Taman Nasional Los Arcos

El Taman Nasional Los Arcos es un lugar natural que se caracteriza por tener rocas rojas, arcos y otras formas en piedras constituidas naturalmente. Debido a su clima caluroso y desértico que presenta, permite que muchos visitantes puedan disfrutar de sus atractivos naturales.

Es un lugar donde se puede disfrutar en familia, con amigos o conocidos, desarrollando actividades recreativas o simplemente contemplar el entorno natural.  Actualmente se considera unos de los parques nacionales más asombrosos y emblemático de los Estados Unidos.

Yen sampeyan pengin ngunjungi taman iki, kita bakal nerangake ing ngisor iki aspek sing kudu digatekake kayata sejarah, lokasi, apa sing kudu ditindakake utawa dideleng.

Sajarah

Pemukiman pisanan

Tanah sing dadi Taman Nasional Arches wis nyekseni populasi sing beda-beda sing wis manggon ing papan kasebut. Suku Fremont lan Pueblo Indian minangka populasi pisanan ing wilayah kasebut.

Sawetara wektu sabanjure, nalika para misionaris Spanyol teka ing wilayah kasebut ing taun 1775, suku Ute lan Paiute ditemokake. Sanajan ana suku asli ing papan kasebut, wong Mormon sing bisa manggon ing taun 1855.nanging ora suwe padha lunga.

Ing taun 1880 liwat yayasan Moab, kelompok kayata peternak, petani lan penambang manggoni wilayah kasebut.

Penemuan wilayah kasebut dening agensi federal

Badan federal sing tanggung jawab kanggo ngatur taman nasional lan monumen sing dikenal minangka Layanan Taman Nasional, ngerti papan kasebut. Iki kedadeyan amarga Frank A. Wadleigh, sing dadi manajer sektor lalu lintas penumpang sepur Denver lan Rio Grande Western Railroad.

Ing taun 1923 Alexander Ringhoffer, sawijining penambang Hungaria sing manggon ing Lembah Salt, menehi undhangan menyang Wadleig, sing didampingi George L. Tujuan undhangan kasebut yaiku kanggo narik minat staf sepur babagan potensi wisata ing papan kasebut.

Inisiatif kasebut diwiwiti saka wayahe Ringhoffer, bebarengan karo loro mantune, weruh wilayah picturesque kang padha disebut "The Devil's Garden".. Saiki wilayah kasebut dikenal minangka Klondike Bluffs.

Sawise Wadleigh ndeleng wilayah sing ditemokake Ringhoffer, dheweke menehi saran marang Stephen T, Direktur Taman Nasional, supaya nimbang wilayah kasebut minangka monumen nasional.

Taun candhake, Dr. Williams nuduhake situs kasebut menyang mahasiswa geologi Universitas Michigan, Laurence Gould. Dhèwèké mènèhi panyengkuyung tanpa syarat marang usul kanggo nganggep panggonan kasebut minangka monumen nasional.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Taman Nasional Canyonlands

Banjur pamrentah Amerika Serikat ngirim klompok penyidik ​​​​kanggo mriksa wilayah kasebut. Sebagéyan gedhé alesan kasebut amarga kebingungan persis ing ngendi panggonan kasebut.. Sajrone diselidiki ditemtokake manawa wilayah "Jardín del Diablo" dipindhah menyang sisih ngelawan Lembah Salt.

Ing tlatah cedhak sing dikenal kanthi jeneng "Las Ventanas", kalebu minangka monumen alam.

 Persetujuan minangka monumen nasional

Nalika ngenteni persetujuan minangka monumen alam, ana dokumen legal sing njamin perlindungan total. Iki minangka cara ing taun 1906 diumumake minangka cagar alam miturut "Undang-Undang Purbakala", kanggo nglindhungi formasi alam sing ana ing kono. Iki minangka lengkungan, titik, watu sing owah, lan fitur relief liyane sing penting kanggo kepentingan ilmiah lan pendidikan.

Wiwit taun 1926, Dinas Taman Nasional ndhukung sebutan kasebut minangka monumen nasional, nanging Calvin Coolidge, presiden Sekretaris Dalam Negeri nglawan.

Ing April 1929, Presiden Herbert Hoover nandatangani pengumuman presiden, ing ngendi "Monumen Nasional Arches" digawe. Terrain kalebu rong wilayah sing relatif cilik lan ora nyambung.

Saiki, jeneng "Arches" sing ing basa Spanyol yaiku Arcos, disaranake dening superintendent monumen nasional ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat, Frank Pinkely. Alesan kanggo jeneng kasebut muncul sawise kunjungan Pinkely menyang papan kasebut ing taun 1925.

Ekstensi kanggo monumen nasional

Ing taun 1938, Presiden Franklin Roosevelt nandatangani pengumuman anyar kanggo nggedhekake area Monumen Nasional Arcos. Alesane kanggo nglindhungi wilayah alam liyane sing penting, sing kalebu fitur lanskap sing luar biasa. Titik liyane yaiku idin kanggo pangembangan infrastruktur sing bakal ningkatake pariwisata.

Ing taun 1960 Presiden Dwight Eisenhower nggawe fix cilik kanggo nyetel alignment saka gerbong anyar sing bakal ngliwati wilayah kasebut.

Ing wiwitan taun 1969, Presiden Lyndon Johnson mlebu proklamasi liyane kanggo nggedhekake wilayah kasebut maneh. Sawise rong taun, banjur Présidhèn Richard Nixon nandatangani undang-undang sing ditindakake dening Kongres Amerika Serikat. Tujuane kanggo ngganti status saka Monumen Nasional dadi Taman Nasional Arches.

Lokasi

Los Arcos National Park dumunung dumunung ing Negara Bagian Utah, pesisir kulon Amerika Serikat. Lawangé dumunung ing pinggiran kutha Moab.

Apa sing kudu ditindakake ing Taman Nasional Los Arcos

Sabanjure, kita menehi jeneng lan nerangake macem-macem kegiatan sing bisa ditindakake ing Taman Nasional Los Arcos.

Temokake satwa

Nalika taman kasebut ora duwe kewan liar kaya papan liyane, sampeyan isih bisa ndeleng sawetara makhluk unik. Akeh kewan sing ditemokake ing kono biasane katon ing wayah wengi, mula yen sampeyan pengin ndeleng, nginep minangka papan sing strategis.

Kéwan-kéwan sing ana ing taman iki yaiku lynx, bagal, coyote, garudha, singa gunung, wedhus, lan liya-liyane, sing mesthi bakal narik perhatian sampeyan.

Panjat Tebing

Yen sampeyan minangka pendaki utawa seneng nindakake, sampeyan kudu ngerti manawa taman kasebut akeh formasi watu alam. Sebagéyan gedhé lengkungan lan menara watu sing dadi ciri taman kasebut ditemokake ing njero. Yen sampeyan pengin skala, sampeyan kudu nganggep manawa ana pengecualian tartamtu lan penutupan sementara sporadis.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Taman Nasional Bryce Canyon

Amarga ana akeh rute sing bisa dipilih, para pendaki profesional bisa nglampahi dina ing taman kasebut. Pendaki magang bakal nemokake akeh pilihan kanggo miwiti olahraga, nalika ngrasakake keajaiban alam.

Ngasah katrampilan fotografi

Yen sampeyan dadi fotografer profesional utawa pengin, sampeyan bisa ngasah katrampilan kanthi njupuk komposisi alam sing beda-beda ing papan kasebut.

Los Arcos National Park wis mujur nengen banget striking ditondoi dening lampu sing, bayangan lan werna gadhahanipun tatanan saka relief. Kanthi cara kasebut minangka alasan kanggo njupuk foto sing ora bisa dilalekake.

Park Avenue Trail Mlaku-mlaku

Senajan mlaku-mlaku banget umum ing Los Arcos National Park, sampeyan kudu ati-ati amarga ana dalan karo sawetara kangelan. Mlaku-mlaku ing sadawane Park Avenue Trail umume dianjurake, amarga ora angel banget, dadi nyenengake kanggo kulawarga lan kanca-kanca. Nalika mlaku-mlaku, sampeyan bakal bisa ngujo lanskap.

Trail punika mil dawa, nanging mlaku liwat canyon, nggawe salah siji fitur paling striking taman. Iki nuduhake yen mlaku-mlaku minangka kegiatan sing paling populer ing papan kasebut.

Dolan maring deso numpak jaran

Njaba taman dalan pit ora diijini, nanging jaran. Yen sampeyan pengin mlaku ing sadawane jalur equine, sampeyan bisa nindakake kanthi bebas, Sampeyan uga bakal nemokake panggonan ngendi sampeyan bisa tuku saddle.

Camping ing jaran saiki ora diijini ing wayah wengi, nanging ing wayah awan sampeyan bisa njelajah akeh lokasi apik ing taman.

numpak sepedha

Yen sampeyan pengin numpak sepedha ing taman, sampeyan kudu ngelingi yen sampeyan kudu tetep ing dalan. Yen sampeyan ora duwe kawruh akeh babagan panggonan sing kudu dikunjungi, sampeyan bisa pindhah menyang Salt Valley utawa Willow Springs Road. Rute iki khusus kanggo mlaku-mlaku lan njelajah kanthi sepeda.

Nalika sampeyan numpak taman nganggo mancal sampeyan bakal entuk akses menyang tampilan tartamtu sing dianggep paling apik ing kabeh taman.

Kemah

Taman Nasional Los Arcos nduweni akses kanggo wong-wong sing pengin camp lan seneng sesawangan, sunset utawa sunrises. Kanggo bisa kemah sampeyan kudu nggawe reservasi sadurunge lunga, amarga taman iki mung duwe siji kemah.

"The Devils Garden Camping" sampeyan bisa nyambung karo alam, nikmati pemandangan formasi rock sing ngubengi sampeyan lan ngujo langit wengi.

Cedhak kemah sampeyan bisa nemokake jalur hiking, jalur pendakian lan papan liyane sing menarik.

Devil Garden nawakake 50 kemah individu, sing nduweni kapasitas kanggo 10 wong saben, biaya $ 25 saben wengi.

Jelajahi tungku sing murub

Fiery Furnace minangka papan ing taman sing sampeyan kudu njelajah, ditondoi kanthi malang sing sempit kanthi akeh kurva. Iki dianggep minangka wilayah unik sing minangka bagéan saka Parque Nacional de los Arcos, amarga meh padha karo labirin.

Yen sampeyan pengin njelajah papan sing nyenengake, sampeyan bisa melu tur dipandu, sing dipimpin dening penjaga taman kaping pirang-pirang dina. Sampeyan uga bisa njaluk ijin dhewe kanggo mlebu Fiery Furnace. Disaranake ngunjungi papan kasebut nalika srengenge munggah lan srengenge.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ski ing Park City, Utah?

Njupuk Arches Scenic Byway

Dalan utama sing ana ing taman, iki dikenal minangka Arches Scenic Drive, kang lelungan 18 mil liwat mujur nengen paling penting.

Sak lelampahan sampeyan bakal bisa kanggo mirsani bhinéka tatanan rock, lan yen sampeyan pengin metu saka mobil, sampeyan bisa lumaku ing sawetara saka tilase lokal.

Mlumpat menyang Delicate Arch

Tanpa mangu-mangu, tatanan watu sing paling misuwur ing Taman Nasional Arches yaiku Delicate Arch.

Kanggo njaluk menyang Lengkung halus, sampeyan kudu lumaku ing tilase sing jenenge lan dawane 1.5 mil. Rute hiking gampang lan bisa diakses, ing ngendi sampeyan bakal ngormati pemandangan sing apik banget ing saindhenging dalan.

Apa sing bisa dideleng ing Taman Nasional Los Arcos

Nalika ngunjungi Parque Nacional de los Arcos, sampeyan ora bisa kantun lanskap alam sing nggumunake, mula kita menehi jeneng lan nerangake ing ngisor iki.

Avenue Avenue

Iki minangka sudut pandang pertama sing bakal ditemokake ing dalan, dumunung ing sisih kiwa taman. Panggonan sing dadi ciri kanggo nuduhake lanskap ing lembah, ing ngendi dalan liwat ing tengah lan ing sisih pinggir ana formasi watu. Nyabrang dalan sampeyan bakal tekan Courthouse Towers.

Pegunungan Salt

Dumunung ing sisih tengen taman lan ditondoi dening pagunungan, sing ing mangsa salju ana ing ndhuwur. Mirsani papan kasebut, sampeyan uga bakal bisa ngormati tatanan watu gedhe sing mesthi bakal narik perhatian sampeyan.

Rock Balance

Iki dianggep minangka salah sawijining formasi sing paling nggumunake lan populer ing taman kasebut. Wis dhuwur 39 meter lan, sanajan misale jek sing swinging, iku ora. Iki ditemokake ditempelake ing plinth weathered ing Dewey Bridge.

Layanan Taman Nasional, laporan yen watu 3.600 ton bakal ambruk, amarga proses erosif terus mbentuk lanskap.

Arch alus

Iki ditondoi minangka tatanan rock paling misuwur ing Negara Bagian Utah. Ukuran bukaan 14 meter lan dawane udakara 18 meter. Iki minangka malang sing digabungake kanthi pas karo srengenge utawa srengenge.

para Kanggo ndeleng bagean iki sampeyan bisa ngliwati Delicate Arch Trekking trail utawa ndeleng saka Delicate Arch Viewpoints iki viewpoints ing mburi dalan.

Windows

Ing bagean taman iki sampeyan bisa nemokake lengkungan sing paling nggumunake. Ana rong jalur ing papan kasebut. Pisanan ngliwati lengkungan Jendela Lor, Jendela Kidul lan Lengkungan Turret. Nalika tilase kapindho ana ing pinggir dalan lan tumuju menyang Double Arch.

Taman Eden

Iki minangka sudut pandang ing ngendi sampeyan bisa ndeleng panorama Parque Nacional de los Arcos. Ing latar mburi sampeyan bisa sok dong mirsani La Sal Mountains lan nyedhaki sampeyan bisa ndeleng tatanan rock.

Pasir Gumuk Pasir

Kanggo nyedhaki lengkungan iki, sampeyan kudu nyabrang koridor watu sing sempit lan banjur menek dune cilik sing digawe saka pasir sing apik.

Skyline Arch

Iki minangka lengkungan gedhe banget sing 300 meter saka parkiran. Formasi watu gedhe dianggep atraktif banget, nanging dudu fitur sing paling nggumunake ing taman kasebut.

taman setan

Iki dianggep minangka bagean paling adoh saka Taman Nasional Los Arcos lan sampeyan bisa nemokake jalur sing disaranake kanggo mlaku-mlaku. Sawetara formasi rock lan tilase sing bakal ditemokake yaiku:

  • Pine Tree Arch lan Tunnel Arch: Iku loro lengkungan gedhe sing bakal nemokake ing dalan. Saka dalan iki sampeyan bisa tekan Tree Arch.
  • Landscape Arch: kanggo tekan kono, tindakake dalan utama taman, banjur nyabrang area pasir kanggo nemokake lengkungan gedhe.
  • Devil Garden Trail: Iku dalan sing adoh banget saka parkir, ing sadawane dalan sampeyan bakal bisa ngormati macem-macem lengkungan watu.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah