Quantcast

Wanneer de zomer begint

Wanneer begint de zomer?

De zomer begint officieel op 21 juni om 1:54 uur UTC (Coordinated Universal Time). Deze wereldwijd erkende datum staat ook wel bekend als de Zomerzonnewende, de dag van het jaar met de maximale hoeveelheid zonlicht.

Tijd verandert tijdens de zomer

In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, CanadaIn het Verenigd Koninkrijk en veel landen in Europa betekent het begin van de zomer ook het begin van de zomertijd. In deze landen wordt de lokale tijd om 2:00 uur een uur vooruit gezet op dezelfde dag dat de zomerzonnewende ondergaat.

Voordelen van het wijzigen van de tijd

De voordelen van het overschakelen naar zomertijd zijn twee: ten eerste energiebesparing en ten tweede meer tijd om van het zonlicht te genieten. De tijdsverandering geassocieerd met zomertijd zorgt voor een toename van de energie-efficiëntie en brandstofbesparing en verhoogt het energieverbruik tijdens de amandeloogst.

Bovendien stelt de zomertijd ons in staat om tijdens de warmste maanden van meer zonlicht te genieten. Dit betekent dat we tijdens de warmste dagen meer tijd buiten kunnen doorbrengen.

Wanneer eindigt de zomer?

De zomer eindigt officieel op 23 september om 1:09 uur UTC. Deze datum wordt genoemd herfst zonnewende omdat het de dag van het jaar markeert met de minste hoeveelheid zonlicht.

U bent wellicht geïnteresseerd:  Hoe het toiletpapier te plaatsen

In sommige landen betekent het einde van de zomer de terugkeer naar wintertijd. In dit geval verandert de lokale tijd naar 2:00 uur op dezelfde dag. Dit betekent dat de klok bij zonsondergang een uur terug gaat.

Zomertips

Profiteer van de voordelen van zomerzonnewende en zomertijd en probeer meer tijd buitenshuis door te brengen. Deze zomermaanden kunnen ook een tijd zijn om nieuwe gezonde gewoontes aan te kweken.

  • Outdoor activiteiten: Zonlicht, beweging en frisse lucht doen wonderen voor uw gezondheid en welzijn, dus ga wandelen, zwemmen, fietsen of een andere activiteit die u buitenshuis leuk vindt.
  • Voeg nieuwe voedingsmiddelen toe aan uw dieet: De zomer is een goed moment om een ​​tijdje verschillende verfrissende smaken in uw dieet op te nemen. Probeer één keer per week een vegetarische maaltijd en trakteer uw dieet op iets lekkers!
  • Zorg voor voldoende rust en verbreek de verbinding: de zomer is een tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Gun jezelf de tijd om nieuwe energie op te doen en een pauze te nemen van alle meldingen en digitale prikkels.

Geniet van de voordelen van zonlicht en zomertijd voor een gezondere en gelukkiger zomer.

Wanneer de zomer begint, wat is de tijd?

Heb je je altijd al afgevraagd wanneer de zomer begint? Wat is de exacte tijd? De zomer is een seizoen dat na de lente komt en wordt gekenmerkt door matig hoge temperaturen en minder regenval.
Het begin van de zomer hangt af van het halfrond waar u zich bevindt en de tijdzone. Op het noordelijk halfrond staat de eerste dag van de zomer bekend als de zomerzonnewende of junizonnewende en vindt plaats wanneer de zon het hoogste punt boven de aarde bereikt. Ecuador. De zomerzonnewende vindt elk jaar plaats op 21 juni en de exacte tijd hangt af van uw tijdzone.

U bent wellicht geïnteresseerd:  Alfalfa laten groeien

Wereld tijdzones

Om de exacte tijd van het begin van de zomer te weten, is het belangrijk om alle tijdzones van de wereld te kennen. Hier is een lijst met de belangrijkste tijdzones:

  • GMT-12: Midway-eilanden, Wake-eiland
  • GMT-11: Samoa
  • GMT-10: Hawaii
  • GMT-9: Alaska
  • GMT-8: Pacific tijd
  • GMT-7: Mountain Time
  • GMT-6: Central Time
  • GMT-5: Westen weer
  • GMT-4: Atlantische eilanden
  • GMT-3: Brasil
  • GMT-2: Atlantisch Centrum
  • GMT-1: Azoren
  • GMT+1: West-Europa
  • GMT+2: Midden-Europa
  • GMT+3: Moskou
  • GMT+4: Arabië
  • GMT+5: Pakistan
  • GMT+6: Banglades
  • GMT+7: Ban Chakkri
  • GMT+8: China, Hongkong, Filippijnen
  • GMT+9: Japan, Korea
  • GMT+10: West Australië
  • GMT+11: Zuidelijke Stille Oceaan
  • GMT+12: NZ

Exacte uren van het begin van de zomer

Nu je de belangrijkste tijdzones kent, is hier een lijst met de exacte tijden voor het begin van de zomer per tijdzone:

  • GMT-12: 10:54 uur op 20 juni
  • GMT-11: 11:54 uur op 20 juni
  • GMT-10: 12:54 uur op 21 juni
  • GMT-9: 1:54 uur op 21 juni
  • GMT-8: 2:54 uur op 21 juni
  • GMT-7: 3:54 uur op 21 juni
  • GMT-6: 4:54 uur op 21 juni
  • GMT-5: 5:54 uur op 21 juni
  • GMT-4: 6:54 uur op 21 juni
  • GMT-3: 7:54 uur op 21 juni
  • GMT-2: 8:54 uur op 21 juni
  • GMT-1: 9:54 uur op 21 juni
  • GMT: 10:54 uur op 21 juni
  • GMT+1: 11:54 uur op 21 juni
  • GMT+2: 12:54 uur op 21 juni
  • GMT+3: 1:54 uur op 21 juni
  • GMT+4: 2:54 uur op 21 juni
  • GMT+5: 3:54 uur op 21 juni
  • GMT+6: 4:54 uur op 21 juni
  • GMT+7: 5:54 uur op 21 juni
  • GMT+8: 6:54 uur op 21 juni
  • GMT+9: 7:54 uur op 21 juni
  • GMT+10: 8:54 uur op 21 juni
  • GMT+11: 9:54 uur op 21 juni
  • GMT+12: 10:54 uur op 21 juni

Nu je de exacte tijd van het begin van de zomer weet, wacht je gewoon op de komst van de zomer om te genieten van de warme en ontspannende zomerdagen!

U bent wellicht geïnteresseerd:  Wanneer verschijnen de symptomen van Covid meestal?

De inhoud van het artikel komt overeen met onze principes van redactionele ethiek. We werken momenteel aan het corrigeren en verbeteren van onze inhoud in andere talen.

Als u een beëdigd vertaler bent, kunt u ook schrijven om met ons samen te werken. (Duits, Spaans, Frans)

Om een ​​vertaalfout of -verbetering te melden, klikt u op hier.

truc bibliotheek
Ontdek online
Volgers online
verwerk het gemakkelijk
mini-handleiding
een hoe te doen
TypeRelax
LavaMagazine