Semen Ekspansif

Ing industri Ing konstruksi, bisa ditemokake macem-macem jinis semen, kayata semen / beton ekspansif. Senajan ing beton nonaktif iku salah siji sing paling populer semen ekspansif Iku uga ora ketinggalan.

Sabanjure, kita bakal ngandhani kabeh sing paling relevan babagan semen ekspansif. Apa sifate, jinis semen ekspansif sing ana, uga aplikasi sing paling umum.

Apa semen ekspansif?

Iki minangka jinis semen sing unik, nalika pipis karo banyu, nggawe tempel karo Tambah volume Ngartekno luwih saka tempel semen Portland sawise nyetel. Ngimbangi kerugian kompresi ing semen utawa mortir beton.

Paling umum digunakake karo campuran beton ing ngendi shrinkage semen sing khas ora dikarepake, utawa yen campuran semen utawa beton kudu ngetokake tekanan ing komponen konstruksi liyane.

Bahan basis semen sing langka bisa digunakake kanggo nutup retakan cilik lan bolongan ing tembok beton, kayata tembok pondasi, lan bisa uga nyegah bocor ing sawetara kasus.

Karakteristik utama

Ing definisi sing luwih teknis, semen ekspansif Iki minangka semen hidrolik sing ditondoi kanthi rada ngembang ing wiwitan proses hardening, sawise setelan wis dumadi.

Yen gedhene expansion ora banget gedhe, nanging cukup kanggo ijol kanggo gaweyan tensile dening proses Sawise pangatusan, semen kasebut diarani shrinkage compensator.

Yen gedhene ekspansi gedhe banget, semen kasebut diarani self-destressing. Ing negara iki, semen bisa digunakake kanggo produksi unsur beton pratekan kimia.

Blok watu

Karakteristik liyane sing relevan saka semen ekspansif yaiku uga tumindak minangka pemalsu kuat sing bisa digunakake ing sembarang jenis rock. Nyatane, yen digunakake kanthi cara iki, ora ngetokake swara, uga ora nggawe watu.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  beton sing dipateni

Beda karo apa sing kedadeyan karo semen konvensional, semen ekspansif beroperasi adhedhasar paningkatan volume sing diasilake dening reaksi karo banyu. Nalika reaksi iki kedaden, pasukan bejat gedhe digawe ing wektu cendhak.

Kanggo lapangan aplikasi, bisa digunakake ing meh kabeh sektor industri, preduli saka megaproyek utawa demolition cilik.

Sajarah lan pangembangane

Semen ekspansif pisanan ditemokake ing Francia ing pertengahan 1940-an, miturut Encyclopaedia Britannica. Semen iki ora mung ngemot sulfoaluminate lan semen Portland, nanging uga ana slag blast furnace, sing dadi agen stabilisasi.

Akibaté, pisanan ngembangaken semen praktis dikembangaké, kang makarya terus-terusan lan tetep stabil liwat wektu. Semen Portland, gypsum lan semen alumina digunakake ing jinis semen ekspansif liyane sing digawe ing wektu sing padha ing Rusia.

Komponen expansive saka semen wis tetep umumé panggah wiwit wiwitan prodhuk kang, nalika manufaktur wis apik predictability, kekuatan, lan urip semen ing sauntara.

Sifat semen ekspansif

  • Wektu persiyapan: 75 menit.
  • Isi udara: 12%.
  • 7 dina expansion: minimal 0.04, maksimum 0.10.
  • Kekuwatan tekan: 7 dina 14.7 Mpa, 28 dina 24.5 Mpa.

Wigati dicathet yen komponen sing tanggung jawab kanggo ekspansi ing semen, yen ana ing jumlah gedhe, yaiku magnesia sing diobong mati, sulfat sing diobong mati, lan jeruk sing diobong mati.

Yen ana surplus kapur ing semen, iki bakal nimbulaké owah-owahan ing tingkat dimensi anggere iku kapur kristal utawa mati-murub. Perlu dicathet yen reaksi antarane banyu lan jeruk sing rada kalsinasi cepet diverifikasi nalika semen isih ana ing plastik.

Minangka kanggo tingkat pas ing ngendi semen ngembang, iku gumantung tanggung ing ukuran partikel, uga reaksi sing njupuk Panggonan mung sawise hardens beton.

Aspek liyane sing penting babagan sifat semen ekspansif ana hubungane karo kalsium sulfat. Senyawa iki biasane digabung menyang semen kanggo ngatur reaksi hidrasi semen.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  beton sing dipateni

Biasane digabungake kanthi cepet, njupuk kauntungan saka kasunyatan sing beton tetep ing negara plastik. Senadyan mangkono, nalika kalsium sulfat ditemokake ing jumlah sing akeh banget, bisa ngasilake kalsium sulfoaluminates terhidrasi, sawise beton wis hardened. Nalika iki kedadeyan, karusakan ing semen ana.

Jinis semen ekspansif

Semen ekstensif diklasifikasikake dadi telung kategori adhedhasar kombinasi komponen sing digunakake ing semen. Iki yaiku:

Tipe K

Jenis semen ekspansif iki minangka kombinasi saka semen Portland, Anhydrous Tetracalcium Trialuminate Sulfate (C4A3S), Calcium Sulfate (Case4), lan Lime (Cao).

Tipe M

Ing kasus iki, iku jinis semen expansive digawe saka ulig utawa gabungan campuran semen Portland lan calcium sulfat ing takeran sing bener.

Jinis

Iki minangka asil gabungan semen Portland sing ngemot tingkat dhuwur tricalcium aluminate (C3A), kanthi jumlah kalsium sing luwih dhuwur tinimbang biasane, lan ditemokake ing semen Portland.

Wigati dicathet yen semen ekspansif uga bisa dadi asil saka komposisi sing beda tinimbang sing kasebut ing ndhuwur. Akibaté, kuwalitas expansive saben jinis semen bisa beda-beda sacara signifikan ing sawetara.

Ing babagan demolition, semen expansive wis dadi alternatif banget kanggo blasting. Iki amarga kasunyatan sing ngidini fragmentasi saka jumlah gedhe saka materi, liwat relatif sederhana.

Amarga ora mbledhos, ora ana getaran, lan ora ana alangan aksesibilitas. Nyatane, semen expansive ngidini eksekusi kanthi cepet, supaya bisa digunakake ing kabeh wilayah sing ora aman kanggo nggunakake bahan peledak.

Panggunaan lan keuntungan saka semen expansive

Amarga banyu sing digunakake kanggo ngaktifake semen Portland mundhak volume, dadi nyusut nalika garing. Penyusutan iki bisa nyuda ikatan semen menyang obyek lan struktur tetanggan utawa nyebabake bocor ing kahanan tartamtu.

Kontraktor bisa nggunakake semen ngembangake kanggo nggawe slab lantai sing gedhe lan terus tanpa sambungan. Semen ekspansif uga bisa digunakake kanggo ngisi bolongan pondasi lan nggawe beton self-stressing sing luwih kuat tinimbang beton semen Portland tradisional.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  beton sing dipateni

Bahan iki digunakake kanggo nggawe komponen beton prategasan kanggo jembatan lan struktur. Uga kanggo mbangun struktur penylametan banyu lan kanggo ndandani permukaan beton sing wis rusak. Malah digunakake kanggo grout baut jangkar.

Kaluwihan liyane saka semen expansive

  • Salah sawijining mupangat utama saka semen ekspansif yaiku ora ngasilake efek sing mbebayani, ora kanggo manungsa, utawa kanggo lingkungan.
  • Kajaba iku, semen ekspansif minangka produk sing bisa digunakake minangka agen pembongkaran tanpa nyebabake bledosan. Kanthi nggabungake semen iki kanthi persentase banyu sing bener, bisa ngilangi kabeh jinis watu, lan malah beton.
  • Aspek liyane sing kudu disorot yaiku fragmentasi materi katon ing wektu antarane 12 lan 36 jam, sawise mlebu menyang unsur kasebut.
  • Ing sisih liya, nggunakake, ngangkut, utawa nyimpen semen ekspansif ora kalebu prosedur utawa ijin apa wae.
  • Cara kanggo nggunakake semen ngembangaken gampang banget, amarga kabeh sing kudu ditindakake yaiku gabungke semen kanthi jumlah banyu sing bener. Sawise iki, sampeyan mung kudu nglebokake semen menyang bolongan ing permukaan sing bakal dibongkar.

Produksi semen ekspansif

Bentuk semen iki digawe kanthi cara sing padha karo semen Portland, nanging bahan mentah sing digunakake kanggo nggawe klinker beda. Kira-kira 2,600 derajat Fahrenheit, jeruk lan lempung dibutuhake kanggo nggabungake lan nggawe klinker.

Kanggo bagean kasebut, 2300 derajat Fahrenhreit, jeruk, kalsium sulfat lan bauksit dibutuhake kanggo gabungke lan mbentuk klinker sulfolaminated. Kanggo nggawe semen ekspansif, klinker loro iki diikat bebarengan. Jumlah sulfoaluminate ing semen iki ngembang nalika kapapar utawa digabungake karo banyu.

Aspek kunci semen ekspansif

  • Nalika semen expansive digabungake karo banyu, iku njedulake tempel sing ngembangaken mesti luwih saka tempel semen Portland sawise nyetel.
  • Ekspansi iki bisa digunakake kanggo ngimbangi mundhut volume sing diakibatake penyusutan utawa kanggo menehi stres tarik menyang tulangan.
  • Lumahing spesifik utawa kehalusan semen ekspansif duwe pengaruh sing signifikan marang karakteristik ekspansi ing kabeh kasus.
  • Minangka area lumahing tartamtu saka campuran mundhak, nggawe ettingite ing campuran plastik digawe cepet, lan minangka asil, jumlah expansion suda karo nambah area lumahing kanggo isi sulfat diwenehi.

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah