Sinau kabeh babagan Yonkers, sawijining kutha New York

Yonkers kuwi sawijining kutha ing Westchester County, New York State. Dumunung ing pinggir kiwa Kali Hudson lan senajan cedhak banget karo kutha gedhe, nganti suwe populasine cilik banget.

yonkers

Kutha iki diadegaké ing pagunungan, saiki paling gedhé nomer papat lan kanthi populasi paling gedhé ing negara bagian New York, ngerti akeh pesona kanthi maca informasi iki.

Isi

Apa Yonkers?

Yonkers iku sawijining kutha ing Amerika Serikat, khususé ing negara bagian New York; iku uga dikenal minangka Gorad Ionkers utawa Jonkers.

Iki ngluwihi wilayah pegunungan ing pesisir wétan Kali Hudson, lan minangka komunitas paling padhet nomer papat ing negara iki. (Deleng artikel: New York )

Sajarah

Kira-kira taun 1640, Adriaen Van der Donck nampa hibah tanah saka Perusahaan Hindia Timur Walanda, ing antarané kutha iki saiki ana.

Wilayah iki, sing diarani Van der Donck Colon Donck, digunakake kanggo pambangunan pabrik sawmill pisanan ing Donya Anyar. Pakaryan kasebut khusus diadegake ing persimpangan kali Hudson lan Nepperhan.

Adriaen Van der Donck misuwur kanthi status ing Holland, negara asalé minangka Jonk Herr, sing tegesé ksatria enom utawa bangsawan enom.

yonkers

Ya, istilah iki berkembang lan beda-beda saka Jon Herr, liwat The Younckers, The Yonkers, nganti sing pungkasane digunakake, Yonkers.

Ing pungkasan abad kaping XNUMX, properti Van der Donck dituku dening kulawarga Philipse.

Ing 1680 Philipse Manor Hall dibangun, dumunung ing patemon loro watercourses ing wilayah, ing apa sing bakal dadi tetanggan Getty Square Yonkers. Omah kulawarga Philipse Manor. Bangunan iki minangka sing paling tuwa ing Westchester County.

Lokasi Yonkers ngidini pangembangan apik banget minangka titik perdagangan, uga komunitas sing beda-beda sing dumadi saka Native Americans, Inggris lan Walanda.

Wiwitane ing abad kaping XNUMX, Yonkers minangka kutha sing darmabakti kanggo pertanian Sejatine, bisnis liyane enggal muncul: sawmills, gristmills, blacksmiths, taverns, warehouses, lan warehouses.

Sajrone abad rong puloh, Yonkers ngembangake potensi industri, kanthi madeg lan mbukak akeh perusahaan. Iki kalebu:

  • Pabrik lift Otis.
  • Perusahaan karpet paling gedhe sapisan ing donya, operasi ing Lembah Nepperhan.

Kanthi owah-owahan wektu lan owah-owahan politik, sosial lan ekonomi, Yonkers uga dibayangke.

Pabrik Otis Elevator saiki dadi omah kanggo Kawasaki, produsen gerbong utama kanggo MTA, Metro North, Long Island Railroad lan sistem transportasi liyane ing saindenging jagad.

Sampeyan uga nemokake Mindspark, perusahaan sing darmabakti kanggo ngembangake aplikasi sing wigati lan misuwur ing web. Perusahaan bio-engineering ContraFect Corp.

Pabrik karpet minangka papan kanggo YoHo Artist Studios, sing nggabungake akeh seniman, tukang, musisi, lan profesi media anyar.

Saka kutha tetanèn, ing ngendi sampeyan bisa nemokake Seminari lan College of San José, sing didegaké ing taun 1886, kutha iki dadi kutha sing luwih sibuk, kanthi industri, sarana transportasi, luwih akeh populasi lan malah miniseri televisi. Nuduhake Aku Pahlawan adhedhasar kedadeyan nyata sing kedadeyan.

yonkers

Lokasi

Dumunung ing Westchester County, ing sisih kidul-wétan negara bagian New York. Dumunung watara telung kilometer ing sisih lor Manhattan. Dumunung ing zona wektu Amerika / New York. Kode pos yaiku 10702 lan kode wilayah yaiku 914.

Jembaré udakara 52.60 kilometer persegi, dipérang dadi 46,80 kilometer persegi darat lan 5,80 kilometer persegi banyu. Dumunung ing dhuwur watara 25 meter.

Kutha Yonkers wewatesan:

  • Wétan: karo Kali Bronx sing wewatesan meh kabeh.
  • Kulon: karo Kali Hudson
  • Kidul: distrik Bronx
  • Lor: kutha Greenburgh.

Pedunung

Kutha iki cukup pedunungé, nduwèni 195.976 jiwa, dadi kutha nomer papat ing negara kasebut ing babagan populasi, sawisé New York, Buffalo lan Rochester.

Thanks kanggo informasi sing dipikolehi ing sensus pungkasan, iku uga kutha paling gedhe ing Westchester County.

Nanging, senadyan wis meh rong atus ewu pedunung lan ukuran gedhe, pentinge tansah dibayangi dening metropolis gedhe New York, kaya kutha-kutha kayata Newark lan Jersey City.

yonkers

Malah nalika akeh sing mutusake kanggo manggon ing New York, kutha Yonkers, sing didegake ing taun 1650, wis saya tambah akeh populasi ing dekade pungkasan, contone:

  • Ing taun 1870 ana 12.733 jiwa.
  • Ing taun 1900 udakara 47,931
  • Ing taun 1920 mundhak dadi 100,176.
  • Ing taun 1930 ana 134,646.

populasi manca

Nduwe populasi manca sing cukup wakil, meh 25,3%, dumadi saka 34,065 individu. Kewarganegaraan utamane yaiku:

  • Italia kanthi 6930 jiwa.
  • Kutub, 4022 hab.
  • Free State Irish 3629 hab.
  • Skotlandia 3030 hab.
  • Jerman 2804 hab.
  • Cekoslowakia, 2663 hab
  • Inggris 1889 hab.
  • Rusian 1593 hab.

Kualitas urip

Kutha Yonkers nawakake gaya urip sing apik kanggo wong-wong sing pengin manggon ing papan ing njaba metropolis.

Saben dina ana luwih akeh kulawarga, profesional enom utawa wong tuwa sing mutusake manggon ing salah sawijining macem-macem lingkungan, kanthi dalan sing sepi lan wit-witan utawa ing wilayah kutha sing sregep lan rame. (Deleng artikel: Bronx)

Waterfront esplanades, papat lan setengah mil saka Kali Hudson wewatesan kulon, panorama saka Palisades Interstate Park, golf, swimming pools, luwih saka pitung puluh taman lan panggonan ngendi seni lan sajarah lubèr.

Kajaba iku, pusat blanja kanthi macem-macem toko, toko lan papan hiburan minangka atraksi Yonkers.

keamanan ing kutha

Iki minangka kutha kaping papat saka dimensi kasebut ing Amerika Serikat, amarga kerja keras Departemen Polisi lan layanan darurat sing wis makarya kanggo nyuda angkara ing Yonkers, utamane sawise muncule sawetara asosiasi kriminal.

Ing babagan keamanan lan kejahatan, Yonkers kanthi pedunung meh rong atus ewu pedunung, diprodhuksi ing setahun:

  • Kadurjanan kasar: 965
  • Rajapati: 8
  • Pelanggaran: 36
  • Perampokan kanthi intimidasi: 475.
  • Serangan: 446
  • Kadurjanan marang properti: 3145
  • Maling ing omah: 620
  • rampog: 2182
  • Nyolong kendaraan: 343
  • Pembakaran: 35

pendidikan

Ing kutha ana patang puluh sekolah umum, sawetara swasta, sekolah paroki lan siji sekolah otonom.

Populasi mahasiswa ngumpulake kira-kira rong puluh enem ewu siswa, sing disebarake ing kabeh institusi kasebut.

Sekolah Menengah Yonkers kadhaptar dening US News and World Report minangka salah sawijining sekolah menengah paling apik ing negara kasebut.

Saunders Trades & Technical High School, kadhaptar ing sepuluh persen sekolah menengah ndhuwur ing Amerika Serikat.

yonkers

Kajaba iku, uga nyoroti PEARLS Hawthorne School, salah sawijining sekolah paling apik ing negara kasebut lan pemenang penghargaan Sekolah Pita Biru Nasional.

Bedane sing ngrayakake lan nandheske karya institusi, siswa, guru lan pendidik, kulawarga lan masyarakat, ing promosi lan nggawe institusi pendidikan sing aman lan sambutan, saliyane kanggo ngatur lan nguwasani konten pendidikan sing tantangan.

Ing babagan pendidikan sing luwih dhuwur, kita nemokake universitas sing apik banget, ing antarane kalebu:

Westchester Community College Extension Center

Westchester Community College minangka institusi pendhidhikan paling gedhe ing Westchester County, didegake ing 1946 kanthi jeneng New York State Institute of Applied Arts and Sciences.

Yonkers Extension utawa Yonkers Extension Center dumunung ing pusat blanja Cross County, nawakake free parking, akses kanggo transportasi umum, kridit, tutor lan macem-macem layanan kanggo masyarakat mahasiswa.

Sarah Lawrence College

Universitas negara New York sing bergengsi iki diadegake ing 1926 lan dianggep minangka salah sawijining perguruan tinggi seni liberal paling dhuwur ing negara kasebut.

Fasilitas kasebut manggoni udakara patang puluh papat hektar ing Yonkers, cedhak banget karo komunitas Bronxville. Dheweke nawakake bidang sinau ing ngisor iki: Seni Kreatif lan Pertunjukan, Sejarah lan Ilmu Sosial, Kamanungsan, Ilmu Alam lan Matematika.

Seminari Santo Yosef

St Joseph's Seminary and College didegaké ing taun 1896 lan dadi Seminari Utama Keuskupan Agung New York.

Iki uga minangka lembaga pendhidhikan Keuskupan Agung New York, kanggo nglatih para imam Katolik.

Kegiatan ekonomi

Kutha iki penting banget industri, watara taun 1929 ndarbeni kira-kira satus patang puluh siji pabrik kanthi buruh meh limalas ewu, sing disebar ing pabrik karpet lan pabrik gula (pangolahan lan pemurnian gula).

Pelabuhan iki dumunung ing sisih kiwa Kali Hudson, dilengkapi banget karo udakara udakara patlikur kanggo macem-macem industri lan produk, telu kanggo batu bara lan loro kanggo nangani bahan bakar cair.

Transportasi

Pelabuhan nampa lan nglayani jalur pengiriman kanggo transfer barang lan penumpang. Nduwe layanan feri menyang New Jersey (Alpine).

Uga nduweni layanan transportasi liyane kayata: jalur sepur, trem lan mobil sing nyambungake Yonkers karo New York City, Mount Vernon, New Rochelle.

Apa kanggo ngunjungi?

Kutha Yonkers nduweni macem-macem panggonan sing bisa dikunjungi, saka pusat blanja lan ruang seni sing paling sibuk, nganti wilayah alam sing paling apik.

Kanggo seneng-seneng ing kutha, sampeyan bisa nemokake macem-macem alternatif, kalebu:

Empire City Casino lan Yonkers Raceway

Komplek casino iki wis luwih saka limang ewu mesin slot lan uga dadi tuan rumah rolas balapan urip saben wengi, kaping lima minggu. Saben wengi racing, sampeyan bisa milih saka watara satus jaran, kang lelungan menyang trek iki terus tradisi racing abad-lawas.

Dadi pengunjung bisa nyoba luck ing kamar game utawa kanthi milih pemenang ing Yonkers Raceway sing bersejarah.

Iki minangka salah sawijining trek paling bersejarah ing Negara Bagian New York, sing misuwur amarga balapan luwih saka siji abad, papan kasebut asline minangka bangunan kayu bersejarah sing apik, banjur diganti karo struktur kabel kanthi kaca sing bisa ditarik maneh.

Desain bangunan anyar lan saiki ana ing wangun cangkang baja sing padhet, munggah saka permukaan lemah ing lereng bukit, kothak ireng tertutup sing khas diganti karo tembok sing kira-kira papat lantai kaca struktur sing mlengkung, ndeleng taman. kanggo ngidini akses cahya lan udhara menyang interior panggonan.

Nanging, saliyane duwe atusan mesin slot lan meja arcade, wis restoran gourmet lan masakan pub-gaya. (Deleng artikel: Sisih Wétan ngisor)

Restoran, bar lan lounge sing beda-beda bisa nyambungake level lan nggabungake bagean program dadi pengalaman siji.

Mal

Kutha Yonkers uga dikenal minangka pusat blanja sing apik banget, kanthi macem-macem mall.

Antarane sing paling misuwur yaiku Pusat Blanja Cross County (Pusat Blanja Cross County), Ridge Hill, Central Park Avenue lan Pusat Palisades.

Akèh-akèhé duwe free parking mbukak utawa dijamin, ATM, layanan mendhoan, akses dening transportasi umum, restoran, warung lan cepet pangan, macem-macem saka sudhut toko saka merek dikenali kayata Michael Kors, Macy kang, Aeropostale, Aldo, Armani .

Kajaba iku, akeh fasilitas pengunjung liyane sing ndadekake Yonkers dadi tujuan blanja ing Westchester County.

Kegiatan ruangan

Kanggo sing duwe gaya urip aktif lan seneng njobo, ana akeh spasi ing Yonkers kanggo aktivitas iki.

A kutha karo macem-macem gedhe saka taman, Kebon, tilase, pesisir, watercourses lan lapangan golf sing ngidini manca kanggo arep antarane dhaftar apik saka aktivitas.

Kayaking lan prahu ing Kali Hudson, Untermyer Gardens sajarah lan apik banget, loro lapangan golf, lan Tibbetts Brook Park kanggo sepedaan, hiking, lan kabeh jinis olahraga ruangan.

budaya

Ing kutha Yonkers, para pecinta budaya bisa milih saka macem-macem panggonan lan wektu:

Museum Kali Hudson

Ing basa Spanyol, Museum Kali Hudson minangka siji-sijine museum ing Westchester sing nawakake pengunjung pameran lan conto seni, ilmu pengetahuan lan sejarah.

Dumunung ing pinggir Kali Hudson, institusi iki pengin narik kawigaten wong saka kabeh umur liwat pameran atraktif kanggo kabeh kapentingan.

Museum iki diadegaké ing taun 1919, kanthi kolaborasi warga lan seniman lokal, sing dikenal minangka Asosiasi Seni Yonkers.

Kondhang amarga pameran seni kontemporer lan sejarah, koleksi permanen ing Glenview Mansion, pameran inovatif babagan sejarah regional, lan sawetara program ilmu lan seni.

Yonkers Arts Weekend

Yonkers Arts Weekend minangka festival sing ngrayakake komunitas seniman sing sugih, berkembang lan maneka warna ing kutha Yonkers.

Akeh seniman lokal, regional lan internasional kalebu: seniman, pelukis, perancang busana, fotografer, pematung, musisi, pembuat film lan seniman liyane.

Daylighted Saw Mill River

Kali Saw Mill minangka kali sing tetep dikubur ing dalan Yonkers lan ditulungi ing proyek sing luar biasa, kanggo ngowahi dadi taman kutha sing ngganti rong parkiran.

Iki minangka ruang ijo linier sing fokus kabeh perhatian ing dalan banyu sing dibukak maneh.

Taman Van Der Donck minangka bagéan saka akar sajarah masyarakat lan uga dadi titik kanggo narik kawigaten lan ngumpulake masyarakat sing ngidini kegiatan ekonomi luwih apik.

Nyambungake pusat kutha menyang esplanade Hudson Riverfront, uga nyedhiyakake habitat riparian sing apik kanggo wilayah iki.

Desain kali kanthi cahya alami ngidini nyiptakake habitat pesisir sing maneka warna lan beda, cekungan payau, aliran banyu tawar sing diubengi dening bendungan berbatu lan tebing miring.

Desain koridor kali kalebu rekonstruksi bagean sing nglindhungi taman saka banjir bandhang.

Bentenipun ing elevasi antarane lurung-lurung cedhak lan kali ngidini pengunjung kanggo ngakses pinggiran banyu.

Dalan kanthi trotoar lan trotoar, rawa lan perkebunan, kanthi visual ngowahi lanskap kutha, menyang lanskap sing luwih alami ing cedhak kali.

Saw Mill River, diijini kanggo ngetokne desain unik lan striking saka tilase, rute, kursi, kothak umum lan kreteg. Kabeh iki nawakake lingkungan sing ramah lan apik kanggo perusahaan lan bisnis sing ana ing saubengé.

lingkungan sajarah

Lingkungan bersejarah iki, sing dikenal minangka Waterfront, ing Yonkers, nduweni kondominium anyar lan mewah lan bangunan dhuwur, sing nyedhiyakake pemandangan Kali Hudson lan Palisades sing nggumunake, uga restoran gourmet, pusat blanja, gudang, toko, taman, lan liya-liyane. macem-macem patung lan instalasi seni.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa sampeyan ngerti Katedral St. Patrick? temokake ing kene

Yonkers Riverfest

Riverfest iku salah siji saka festival paling gedhe ing Westchester County, kang ngatur kanggo klumpukne saklawasé limalas ewu wong, lan njupuk Panggonan ing sadawane Kali Hudson.

Penyelenggara ngupayakake sing paling apik ing hiburan musik, seni, kerajinan, panganan, pameran, kegiatan kanggo bocah lan wong diwasa, lan liya-liyane kanggo nikmati sedina muput.

Iki dianggep minangka acara ruangan paling gedhe ing kutha Yonkers, lan wis dadi bagian saka tradisi kasebut.

Musik, salah sawijining protagonis acara iki, kelas donya lan kalebu kabeh genre: negara, jiwa, hip-hop, rock lan klasik.

Jazz & Blues ing Dusk

Jazz & Blues nalika sunset ing amfiteater madhep segara, nyediakake atmosfer apik banget, karo tampilan apik lan music, kang ndadekke bebarengan nomer akeh wong karo maksud kanggo seneng. Ing sacedhake sampeyan bakal nemokake restoran, layanan umum lan pusat blanja.

Philipse Manor Hall

Iki minangka omah gedhong gedhe Frederick Philipse III lan kulawargane, sing banjur ditangkep. Ing taun 1868, sawise ngliwati akeh pamilik, omah iki dadi Balai Desa Yonkers.

Kira-kira taun 1872, dadi Balai Kutha pisanan lan watara taun 1908 dituku dening Negara Bagian New York, sing njamin masa depane, sing nganti saiki wis kaancam dening wutah lan modernisasi kutha.

Saiki dadi markas museum sejarah, seni lan arsitektur, uga dadi markas organisasi masyarakat, lan papan kanggo rapat, program pendidikan lan acara.

Kebon Untermyer

Ing taun 1899 Samuel Untermyer entuk properti sing cukup lawas sing dikenal minangka Greystone, sing dadi kagungane Samuel Tilden.

Untermyer ngowahi Greystone dadi taman lan omah kaca sing paling misuwur ing Amerika.

Suwe-suwe dheweke ngembangake properti kasebut kanthi tuku properti ing sisih lor lan wétan Greystone lan nyewa Welles Bosworth, arsitek Beaux-Arts, kanggo ngrancang kebon sekitar taun 1916.

Kebon Untermyer nyebar luwih saka satus seket hektar sing madhep Kali Hudson. Sewidak tukang kebon ditugasake, lan pasokan kasebut saka luwih saka seket omah kaca.

Masyarakat bisa ngunjungi saben minggu lan luwih akeh nalika acara lan pameran khusus, kayata pameran krisan lan tulip Untermyer sing misuwur.

Ketenarane nyebar, masyarakat kepincut karo kaendahane sing gedhe lan sifat eksotis pamerane, kadhangkala bisa nampa nganti telung puluh ewu wong ing sedina.

Nanging, nalika Samuel Untermyer tilar donya, taman-taman kasebut diabaikan, dene rencana kanggo administrasi lan perawatan digawe.

Bagéyan saka kebon dituku dening kutha Yonkers, watara taun 1946. Ing taun nineties padha angsal bingkisan liyane, kelompok sawetara patang puluh telu hektar.

Akeh kebon sing isih rusak, nanging inti saka taman kasebut tetep utuh.

Saiki ana The Untermyer Gardens Conservancy, organisasi nirlaba sing kerja sama karo Kutha Yonkers lan Departemen Taman Yonkers kanggo nindakake pemugaran papan kasebut.

Saliyane kolaborasi saka Marco Polo Stufano, Direktur Pendiri Hortikultura ing Wave Hill lan Kepala Tukang Kebun Timothy Tilghman, sing wis ngatur lan mimpin pemugaran sing nduweni tujuan lan ambisi kanggo mulihake kaendahan ing kebon.

Tujuane kanggo nggumunake masarakat sing seneng taman sing apik iki kanthi desain sing luwih apik lan, sing paling penting, kanggo mulihake kebon Samuel Untermyer ing kutha Yonkers, New York.

https://www.youtube.com/watch?v=UkJ2mxGQQB0

Yonkers Philharmonic Kab

Yonkers Philharmonic didegaké ing 1962, dening pungkasan Pasquale A. Pistone lan anggota antusias saka mantan Yonkers Symphony Orchestra, kang Pistone wis dipandu lan conducted rong taun sadurungé.

Orkestra iki tanpa fasilitas lan dana, nampa dhukungan finansial saka American Federation of Musicians.

Kira-kira taun 1962, Fine Arts Orchestral Society (FAOS) dibentuk lan pangadeg, musisi, kulawargane, lan klompok cilik anggota pendiri nglumpukake dana liwat macem-macem acara sosial.

Ruang pisanan kanggo gladhen lan tampil ana ing bale Iglesia de la Santísima Trinidad RC, amarga orkestra ora duwe papan dhewe.

Msgr. Novajovsky, musisi, minangka wong sing banget menehi saran lan nyilihake balai gereja kanggo latihan orkestra lan pagelaran.

Kira-kira taun 1972, maestro Jerome Sala diangkat dadi konduktor lan direktur musik Philharmonic, nganti taun 2001 nalika seda.

Orkestra iki melu aktif ing urip masyarakat, kolaborasi karo sekolah umum Yonkers, ngendi padha wis mentoring atusan wong enom karo kapentingan ing music.

Padha uga ngatur seri konser ing sekolah dhuwur lan njobo, babar blas free kanggo rasa seneng kutha Yonkers lan sakcedhake.

Iku hak istimewa kanggo komunitas sing seneng bakat saka musisi iki, bangga kutha Yonkers.

YoHo Artist Studios

Iku komunitas seniman sing diklompokaké ing rong bangunan lawas saka Alexander Smith Carpet Mills Historic District, dumunung ing 540 lan 578 Nepperhan Avenue ing kutha Yonkers.

YoHo nglumpukake populasi perwakilan seniman lan pengrajin, sing ngluwihi wolung puluh individu lan wis aktif wiwit taun 2005.

Spasi ing YoHo nggabungake seniman sing darmabakti kanggo mural, kolase, patung, media campuran lan potret.

Seniman visual luwih dominan, utamane para pelukis, nanging kita mesthi nemokake wong-wong sing darmabakti kanggo jinis ekspresi lan seni liyane, kayata pematung sing nggunakake bahan sing cukup penasaran kayata persediaan medis sing kadaluwarsa.

Sampeyan uga bisa ndeleng seniman tato lan pangripta grafis khusus kanggo kendaraan, utamane motor.

Gastronomi

Yonkers minangka kutha sing cocog kanggo kabeh rasa. Yen sampeyan pengin liburan musim panas, kanthi akeh kegiatan, yen sampeyan mung pengin ngaso lan mlaku kanthi tenang, santai utawa bareng karo pasangan nalika musim dingin.

Hiburan ing kutha dijamin karo wisata kaetung Yonkers. Nanging apa wae sing arep, landmark Yonkers sing pengin dibukak, jajanan apik tansah kudu.

Ing kutha ana macem-macem saka sudhut restoran kualitas dhuwur, kafe, panggonan cepet pangan, kabeh kanggo gawe marem rasa sembarang. Masakan saka ngendi wae ing donya, kanthi biaya sing beda-beda, ing panggonan sing elegan banget utawa prasaja, ing kene kita dhaptar sawetara:

  • Zuppa Restaurant (panganan Italia)
  • Texas de Brazil (Steakhouse Brasil)
  • Havana Tengah (Karibia)
  • Samdan Restaurant (panganan Mediterania lan Turki)
  • Axia Taverna (panganan Mediterania lan Yunani)
  • Restoran Rory Dolan (Makanan Irlandia, Bar, Pub)
  • Restoran Decosta (Makanan Italia, Bar, Pub)
  • Restoran Dolphin (Amerika)
  • Johnny's Pizzeria (panganan lan pizzeria Italia)
  • Palisade Pizza lan Pasta (Pizzeria lan panganan Italia)
  • Pondfield Cafe (Amerika, Kafe, Diner)
  • Dunwoodie Pizzeria & Restaurant (panganan lan pizzeria Italia)

Data kutha sing relevan

Kutha iki kanthi pemandangan sing nggumunake lan kali-kali sing nggumunake, amarga ana akeh panemu lan inovator sing transenden, ing antarane:

Elisha Otis: pencipta elevator safety lan mbangun pabrik lift pisanan ing wilayah kasebut ing taun 1854.

Charles Harvey: Dibangun pisanan kabel-panganan kabel siji-track munggah pangkat railway utawa jalur sepur ing Greenwich Street ing Manhattan ing 1867. Panjenenganipun punika penemuan terobosan lan titik wiwitan kanggo sistem subway lan transportasi umum.

Edwin Armstrong: panemu radio FM, mbangun antena ing wilayah Palisades ing pinggir kali saka omahe ing Yonkers, ing taun 1914.

Leo Baekeland: Penemu plastik murah pisanan sing diarani Bakelite, sing miwiti jaman plastik lan pencipta kertas fotografi.

John Reid lan sawetara kanca ngrancang lan mbangun lapangan golf, pisanan ing Amerika Serikat, lan dijenengi St. Andrew's, uga nggawe Saint Andrew's Golf Club, klub golf paling tuwa ing Amerika Serikat.

Yonkers minangka papan kanggo sawetara ikon budaya sing misuwur, kalebu:

Ella Fitzgerald: Amerika iki lair ing Newport News, Virginia, nanging gedhe ing kutha Yonkers, New York. Dheweke dadi penyanyi terkenal Jazz, swing, blues, bossa nova, samba, gospel, calypso.

Gene Krupa: musisi Amérika misuwur tresna jazz lan drummer gedhe saka genre band amba, urip kanggo dangu ing Yonkers, ngendi dheweke tilar donya.

Jon Voight: ing kutha iki ing taun 1938, dheweke dadi aktor sing diakoni kanggo karya kayata Koboi tengah wengiOdessaTeka Ngarep o juara. Bapak saka aktris Angelina Jolie lan aktor James Haven.

Sid Caesar: Dheweke dadi pelawak, aktor, musisi lan panulis, lair ing Yonkers ing 1922. Amerika iki duwe karir sing apik ing taun XNUMX-an.

Mary J. Blige.H: Lair ing New York, tuwuh ing Yonkers lan diarani omah. Dheweke dadi aktris lan penyanyi irama lan blues, hip-hop lan jiwa.

Ing taun 1991 Lost in Yonkers dirilis ing basa Inggris Lost in Yonkers, drama dening dramawan kelahiran Amerika Neil Simon. Crita kang digawa menyang panggung iki nuduhake lumakune Jay Kurnitz wiwit remaja nganti diwasa.

kewan lan pets

Kaya sing umum, akeh warga Yonkers duwe pets, mula panguwasa kutha iki, kanthi ide promosi lan nglindhungi kesehatan, safety lan kesejahteraan kabeh kewan, nyedhiyakake sawetara layanan sing diwenehake dening Departemen Taman, Rekreasi lan Konservasi.

Papan perlindungan Kewan anyar uga wis dibukak kanggo sing durung kewan.

Papan perlindungan iki diresmikake ing September 2013, dening Walikota Mike Spano lan teka kanggo ngganti fasilitas lawas sing digunakake nganti saiki.

Bangunan iki kira-kira sewelas ewu meter persegi, kanthi penekanan ing kebersihan, kesejahteraan lan adopsi kewan.

Papan perlindungan anyar iki luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, luwih wiyar kanggo kewan lan kanggo nampa tamu umum.

Wis, ing antarane layanan lan spasi liyane:

  • Kennel njero ruangan lan ruangan.
  • Wilayah sing kapisah kanggo diakoni lan diadopsi.
  • Fasilitas medis modern.
  • Ruang kumpul kanggo pengunjung lan pets anyar sing potensial.

Peraturan Limbah Pet

Bagean 65-12 saka Kode Kutha Yonkers lan Bagean 1310 saka UU Kesehatan Masyarakat NYS, nyatakake yen kabeh sing nduweni asu kajaba asu panuntun, asu pendengaran, utawa asu layanan sing ngiringi wong cacat, dheweke kudu tanggung jawab kanggo mbuwang. kotoran kewan.

yonkers

Aja ninggalake kotoran ing trotoar, talang, dalan utawa area umum liyane ing kutha, yen ora, denda nganti sewu limang atus dolar bakal dikenai sanksi.

kutha ijo

Pamrentah kutha Yonkers saiki duwe tujuan ngembangake rencana lan proyek kanggo nggawe Yonkers dadi pionir ing kelestarian.

Karya iki ditindakake bebarengan karo New York State Power Authority lan mitra liyane, sing wis ngirim rencana energi ambisius, sing paling lengkap saka kutha ing negara kasebut.

Rencana iki, sing dikenal minangka Yonkers Green City, dipimpin dening masyarakat, yaiku, bakal dadi pedunung, bisnis lan pejabat pemerintah sing bakal mbantu nggawe kutha iki luwih sehat, luwih menarik, sregep lan ekologis kanggo kabeh sing nggawe urip ing kono. .

Sasaran saka proyek iki yaiku partisipasi saka akeh wong supaya Yonkers makmur lan lestari, ngoptimalake sumber daya lan aset kanggo kesejahteraan ekonomi, sosial lan lingkungan kabeh pedunung.

Yonkers Green City minangka rencana sing mbutuhake komunitas lan sumber daya sing aktif kanggo ndhukung keputusan sing cerdas, kanthi tujuan kanggo nggayuh kutha sing luwih apik kanggo generasi sing bakal teka.

Sawetara inisiatif ijo sing dipikirake dening proyek kanggo kutha Yonkers:

Ganti lampu dalan

Ing 2014, sawetara sewelas ewu telung atus bolam lampu tradisional diganti dening lampu sorot LED.

Proyek iki, pemenang Bebungah Pertama Konferensi Walikota New York ing 2014, bakal ngirit biaya energi kira-kira wolulas yuta dolar, suwene sepuluh taun.

Kajaba iku, lan mbok menawa sing paling penting, nyuda jejak karbon kanthi kira-kira telung ewu ton saben taun ing kutha.

Wigati dicathet yen Yonkers minangka kutha pisanan ing Negara Bagian New York sing ngrampungake proyek kasebut, sing ditunjuk minangka Proyek Jangkar dening program Komunitas Cerdas Iklim Negara New York.

Yonkers Green Building Program

Program Bangunan Ijo Kota Yonkers entuk ekspansi gedhe ing taun 2014, nggawe kabeh proyek konstruksi pusat kutha dadi ijo.

Ing taun 2013, walikota kutha kasebut ngenalake peraturan sing disetujoni Dewan Kota babagan konstruksi bangunan ijo ing Yonkers.

Peraturan kasebut nggawe kabijakan kanggo kutha kanggo ngrancang lan mbangun bangunan lan fasilitas sing lestari, nalika nyengkuyung para pangembang kompleks komersial lan omah kanggo nindakake proyek kasebut.

Ing wulan Juni 2013, Komisaris Perencanaan lan Pembangunan resmi nganut Yonkers Green Development Workbook.

Manual iki kalebu daftar priksa lan standar, sing dadi pandhuan kanggo implementasine kabijakan iki.

ijin solar

Ing taun 2013, jumlah atap solar sing dipasang ing Yonkers luwih akeh tinimbang sepuluh taun kepungkur, nanging luwih akeh digabungake. Nanging sing luwih nggumunake yaiku ana luwih akeh atap surya sing dipasang ing taun 2014.

Undhang-undhang sing diwenehake dening Walikota sadurunge Dewan Kota, dimaksudake kanggo nyepetake proses aksesi lan persetujuan energi solar ing Yonkers.

Kutha iki nganggo ijin biaya flat, mula Yonkers nampa hibah $XNUMX liwat program NYSERDA Cleaner, Greener Communities.

Ijin solar sing dioptimalake nyuda aplikasi sing ora akurat lan ora lengkap, kanthi jelas nampilake kabeh sing dibutuhake kanggo diwenehake, kanggo sing nyiapake lan mriksa ijin kasebut.

Rencana Induk Energi

Wiwit 2014, panguwasa kutha wis kerja bareng karo New York Power Authority (NYPA) lan kontraktor, Arup, ing pangembangan Rencana Induk Energi sing komprehensif kanggo Yonkers. Tujuan saka rencana iki yaiku:

  • Ngurangi konsumsi energi.
  • Nguatake kapercayan ing infrastruktur energi.
  • Nggawe proyek ing industri energi resik
  • Kolaborasi karo lingkungan sing luwih resik.

A Summit Energy Clean diatur ing Yonkers, ngiring dening rapat kanggo tindakake munggah ing Energy Summit, ngenali kesempatan kanggo ngurangi biaya lan nambah efficiency ing papat wilayah saka tumindak:

1-Planning lan koordinasi energi.
2-Infrastruktur sumber daya
3-Transportasi
4-Bangunan.

Bagéyan saka Rencana Induk iki kalebu audit babagan rong puluh bangunan lan papan ing kutha kasebut. (Deleng artikel: Menara Kembar)

Program Armada Hijau

Ing 2014 piyambak, sing disebut armada ijo kutha Yonkers ngluwihi rong puluh kendaraan.

Kira-kira limang Mobil Cerdas sing irit bahan bakar kalebu ing armada iki, sing digunakake dening Departemen Konstruksi, Departemen Taman, Biro Air, lan Departemen Teknik.

Kira-kira limalas kendaraan armada ijo wis diowahi lan dianyari supaya bisa nganggo bahan bakar propana, lan digunakake ing sawetara departemen kutha.

Stasiun pengisian bahan bakar propana uga dipasang ing Pusat Layanan DPW.

Pelatihan Eco Driving

Pamrentah Kota Yonkers kanthi kemitraan karo Metropool lan Eco Driving Solutions nawakake kursus pelatihan kanggo rolas karyawan wilayah, kanthi gratis, ing ngendi dheweke nampa teknik ecodriving saka pembalap mobil balap.

Teknik kasebut ngidini konsumsi bahan bakar dikurangi nganti 25 persen, mbuktekake manawa owah-owahan cilik ing tata krama lan prilaku sopir bisa nyebabake owah-owahan lan penghematan gedhe ing pompa bahan bakar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pulo Roosevelt

Marathon: The Green City Walking Tour

Tur Yonkers Green City Walking taunan iki nuduhake peserta kabeh panggonan sing sukses kelestarian, kayata:

  • Saw Mill River Natural Lighting
  • Dek srengenge skala gedhe ing iPark
  • Loteng panas bumi campuran ing 66 Utama

Ngganti meter banyu

Panguwasa Yonkers miwiti rencana kanggo ngganti meter banyu, ngatur ngganti sawetara telung puluh ewu antarane omah lan bisnis.

Jinis proyek kasebut minangka kemajuan sing signifikan, amarga meter anyar nyedhiyakake tagihan sing akurat adhedhasar panggunaan banyu sing nyata.

Saiki, sing duwe omah sing ngirit banyu bakal duwe tagihan sing luwih murah, sing bisa nyuda panggunaan banyu kanthi signifikan lan signifikan ing kutha.

yonkers

Stormwater Summit

Ing pungkasan taun 2014, walikota kutha lan Alliance for Sustainable Communities ngatur Yonkers Stormwater Summit.

Acara iki nglumpukake ahli saka enem lembaga federal lan negara ing negara kasebut, kalebu:

  • Dinas Perumahan dan Pembangunan Kota (HUD) Kab.
  • Badan Perlindungan Lingkungan (EPA)
  • Badan Manajemen Darurat Federal (FEMA)
  • Kantor saka Recovery Gubernur Negara Bagian New York
  • Departemen Konservasi Lingkungan Negara New York
  • Departemen Negara New York
  • Agensi kutha Yonkers.

Tujuane kanggo njelajah macem-macem cara kanggo nambah panggunaan proyek infrastruktur ijo ing Yonkers. (Deleng artikel: Fifth Avenue ing New York)

pandhuan daur ulang

Pandhuan Daur Ulang Kutha wis direvisi lan dianyari kanthi lengkap, teratur lan gampang diwaca, model anyar sing ngluwihi sadurunge, katon minangka model ing saindenging wilayah. Pandhuan iki ngemot informasi babagan:

  • Kabeh sing bisa didaur ulang
  • Tanggal Daur Ulang
  • Sampah, wit Natal, lsp.
  • Penghancur mobile.

kompaktor sampah solar

Pamasangan papat pemadat sampah tenaga surya, kabeh ana ing Taman Van Der Donck, ngidini kanggo nyimpen sampah kaping papat luwih akeh tinimbang tong sampah lan tong sampah konvensional.

Disambungake menyang Internet, wadhah ngirim tandha email yen wis kebak lan siap dikosongake.

Iki nyuda jumlah mil sing dilewati truk lan jam kerja sing dibutuhake kanggo njaga taman sing resik, sing ngirit wektu, dhuwit lan uga nyuda polusi.

Daur ulang styrofoam

Busa polystyrene, uga dikenal minangka tergopol, anime, polystyrene extruded utawa styrofoam, minangka bahan sing umum banget kanggo nggawe wadhah lan ing industri konstruksi.

Nanging, panggunaan sing berlebihan lan pembuangan sing ora sopan nyebabake akeh masalah lingkungan.

Ing Yonkers, Departemen Pekerjaan Umum lan panguwasa kutha nggawe program daur ulang Styrofoam ing taun 2014.

program daur ulang iki kasusun saka nyemangati lan mromosiaken antarane residents pangiriman cangkir umpluk polystyrene lan digunakake kontaner kanggo daur ulang ing panggonan tartamtu kanggo sing.

Kanthi tumindak prasaja iki mung sawetara sasi, pedunung Yonkers daur ulang padha karo enem atus ewu cangkir kopi saka materi iki.

Godhong Autumn: Tresna 'Em lan Ninggalake' Em

Proyek iki biasane kalebu mulching lemah kanthi godhong musim gugur.

Mulching kasusun saka nyedhiyakake lemah kanthi lapisan protèktif, sing umumé kasusun saka bahan tanduran utawa mineral. Keuntungan utama mulching yaiku nyuda penguapan banyu, saéngga lemah njaga kelembapan.

Uga menehi pangayoman saka angin kenceng, Frost lan panas mangsa panas, yen padding organik digunakake decomposes nyedhiyani gizi kanggo lemah.

Mulsa nduweni akeh keuntungan tambahan kanggo lemah, lan nyedhiyakake habitat kanggo akeh serangga lan reptil.

Sawise nggunakake teknik mulsa godhong ing luwih saka patang puluh taman Yonkers, kutha kasebut ngumumake kampanye inovatif, promosi inisiatif kasebut kanggo para pemilik omah lan tukang kebon. Tresna 'Em lan ninggalake' Em, ing Spanyol Godhongmu: tresna iku kudu ninggalake, karo godhong tanduran sing tiba ing musim gugur.

Ide iki kanggo ninggalake godhong tiba ing pekarangan lan Cut mau mudhun kanggo mulch, nggunakake mesin pemotong karo shredding glathi.

Godhonge diiris kanthi alus lan bakal ilang menyang bilah suket, nambah nutrisi sing migunani ing lemah.

Kajaba iku, pangurangan biaya kotamadya lan perbaikan lingkungan lokal, amarga godhong-godhongan ditumpuk utawa disimpen ing tas biasane nyebabake masalah sing nyebabake bebaya kanggo safety driver, alangan saluran, lsp.

Rencana sing diusulake kutha nawakake pelatihan kanggo sing duwe omah, tukang taman, lan personel pangopènan ing latar kutha.

Leaf Blower Larangan

Larangan blower Kantor Walikota dipimpin dening tim antar departemen lan macem-macem.

Telpon lan pangeling email kanggo warga sadurunge wiwitan larangan kasebut.

Sesambungan karo landscapers lan residents ing nulis utawa lisan, kanggo nyebar informasi bab larangan. (Deleng artikel: Broadway)

patbelas blower rwaning listrik wis dituku dening Departemen Parks lan digunakake ing Pusat Senior, Murray Skating Rink, lan watara macem-macem wilayah lan fasilitas ing saindhenging kutha kanggo ngganti nggunakake blower rwaning gas-powered umum ing kutha.

Acara kelestarian

Ana sawetara acara kelestarian sing diatur dening kutha, kanthi tujuan kanggo nguatake lan ngawasi kabeh proyek lan kegiatan rencana Yonkers Green City.

Panguwasa lokal ing 2014 mung ngatur wolung acara kapisah, kalebu:

  • Energy Summit ing asosiasi karo New York Power Authority.
  • Rapat Tindak Lanjut KTT Energi ing April.
  • High Performance Homes Seminar ing asosiasi karo Urban Green Council ing Mei.
  • Telung sesi informasi babagan standar ekologi ing wulan September.
  • Yonkers Green City Walking Tour Tahunan kapindho ing November.
  • Yonkers Storm Water Summit ing Desember.

Komunikasi karo pedunung uga wis penting, warta lan noticias saka Yonkers Green City dikirim saben sasi menyang kira-kira XNUMX alamat email.

Penghargaan lan Penghargaan Kelestarian

Panguwasa kutha Yonkers wis nampa macem-macem penghargaan lan penghargaan babagan kelestarian, kanggo karya lan inovasi, ing antarane kita temokake:

  • Penghargaan Kepemimpinan Lingkungan saka Liga Konservasi Pemilih New York.
  • Penghargaan Pahlawan Komunitas Lembah Hudson Groundwork.
  • Penghargaan Prestasi Pemerintah Lokal saka Konferensi Walikota New York.
  • Proyek Anchor, dening Program Komunitas Cerdas Iklim Negara New York.

Amerika Serikat vs kutha

Saka warga sing manggon ing proyèk omah dumunung ing sisih kulon kutha Yonkers kanggo stockbrokers Afrika-Amerika, pengacara lan administrator ing omah-omahé sing kasebar ing tetanggan suburban.

Populasi ireng Yonkers njupuk kanthi rasa ora seneng lan gething posisi lan nanggepi pimpinan umum kanggo tantangan presented dening kutha kanggo urutan desegregation federal.

Ora ana wong, gubernur, dudu presiden, sing nyatakake kanthi umum manawa kutha Yonkers salah.

Iki minangka penegasan sing diulang ing antarane akeh warga lan Pendeta Luther Evans, pastor Gereja Baptis Memorial Komunitas, uga nyatakake ing khutbah ing pirang-pirang Minggu. (Deleng artikel: Abigail breslin)

Ing antarane XNUMX wong kulit ireng sing manggon ing Yonkers, sawijining kutha kanthi meh XNUMX jiwa, sawetara sing cilik banget katon kaget karo posisi papat aldermen sing mbantah perintah hakim federal kanggo mbangun omah umum ing Yonkers Wétan.

Ing kutha ing ngendi Saw Mill River Parkway wis suwe ditugasake kanggo njaga wong kulit putih ing sisih wétan saka wong ireng ing sisih kulon, mung siji anggota dewan sing ora ana ing kampanye kasebut nglawan pesenan kasebut.

Nanging, akèh-akèhé ngarep-arep tantangan jinis iki kanggo provoke reaksi nesu saka Gubernur ing wektu, lan saka pejabat umum liyane penting njaba kutha.

Nanging, nalika Gubernur Andrew Mark Cuomo ngomong, kabeh sing diterangake yaiku dheweke ngerti nesu lan prilaku wong sing nentang omah lan dheweke bisa ngaku yen sikap lan jabatane adhedhasar kelas sosial. , lan dudu masalah ras.

Ing pratelan kasebut, dheweke negesake manawa dheweke nganggep manawa wong, miturut pendapate, ora nentang tetanggan kelas menengah Afrika-Amerika, kayata Lena Horne, aktris, penyanyi lan aktivis sing setengah Afrika-Amerika lan India Amerika, utawa Harry Belafonte, musisi, aktor lan aktivis sosial.

Negesake manawa pedunung sing miwiti tuntutan hukum iki wedi karo mlarat lan implikasi, lan nggandhengake kesejahteraan kanthi penghasilan dhuwur utawa murah, ora preduli manawa sampeyan Italia, Yunani utawa Afrika Amerika.

Komentar Gubernur ing mata akeh, utamané ing komunitas Afrika-Amerika, mung legitimized sawetara saka bantahan padha marang omah umum ing Yonkers.

Nggabungake sikap saka akeh pejabat sing ngerti diskriminasi marang wong ireng ing omah lan pendidikan, lan sing ora ngintervensi ing kabeh.

Akeh sing ngaku yen jabatan gubernur negara, sing ujar manawa dudu balapan, nanging kelas sosial, mung nyetujoni apa sing ditindakake wong-wong iki. Iki minangka gagasan umum sing digawe ing pendapat umum, lan minangka salah sawijining reaksi lan penegasan sing ditindakake dening intervensi kasebut.

Utamane ing legislatif kabupaten, kaya Herman Keith, presiden bab lokal Asosiasi Nasional kanggo Kemajuan Wong Berwarna, sing dikenal kanthi akronim NAACP (Asosiasi Nasional kanggo Kemajuan Wong Berwarna), ing 1980. Sing padha, bebarengan karo hakim, nuntut Yonkers kanggo diskriminasi.

Legislatif kasebut uga nyatakake yen akeh wong kulit ireng sing nesu lan nesu amarga sawise pirang-pirang taun nandhang diskriminasi rasial ing Yonkers, lan Justice Sand wis nemokake, dheweke isih kudu mbela karakter lan etika kerjane. .

Ing kutha ing ngendi rapat-rapat dewan tansah didominasi dening wong kulit putih sing bengok-bengok lan nesu babagan nilai properti lan "budaya mlarat," wakil saka komunitas kulit ireng ujar manawa omah berpenghasilan rendah ora kudu nuduhake penghasilan sing sithik, moral utawa sawetara. prinsip.

Ing wilayah ngendi akeh kang duwe omah putih argue omah umum bakal ngrusak tetanggan hard-entuk, padha wis katahan Runyon Heights, mung tetanggan ireng wétan Saw Mill, diisolasi.

Runyon Heights diubengi dening Strip saka tanah sing dituku dening kang duwe omah putih lan asosiasi tetanggan, tetep bagean kutha iki cukup loro saka komunitas liyane.

Akeh sing nganggep manawa ana alesan sing padha kanggo sikap diskriminasi iki, dheweke terus ngomong yen dheweke kerja keras kanggo entuk.

yonkers

Nanging, akeh buruh kelas menengah warna ing Runyon Heights mbela awake dhewe kanthi ujar manawa akeh wong ing Runyon Heights uga kerja keras lan nesu kasebut, antara liya, saka pakulinan akeh sing duwe putih nuduhake yen wong ireng ora kerja keras.

Keputusan Justice Sand ing taun 1985 nggambarake kemenangan kanggo komunitas kulit ireng kasebut.

Pejabat kasebut, sawise krungu atusan argumentasi sing mbenerake konsentrasi omah umum ing Yonkers kidul-kulon, nemokake kutha kasebut guilty amarga sengaja promosi lan ningkatake segregasi luwih saka patang puluh taun.

Dhawuhipun inggih punika pambangunan griya umum kirang langkung kalih atus ing sisih wetan, ingkang tansah putih sanget. Saliyane integrasi sekolah.

Kaputusan iki menehi pangarep-arep kanggo nekat lan downtrodden sing sistem bisa digunakake, kanggo akeh wong ireng sing tansaya munggah ing sisih kidul, dirawuhi sekolah segregated ana, lan njupuk bagéyan ing pawai hak-hak sipil ing taun XNUMX-an, iku prestasi, token saka pakurmatan lan tetimbangan sing wis ditolak dheweke.

Akeh sing ngelingi lunga saka Yonkers menyang Washington ing taun 1963, nalika Pandhita Martin Luther King Jr. menehi pidato "I Have a Dream" ing ngarepe Peringatan Lincoln. Nanging, ora bisa dielingi kanthi prihatin, yen akeh simbol lan kahanan sing dianggep wis kedadeyan, bisa diulang maneh.

Nganti saiki, bisa diarani rasisme mesthi ana ing sisih lor kanthi cara sing canggih, nanging saiki wis dadi cukup mbukak.

Tantangan sing dipimpin dening papat anggota dewan lan panyengkuyung putih padha mbantah, kaya sing wis pirang-pirang taun, yen pengadilan federal salah, yen kutha kasebut ora kaluputan kanthi sengaja misahake.

Nanging akeh wong Afrika-Amerika sing kaget yen dheweke pengin debat masalah kasebut, utawa dheweke takon apa rasisme melu oposisi terus karo rencana desegregasi.

Akeh kesaksian sing nglarani babagan pengalaman rasisme, babagan omah, pendhidhikan lan pakaryan sing diwenehake.

Crita kaya a sederhana warga sing manggon ing apartemen ing bagean kidul-kulon, jenenge Aldo Smith, pensiunan buruh pos sing nggedhekake anak loro ing proyek omah, lan sing ing pitung puluh pitu taun ora bisa mbayar omah ing sisih wétan, amarga kulit. werna.

Dheweke dhewe nyatakake lan nyatakake ing surat sing mbantah sikap bagean tartamtu saka populasi kulit putih, nalika ngadhepi paukuman hakim, ora ana sing bisa nggawe dheweke percaya utawa weruh yen dheweke ora dipisahake ing kutha sing wis ditindakake. kabeh uripe.

Akeh wong Afrika Amerika seneng manggon ing sisih wétan lan duwe properti sing luwih apik ing kana. Yen sampeyan warga Yonkers, angel ngerti kenapa sampeyan ora bisa manggon ing ngendi sampeyan pengin.

Akeh kesaksian sing nuduhake manawa nalika tuku properti ing bagean sing biasane putih ora gampang kanggo wong sing duwe warna.

May Morgan Robinson, putri saka dokter kulit ireng pisanan ing Yonkers, nyatakake yen ing 1945 nalika dheweke lan bojone, uga dokter, mutusake kanggo tuku omah ing bagean Southwest sing biasane putih, dheweke mung bisa nindakake liwat makelar. sing tuku omah kanggo wong-wong mau.

Mrs May Robinson, ana buruh sosial lulus ing 1933 saka Universitas Howard. Dheweke isih aktif minangka pembela lan promotor hak-hak sipil, tugas sing wis ditindakake luwih saka seket taun. Dheweke ujar manawa ana owah-owahan, nanging isih durung cukup.

Anesta Vannoy saka Bronx mutusaké kanggo pindhah menyang Yonkers ing 1975, milih kanggo nemokake ing bagean Southwest sapisan makmur, nanging banjur iku cukup mbukak mudhun lan ora ing kapentingan dheweke.

Nanging, kanca-kancane ngandhani dheweke supaya nyingkiri sisih wetan, ing ngendi pendhudhuk kulit putih padha kumpul.

Dheweke nemokake ing wektu sing cendhak yen dheweke ora bisa manggon ing sisih wetan, yen dheweke ngandhani yen dheweke iku Afrika-Amerika, dheweke ora ngidini dheweke nggawe tawaran kanggo omah, luwih saka siji kesempatan dheweke mung nyumerepi dheweke.

Southwest duwe sekitar 6644 saka 6800 omah subsidi kutha, utawa 97,7%. Antarane taun 1949 lan 1982, telung puluh papat saka telung puluh enem proyek omah subsidi dibangun ing wilayah kasebut.

Luwih saka sèket proyèk sing diusulaké kanggo sisih wétan ditolak amarga oposisi komunitas. Saka mung loro proyèk kutha dibangun ing sisih wétan, kita ketemu siji ing Runyon Heights kanggo kulawargané lan siji kanggo wong tuwa, lan siji iki biasane putih.

Ide kanggo mbangun omah ing macem-macem situs ing sisih wétan, nanging ora ana dhukungan.

sekolah kapisah

Akeh wong warna uga kelingan pengalaman karo sekolah sing dipisahake, dheweke kudu sekolah ing sekolah sing rame, nalika ana sekolah sing bisa nampa nanging amarga akeh sing putih ora ditampa.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Temokake kabeh babagan Zoo Bronx lan kewan

May Morgan Robinson kang loro wadon mung ireng wadon ing PS 25, distrik sekolah wanted kanggo mlebu PS 6, sekolah cilik karo populasi mahasiswa akeh sing ora duwe papan kanggo dolanan utawa malah perpustakaan.

Winston Ross dadi presiden NAACP wilayah ing 1975, nalika dheweke wiwit perang dawa karo kutha.

Ross ngajokake petisi njaluk Dewan Pendidikan kanggo mlebu lan ndandani masalah diskriminasi ing sekolah. Dheweke tuwuh ing Runyon Heights, lulus saka Commerce High School ing 1959, sekolah teknik sing ora pengin dilebokake.

Cita-citane yaiku sekolah ing sekolah menengah, nanging dheweke diarahake menyang Perdagangan, arep mlebu ing perdagangan panganan.

Kulawargane nglawan pranata iki, mula dheweke dipindhah menyang program ritel. Nanging, dheweke kepengin pindhah menyang universitas lan dadi guru.

Saiki, Direktur Eksekutif Program Kesempatan Komunitas Westchester, Ross nduweni gelar sarjana pendidikan bisnis saka Universitas New York lan gelar master ing karya sosial saka Columbia University School of Social Work.

Iku mung nguwatirake yen krungu akeh wong sing ngaku yen ing kutha sing wong kulit ireng mung sewelas persen populasi, umume wong-wong mau rumangsa sepi lan ora digatekake dening panguwasa sing ngatur kutha kasebut.

Walikota lan enem anggota dewan kutha kabeh putih, mung pejabat tumindak afirmatif kutha iku Afrika-Amerika, lan ora ana kepala departemen ireng.

Ora ana wong warna ing staf kantor manajer kutha, utawa walikota. Ing dewan sekolah sangang anggota, mung ana siji wakil Afrika-Amerika lan mung papat ing papan sing ditunjuk.

Ing taun 1983, Keith kapilih dadi legislatif kabupaten, dadi wong kulit ireng pisanan saka kutha Yonkers sing kapilih dadi kursi legislatif.

Sabanjure, pimpinan bab lokal NAACP lan New York Civil Liberties Union ngajokake tuntutan hukum marang kutha kasebut, lan kudu ngakoni yen dheweke wis ngapusi distrik pemilihan supaya ora ana Afrika Amerika sing nguwasani distrik apa wae.

yonkers

A reapportionment digawe, lan taun sing pisanan councilman ireng, Joseph Burgess, kapilih.

Ing taun wolung puluhan, uji coba ekstrajudisial babagan rasisme dirampungake, ngonfirmasi yen populasi kulit ireng didiskriminasi ing departemen polisi lan pemadam kebakaran.

Dadi nyata yen nalika ngajokake tuntutan hukum ing 1981, marang Departemen Pemadam Kebakaran, mung ana siji petugas pemadam kebakaran Afrika-Amerika ing antarane patang atus anggota, Letnan Buel McQuay.

Saiki ing Departemen Pemadam Kebakaran kira-kira ana kira-kira rolas wong Afrika Amerika saka populasi 423 petugas pemadam kebakaran.

Ing sisih liya, pasukan polisi sing kira-kira limang atus telung anggota kalebu kira-kira rong puluh sanga wong Afrika-Amerika. Dadi sersan sing paling dhuwur, ana uga letnan Afrika-Amerika sing jenenge James Barrier, pensiun luwih saka limalas taun kepungkur.

A seri adhedhasar kutha

Yonkers minangka kutha gedhe lan populer, kira-kira sepuluh kilometer ing sisih lor Manhattan, bisa diarani meh pinggiran kutha kasebut.

Lair minangka komunitas deso ing pungkasan abad kaping XNUMX lan XNUMX, sing nganti tekan pinggir Kali Hudson, sing jarake ngidini transformasi negara dadi pusat industri ing wiwitan abad kaping XNUMX.

Nanging, Yonkers ora mung dikenal kanggo sing kasebut ing ndhuwur, nanging uga minangka omah lan pusat kasus pengadilan, sing bisa diterangake minangka unik ing sajarah negara iki: Amerika Serikat vs. Yonkers, ing taun 1980.

Tuntutan perdata sing diajukake pemerintah federal marang Kutha Yonkers. Tuduhan kasebut sajrone telung puluh taun kabijakan segregasi, dening administrasi wilayah iki.

Pitung ewu omah umum dibangun ing mil persegi siji, ing wilayah industri Yonkers, amarga ora diijini dibangun ing wilayah liyane ing Timur.

Pamrentah Amerika Serikat nuntut supaya panguwasa Yonkers ndandani karusakan kasebut kanthi ngetrapake serangkaian langkah anti-pemisahan.

Mbangun omah umum ing wilayah sing makmur ing kutha. Tuntutan iki durung tau ana ing negara iki, lan persetujuan panjaluk kasebut ditindakake sawise rong puluh pitung taun.

Ing kasus khusus iki: 'Amerika Serikat nglawan Yonkers' yaiku seri asli HBO Show Me a Hero, sing ditulis dening David Simon lan disutradarai dening Paul Haggis.

Setel ing 1987, seri iki nuduhake panampil loro pendekatan kanggo sanksi ditanggepi dening hakim federal kanggo kutha.

A pendekatan pisanan semi-dokumenter, kang enumerates lan rincian crita saka klompok pedunung ing lingkungan populer lan impact sosial kui dening pamindhahan kanggo omah anyar. (Deleng artikel: Museum Sejarah Alam Amerika)

Pendekatan kapindho yaiku prosedural, narasi lan fiksi. Iki revolves watara Walikota Nick Wasicsko, paling enom tau kapilih ing Yonkers.

Wasicso saka awal ngumumaké mungsuh kanggo rencana kutha anyar, kudu ngadhepi serangan atos saka panyengkuyung kanggo nggawe percoyo saka wigati lan positif, radikal malih ngganti pendapat.

Ing tengah-tengah plot lan crita-crita sing beda-beda, protes sing terus-terusan lan udhara saka populasi kulit putih lan tingkat sosial tartamtu tetep, sing sakabehe ngilangi kemungkinan ngembangake rencana omah sosial.

Borjuis kutha Yonkers nganggep manawa sanksi sing ditindakake ing kutha kasebut minangka asil saka pengaruh politik lan ideologi New York, babagan apa sing dianggep warga Yonkers kurang apik lan penting.

Mulane dheweke mutusake kanggo ngetrapake wong-wong Amerika sing bebas lan misuwur, gerombolan wong miskin ing papan lan dalane.

Seri njupuk Panggonan ing tataran bingung lan rumit ing Yonkers, ing kabeh wilayah lan tingkat.

Periode kampanye politik agresif dening wong-wong sing kasengsem ing kapilih, sing njupuk kauntungan saka discontent karo rencana omah sosial kanggo posisi piyambak, ngerti banget yen kapilih, kamungkinan kanggo nentang iku meh nihil.

Show Me a Hero, minangka seri sing menarik, sing nuduhake prosedur birokrasi lan komitmen politik lan sosial sing ora ana watese.

Masalah internal institusi sing tanggung jawab kanggo prosedur hukum lan dhaptar cacat tanpa wates sing kudu didandani, supaya bisa ditindakake.

Kanggo ngringkes, nyakup kabeh komplikasi sing ana ing sawijining kutha, mesthi Yonkers minangka salah sawijining kasus ekstrem sing sepisanan minangka conto sing sampurna kanggo seri.

Seri kasebut nuduhake manawa mayoritas warga sing, malah nyebutake awake dhewe minangka pendukung inklusi lan integrasi sosial lan ras, tansah nduweni tingkat resistensi tartamtu kanggo owah-owahan, umume ditulis kanthi naluri.

Yayasan Budaya Hispanik

Yayasan Budaya Hispanik Yonkers nyoba nggawe tradhisi lan ekspresi budaya Hispanik lan Latino, saliyane kanggo promosi partisipasi kabeh wong.

Program lan aktivitas kasebut bakal nandheske menehi kekuwatan lan kamardikan kanggo seni, budaya lan tradhisi Amerika Latin, njaga esensi lan asal-usule ing kutha Yonkers. Kegiatan kayata: Parade Flag Tahunan lan Parade Dina Hispanik Tahunan diatur.

kabupaten barat

Westchester minangka kabupaten ing negara bagian New York, dikenal minangka papan sing apik kanggo lelungan, acara, kumpul khusus, utawa mung liburan romantis.

Ana akeh atraksi ing kabupaten iki sing angel dicathet, diwiwiti saka Kali Hudson sing megah nganti sawetara dalan sing apik banget, pusat blanja kanthi toko sing misuwur ing saindenging jagad, omah bersejarah, kebon lan monumen, papan inovasi kuliner, tilase sing apik. lan ruang terbuka, bebas karo kaendahan alam sing nggumunake.

Lokasi

Kabupaten iki kanthi strategis dumunung ing sisih kidul-wétan Negara Bagian New York, wewatesan karo kutha New York. Westchester wewatesan karo wilayah ing ngisor iki:

Utara: Putnam, New York,

Timur Laut: Fairfield, Connecticut

Southwest: Bergen, New York.

Kulon: Rockland, New York,

Kidul: Bronx, New York.

Westchester County dipérang dadi kutha lan kotamadya. Iklim kabupaten iki utamané lembab subtropis karo panas panas.

Pedunung

Kabupatèn Amérika Sarékat ing Amérika Lor iki nduwèni kurang luwih 873408 jiwa, kanthi kapadhetan populasi watara 706,9 jiwa per km². (Deleng artikel: brooklyndumbo)

Kutha iki dumadi saka rong puluh lima kutha, kanthi Yonkers, Peekskill, Rye, White Plains, Greenburgh, lan New Rochelle minangka pusat populasi paling gedhé ing Westchester County.

Populasi ing kabupaten iki dumadi saka:

Putih 71.35%

Latino: 15.61%

Afrika-Amerika: 14.2%

Pribumi Amerika: 0.25%

Asia: 4.48%

Samudra: 0.04%

Asal-Usul Ras Liyane: 6.63%

Asal-usul macem-macem ras: 3.05%

yonkers

Apa sing kudu ditindakake ing Westchester?

Westchester County kasusun saka klompok kutha sing dumunung ing ngleboke menyang Lembah Hudson, wilayah sing nawakake dhaftar gedhe saka opsi ing syarat-syarat aktivitas ruangan.

Saka sailing, nonton manuk lan ski lintas negara, pengunjung bisa milih saka macem-macem kegiatan gumantung ing raos.

Sawetara pemandangan lan atraksi sing paling populer ing Westchester County kalebu:

lyndhurst

Bangunan iki, sing dikenal minangka Jay Gould estate, minangka omah negara ing pinggir Kali Hudson cedhak Tarrytown ing Westchester County, New York.

Iki dirancang lan dibangun ing gaya Gothic dening Alexander Jackson Davis, dumunung ing papan saka pitung puluh hektar.

Nduweni menara gedhe lan desain mewah, digawe saka watu gamping, duwe kamar sawetara, jendhela arched cilik, langit-langit puncak, vaults lan ornamen kebak kamulyan.

Iku somber nanging romantis, dumunung ing taman dirancang dening Ferdinand Mangold, naturalis asal Inggris. Iki ditetepake minangka Landmark Bersejarah Nasional ing taun 1966.

Kebon Untermyer

Uga disebut Untermyer Gardens, taman sajarah iki nyebar liwat patang puluh telu hektar. Dumunung ing Yonkers, Westchester County.

Ing sisih lor New York City, taman iki minangka Estate Greyston kanthi lokasi sing apik ing bukit ing ndhuwur Kali Hudson.

Taman iki mamerake, antara liya, taman Paradise Persia, amfiteater gaya Yunani, pendopo gaya klasik, patung lan sing diarani Temple of Love.

yonkers

Kykuit utawa John D. Rockefeller Estate

Iki minangka omah museum sing ana ing Pocantico Hills, Mount Pleasant, New York. Omah kasebut saiki dadi Landmark Bersejarah Nasional, lan diduweni dening National Trust for Historic Preservation.

Iki dibangun kanthi dhawuh saka tycoon minyak John D. Rockefeller, lan dihiasi karo koleksi seni Nelson Rockefeller sing dadi gubernur New York.

Ditahan ing kulawarga kanggo patang generasi, dina iki Lembah Hudson nawakake wisata sajarah kanggo sing pengin ngerti. (Deleng artikel: Manhattanhenge)

Sunnyside

Iki minangka omah jinis kabin, dumunung ing Tarrytown, New York. Iku ngluwihi ing pinggir Kali Hudson, ing extension saka tanah patang hektar.

Iki diduweni dening penulis Amerika misuwur Washington Irving, penulis crita cekak kayata Rip Van Winkle lan The Legend of Sleepy Hollow. Iki minangka Monumen Bersejarah Nasional wiwit taun 1962.

Objek wisata populer liyane yaiku:

  • The Rye Playland
  • Konservasi Marshlands
  • Bendungan Croton Anyar
  • Taman Pierson
  • Glen Island Park
  • Situs sajarah Revolusi Amerika
  • African American Heritage Trail

kali hudson

Kali Hudson minangka aliran banyu sing ambane kira-kira 507 kilometer, lan wilayah tangkapané kira-kira 36 ewu kilometer persegi.

Jeneng iki minangka penghormatan kanggo Henry Hudson, sawijining panjelajah sing ing taun 1609 nyoba nyabrang, nanging kali pisanan ditemokake dening wong Eropa amarga Giovanni da Verrazano Italia ing taun 1524.

Hendry Hudson, lelungan lan njelajah Kali Hudson watara taun 1609, ing perjalanan sing ditindakake kanggo Perusahaan Hindia Timur Walanda.

Dheweke nggunakake prau layar, sing diarani Media Luna lan sawise lelungan dawa ing pesisir jagad anyar, dheweke mlebu ing kali, sing mengko bakal diwenehi jeneng, tanggal 12 September 1600.

Lelungan liwat banyu, dheweke tekan apa sing kita kenal saiki minangka Albany, ibukutha negara bagian New York.

Wong Inggris iki kerja ing perusahaan Walanda, ngidini tekane lan ngadegake Walanda ing Manhattan sing saiki wis kondhang, amarga panemune.

Kali Hudson minangka anak kali utama yaiku Kali Mohawk. Loro-lorone asale saka Tear of the Clouds, ing sikil Gunung Marcy ing Adirondacks, lan pungkasan ing Teluk New York, utamane ing antarane Manhattan, Long Island, Staten Island, lan pesisir New Jersey.

Teka ing jantung lan tengah New York City, sawise njupuk demo ing wilayah New York lan New Jersey.

Sanajan mili utamane ing negara bagian New York, dadi bagean saka tapel wates antarane negara kasebut.

Kali Hudson asale ing sisih lor kutha Tahawus ing Tlaga Henderson, lan patemon karo Kali Mohawk dumunung ing Troy, ing sisih lor Albany, ibukutha negara New York.

Khusus ing sisih kidul bendungan federal sing nyambungake Upper Upper lan Lower Hudson Valley.

Navigasi kali iki biasane gampang, ngidini transfer kapal kargo gedhe sing munggah liwat aruse, menyang ibukutha negara New York.

Nanging iku banyu sing ora mesthi ngajak nglangi, katon rada mendhung, ngisor terus terang lan banyune coklat, nanging iki ora ateges lanskap ora nyenengake lan warna-warni.

Sampeyan bisa nemokake ing pesisir sawijining marinas sing nawakake nitih lan Tours sadawane mesthi, layanan biasa antarane luwih saka sèket klub ana. Sing paling populer biasane marinas Castleton, New Baltimore lan Coeymans.

Kali iki maju luwih dhisik ngliwati lembah sing sempit watara rong atus meter; lan meanders liwat bukit alas, banjur mbukak Pagunungan Catskills ing latar mburi.

Yen sampeyan pengin mandheg separo, papan sing paling apik kanggo nindakake yaiku kutha Kingston, kanthi populasi sekitar XNUMX.

yonkers

Kutha iki kanthi arsitektur sing apik lan panganan sing apik dijenengi ing taun 1777 minangka ibukutha Negara Bagian New York.

Yen sampeyan miwiti ing Troy Lock ing Manhattan, rute kasebut kira-kira satus patang puluh mil nautical, iki tegese pandhu arah udakara wolung jam, patang puluh mil pungkasan dadi luwih nyaman, amarga sampeyan bakal bisa ngormati manawa kali kasebut akeh banget. luwih jembar.

Bisa uga gumantung saka arah angin, sampeyan bisa ndeleng manawa ombak digawe lan luwih cedhak karo New York, banyu luwih sehat lan ombak luwih katon.

Ngliwati Newburg, Hudson wiwit nampilake kurva sing cukup jelas utawa sing diarani meanders. Iki menehi lanskap tampilan kertu pos-pantes, padha mujur nengen memikat ing New England.

Ngadhepi kaendahan rute kasebut, angel mbayangno yen sampeyan bakal tekan aglomerasi saka New York, kang watara patang puluh mil ing sisih kidul.

Nerusake demo liwat banyu sawijining, Newburg bisa katon, karo omah gedhong, kastil lan Kebon, sawetara saka kategori paling dhuwur. Ing dhuwur iki sampeyan bisa udan ing teluk cilik tanpa risiko kandas

Kreteg dadi luwih umum, lan dadi luwih akeh. Ing dhuwur West Point, dheweke nemokake yen Akademi Militer mrentah lan ndominasi pinggir kulon.

Akademi West Point cukup tuwa, nglatih perwira Angkatan Darat Amerika Serikat wiwit taun 1812.

Hudson banjur mbukak lan ing antarane Anthony's Nose lan Jones Point, nuduhake dhewe ing kabeh kamulyan, gedhe lan nggumunake. Ing wilayah iki, lalu lintas wis akeh prau pancet lan incessant.

Pengunjung sing teka ing New York kanthi prau bakal seneng pengalaman sing nyenengake yen arep lelungan ing pulo Manhattan lan ndeleng Pulo Ellis, lan mesthi Patung Liberty sing apik.

Terus ngliwati Jembatan Brooklyn, Kali Timur nawakake pemandangan Lower Manhattan lan Midtown sing spektakuler.

Kanggo sing ngunjungi Long Island, padha bakal bisa kanggo appreciate sambungan antarane Kali Harlem lan Kali Hudson, liwat Bronx Kidul.

Yen sampeyan arep kanggo mandeg lan jangkar, iku saranake kanggo nindakake ing salah siji marinas ing New Jersey, biaya sing luwih murah dibandhingake karo ing Manhattan.

Ora kanggo sebutno bahan bakar uga luwih murah, dadi yen New Jersey babagan nyimpen dhuwit, ing kasus iki pilihan.

Nanging yen rencana arep menyang Manhattan, ora ana alangan, sampeyan bisa nggunakake taksi kali. Layanan iki bakal nggawa sampeyan mudhun ing Hudson lan ora larang.

Nindakake sawetara sajarah, Kali Hudson, Lake Champlain lan Kali Richelieu, minangka rute sing paling akeh digunakake dening pasukan Inggris sing pindhah menyang Montreal, saka kutha New York lan Albany.

Anak kali saka Kali Hudson saka kidul nganti lor, kanthi nggatekake lokasi cangkeme, yaiku:

  1. Opalescent Brook
  2. Sungai Cedar
  3. kali india
  4. Sungai Boreas
  5. Sungai Schron
  6. Sungai Sacandaga
  7. kali gilingan
  8. Sungai Battenkill
  9. Sungai Hoosik
  10. sungai mohawk
  11. Norman's Kill
  12. Catskill Creek
  13. Esopus Creek
  14. Rondout Creek
  15. Roeliff-Jansen Kill
  16. Crum Elbow Creek
  17. wappingers creek
  18. Fishkill Creek
  19. Moodna Creek
  20. kali croton
  21. Sungai Pocantic
  22. Sparkil Creek
  23. kali anyaman
  24. Sungai Saw Mill

https://www.youtube.com/watch?v=Y4FaaZAc2Ms


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah