Yen sampeyan nemtokake kanggo miwiti bisnis, kiriman iki kanggo sampeyan. Kene kita bakal pitutur marang kowe apa padha prosedur lan ijin kanggo mbukak bisnis ing Meksiko, supaya dalan kanggo sukses dadi luwih gampang kanggo sampeyan. Aja mandheg maca nganti rampung.

Requirements kanggo miwiti bisnis ing Meksiko

Ing kesempatan iki, kita bakal nuntun sampeyan supaya sampeyan bisa miwiti perusahaan dhewe lan kanggo iki, kita bakal nggawe dhasar ijin kanggo nggawe bisnis ing Meksiko. Kita nindakake amarga kita yakin manawa saiki, kaya ing kasus sampeyan, impen akeh wong yaiku miwiti bisnis dhewe. Sapa sing ora pengin duwe barang dhewe sing nggawe dheweke bangga lan ngupayakake supaya bisa maju?

Nanging, ora cukup ngerti apa sing kalebu bisnis sampeyan. Kajaba iku, macem-macem makalah lan tata cara dibutuhake kanggo entuk peresmian lan kanthi mangkono wiwit mlaku ing dalan sing pengin ditandhani. Mula, kita wis mikir kanggo nuntun sampeyan kanthi nuduhake pancegahan sing dibutuhake supaya bisa nindakake prosedur sing ana gandhengane karo wiwitan perusahaan sampeyan, utamane ing Mexico City.

Nanging kanggo miwiti, sing kudu dieling-eling yaiku proses sing ngluwihi ide sing gampang duwe jeneng, logo lan slogan sing apik lan apik. Kedadeyan sawetara ijin penting uga kudu diproses kanggo tujuan iki, sing biasane nggambarake sirah.

Kita uga kudu lali manawa makalah kasebut lan sertifikasi amarga, sing dibutuhake kanggo wewenang sing digoleki saka panguwasa, butuh wektu. Sanajan prelu ujar manawa kabeh, saiki luwih gampang nindakake tugas kasebut tinimbang ing jaman kepungkur sing ora adoh banget. Sadurunge, luwih akeh watesan sing ditindakake minangka akibat saka birokrasi sing luwih gedhe.

Nanging, kita ora bisa ngandelake awake dhewe lan saran kita yaiku yen sampeyan pancene pengin miwiti sanalika bisa, sampeyan kudu miwiti nggarap saiki. Apa ngelingake sampeyan yen luwih cepet sampeyan mbukak, luwih cepet sampeyan bakal weruh penghasilan.

Saiki syarat:

Jeneng utawa jeneng perusahaan lisensi

Ketekunan iki nuduhake wewenang jeneng lan tujuan perusahaan sampeyan. Prosedur iki, kang ora mbutuhake akeh wektu lan bisa digawa metu saka website saka Kamentrian Ekonomi. Sawise sertifikat kasebut disalurake, jeneng perusahaan sampeyan bakal didaftar lan ora ana wong liya sing bisa nggunakake.

kaca kanggo Prosedur lan ijin kanggo mbukak bisnis ing Meksiko

Sertifikat Zonasi Unik lan Izin Guna Tanah

Prosedur iki ing CM ditindakake sadurunge Departemen Pembangunan Perkotaan lan Perumahan (SEDUVI). Sampeyan bakal diwenehi Sertifikat Zonasi Tunggal sing makili dokumen resmi, sing nyatakake panggunaan utawa tujuan sing dimaksudake kanggo diwenehake menyang papan utawa papan.

Saiki, ora perlu maneh menyang markas SEDUVI, cukup diproses liwat web kanthi bentuk Sertifikat digital.

Nanging kanggo ngolah sertifikat iki kanthi online, sampeyan kudu duwe ing ngisor iki, amarga bakal dijaluk:

  • Nomer akun properti
  • email electrónico
  • Rincian pembayaran hak kanggo prosedur iki

Pengumuman Pranyatan Pembukaan Badan Komersial

Iki minangka prosedur sing ora ana biaya lan kudu ditindakake dening wong asli lan legal sing nuduhake minat kanggo mbukak papan bisnis.

Tata cara lan ijin kanggo mbukak bisnis ing Meksiko

Ing Mexico City, yen sampeyan ora bisa pindhah menyang pribadi, sampeyan duwe pilihan kanggo nindakake online ing Sistem Elektronik Notice lan Idin saka Establishments Komersial. Ing kana sampeyan diijini ngolah panjaluk ijin, registrasi lan/utawa wewenang kanggo mbukak lan miwiti bisnis sampeyan.

Penting banget, kanggo nindakake prosedur iki, sampeyan kudu menehi Sertifikat Zoning. Nanging yen sampeyan rencana mbukak bisnis ing Negara liya, sampeyan kudu ngolah kanthi pribadi ing markas fisik utawa ing situs web Kotamadya sing tanggung jawab kanggo sampeyan.

Keanggotaan ing RFC

Prosedur iki dianggep minangka salah sawijining sing paling relevan kanggo mbukak bisnis ing Meksiko. Iku ora luwih saka registrasi perusahaan ing Registrasi wajib pajak federal.

Relevansi ketekunan iki yaiku kabeh bathi sing digawe ing bisnis sampeyan kudu dibayangke ing invoice virtual. Kasunyatane kita mung bisa ngakses invoice kasebut yen perusahaan kita wis kadhaptar. Iki minangka prosedur sing mbutuhake sawetara dokumen saka SAT. Ayo ndeleng:

  1. Pelamar kudu nindakake pra-registrasi elektronik liwat situs web SAT
  2. Jeneng lengkap pelamar, nomer CURP lan fotokopi akta kelahiran
  3. Gerakan komersial lan alamat pajak
  4. Certificate of incorporation saka perusahaan, sanajan mung dibutuhake kanggo entitas legal

registrasi kanggo tata cara lan ijin kanggo mbukak bisnis ing Meksiko

Nalika pra-registrasi rampung, pihak sing kasengsem mung duwe sepuluh dina kerja kanggo njaluk registrasi permanen ing Registry. Sawise prosedur wis rampung lan sawise sawetara wektu, sampeyan bakal dilaporake babagan persetujuan lan sampeyan bakal bebas nerusake kabeh proses kasebut.

Afiliasi ing REC

Langkah sabanjure yaiku registrasi perusahaan kita ing Daftar Wajib Pajak Negara. Nalika nambahake perusahaan kasebut, kita diwenehi formulir sing kudu nuduhake kabeh wajib pajak sing ana gandhengane karo bisnis kita. Sampeyan uga kudu nunjukake apa pendhudhukan fiskal sing ditindakake.

Nanging untunge rajin iki ora perlu ditindakake kanthi pribadi, amarga kita bisa mlebu situs web REC lan nggawe afiliasi saka omah kita.

Izin penggunaan lahan

Iki minangka kertas sing njamin manawa perusahaan kita nggunakake tanah kasebut miturut norma sing ditetepake dening program perencanaan kutha. Ing tembung liya, dokumen kasebut njamin yen kita bisa nggunakake kabeh sing ana gandhengane karo aset bisnis kita, miturut apa sing ditetepake dening hukum negara.

Kanggo nindakake usaha iki, kira-kira 891,5 peso Meksiko kudu dibayar. Sanajan dokumentasi bisa diganti gumantung saka negara, iki minangka pancegahan umum:

  • Formulir aplikasi ditandatangani dening pihak sing kasengsem. Ing kono, loro real estate lan kode kadaster kudu ditemtokake. Nanging kanthi cara sing padha, perlu kanggo nerangake sarana sing bakal diwenehake marang warisan lan lokasi sing direncanakake kanggo mbangun papan sing bakal ditindakake perusahaan kita.
  • Sertifikat kepemilikan patrimonial.
  • Cathetan sing apik babagan pengaruh ing wilayah kasebut. Iki diwenehake dening Sekretaris Pembangunan Perkotaan.
  • Dokumen konstitutif lan kekuwatan hukum sing diaktakake dening tanggung jawab fiskal.
  • Voucher pembatalan dokumen sing bakal diproses.

Wektu pangiriman bisa beda-beda antarane 5 lan 10 dina, nanging yen ditanggepi bener kanggo setahun.

Pranyatan mbukak bisnis

Iki minangka ijin liyane sing paling relevan. Iki minangka kabar resmi kanggo panguwasa sing beda-beda yen perusahaan kita bakal mulai beroperasi sakcepete. Tekun iki bisa ditindakake kanthi rong cara: langsung utawa online. Yen sampeyan milih sing terakhir, kita mung kudu ngetik situs web Distrik Federal. Nanging yen sampeyan luwih seneng nindakake kanthi pribadi, sampeyan kudu menehi dokumen ing ngisor iki:

  • Surat lamaran ing format sing dibutuhake dening delegasi
  • Jeneng perusahaan, asli lan fotokopi dokumen penggabungan lan RFC
  • Sertifikat lokasi geografis perusahaan

Syarat Tambahan

Sabanjure, kita sebutno koleksi liyane sing, senadyan perlu kanggo kabeh bisnis sing arep kanggo operate ing Mexico City, bisa digawe utawa direkam karo sethitik liyane ngaso lan tranquility saka sing kasebut ing ndhuwur. Iki penting nalika miwiti prosedur ijin sing ngidini kita miwiti usaha sanalika bisa. Ayo ndeleng:

Izin Operasi

Prosedur iki mung perlu kanggo bisnis sing paling ora siji produk sing didol yaiku minuman beralkohol. Iku prihatin:

  • pub
  • Hotel
  • Restoran

Loro modalitas ijin iki dikirim:

  • Tipe A: kanggo restoran lan hotel
  • Tipe B: kanggo diskotik, bar lan kantin

Iku kudu digawe cetha sing certificate beda ditrapake kanggo loro modalities sadurungé kanggo aula party. Uga, biaya bisa beda-beda gumantung saka negara ing ngendi bisnis kasebut.

woro-woro umum

Iki ana hubungane karo kabeh sing ana gandhengane karo pariwara bisnis sampeyan. Ijin kasebut disalurake liwat Delegasi Kotamadya. Kabeh sing ana gandhengane karo biaya lan wektu penerbitan ijin beda-beda gumantung saka woro-woro sing bakal diterbitake.

El Ijin pariwara kanggo produk lan layanan, ditujokake kanggo perusahaan sing nawakake layanan ing ngisor iki:

  • Kesehatan
  • Embellishment
  • Intake utawa dodolan minuman beralkohol
  • panganan,
  • Pestisida
  • Tanduran gizi
  • bahan beracun

Dokumen sing dibutuhake:

  • format iklan asli
  • Asli lan 2 salinan bukti pembayaran hak, ing syarat-syarat Hukum Hak Federal
  • Loro asli proyek pariwara, ing rong bagean (luwih disenengi ing warna)
  • Asli saka dokumentasi sing ndhukung claims digawe ing iklan
  • Salinan nomer lisensi kesehatan utawa, yen ora, kabar babagan operasi.

Pengumuman Umum Biaya Izin

Minangka kita diantisipasi, biaya iku variabel. Nanging, kita bakal menehi sampeyan biaya kanggo rong kasus. Ayo ndeleng:

Kanggo iklan produk lan layanan:

  • Bioskop, video ing papan umum sing ditutup lan transportasi umum 3,623.93 peso mxn
  • Radio 2,574.90 peso mxn
  • Pencet 858.31 peso mxn
  • Brosur, katalog, poster lan media liyane sing padha 591.26 pesos mxn
  • Iklan ruangan 4,577.59 peso mxn
  • Televisi lan internet 26,038.80 pesos mxn

Kanggo pariwara minuman beralkohol, rokok, zat beracun, pestisida lan panganan sing kurang nutrisi:

  • Bioskop, video ing papan umum sing ditutup lan transportasi umum 7,247.86 peso mxn
  • Radio 5,149.80 peso mxn
  • Pencet 1,716.62 peso mxn
  • Brosur, katalog, poster lan media liyane sing padha 1,182.52 pesos mxn
  • Iklan ruangan 9,155.18 peso mxn
  • Televisi lan internet 52,077.60 pesos mxn

Pendaftaran Jaminan Sosial

Iki minangka syarat penting kanggo perusahaan apa wae, ora preduli manawa wis nyewa personel utawa ora. Prosedur kasebut kudu disalurake sajrone 5 dina sawise aktivasi perusahaan.

Ketekunan iki mbutuhake ing ngisor iki:

  • Ngakses situs web IMSS
  • nomer CURP
  • Tandha tandha elektronik majeng
  • Email Pelamar
  • Registrasi ing Sistem Informasi Bisnis Meksiko, luwih dikenal minangka SIEM

Kita negesake manawa iki minangka prosedur sing kudu ditindakake kabeh perusahaan. Kajaba iku, kudu dicathet yen kanthi ndhaptar sistem iki, bisnis sampeyan bakal nambah dodolan. Iki amarga sampeyan bakal entuk manfaat saka luwih akeh supplier lan pelanggan sing bisa nuduhake kapentingan ing perusahaan sampeyan.

Registrasi menyang organisasi liyane

Iki bakal gumantung saka jinis perusahaan lan kegiatan sing bakal ditindakake sajrone wektu kasebut.

Mbok menawa kita kudu menyang Departemen Kesehatan utawa bisa uga ana ing Perlindungan Lingkungan utawa Intelektual, utawa loro-lorone, utawa ing pirang-pirang entitas. Kanggo iki, kita kudu neliti organisasi endi sing ana gandhengane karo jinis bisnis sing diwiwiti, sanajan wektu bakal ngerti.

Pungkasan, sampeyan kudu ngerti yen tundhuk karo kabeh prosedur lan ijin kanggo mbukak bisnis Iku ora njamin yen bakal sukses. Disaranake sampeyan sinau pilihan kanthi apik. Ing kesempatan liyane, kita wis nulis babagan sawetara kesempatan bisnis ing negara Aztec. Supaya sampeyan bisa ndeleng babagan Syarat dadi perusahaan sing tanggung jawab sosialMungkin iki bakal nuntun sampeyan luwih apik.

Kajaba iku, ana masalah pendanaan, sing saiki angel banget. Sanadyan sampeyan bisa uga kudu ndeleng Pinjaman Elektra, uga sampeyan ora ngerti.

wis ngerti carane mbukak bisnis ing mexicoKita mung pengin sampeyan paling apik. Nganti mbesuk.