Quantcast

Angin


Angin

Gerakan, aliran hawa ing arah horisontal diarani angin. Apa angin, carane muncul, apa jenis angin - artikel iki ngomong bab iki.

Apa angin?

Kanggo nemtokake konsep angin, cukup kanggo ngelingi rasane. Kesan manungsa saka angin yaiku gerakan hawa kanthi intensitas variabel. Ayo ngrumusake definisi: angin minangka gerakan massa udhara ing lapisan lumahing atmosfer.

Atmosfer bumi didominasi dening gerakan horisontal udara, nanging uga ana jinis spiral, sing ditondoi kanthi arah vertikal.

Penyebab angin

Ana sawetara alasan kanggo munculé angin. Iki minangka prabédan ing suhu massa udara, permukaan awan sing ora seragam, jam sing beda-beda. Yen kita njelasno mau, iku dadi cetha yen ing kasunyatan mung ana siji alesan - prabédan ing meksa atmosfer ing macem-macem bagean saka lumahing.

Ayo elinga arah gerakan hawa kanthi suhu sing beda-beda: hawa adhem sing abot mudhun - tekanan mundhak, hawa panas sing luwih entheng mundhak - tekanan mudhun.

Banjur udhara saka wilayah tekanan dhuwur bakal "nyebar" ing permukaan, pindhah menyang wilayah tekanan rendah.

Définisi liya saka angin bisa diwènèhaké: yaiku gerakan udara saka wilayah sing tekanan dhuwur menyang wilayah sing kurang tekanan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  ekonomi nasional

klasifikasi angin

Ana sawetara klasifikasi angin. Angin lokal sing kuwat jangka pendek diarani squall. Angin global duwe durasi sing beda-beda: muson nganti pirang-pirang wulan, angin dagang tetep. Durasi angin lokal saka sawetara jam (angin) nganti pirang-pirang dina (bora, foehn, simum).

Ana skala Beaufort, ing ngendi angin dipérang dadi jinis miturut kacepetan. Kalem sing paling lemah (0-0,2 m / s), sing paling kuat yaiku badai lan angin topan (luwih saka 32,7 m / s).

Tornado lair ing awan badai, yaiku angin puyuh, ing ngendi kekuwatan angin tekan 500-600 km / jam. Tornado mudhun menyang permukaan lan tumindak kaya panyedot vakum, narik obyek gedhe (kewan, mobil) menyang corong.

La arah angin Iki dituduhake ing sisih cakrawala saka angin, vane cuaca digunakake kanggo nemtokake; Kacepetan angin diukur nganggo anemometer.


Apa sing wis disinaoni?

We sinau apa angin, kita tak kenalan karo jinis angin. Kita sinau carane angin dibentuk, yen kacepetan bisa diukur. Angin biasa nggawa kesejukan lan kesegaran, ana angin sing mbebayani kanggo manungsa lan alam.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah