Quantcast

Taman Nasional Bryce Canyon

Bryce Canyon utawa Bryce National Park minangka taman nasional Amerika Serikat sing dumunung ing sisih kidul-kulon Utah ing Garfield lan Kane County. Sing nggumunake, sanajan jenenge, Bryce Canyon dudu ngarai nanging amfiteater alam sing gedhe banget sing dibentuk dening erosi. Iki minangka struktur geologi sing nyengsemake lan unik, sing dikenal minangka cerobong asap dongeng. Iki digawe thanks kanggo erosi sing disebabake antarane viento, banyu lan es.

Panggonan gaib iki nawakake views ayu lan nyengsemaken sing campuran karo werna reddish, orange, Jambon lan watu putih. Sinau karo kita luwih akeh babagan Taman Nasional Bryce Canyon.

Sajarah Taman Nasional Bryce Canyon

Minangka taman nasional, Bryce Canyon didegaké ing 25 Februari 1928. Nanging sadurunge iku, ana sajarah menarik.

Kira-kira 1850 Mormons manggoni kabeh wilayah taman lan dijenengi miturut pedunung pisanan, Ebenezer Bryce. Kanggo akèh taun padha ditambahi noticias babagan kaendahan papan kasebutNanging, amarga jarak sing adoh lan ora bisa nginep ing wayah wengi, sawetara pengunjung teka. Kira-kira taun 1920, amarga pambangunan pondokan, layanan wisata, lan perluasan jalur sepur menyang Utah, kunjungan saya tambah akeh.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ski ing Park City, Utah?

El Bryce Canyon ditetepake minangka monumen nasional ing taun 1923, lan ing taun-taun sabanjure dalan dibangun kanggo ngidini akses sing luwih apik menyang area amfiteater, uga papan perlindungan karo kayu lan watu saka wilayah kasebut. Banjur, ing taun 1928, dadi luwih dilindhungi nalika diumumake minangka taman nasional.

Antarane taun 1931 lan 1942, tlatah taman iki ditambahi, kanthi jembaré 145,02 km.2.

Lokasi Taman Nasional Bryce Canyon

Taman Nasional Bryce Canyon

Taman Nasional Bryce Canyon dumunung ing sisih kidul Utah, 80km barat laut Taman Nasional Sion. Iklim beda-beda gumantung banget, wiwit rata-rata tingkat dhuwure antara 2400 lan 2700 meter ing sadhuwure segara. Taman iki dumunung ing Plate Colorado, ngliwati Plateau Paunsagunt.

Tiene varios anfiteatros, el más grande es el Anfiteatro Bryce. La mayor elevación es el Rainbow Point, desde ing ngendi observa la Meseta Aquarius, el Anfiteatro Bryce, las Henry Mountains, los Acantilados Blancos y los Acantilados Vermilion.

Carane njaluk menyang Taman Nasional Bryce Canyon?

Ana akeh rute kanggo njaluk menyang Taman Nasional Bryce. Padha bisa diwiwiti saka titik ing ngisor iki:

  • Kanab: populasi dumunung 90 menit saka Bryce Canyon.
  • page: dumunung 3 jam saka Bryce Canyon.
  • Moab: dumunung meh 5 jam saka Bryce Canyon.
  • Las Vegas: dumunung 4 lan setengah jam saka Bryce Canyon.
  • Taman Nasional Zion: dumunung tengen jejere Bryce Canyon National Park, mung 2 jam adoh.

Preduli saka ngendi sampeyan teka, sampeyan bakal liwat UT-12 roto, kang ndadékaké menyang lembah cethek disebut Red Canyon.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane skydive ing Zion National Park, Utah?

Nalika ngunjungi Taman Nasional Bryce Canyon?

Sembarang wektu taun apik, sanajan sing paling apik yaiku ing musim semi lan musim gugur. Nanging, ing mangsa taman uga ayu, lan ing nada oranye saka watu bebarengan karo putih saka salju mbentuk views sange. Sing ala nalika musim dingin yaiku taman kasebut mung bisa dideleng saka sudut pandang, amarga angel hiking.

Sasi sing paling disaranake yaiku antarane Mei lan September. Nanging, sampeyan bisa mriksa grafik ing kaca situs resmi saka Taman Nasional Bryce carane tingkat udan. Iki penting amarga nalika udan, lemah dadi rawa.

Lan kanggo jadwal, kita duwe warta apik: Bryce Canyon bisa dibukak 24 jam dina, ing sembarang wektu taun. Kajaba iku, rega diakoni yaiku $ 35 kanggo siji kendaraan kanggo kabeh sing manggon, sajrone seminggu.

Nanging, yen sampeyan ngunjungi taman ing West Coast ing Amerika Serikat, iku paling apik kanggo tuku taunan pass, kang bakal ngidini kanggo ngetik kabeh taman ing negara Amérika Lor kanggo 12 sasi.

Suwene suwene ngunjungi Taman Nasional Bryce Canyon?

Sampeyan bisa ngunjungi taman ing setengah dina. Sampeyan mung bakal entuk iki kanthi ngunjungi sudut pandang amfiteater utama, sing bakal ngidini sampeyan ndeleng kabeh sisih Bryce Canyon. ugi, sampeyan bakal numpak kombinasi Navajo Loop lan Queens Garden tilase Trall.

Rencana sing paling apik lan paling disaranake yaiku ngunjungi Bryce Canyon ing sawijining dina. Senajan wiwit tiket punika minggu, akeh wong njupuk kabeh 7 dina kanggo kebak seneng taman. Yen iki minangka ide sampeyan, luwih becik pindhah nalika musim liburan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane lelungan Monument Valley?

Apa sing kudu ditindakake ing Taman Nasional Bryce Canyon?

El Bryce Canyon National Park wis 8 tilase sing bisa dijamin ing kurang saka dina utawa ing minggu, gumantung carane nimbang nglaras kulo.

Minangka tatanan rock, aktivitas asring revolve watara hiking liwat panggonan kaya Mossy Cave, Navajo Loop, Rim Trail, Queens Garden, Tower Bridge, Fairland Loop lan Peekaboo Loop. Saben wong beda-beda gumantung saka tingkat kesulitan (gampang, moderat lan kanggo para ahli) lan wektu lelungan (bisa saka siji nganti 6 jam).

Ing sisih liya, ing taman ana 16km kanggo ski. ugi, hawane resik banget nganti sampeyan bisa ndeleng nganti 140 kilometer saka Yovimpa (Arizona) kanggo New Mexico, luar biasa 320km2 adoh. Kajaba iku, Taman Nasional Bryce Canyon minangka papan sing paling apik kanggo ndeleng lintang kanthi mripat langsung.

Ana uga tilase kanggo camping lan overnighting, nanging ijin khusus kudu dijaluk. Kemah sing kasedhiya yaiku Lor lan Subset. Camping A ing sisih lor tansah mbukak, nanging wilayah liyane mbukak spring liwat tiba. Yen sampeyan ora pengin kemah sampeyan bisa nginep ing hostel, sing nduweni 114 kamar sing kasedhiya.

Aktivitas apa sing kudu ditindakake ing Taman Nasional Bryce Canyon?

Seneng kegiatan liyane kayata:

  • Mlaku-mlaku 1,6km2 ing pesisir Amfiteater Bryce, ngapresiasi tampilan sing ora bisa diterangake.
  • Rungokake crita babagan Taman Nasional Bryce Canyon.
  • Ndeleng sunset lan sore.
  • Lumaku dalan karo macem-macem tetanduran lan kéwan ing ekosistem garing, tlaga kuna lan alas.
  • Mirsani sing diarani cerobong asap peri (menara watu).
  • Numpak jaran.
  • Bukak palu eri utawa palu Thor, puncak nyengsemaken.
  • Pindhah menyang Amphitheatre, ana sudut pandang utama lan jalur sing paling populer.
Palu Thor sing misuwur ing Taman Nasional Bryce Canyon ing Utah USA nalika srengenge munggah

Tips kanggo ngunjungi Bryce Canyon National Park

Sanajan saben pengalaman unik, sawetara rekomendasi supaya kunjungan sampeyan menyang taman ora bisa dilalekake yaiku:

  • Gunakake bus taman kanggo tekan amfiteater utama.
  • Pindhah menyang sudut pandang kapan wae.
  • Nggawa kamera sampeyan.
  • Nganggo sandhangan sing nyaman lan seger lan sepatu olahraga sing apik.
  • Dadi terus-terusan dihidrasi.
  • Aja kantun sudut pandang Jembatan Alam.
  • Jelajahi panggonan liwat jalur moderat.

Tur ing Taman Nasional Bryce Canyon Iku pengalaman apik kebak mujur nengen paling apik tenan. Sanajan ana akeh panggonan ing donya sing meh padha, ora ana sing bakal menehi kombinasi pucuk, jarum rock lan macem-macem warna sing oksida wesi.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah