Tuladha ukara pitakon

Las oraciones interrogativas son aquellas que se utilizan para preguntar acerca de información o incluso para expresar órdenes en cuanto a significados variables. A continuación, queremos proponerte unos sencillos ejemplos de oraciones interrogativas para que entiendas a la perfección esta definición.

Tanpa wektu tundha, kita bakal miwiti karo ing ngisor iki tuladha ukara pitakon supaya sampeyan bisa ngerti apa tegese:

  • Apa sampeyan ora nggawa controller?
  • Apa sampeyan rencana lungguh sedina muput?
  • Apa sampeyan mikir sing kudu daklakoni?
  • Apa masalah karo sampeyan?
  • Apa sampeyan ngerti yen Ana bakal teka ing konser akhir minggu?
  • Apa sampeyan duwe idea carane ngatasi masalah keuangan iki?
  • Apa sampeyan rumangsa luwih apik saiki?
  • Sapa jenenge kanca kelas ing baris pungkasan sisih tengen?
  • Apa bener yen dina liyane ing Cancun udan?
  • Apa sampeyan duwe cukup wektu luang kanggo mbantu aku karo latihan Kimia?
  • Apa sampeyan bisa nggawe nedha awan sesuk?
  • Apa sampeyan bisa menehi sandi kanggo kelas virtual kanggo subjek Statistik?
  • Apa sampeyan wis kepenak ing bioskop?
  • Apa Ana María ngerti carane tekan panggonan sing wis disepakati?
  • Apa sampeyan ora mikir wis kasep lan kita kudu turu saiki?
  • Apa sampeyan kadhemen wingi?

Dadi, kita bisa propose minangka akeh sentences interogatif kita wanted. Nanging, ing baris ing ngisor iki, kita bakal nyoba nerangake kanthi rinci, mung sing pisanan.

Apa sampeyan ora nggawa controller?

Senajan kita bisa nemokake akeh tuladha ukara pitakon, yen sampeyan pengin ngrumusake pitakonan minangka pesenan utawa panjaluk, sampeyan bisa nggunakake frasa kaya kok ora nggawa aku donya Kanthi cara sing prasaja iki, bisa nandheske pesenan marang wong liya lan kanthi mangkono, takon, supaya pihak liya nanggapi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane Gunakake Google Translate kanggo Ngapikake Basa Inggris Panjenengan

Kanthi iki sederhana tuladhane, pesenan ditanggepi ditemtokake kanggo wong sing cedhak, contone ing ruang tamu omahmu, lan ing wektu sing padha, sampeyan ngajak dheweke nindakake amanat kasebut nanging kanthi cara sing halus. A alat banget migunani ing ngono sampeyan ora pengin tangi kanggo remot kanggo ngganti saluran televisi, amarga iku adoh saka sofa ngendi sampeyan.

Apa sampeyan rencana lungguh sedina muput?

Ing kesempatan liyane, kita bisa nggunakake ukara interogatif kanggo nandheske ora setuju babagan prilaku kayata, contone, Apa sampeyan rencana lungguh sedina muput?

Saben dina, kita nglampahi akeh wektu ing ngarep televisi, ngrungokake musik, maca lan liya-liyane, kanthi macem-macem kegiatan sing, kanthi cara utawa liyane, ngganggu laku kita, kayata:

  • Nggawe panganan saben dina ing taun.
  • Ing wektu tartamtu, mlaku-mlaku kewan-kewan supaya bisa lega.
  • Nyedhiyakake bagean penting liyane saka wektu kita kanggo sinau, kanggo duwe kemungkinan luwih gedhe ing mangsa ngarep.
  • Kegiatan liyane sing dikhususake kanggo pengayaan pribadi lan budaya, kayata, umpamane, melu pelatihan pelatihan, ngunjungi museum, konser utawa liya-liyane.
  • Tanpa dilalekake, mesthine, kabeh jam sing kudu kita gunakake saben dina kanggo anggota kulawarga: wong tuwa, sedulur, pasangan, anak utawa liyane.

Carane mriksa, kemungkinan miturut aplikasi saka ukara interogatif beda bisa kaetung.

Nalika wong ora puas karo prilaku kita utawa mung mikir yen kita kudu ngganti praktik kebiasaan tartamtu, dheweke bisa nggunakake jinis iki. ukara pitakon kanggo medharake kanthi terang-terangan lan supaya kita ngerti pamikirane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Dictations kanggo kelas siji

Apa sampeyan mikir sing kudu daklakoni?

Biasane kita bisa nggunakake ukara pitakon kanggo ngerti pendapat wong liya, beda karo kita, babagan topik tartamtu. Yen, contone, sampeyan nemoni kahanan utawa dilema sing ngalangi sampeyan tuwuh dadi wong, sampeyan ora ngerti keputusan apa sing kudu ditindakake utawa kepiye nerusake babagan masalah sing ngganggu sampeyan, sampeyan bisa entuk manfaat dhewe tanpa masalah apa wae saka jinis ukara iki kanggo ngerti sudut pandang wong liya ing lingkungan sampeyan. Minangka sampeyan bakal ngerti, panemu babagan topik apa wae ing urip kita bisa beda-beda ing antarane sawetara wong lan wong liya. Ing kasunyatan, padha ora kudu pas karo apa sampeyan mikir, nanging yen Dheweke bisa mbantu sampeyan milih ing antarane solusi sing beda-beda. menyang masalah tartamtu.

Sapa sing menang ing pertandhingan kasebut?

ing ukara pitakon, padha uga bisa digunakake tanpa masalah kanggo ngerti asil, contone, saka tumindak sing lagi dikembangaké ing wayahe. Yen sampeyan lagi sinau kanggo ujian penting ing kamar, nalika game penting saka tim favorit lagi diputer, sampeyan bisa nggunakake iki ukara pitakon kanggo ngerti asil pertandhingan kanthi cepet. Ing sisih liya, struktur ukara sing padha iki bisa ditrapake kanggo jinis pesen liyane kanggo ngerteni apa sing saiki ana gegayutan karo topik tartamtu.

kesimpulan

Nalika sampeyan wis verifikasi saindhenging kirim iki ing tuladha ukara pitakon, ana kemungkinan aplikasi sing ora kaetung babagan pesen sing bisa diwenehake. Nanging, ing kahanan apa wae, aja lali nggunakake basa krama amarga iku dhasar ing komunikasi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ukara-ukara sing ora kudu diucapake wong tuwa marang anak-anake
Pungkasan, Kita ngajak sampeyan nggunakake conto sing diusulake, utawa liyane sing bisa kedadeyankanggo mratelakake dhewe luwih cetha. Ing kasus apa wae, keputusan kanggo milih sawetara pandonga utawa liyane mung gumantung sampeyan, amarga, pungkasane, saben wong bakal mutusake.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah