Quantcast

Proses iki

Proses iki yaiku novel sing ditulis dening Franz Kafka antarane taun 1914 nganti 1915, nanging diterbitake sacara anumerta ing taun 1925. Iki minangka salah sawijining karya paling apik lan nyritakake babagan Josef K., wong sing ditangkep dening panguwasa sing dituduh nindakake kejahatan sing ora diungkapake. ora kanggo dheweke utawa kanggo para maos.

Kaya novel Kafka liyane, Proses iki ora tau rampung, sanajan kalebu bab sing misale jek mréntahaké kanggo pungkasan sengaja tiba-tiba.

Ringkesan lan Sinopsis

Crita kasebut diwiwiti kanthi menehi peringatan, nuduhake manawa ana wong sing nggawe protagonis amarga dheweke ditangkep tanpa nindakake salah. Ing sawijining esuk nalika kerja dadi manajer bank, dheweke dicegat dening petugas loro sing mung ngandhani yen dheweke bakal dituntut.

Wiwit iku, Josef K. ngalami proses peradilan sing bakal nyerep uripe kanthi alon lan tortuous; dheweke terus-terusan diinterogasi ing panggonan sing surem, digawa menyang pengadilan sing rusak, ngalami perkara aneh saka para birokrat ing saubengé, lan ketemu wong sing pengin bisa mbantu, nanging mung winates ing macem-macem tingkat pengadilan.

Nanging, salah sawijining perkara sing paling nggegirisi yaiku ora ngerti persis pengadilan sing ngisi dheweke. Ketoke minangka pengadilan sing sejajar karo sing ana ing kutha lan garis kekuwatane ora bisa konkrit. Nganti ora bisa ndeleng hakim kanthi pribadi, nanging liwat akeh utusan, dheweke entuk status proses kasebut.

Pungkasane, pamane Josef sing teka saka deso nyoba nulungi dheweke, nggawa dheweke menyang "pengacara kanggo wong miskin", sing dadi kanca lawas pamane, sing bakal tanggung jawab kanggo pertahanan Josef sanajan kasunyatane. sakit parah.. Dheweke nerangake babagan kekuwatan lan kesempatan kanggo mbela awake dhewe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kapten Alatriste

Nanging, K. tiba menyang ora kentekan niat lan mutusaké kanggo njupuk reins pertahanan dhewe menyang tangane dhewe, kang saben dina ndadékaké wong luwih menyang ora kentekan niat lan nganggo urip. Dadi dheweke nguripake menyang pelukis hakim, sing miturut dheweke, bisa mbantu dheweke paling ora kanggo nundha utawa nundha proses sing bakal ditindakake.

K. ends munggah ngomong (sawise kahanan banget samar) ngomong karo imam, pandhita saka kunjara kutha, sing marang crita misuwur saka wong sadurunge hukum.

Ing sawijining wengi sing apik, loro pengawal teka nggoleki dheweke. Tanpa ngandika siji-sijia, padha ngawal menyang pinggiran kutha ngendi, senadyan Petunjuk saka kabungahan, nyoba kanggo metu saka proses, padha mutusaké kanggo nindakake paukuman kang ketemu guilty. Pungkasan, dheweke mutusake kanggo menehi kekarepane para penculik lan nganggep salah sawijining jinis, sapa ngerti sebabe.

Genre: novel absurd

Kafka nduweni unen-unen sastra kang wis serem lan melankolis. Lan wis dingerteni yen karya sastra kasebut ngemot macem-macem interpretasi amarga tokoh lan gambar sing digunakake.

Novel iki dianggep absurd amarga karya iki ditandhani kanthi kaget kanggo mbukak kahanan sosial lan nggawe pamaca nggambar babagan apa sing ana ing saubengé.

Ing jinis karya iki, carane aku ngerti apa karo K., padha njupuk tumindak kanggo jalaran furthest lan nggawe iku rampung harfiah. Senadyan gagasan kasebut bener, asile beda banget karo kasunyatan.

Pribadi

  • Joseph K: Paraga protagonis ing crita.
  • Fraulein Burstner: Tamu ing omah sing padha karo Josef K. Dheweke ngidini dheweke ngambung ing sawijining wengi, nanging mengko nolak kemajuane. K. sedhela ndeleng dheweke, utawa wong sing katon kaya dheweke, ing kaca pungkasan novel kasebut.
  • Fraulein Montag: Kanca Fräulein Bürstner, dheweke ngomong karo K. babagan mungkasi hubungane karo Fräulein Bürstner sawise ditahan. Dheweke ngaku yen dheweke bisa menehi informasi, amarga dheweke minangka pihak katelu sing objektif.
  • Willem lan Franz: Petugas sing nangkep K. ing sawijining esuk nanging ora gelem mbukak kadurjanan sing dikandhakake.
  • Inspektur: wong sing nganakake tata cara ing pesantren Josef K. kanthi resmi ngandhani yen dheweke ditahan.
  • Rabinsteiner, Kullich, lan Kaminer: karyawan bank junior nekani proses ing pensiun.
  • Frau Grubach: Sing duwe omah K. manggon ing kono, dheweke nganggep K. ing dhuwur, sanajan ditahan.
  • Wanita ing pengadilan:Sidhang kapisan K ana ing omahe K. njaluk tulung marang K. amarga ora gelem dianiaya dening hakim.
  • Siswa: Wong cacat tumindak miturut prentah saka hakim investigasi. Dheweke bakal dadi wong sing kuat ing mangsa ngarep.
  • Hakim instruksi: Hakim pisanan K. Ing pengadilan, dheweke salah K. minangka tukang cat tembok.
  • Paman Carl: Paman K. saking nagari ingkang rumiyin tutoripun. Krungu babagan pengadilan, Karl ngeyel yen K. nyewa Herr Huld, pengacara.
  • Herr Huld, pengacara: pembela K. sing sombong lan pretentious sing nyedhiyakake kurang ing cara tumindak lan akeh banget ing cara anekdot. Leni, perawat Herr Huld, duwe perasaan marang Josef K. lan ora suwe dadi bojone. Dheweke nuduhake tangan webbed dheweke, nanging referensi liyane babagan motif tangan ing buku kasebut. Ketoke, dheweke nemokake sing dituduh banget menarik: kasunyatan tuduhan kasebut ndadekake dheweke ora bisa ditolak.
  • Albert: direktur kantor pengadilan lan kanca Huld.
  • Titorelli, pelukis: Titorelli marisi jabatan pelukis pengadilan saka bapake. Dheweke ngerti akeh babagan kedadeyan lan kedadeyan ing tingkat paling ngisor ing Pengadilan. Dheweke nawakake bantuan K. lan bisa ngundhuh sawetara lukisan malang sing padha ing wong sing dituduh.
  • Pandhita: Pendeta pakunjaran sing K. ketemu ing pasamuwan. Sang pandhita ngabari K. yen perkarane lagi ora becik lan didhawuhi nampa nasibe.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kasus Aneh Dr Jekyll lan Pak Hyde

Análisis

Ing latar ngarep, kasus kasebut minangka kritik marang sistem peradilan, mesin sing dipalsukan kanggo ngremukake wong anonim. Kabeh sistem, hakim pertahanan liwat polisi, dianggep riddled karo korupsi lan birokrasi. Analisis sing luwih jero uga nuduhake perkara liyane ing novel iki dening Kafka: totalitarianisme, absurd, inhumanity ing donya modern, subyektivitas asing.
Saka tembung pambuka, critane ora logis. Lan inconsistency iki intensified dening acara sing kelakon Josef K. Absurdity saka total nyoba. Absurd ing Kafka nuduhake kita luh ing donya rasional, amarga kabeh wis ditelan dening hyper-rasionalisasi (contone, pengadilan). Donya iki wis dadi ora manusiawi, mungsuh subyektifitas sing ora duwe pilihan kajaba kanggo campur karo wong akeh.

Frasa saka buku

"Ukara kasebut ora diucapake bebarengan, prosedur kasebut alon-alon dadi ukara."

"(...) Iki minangka ciri saka jinis kaadilan sing disalahake ora mung ora lugu, nanging uga ora ngerti."

"Dheweke wis nglumpukake akeh pengalaman lan ngerti carane nundha proses kasebut. Nanging kabodhoane ngluwihi kapinterane."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah