Taman Nasional Acadia

Dumunung ing sadawane pesisir Maine, kidul mangulon saka Pelabuhan Bar y entre los condados Hancock y Knox, el parque nacional cuyo nombre en inglés es el de Acadia National Park es una de las más bellas zonas montañosas de Estados Unidos, y cuenta además con costa oceánica, lagos y bosques.

Secara total, taman iki nduweni 19.860 hektar sing dienggoni luwih saka sepuluh ewu taun kepungkur dening wong Wabanaki. Banjur ing abad kaping XNUMX didunungi dening pedagang wulu lan panjelajah umume saka Eropa. Nalika pengunjung wiwit teka saka abad XIX.

En 1916 fue designado Monumento Nacional Sieur de Monts. Más tarde, el 26 de febrero de 1919 se convirtió en parque nacional. Para entonces fue bautizado con el nombre de Parque Nacional Lafayette, en homenaje al Marqués de La Fayette por su apoyo a la revolución norteamericana.

Entre sus lugares más visitados destaca la Montaña Cadillac, por ser uno de los primeros puntos en todo el país donde se puede apreciar la salida del sol. También conserva partes de dieciséis islas periféricas, parte de la Isleu au Haut, la punta de la península de Schoodic y mitad de la Mount Desert Island.

Aktivitas ing taman kasebut kalebu saka nyopir, hiking lan wisata sepedaan nganti nunggang jaran, kayak, kano, tur prau laut sing dipandu lan liya-liyane. Lepen, alas, padang rumput lan pesisir minangka bagéan saka keanekaragaman hayati sing gedhé.

fauna

Akeh spesies kewan urip bebarengan ing taman kasebut, sing paling cilik yaiku sing gampang diamati amarga bisa adaptasi karo habitat sing paling cilik. We deleng ing 215 spesies manuk, ditambah jago kayata berang-berang, mammoth, landak lan bajing.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pelabuhan Bar

Nanging, ana uga bruwang ireng, coyote, rubah, rakun, otters, hares, kelelawar, iwak, amfibi lan reptil. Kajaba iku, ing antarane fauna laut ing saubengé ana asu laut lan paus sing bisa dideleng yen sampeyan nindakake kayaking segara utawa saka prau lan kapal pesiar.

Kunjungan

Akeh jalur ing taman iki nampa luwih saka 2 yuta pengunjung saben taun. Ing taun 2004, ana 2.207.996 wong. Nanging angka kasebut ngluwihi ing taun 2019 luwih saka 3.4 yuta.

Cara rawuh

Tekan taman kanthi dalan saka Boston bakal njupuk kira-kira limang jam. Yen sampeyan nindakake demo, aja lali mampir ing Portland lan Camden. ugi sampeyan bisa milih Tetep ing bandara Trenton, dumunung watara 12 km lor-kulon saka Bar Harbor.

Saka Trenton sampeyan bisa njupuk layanan bus Island Explorer sing nyambung menyang taman lan kutha-kutha ing pulo kasebut. Biaya layanan iki kira-kira $30 ($20 kanggo anak lan senior 62 lan lawas) yen sampeyan kalebu pitung dina pass kanggo kabeh bagean saka Acadia.

Ana uga layanan ing saindhenging wilayah Schoodic, nanging bis mung mbayar manungsa waé saka mburi Juni kanggo tengah Oktober. Umume fasilitas taman mbukak ing wektu iki, kalebu hotel, restoran, lan atraksi ing kutha-kutha sing cedhak.

Jalur mlaku-mlaku paling apik

The Beehive Loop Trail

Iki minangka jalur daur ulang sing biasane digunakake kanggo istirahat, kanthi lalu lintas sing abot ing sekitar Bar Harbor, Maine. Dawane 2.4 kilometer, duwe penurunan positif 155 meter lan a lake Iki ditampa kunjungan biasane antarane sasi Mei nganti Oktober.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  pesisir Maine

Cadillac North Ridge Trail

Iki minangka dalan metu lan mburi sing nduweni sawetara flora liar sing apik lan minangka salah sawijining sawetara sing kasedhiya ing saindhenging taun. Ing kono sampeyan bisa mlaku-mlaku karo kewan sampeyan (anggere sampeyan duwe tali) lan lelungan sawijining 7.1 kilometer kamulyan.

Jejak Kolam Jordan

jordan pond path acadia

Kaya sing sadurunge, jalur iki uga ngidini mlebu pets. Utamane digunakake kanggo mlaku-mlaku, mlaku lan nonton manuk. Nduwe tlaga saiki sing moderat lan total udakara 5 kilometer saka ekstensi bunder.

Gunung Gelembung Kidul lan Loop Kolam Yordania

Trail iki nawakake seri aktivitas tlaga, diakses saka April kanggo Oktober. Nduweni ekstensi 2.3 kilometer, kemiringan positif 150 meter sing cocog kanggo gaya urip sing ora aktif. lan lalu lintas abot ing cedhak Gunung Gurun.

Cadillac Summit Loop Trail

jejak loop puncak cadillac

Iki uga minangka jalur bunder, dawane mung 0.8 kilometer. Iku kanggo kabeh tingkat kangelan, yaiku, sampeyan bisa ngunjungi kabeh kulawarga (kalebu pets), nawakake aktivitas kabeh babak taun lan panorama.

Thunder Hole kanggo Sand Beach

Salah siji sing paling atraktif amarga ing sampeyan bisa mirsani bagéan saka fauna taman, mlaku-mlaku lan mlayu. Iki digunakake saka April nganti Oktober. Iku total 2.7 kilometer round trip.

papat-wheel touring

Yen sampeyan numpak mobil, sing paling apik yaiku tekan puncak Gunung Cadillac, sing ana ing elevasi 1.530 kaki lan sampeyan bisa ngakses saka Summit Road. Mung drawback iku sampeyan kudu nggawe leladen saka April kanggo Oktober, kang biaya bab $6 saben kendaraan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Maine: sejarah, lokasi, populasi, kutha, pariwisata, satwa, lan liya-liyane

Alternatif liyane kanggo nyopir liwat taman iku saka Bar Harbor, ngunjungi Somes Sound, terus liwat tlaga kulon pulo lan ngunjungi badai segara ing Seawall ngendi sampeyan bisa krungu manuk singing.

Foto paling apik bakal dijupuk dening nyopir sethitik ing sisih kidul, kanggo Lampu Kepala Bass Harbour, Mercusuar wiwit taun 1858 sing diukir ing koin 25 sen saka seri America The Beautiful.

Ngapresiasi lanskap saka banyu

 

Njupuk tur prau, cruise dipandu ing Acadia dening Sea Nature njupuk bab 2.75 jam lan sampeyan bisa ndeleng Gunung Gurun Island, Schoodic Peninsula, manuk lan pelabuhan segel. Para penjaga taman uga menehi informasi babagan budaya kasebut, sajarah lan warisan nasional.

A pilihan apik iku Book Baker Island cruise, kang njupuk limang jam amarga iku 130 hektar. Punika farm kulawarga Giley 200-taun-lawas lan mercusuar sing sarwa dumadi nedha awan piknik.

Yen seneng ngulandara ing Jordan Pond sampeyan bisa kayak lan ngunjungi toko prahu lokal kaya Maine State Sea Kayak, ing Southwes Harbour, utawa National Park Kayak Tours, dumunung ing Bar Harbor.

Cycling ing Acadia

Sirkuit ing Acadia sing nawakake sepedaan gampang lan moderat kalebu Jordan Pond House, Eagle Lake, lan Witch Hole Pond. Wilayah sing paling tantangan yaiku kreteg granit lan air terjun ing Amphitheatre Loop (5.5 mil) lan Around the Mountain Circuit (11 mil).

Njelajah wilayah ing jaran

Pindhah menyang jaman liyane kanthi tur jaran sing ditarik ing sadawane Park Loop Road ing Pelabuhan Seal. Tur kasebut kira-kira rong jam.

Kekirangan

Masalah utama ing wilayah kasebut yaiku kemacetan kendaraan, amarga kunjungan sing asale ing sasi panas. Iki asring ngluwihi kapasitas infrastruktur wilayah.

Akibate, kemacetan lalu lintas, kurang kasedhiyan parkir lan penutupan dalan. Salah sawijining solusi yaiku sistem bus Island Explorer, sing wiwit taun 1999 nganti saiki udakara 7.7 yuta penumpang.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah