondi.

Ngaphezu kwalokho, Isikhathi Sokulondoloza Usuku sisivumela ukuba sijabulele ukukhanya kwelanga okwengeziwe phakathi nezinyanga ezishisa kakhulu. Lokhu kusho ukuthi singachitha isikhathi esiningi singaphandle ngezinsuku ezishisa kakhulu.

Liphela nini ihlobo?

Ihlobo liphela ngokusemthethweni ngoSepthemba 23 ngo-1:09 am UTC. Lolu suku lubizwa ngokuthi i-autumn solstice ngoba luphawula usuku lonyaka ngenani elincane lokukhanya kwelanga.

Kungase kukuthande:  Usisakaza kanjani ingxibongo?

Kwamanye amazwe, ukuphela kwehlobo kusho ukubuyela Enkathini Yasebusika. Kulokhu, isikhathi sendawo sizoshintsha sibe ngu-2:00 ekuseni ngosuku olufanayo. Lokhu kusho ukuthi amawashi azobuyela emuva ehoreni elilodwa ekushoneni kwelanga.

Amathiphu Ehlobo

Thatha ithuba lezinzuzo ze-Summer Solstice ne-Daylight Saving Time futhi uzame ukuchitha isikhathi esiningi ungaphandle. Lezi zinyanga zasehlobo zingaba futhi isikhathi sokuhlakulela imikhuba emisha enempilo.

  • Imisebenzi yangaphandle: Ukukhanya kwelanga, ukunyakaza nomoya ohlanzekile kuzokwenza izimanga empilweni nasenhlalakahleni yakho, ngakho hamba uyoshaywa umoya, ubhukude, ujikeleze noma yimuphi omunye umsebenzi owujabulelayo ngaphandle.
  • Faka ukudla okusha ekudleni kwakho: Ihlobo yisikhathi esihle sokufaka ama-flavour aqabulayo ahlukahlukene ekudleni kwakho isikhashana. Zama ukudla kwemifino kanye ngesonto futhi uphathe ukudla kwakho ngendlela ejabulisayo!
  • Phumula ngokwanele futhi unqamule: ihlobo yisikhathi sokuphumula nokuphumula. Zinike isikhathi sokuvuselela amandla akho futhi uthathe ikhefu kuzo zonke izaziso nezisusa zedijithali.

Jabulela izinzuzo zokukhanya kwelanga kanye Nesikhathi Sokulondoloza Usuku ukuze ube nehlobo elinempilo nelijabulisayo.

Lapho kuqala ihlobo, yisiphi isikhathi?

Ubulokhu uzibuza ukuthi ihlobo liqala nini? Sinini isikhathi esiqondile? Ihlobo isizini eliza ngemva kwentwasahlobo futhi libonakala ngamazinga okushisa aphakathi nendawo kanye nemvula encane.
Ukuqala kwehlobo kuncike ku-hemisphere okuyo kanye nendawo yesikhathi. Enyakatho nenkabazwe, usuku lokuqala lwehlobo lwaziwa ngokuthi yi-Summer Solstice noma i-June Solstice futhi lwenzeka lapho iLanga lifika endaweni yalo ephakeme kakhulu ngaphezu kwesibhakabhaka. i-ecuador. I-Summer Solstice yenzeka minyaka yonke ngoJuni 21, futhi isikhathi esiqondile sincike endaweni yakho yesikhathi.

Kungase kukuthande:  Ukumisa kanjani ukukhishwa

Izindawo zesikhathi zomhlaba

Ukuze wazi isikhathi esiqondile sokuqala kwehlobo, kubalulekile ukwazi zonke izindawo zesikhathi zomhlaba. Nalu uhlu lwamazoni esikhathi amakhulu:

  • GMT-12: Midway Islands, Wake Island
  • GMT-11: Samoa
  • GMT-10: Hawaii
  • GMT-9: Alaska
  • GMT-8: Isikhathi sase-Pacific
  • GMT-7: Isikhathi saseNtabeni
  • GMT-6: Isikhathi Esimaphakathi
  • GMT-5: Isimo sezulu saseNtshonalanga
  • GMT-4: Iziqhingi zase-Atlantic
  • GMT-3: Brasil
  • GMT-2: Isikhungo se-Atlantic
  • GMT-1: Ama-Azores
  • GMT+1: I-Western European
  • GMT+2: EYurophu Ephakathi
  • GMT+3: EMoscow
  • GMT+4: Arabia
  • GMT+5: I-Pakistan
  • GMT+6: I-Bangladesh
  • GMT+7: Ban Chakkri
  • GMT+8: China, Hong Kong, Philippines
  • GMT+9: Japan, Korea
  • GMT+10: ENtshonalanga Australia
  • GMT+11: i-south pacific ocean
  • GMT+12: I-New Zealand

Amahora aqondile okuqala kwehlobo

Manje njengoba usuwazi izindawo zesikhathi ezinkulu, nalu uhlu lwezikhathi eziqondile zokuqala kwehlobo ngokwezoni yesikhathi:

  • GMT-12: 10:54 PM ngoJuni 20
  • GMT-11: 11:54 PM ngoJuni 20
  • GMT-10: 12:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-9: 1:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-8: 2:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-7: 3:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-6: 4:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-5: 5:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-4: 6:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-3: 7:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-2: 8:54 AM ngoJuni 21
  • GMT-1: 9:54 AM ngoJuni 21
  • I-GMT: 10:54 AM ngoJuni 21
  • GMT+1: 11:54 AM ngoJuni 21
  • GMT+2: 12:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+3: 1:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+4: 2:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+5: 3:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+6: 4:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+7: 5:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+8: 6:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+9: 7:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+10: 8:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+11: 9:54 PM ngoJuni 21
  • GMT+12: 10:54 PM ngoJuni 21

Manje njengoba ususazi isikhathi esiqondile sokuqala kwehlobo, vele ulinde ukufika kwehlobo ukuze ujabulele izinsuku ezifudumele neziphumulele zasehlobo!

Kungase kukuthande:  Aqala nini amakilasi e-United States?

Okuqukethwe yi-athikili kuhambisana nemigomo yethu yezimiso zokuziphatha zokuhlela. Okwamanje sisebenzela ukulungisa nokuthuthukisa okuqukethwe kwethu ngezinye izilimi.

Uma ungumhumushi ogunyaziwe ungasibhalela nokusebenza nathi. (isiJalimane, iSpanishi, isiFulentshi)

Ukuze ubike iphutha lokuhumusha noma ukuthuthukiswa, chofoza lapha.

umtapo wolwazi
Thola ku-Inthanethi
Abalandeli Abakwe-Inthanethi
ukuyicubungula kalula
imanuwali encane
a ukwenza kanjani
I-TypeRelax
LavaMagazine