Quantcast

x-ray penasaran

Yen sampeyan ora tau kudu menyang radiologist, sampeyan ora ngerti x-ray penasaranWaca rangkeng-. Ketik lan kaget sinau babagan langkah-langkah gedhe sing ditindakake obat nalika Wilhelm Roentgen nemokake, lan kepiye spesialisasi iki wis disempurnakake saiki.

Diwiwiti amarga anyar iki ora paten dening panemu nanging ing negara liya malah; Ketik lan sinau babagan penasaran sinar-x, jinis radiasi elektromagnetik sing bisa ngliwati kulit, kanggo mbabarake balunge manungsa.

Penasaran X-Rays: Mupangat kanggo kabeh

Kaya sing wis kasebut ing introduksi kiriman iki, yaiku Wilhelm Roentgen, profesor Jerman, sing ing 1895 nerbitake sawetara pengamatan babagan radiasi aneh sing diamati ing eksperimen sing ditindakake tanggal 8 November taun kasebut, dheweke ora ngerti alam alesan sing padha kok aku sijine X kanggo gambaran sawijining, minangka notasi matématika kanggo variabel sing ora dingerteni, sawise aku katutup apa iku aku bakal ngganti jeneng, nanging siji iki tau nindakake.

Kaya cahya, sinar gamma, lan radio, sinar-x uga minangka wangun radiasi elektromagnetik. Iki digawe saka foton energi dhuwur, yaiku cahya sing akeh energi. Nalika iku akeh ilmuwan sing mbantah anane energi iki, Lord Kelvin malah ngendika yen sawijining dina bakal ditemokake yen sinar-X iku goroh.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Plastik Biodegradable

Antes del notable descubrimiento de Wilhelm Roentgen,  se desconocía lo que eran los átomos y se pensaba que la materia era continua; pero luego de ello este fue  usado para la entrega de un nuevo premio en ing ngendi reconocerían los grandes avances científicos, esto son los Premios Nobel, el cual fue recibido por Roentgen en el año 1901.

Pracaya utawa ora, panemune ora pengin paten panemune, nganti dheweke yakin manawa kabeh wong bakal entuk manfaat sing padha; Amarga dheweke dadi profesor, dheweke mikir yen iki kudu dadi kewajibane, lan dhuwit sing dipikolehi kanggo Bebungah Nobel, dheweke nyumbang kabeh menyang omah sinau.

Nalika seda ing taun 1923, ing Amerika Serikat digawe modifikasi kanggo panemune sing dipatenake, sing paling misuwur lan kondhang yaiku sing digawe dening William Coolidge.

Dandan kasebut tegese sawetara perusahaan Amerika Utara wiwit marketing peralatan sinar-X kanthi jeneng "Peralatan Magic Ray karo tabung Coolidge, Digawe ing AS".

X-ray pisanan sing ditindakake dening Roentgen dhewe ing tangane garwane, sing pengin nulungi dheweke, lan nalika dheweke ndeleng dheweke kesengsem lan ujar manawa dheweke ndeleng patine dhewe. Kanthi panemuan iki bisa nemokake struktur akeh perkara, ing antarane yaiku molekul DNA.

Kaprigelan liyane babagan sinar-x yaiku sinar-x pisanan kanggo prosedur medis ditindakake dening Dr. John Hall ing kutha Birmingham nalika tanggal 11 Januari 1896 lan kanggo njaluk jarum sing wis dipasang ing driji. saka salah sawijining kancane

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Asal-Usul Salsa, minangka Genre Musik

curiosities-of-x-ray-2

Liyane noticias panggunaane ing wektu iku amarga dokter Daniel lan Dudley sing pengin nggawe sinar-X saka tengkorak lan banjur nggunakake mesin ing bocah sing nampa njupuk ing sirah ing Tennessee.

Dhokter Dudley nawani nindakake tes kasebut lan butuh sejam kanggo nganakake tes kasebut, sawise sawetara dina dhokter wiwit rontok rambute, nanging sawise sawetara wulan wiwit tuwuh maneh, kasus iki dilaporake minangka salah sawijining sing pertama. efek salabetipun sinar-X.

Yen sampeyan pengin ngerti cara kerja sinar-X, sampeyan bisa nindakake tes cilik nggunakake senter krasan lan nyelehake ing pucuk driji lan ndeleng liwat, iki cara sing padha karo mesin X-ray, nanging ing mungkasi pungkasan iku luwih kuat.

kasunyatan nyata

Wiwit wiwitan jaman, saben-saben panemuan anyar katon, para pengikut lan penghina; Nanging, ing antarane penasaran x-ray ana bebener tanpa wates sing ora bisa ditolak ing kahanan apa wae.

  • Yen sinar X nuduhake risiko kanggo wanita sing lagi ngandhut, dheweke kudu ngindhari njupuk lan nggawe evaluasi kahanan karo dhokter babagan bebaya sing bisa nyebabake bayi.
  • Jumlah radiasi sing ditampa sithik banget sing ora nuduhake risiko kesehatan ing wong, luwih mbebayani yaiku sinar matahari sing ditampa tanpa perlindungan tinimbang njupuk sinar X.
  • Tenaga teknis sing kerja ing sinar-X duwe risiko kontaminasi minimal, mula dheweke kudu nggunakake perisai sing cukup lan meter radiasi bisa digunakake.
  • Pasien ora duwe jinis bebaya nalika duwe sinar X, amarga kabeh langkah proteksi ditindakake ing wilayah sing bakal dijupuk gambar.
  • Radiografi baleni ora kudu ditindakake kajaba ana alesan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngerti Basa Asia saka Pribumi

Kaya sing sampeyan ngerteni, sinar-X medis umum digunakake kanggo ndeteksi akeh penyakit lan ciloko, menehi spesialis wektu kanggo nangani, nambani lan ngobati pasien.

Yen rampung kanthi bener lan tepat wektu, bisa mbantu ningkatake kesehatan lan nylametake nyawa.

Penemuan

Penemuan iki nggawe akeh mitos ing saubengé, ing antarane yaiku:

  • Radiasi sinar-X bisa nduwe pengaruh marang kesuburan: ing kasus lanang lan wadon, kemampuan sinar-X kanggo mengaruhi sistem reproduksi pancen null.
  • Radiasi bisa uga ana ing awak sawise gambar dijupuk:
  • Mammografi nyebabake radiasi sing mbebayani: metode sinar-x iki nggunakake jumlah radiasi sing sithik ing payudara

Saiki sampeyan ngerti kabeh babagan penasaran x-ray, keputusane ana ing tangan sampeyan.

https://www.youtube.com/watch?v=cXWJmAc2NlU


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah