Quantcast

Takon Alicia Summary: Karakter lan liya-liyane

Buku ing ngisor iki, dening penulis anonim lan diterbitake ing taun 1971, ditampilake ing edisi pisanan minangka buku harian asli sing nyritakake urip remaja sing mlayu saka omah lan dadi pecandu narkoba, nanging yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan crita iki, kita ngajak sampeyan maca artikel iki dening Takon Alicia Summary.

Takon Alice Summary

En el ringkesan buku takon alice, Diwiwiti karo wong wadon enom sing panginten dheweke bakal dadi salah siji saka wong sing paling seneng ing donya, amarga wong enom kang tresna karo wis ngajak dheweke metu, sanajan mung ing basis grapyak.

Sanadyan mangkono, kanthi pangarep-arep, dheweke tuku buku harian kanggo nulis pengalamane karo Roger, nanging sawise dheweke nemokake yen dheweke ora tresna marang dheweke, dheweke kuciwa banget, mikir kenapa dheweke dadi sengsara lan lara banget, lan kenapa dheweke bisa. isih ngomong lan tumindak kanthi eseman lan tetep fokus.

Dheweke mikir yen uripe wis ora ana maknane, umur limalas wis ora gelem ana pahargyan apa-apa, mung sregep arep pindah omah, amarga bapake wis diangkat dadi dekan Fakultas Ilmu Politik, lan dheweke mikir yen nalika dheweke ninggalake kutha iki dheweke bisa lali bab Roger lan kenangan ala saka disillusionment kang.

Dene fisike, dheweke mikir yen dheweke reged lan lemu, dheweke kudu ngilangi bobot, mula dheweke miwiti diet, nyuda bobote nggawe dheweke luwih apik lan dheweke uga setuju kanggo metu karo Scott Lossee, nanging ing pikirane mung katresnan sing gedhe. yaiku Roger. Dumugi ing griya enggal, piyambakipun wiwit nandhang sangsara nalika nyumurupi boten ayu kados ingkang dipun bayangaken, papan menika atis lan sepi, boten saged kekancan lan rumaos iri kaliyan rayinipun ingkang sampun gadhah kanca.

Banjur dheweke ketemu Gerta lan padha dadi kanca, dheweke panginten iku paling apik nganti wayahe, nanging mengko dheweke ketemu Bet Baum, karo kang dheweke duwe liyane ing umum, lan padha lunga ing vacation bebarengan; dadi kanca raket banget. Nanging ing mangsa panas sabanjure Beth lunga menyang kémah kanggo wong Yahudi, lan dheweke mung piyambakan, banjur lunga menyang omahe simbah sawetara dina.

Ing kana, Alicia rumangsa bosen, dheweke maca lan nulis ing buku harian dheweke, lan nalika dheweke tuku barang, dheweke ketemu Jill Peters, sing ngajak dheweke menyang pesta, dheweke kanthi antusias nampa. Ing pesta dheweke rumangsa aneh, nanging dheweke ngira yen dheweke sumringah lan pesta kasebut paling apik. Bebener iku LSD wis diselehake ing ngombe.

Pirang-pirang dina dheweke mikir yen njupuk obat kasebut nggawe dheweke ketagihan, reged lan njijiki, nanging dheweke kepengin banget nyoba suket, lan banjur yakin manawa ana sensasi sing padha karo LSD. Ditemtokake kanggo nemokake informasi babagan topik kasebut, dheweke lunga menyang perpustakaan ing ngendi dheweke ketemu Bill Thompson sing ngandhani dheweke kanggo metu karo wong. Iki nggawe dheweke ngerti babagan torpedo lan jeram, obat-obatan sing nggawe dheweke luwih apik tinimbang liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  A Christmas Carol dening Charles Dickens Ringkesan dening Bab

Nalika mbah kakunge nandhang serangan jantung, dheweke rada adoh saka kanca-kancane lan mikir babagan nyingkirake Bill lan Jill supaya ora nggunakake obat-obatan lan supaya ora ana bebaya. Pirang-pirang dina dheweke nolak wong-wong mau lan golek cara supaya ora nekani pesta sing biasane ditindakake, nganti sawijining dina mbah putri ngandhani dheweke lunga lan seneng-seneng, nanging pungkasane njupuk obat-obatan karo kabeh wong sing ana ing kono, lan ing euforia saka tamba wis jinis karo Bill.

Dheweke wiwit ngrasa reged lan reged maneh, lan wedi yen dheweke ngandhut, mula rasa wedi kasebut nyebabake dheweke bali menyang omah lan mikir yen ora bakal nggunakake obat-obatan maneh. Ibu banjur njaluk supaya dheweke tetep karo simbah kanggo ngurus dheweke amarga serangan jantung sing nembe nandhang salah sijine.

Ing sawijining dina Roger sing tresna banget ing uripe Roger lunga nemoni mbah kakunge sing lara nanging dheweke ora ngomong karo dheweke amarga dheweke rumangsa ora enak, amarga wong tuwane nganggep dheweke minangka conto sing kudu dituruti, padahal dheweke wis nggunakake narkoba. Pungkasane dheweke gugup amarga kuwatir banget, mula wong tuwane nggawa dheweke menyang dhokter sing menehi obat pereda nyeri kanggo nggawe dheweke turu.

Dheweke entuk kerja ing butik thanks kanggo Chris, bocah wadon sing ditemokake ing kana, nanging nalika dheweke metu karo dheweke lan kanca-kanca anyar dheweke weruh yen dheweke uga njupuk obat-obatan, dheweke ketemu karo Richie, sing dheweke tresna lan uga. menehi dheweke kabeh obat sing dikarepake. . Padha miwiti pacaran, njupuk dhuwur lan jinis.

Chris lan Alicia ninggalaken pakaryan ing butik lan wiwit adol obat-obatan sing diwenehake Richie, rasa tresna sing dirasakake kanggo Richie pancen gedhe lan dheweke mandheg mikir babagan sinau ing universitas, dheweke mung pengin ana ing sisihe. Nanging ing sawijining dina sawise adol obat kasebut lan bali menyang omah, dheweke nemokake pacare lagi mabuk obat-obatan lan jinis.

Kuciwa ing wayah wengi padha ninggalake omah lan pindhah menyang San Francisco, nyewakake kamar ing kondisi miskin, padha wiwit golek karya, Alicia ketemu ing toko perhiasan lan Chris ing toko. Ing salah sawijining toko, dheweke ketemu Sheila sing ngajak dheweke menyang pesta lan ing ngendi dheweke didorong maneh kanggo nggunakake obat-obatan, nganti ing sawijining wektu Sheila lan pacare Rod ngrudopekso wong loro nalika lagi dhuwur.

Dheweke mlayu lan mutusake kanggo miwiti bisnis dhewe sawise wektu sing apik kanggo dheweke, dheweke bali menyang omah lan wong tuwane nampa kanthi apik, sawise nggunakake obat-obatan kanggo dangu Alicia mutusake ninggalake dheweke, nanging ora suwe. wektu dheweke nggunakake obatan maneh lan oncat saka omah kanggo pindhah menyang papan perlindungan ing Denver. Sawise urip edan, dheweke mikir yen dheweke kudu mulih, lan dheweke janji marang wong tuwane supaya adoh saka narkoba.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Prinsip Kesenengan, isi lan karakter

Banjur mutusake kanggo miwiti urip anyar, kanca-kancane wiwit nggodha dheweke, nanging dheweke ora digatekake. Simbah seda lan ing pikirane dheweke mbayangake wong miskin sing dipangan cacing, eyange krasa ala lan sawetara sasi sabanjure dheweke uga seda, lan iki ndadekake Alicia krasa ala.

Dheweke wiwit mlebu perpustakaan universitas ing ngendi bapake kerja lan ketemu karo Joel Reems, dheweke entuk kerja minangka pengasuh, nanging ing sawijining dina ana kanca obat coklat lan dheweke dadi edan, dheweke ngethok rambute, tangane lan ditampa. klinik psikiatri.

Ninggalake saka kono, dheweke felt gawe anyar lan wiwit rawuh ing institut ngendi dheweke ketemu lanang sing banget prayoga, dheweke ora nggunakake obat-obatan lan dheweke uga wiwit metu karo Joel, ketoke kabeh iku arep apik antarane dheweke lan pacar lan uga karo kulawarga. . Alicia mutusake ora nulis luwih akeh ing buku harian, amarga dheweke mikir yen dheweke wis diwasa lan kudu ninggalake tahap remaja, rong minggu sabanjure dheweke ditemokake mati ing omah amarga overdosis sing ora dingerteni yen ora sengaja utawa direncanakake.

Karakteristik Paraga Ask Alice Summary

Karakter utama yaiku Alicia, wanita enom sing naif banget, sing nduweni tahap pemberontakan lan, amarga kekancan sing ala, tiba ing jagad obat-obatan.

Dheweke ngenalake awake dhewe minangka bocah wadon sing penyayang lan apikan, nanging sing ora bisa duwe kanca, dheweke wedi mati lan sawise ketagihan narkoba dheweke ora bisa ngrasakake tresna marang bocah lanang kajaba dheweke nggunakake obat-obatan, pungkasane dheweke mutusake owah-owahan. disampekake minangka wanita enom sing rambute dawa, lancip, sing wiwit tresna marang awake dhewe, nganti dumadakan ditemokake mati ing omahe.

Sawise dheweke, ana karakter sekunder, diwiwiti karo wong tuwane, pasangan sing penyayang lan ing wektu sing padha, ing ngendi tokoh bapake meh ora ana, nanging sing kuwatir babagan dheweke, mesthi pengin mbantu dheweke. Banjur ana kancane Chris sing nduweni prilaku sing padha karo Alicia supaya dheweke dituntun dening wong liya menyang donya narkoba, katresnan pisanan Roger Alicia lan pungkasane Joel pacar pungkasane sing ndhukung dheweke ing wektu sing angel dirawat ing rumah sakit lan wis tiba ing. tresna. dheweke.

Kontroversi Buku Takon Alice Ringkesan

Buku kasebut pisanan ditampilake minangka penulis anonim lan ing publikasi pisanan didol minangka buku harian pribadi lan asli saka bocah enom sing narkotika. Amarga anane perhatian media, dheweke isih dicithak, nanging sawise akeh diskusi babagan asal-usul lan keraguan manawa koran kasebut asli, penerbit kasebut dadi buku fiksi wiwit taun 1980.

Saiki isih anonim, nanging ing pirang-pirang laporan, paling ora dikreditake karo psikolog Beatrice Sparks minangka editor lan Linda Glovach minangka penulis bareng. Ing taun 1973, film adhedhasar buku kasebut digawe lan ditampilake ing rantai Amérika ABC.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cross the Night Summary: dening Alicia Barberis

Beatrice Sparks dhewe sing wiwit nampilake awake dhewe minangka penulis, nyatane dheweke mung siji-sijine wong sing duwe hak minangka pemilik karya, nanging ora minangka editor nanging minangka penulis, saliyane hak cipta minangka properti. saka omah penerbitan Prentice-Hall.

Dipercaya manawa psikolog iki adhedhasar karya iki ing buku harian salah sawijining pasien, sing ditambahake acara fiktif, dheweke bakal ngandhani Alleen Pace Nilsen, yen dheweke ora bisa ngasilake buku harian asli, amarga dheweke numpes dhewe sawise rampung. dadi.transkripsi lan karya liyane ana ing brankas penerbit. Akeh kontroversi liyane sing ngubengi psikolog nalika dheweke nerbitake buku anyar Jay's Diary, ing ngendi dheweke nyritakake babagan bunuh diri saka wong enom sing diwiwiti ing ritual gaib.

Kanthi cara sing padha karo buku sadurunge, dheweke ngaku yen adhedhasar crita salah sawijining pasien, nanging kulawargane wong enom sing jenenge Alden Barrett mbantah karya kasebut. Nanging kabeh kontroversi kasebut terus amarga penulis utawa penerbit iki wiwit ngasilake buku-buku liyane sing padha karo masalah-masalah pemuda sing duwe masalah sing dheweke dhewe diklasifikasikake minangka koran nyata nanging kritikus sastra kasebut minangka bacaan fiksi.

Piwulang

Artikel iki ngrembug babagan Ask Alicia Summary, sing umume nyedhiyakake sinau ora mung kanggo para remaja, nanging uga kanggo wong tuwa, amarga yen bener bocah-bocah ora kena dikunjara ing omah, uga ora bisa ditinggalake, lawang mbukak kanggo dheweke. kanggo nindakake apa sing dikarepake. Ing babagan iki, wong tuwa kudu ngerti sapa kancane anake, menyang ngendi dheweke lan uga ngerti sapa wong tuwane kanca-kancane supaya bisa kontak karo dheweke nalika arep melu pesta.

Iki mulangake para remaja yen dheweke ora bisa percaya karo wong liya ing kabeh wektu, lan luwih sithik nalika dheweke wiwit kenal karo dheweke, sanajan novel iki diterbitake ing taun 1971, nanging isih valid nganti saiki. Saben dina saya akeh wong enom sing kecemplung ing jagad narkoba, lan saya akeh wong tuwa sing mung nggatekake pakaryan lan kahanan pribadine, lan anak-anake ora kelangan.

Sampeyan ora pengin wong tuwa ngentekake sedina muput ndeleng anak-anake ndeleng apa sing ditindakake kanthi bener utawa salah, nanging luwih becik nggawe komunikasi sing efektif karo dheweke, ngerteni apa sing dipikirake, apa sing dikarepake lan kepinginan, menehi dhukungan. apa sing dibutuhake lan nulungi dheweke ing wayahe susah lan depresi. Yen sampeyan minangka wong tuwa ngelingi owah-owahan ing sikap anak, lungguha karo dheweke lan omong-omongan kanggo ndeleng apa sing kedadeyan, aja ninggalake dheweke.

Menawi tema saking Ringkesan Ask Alice, sampeyan ketemu menarik, kita bisa menehi rekomendasi sing maca uga Francisca I Love You Ringkesan, dening Jose L. Rosasco.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah