Ngerti Sejarah Lean Manufaktur

Penting kanggo ngerti sejarah Lean Manufacturing yen sampeyan pengin sinau babagan apa. Nyatane, iki minangka filosofi perbaikan bisnis lan alat sing wis kabukten bakal ditindakake ing saindenging bisnis, produksi, kantor lan administrasi dhewe. Ing artikel iki sing ngajak sampeyan maca, sampeyan bakal sinau kabeh babagan model manajemen sing menarik iki.

Apa itu Lean Manufacturing?

Iki nuduhake aplikasi praktik, prinsip lan alat Lean kanggo pangembangan lan pabrik produk fisik. Prinsip manufaktur ramping digunakake dening akeh manufaktur kanggo ngilangi sampah, nyepetake proses, nyuda biaya, nyopir inovasi lan nyuda wektu menyang pasar ing pasar global sing cepet, molah malih lan tansah owah-owahan.

Kanggo akeh wong, tembung "manufaktur ramping" sinonim karo ngilangi sampah, lan ngilangi sampah mesthi dadi unsur kunci saka praktik Lean. Nanging tujuan utama kanggo nglakokake manufaktur ramping ora mung kanggo ngilangi sampah, nanging uga menehi nilai sing tetep kanggo pelanggan.

Kanggo nggayuh tujuan kasebut, nemtokake sampah minangka apa wae sing ora nambah nilai kanggo pelanggan. Downtime, inventaris sing berlebihan, lan proses sing ora efisien dianggep minangka sampah. Ing sisih liya, bisa dicathet yen menehi cara sistematis kanggo nyuda sampah ing sistem manufaktur, nalika njaga wates kontrol tartamtu, kayata produktivitas lan kualitas.

Sejarah Lean Manufaktur

Crita Lean kalebu Toyoda, Ford, Ohno, Taylor lan liya-liyane. Temokake prestasi lan kontribusine. Nalika kita ngomong babagan lean, jeneng pisanan sing ana ing pikiran yaiku Toyota. Nanging, kudu dicathet yen sejarah lean diwiwiti ing taun 1450-an ing Venice, lan sabanjure wong pisanan sing nggabungake konsep lean menyang sistem manufaktur yaiku Henry Ford.

Uga, ing taun 1799, Eli Whitney teka karo konsep bagean sing bisa diganti. Banjur, ing taun 1913, Henry Ford ngusulake alur kerja kanthi nyobi interchangeability lan gerakan bagean sing beda kanggo entuk standarisasi karya. Nanging, sistem Ford duwe watesan amarga ora duwe macem-macem lan mung ditrapake kanggo spesifikasi siji.

SEJARAH MANUFAKTUR LEAN

Sawisé Perang Donya II ing taun 1930-an, Toyota diilhami déning konsep produksi Ford lan nemokaké Sistem Produksi Toyota. Premis sistem anyar iki yaiku kanggo mindhah fokus saka panggunaan lan aplikasi mesin individu menyang alur kerja total proses. Sistem produk Toyota nduweni tujuan kanggo nyuda biaya produksi, ningkatake kualitas produk lan nambah wektu produksi kanggo nyukupi kabutuhan pelanggan sing dinamis.

Sawetara langkah sing digabungake sistem kasebut yaiku ukuran tampilan mesin kanthi nimbang volume produksi sing dibutuhake, karakteristik regulasi diri mesin supaya kualitas produk sing diprodhuksi luwih apik, urutan mesin miturut urutan. proses, ngembangake langkah-langkah cepet kanggo nggawe manufaktur pirang-pirang bagean kanthi volume sing relatif cilik, lan njaga komunikasi sing kuat babagan syarat bagean ing antarane langkah-langkah proses.

Tokoh kunci ing sajarah Lean Manufacturing

Konsep Lean Manufacturing terus berkembang utawa dikembangake karo jaman lan kabutuhan sing owah industri. Kanthi dinamisme iki ing lingkungan industri, sawetara panyengkuyung gaya manufaktur iki menehi kontribusi sing signifikan sing menehi tandha sejarah Lean Manufacturing.

Frederick Winslow Taylor

"Salah sawijining pengaruh paling penting lan langgeng ing abad kaping 1977 wiwit artikel Federalist" yaiku tembung Peter Drucker saka Frederick Taylor. Ing taun 71, Asosiasi Manajemen Amerika nganggep 31 kontributor paling dhuwur kanggo pamikiran lan praktik manajemen, lan Taylor peringkat pertama kanthi XNUMX swara. Henry Ford nampa swara paling dhuwur nomer loro. Buku Taylor dianggep penting nalika jaman ngobati ekonomi saka Jepang sawise Perang Donya II.

Frederick Taylor, lair saka kulawarga Philadelphia sing sugih, milih dadi insinyur. Kariré diwiwiti minangka magang ing toko mesin lan banjur dadi mandor. Aku lulus ing teknik mekanik ing Institut Teknologi Stevens ing 1883. Fokus dheweke tansah ningkatake cara kerja lan entuk efisiensi ing toko. Kualitas iki mesthi nyebabake dheweke ngembangake sistem dhewe lan mula dheweke diarani "Bapak Manajemen Ilmiah".

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kutha ing Kali Amazon Ngerti Sejarahe

SEJARAH MANUFAKTUR LEAN

Ing sajarah Lean Manufacturing, Frederick Taylor uga dikenal minangka ahli efisiensi. Dheweke minangka spesialis asli ing studi wektu lan gerak. Dheweke nganjurake nggunakake metode ilmiah kanggo entuk kinerja maksimal. Iki digayuh kanthi njaga manajemen ngontrol papan kerja lan njlentrehake rutinitas pekerja sing tliti. Kerumitan proyek dibusak kanthi analisis operasional.

Mulane, bisa njupuk wong metu saka dalan lan nglatih dheweke kanggo nindakake operasi sing luwih gampang. "Taylorism" yaiku "penerapan metode ilmiah kanggo entuk efisiensi maksimal ing karya industri" (Kanigel, 1999). Sampeyan bisa duwe upah karyawan sing dhuwur lan biaya manufaktur sing murah. Kemakmuran maksimal bisa ana minangka asil produktivitas maksimal.

Henry Ford

Henry Ford lair lan digedhekake ing peternakan cedhak Dearborn, Michigan. Ing wiwitan kariré, dhèwèké kerja dadi asisten mesin, operator sawmill, lan insinyur. Ing taun 1883 dheweke dadi insinyur kepala Edison Illuminating Company lan banjur ninggalake organisasi kasebut kanggo nemokake Ford Motor Company. Mobil pambuka kanggo Ford Motor Company, didegaké ing taun 1903, yaiku Model A.

Model T digawe ing taun 1908 sawise 20 owah-owahan desain. Kendaraan Ford dirancang kanggo gampang digawe lan digunakake. bagean kendaraan padha diijolke lan prasaja. Wong biasa bisa nyopir lan ndandani mobil dhewe. Ing taun 1927, Model A diluncurake kanggo nanggapi fitur sing ditawakake pesaing AS liyane. Henry Ford dikenal minangka master "produksi massal."

Implementasi sukses baris perakitan ing pabrik Highland Park ing Detroit ing 1913 sudo biaya lan tambah produktivitas kanggo Ford Motor Company. Biaya manufaktur sing luwih murah wis nggawe mobil luwih terjangkau kanggo wong Amerika. Ing taun 1908, buruh mbutuhake wektu kerja rata-rata 514 menit. Kanthi teknik kerja sing luwih apik, studi wektu lan gerakan, tugas rata-rata dikurangi dadi 2,3 menit.

SEJARAH MANUFAKTUR LEAN

Ing taun 1913, introduksi baris perakitan nyuda wektu siklus rata-rata tugas dadi 1,19 menit. Iki digayuh kanthi nyuda kerumitan tugas. Perlu dicathet, yen panggunaan baris perakitan ngasilake tingkat turnover 380% ing wiwitan taun 1913 lan 900% ing pungkasan taun. Tanggal 4 Januari 1914, upah tikel kaping pindho dadi $5 saben dina.

Tambah gaji nyebabake tingkat retensi sing luwih apik. Ing taun 1915, pabrik Highland Park duwe 7.000 buruh lan 50 basa sing digunakake ing pabrik kasebut. Mulane, kerumitan tugas sing suda nyumbang kanggo latihan buruh anyar. Henry Ford ora mung fokus ing ngatur sumber daya internal tanduran.

Uga ngupaya nyuda biaya lan nambah produktivitas kanthi ngontrol biaya bahan mentah. Pabrik River Rouge cedhak Dearborn, Michigan, minangka conto utama integrasi vertikal. Ford Motor Company duwe pabrik baja kanggo produksi baja, pabrik kaca kanggo pabrik kaca ngarep, perkebunan karet ing Brasil, lan tambang bijih besi ing Minnesota. Ford nduweni kapal sing ngangkut bijih kasebut.

Toyota sakichi

Karakter liyane ing sajarah Lean Manufacturing yaiku Sakichi Toyoda, sing dadi pengusaha lan diarani "Raja Penemu". Dheweke dadi tukang kayu lan bisa kerja nganggo tangan. Dheweke duwe paten pisanan ing taun 1980 lan nemokake mesin tenun Jepang pisanan ing taun 1987. Amarga anggota kulawarga lan kanca-kanca Toyoda liyane melu industri tenun omah, dheweke nyoba nyuda tenaga kerja manual lan tenaga kerja ing tenun.

Kanggo gaweyan, dheweke nggunakake mesin uap minangka sumber daya kanggo alat tenun. Minangka insinyur, dheweke ngentekake pirang-pirang jam kanggo nggarap lan ngolah mesin uap supaya bisa mlaku kanthi bener lan banjur disambungake menyang alat tenun kanggo nggawe mesin tenun. Konsep utama ing Loom Works yaiku Jidoka (otomatis kanthi sentuhan manungsa). Penemuan iki dikembangake kanggo mungkasi alat tenun nalika benang pecah. Ora mesthi manungsa kudu ana kanggo mirsani kabeh alat tenun.

Iki ngidini para pekerja bisa ngoperasikake luwih saka siji mesin tenun lan nyedhiyakake karya sing tambah nilai. Dheweke terus ngadegake Toyoda Automatic Loom Works ing taun 1926. Ing taun 1929, dodolan hak paten marang sedulur Platt (Inggris) kanthi rega £ 100.000 (siji yuta yen utawa US $ 500.000) nyedhiyakake dana riset kanggo mlebu ing industri otomotif. .

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sapa sing manggon ing Vatikan?

Kiichiro Toyoda

Kiichiro Toyoda minangka putra saka Sakichi Toyoda lan presiden kapindho Toyota Motor Company. Dheweke duwe gelar master ing bidang teknik saka Universitas Imperial Tokyo kanthi spesialisasi ing teknologi mesin. Ing taun 1929, Kiichiro Toyoda lunga menyang Inggris lan negosiasi hak paten kanggo alat tenun "bukti kesalahan". Hasil saka adol mbantu mbiayai investasi kendaraan kanggo Toyoda Automatic Loom Works.

Tokoh iki ing sajarah Lean Manufacturing ngunjungi pabrik mobil Amerika ing taun 1929, banjur riset kendaraan bermotor dhewe ing taun 1930. Ing taun 1935, perusahaan kasebut bisa ngasilake telung model mobil penumpang A-1. Ing taun kasebut, pamrentah mrentah nggawe truk, sing mungkasi aktivitas kendaraan penumpang. 18 truk Model G-1 dibangun ing pungkasan taun 1935.

Toyota Motor Company (TMC) didistribusikake minangka perusahaan independen ing taun 1937. Wiwit wiwitan, istilah Just-in-time digunakake. Amarga kekurangan bahan, konsep iki kudu digunakake kanthi alasan ekonomi lan kanggo nambah aliran kas. Pak K. Toyoda kena pengaruh banget amarga lelungan menyang pabrik Ford lan dheweke weruh proses supermarket nyimpen barang ing rak.

Toyota Motor Company ngadhepi bangkrut sajrone taun-taun pasca perang amarga masalah inflasi lan manajemen kredit. Kahanan kasebut malah njalari PHK lan rentetan mogok kerja. Ing tampilan klasik saka kewajiban lan tanggung jawab, Kiichiro Toyoda njupuk tanggung jawab kanggo kegagalan iki lan mundur saka presiden.

SEJARAH MANUFAKTUR LEAN

Ing taun 1950, sawise 13 taun manufaktur, Toyota Motor Company wis ngasilake 2.685 mobil dibandhingake karo 8.000 dina ing pabrik Ford River Rouge. Kiichiro Toyoda dijaluk bali dadi présidhèn ing wiwitan taun 1952, nanging tilar donya dumadakan sajrone setaun ing umur 57 taun.

EijiToyoda

Eiji Toyoda iku seduluré Kiichiro Toyoda. Dheweke uga sekolah ing Universitas Imperial Tokyo sinau Teknik Mesin (1933-1936). Sawise lulus, dheweke dibujuk melu bisnis sedulure lan miwiti laboratorium riset sing diarani "hotel mobil". Garasi iki manggoni Eiji lan tim nalika padha nliti mesin, ndandani mobil, lan nggarap proyek khusus liyane.

Karakter saka crita Lean Manufacturing iki direncanakake dadi militer nanging bali menyang industri sajrone 2 wulan. Sajrone perang, dheweke kerja ing industri mobil lan nggawe truk. Dhèwèké dadi direktur Toyota Motor Company ing taun 1945 lan direktur pelaksana ing taun 1950. Iku taun sing ora becik amarga mogok kerja lan mundur saka presiden Kiichiro Toyoda.

Ing taun 1950, dheweke lunga menyang Amerika Serikat kanggo tur 3 sasi ing pabrik mobil lan pemasok. Perjalanan iki menehi bukti marang Eiji Toyoda yen Perusahaan Motor Toyota cilik bisa bersaing ing bidang otomotif, nanging ora nggunakake teknik "produksi massal" sing padha. Toyota ngasilake 40 unit saben dina, dene Ford Rouge 8.000 unit saben dina.

Ing taun 1955, Eiji Toyoda ngluncurake "mobil Mahkota" pisanan saka jalur perakitan. Mahkota kasebut dikreditake kanthi ngowahi TMC dadi perusahaan gedhe. E. Toyoda dadi presiden Toyota Motor Company wiwit taun 1967 nganti 1982. Ing wektu iki, aku ndhukung kerja keras Taiichi Ohno ing TMC. Sawisé penggabungan Toyota Motor Company lan Toyota Motor Sales, dhèwèké dadi presiden wiwit taun 1982 nganti 1994.

SEJARAH MANUFAKTUR LEAN

Taichi Ohno

Salah sawijining prestasi protagonis paling gedhe ing sejarah Lean Manufacturing yaiku nggabungake sistem Just-in-Time karo sistem Jidoka. Sawise kunjungan menyang Amerika Serikat kanggo nyinaoni metode Ford ing taun 1953, dheweke banget inspirasi lan ngerti kabutuhan konsumen ing mangsa ngarep babagan pilihan produk sing dibutuhake ing rak lan kepiye produk diisi maneh. Iki menehi inspirasi kanggo mbangun sistem kanban sing sukses.

Dheweke malah nindakake metode Dr. Edwards Deming kanggo nggabungake kualitas ing saben langkah proses, saka desain nganti layanan sawise-sales kanggo konsumen. Iki dipraktikake lan digawa menyang tingkat lemah dening Ohno, sing nggabungake filsafat iki karo konsep Kiirocho lan prinsip Kaizen. Dheweke dianggep minangka arsitek sejati "Sistem Produksi Toyota."

Sistem produksi Toyota adhedhasar sawetara konsep, yaiku sistem traksi, pembuangan sampah, rapid die change (SMED), kerja tambah nilai, sel berbentuk U lan monobloc aliran. Sistem konsep nemtokake aliran materi ing antarane proses sing beda-beda, sing ditemtokake dening kabutuhan pelanggan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngerti Profil Masaaki Imai, Konsultan

Perusahaan praktek sistem narik nggunakake sistem Kanban, kang menehi sinyal kanggo customer sing alat kasedhiya kanggo nerusake kanggo proses sabanjuré ing urutan. Sistem produksi Toyota uga ngenali sampah, sing diarani Muda, lan ngakoni yen sampah yaiku apa wae sing ora nambah nilai kanggo pelanggan.

Sampah ana pitung jinis; yaiku overproduksi, sampah persediaan, cacat, nunggu, gerakan, liwat pangolahan lan transportasi lan penanganan. Sistem kasebut nduweni tujuan kanggo ngenali lan ngilangi sampah kasebut supaya bisa ningkatake efisiensi lan efektifitas sistem produksi. Cara liya sing diadopsi dening perusahaan yaiku owah-owahan cepet saka matriks (Single Minute Exchange of Matrices) sing tujuane kanggo nambah aliran (Mura) produksi.

Konsep kasebut adhedhasar asumsi yen alat lan owah-owahan kudu paling sethithik sak menit (siji digit). Sajrone taun 1950-an lan 1960-an, perusahaan kasebut ngalami bottlenecks ing mesin cetakan awak. Panyebab utama wis diidentifikasi minangka wektu ganti sing dhuwur sing nambah ukuran batch proses produksi lan nambah biaya produksi.

Ing sajarah Lean Manufacturing, Toyota ngetrapake SMED kanthi nempatake pengukur presisi kanggo nransfer mati abot ing mesin stamping transfer gedhe sing digunakake kanggo nggawe badan kendaraan. Kajaba iku, garis produksi dawa Toyota wis dibungkus ing desain sel berbentuk U sing ngidini manufaktur ramping. Iki nambah efisiensi para pekerja kanggo nggarap macem-macem mesin ing wektu sing padha.

Sistem Produksi Toyota (TPS) nindakake aliran siji-potong, ing ngendi kabutuhan proses sabanjure ditemtokake dening operasi sadurunge. Ing tembung liyane, iku diprodhuksi siji Piece ing wektu, minangka lawan kanggo produksi massal. Toyota nempatake bagean siji antarane beda musim saka karya karo kauntungan saka variasi cilik ing wektu siklus lan wektu nunggu minimal. Iki bakal mbantu nggampangake keseimbangan sing cocog ing antarane operasi sing beda-beda lan nyuda overproduksi.

Shigeo Shingo

Ing sajarah Lean Manufacturing, sistem produksi Toyota saka sudut pandang teknik industri. Shingo lulus saka Yamanashi Technical College kanthi gelar Teknik Mesin ing taun 1930 lan wiwit kerja ing Pabrik Kereta Api Taipei. Ing taun 1945, dheweke dadi konsultan industri liwat Japan Management Association (JMA). Iku cepet wiwit dagang ing 1950 ing Toyo-industries.

Ing taun 1959, Shigeo Shingo ngedegake perusahaan konsultasi dhewe, Institut Peningkatan Manajemen, lan menehi saran ing saindenging jagad. Timur Jauh. Akeh karyane fokus ing mriksa bug, kontrol kualitas nol, lan sumber pemasok. Ora nganti taun 1969, ing Toyota Motor Company, Taiichi Ohno nuntut sing ora mungkin, lan konsep SMED (Single Minute Exchange of Die) pancen katon terang.

Panyuwunan Ohno yaiku nyuda owah-owahan konfigurasi saka 1,5 jam dadi 3 menit. 4 jam wis liwati, dadi 3 menit katon ora mungkin. Nanging, ing telung sasi, goal wis digayuh. Shigeo Shingo dilatih lan konsultasi kanggo TMC wiwit taun 1954 nganti 1982. Sajrone wektu iki, dheweke nganakake luwih saka 87 sesi sing nglibatake luwih saka 2000 siswa.

Sanajan dheweke dudu karyawan Toyota, dheweke dadi konsultan sing mbantu ngembangake Sistem Produksi Toyota. Ing taun 1988, dheweke nampa "doktor kehormatan ing bisnis" saka Universitas Negeri Utah. Penghargaan Shingo diadegake dening Utah State University College of Business kanggo nyengkuyung Lean. Praktek bisnis kelas donya supaya perusahaan bisa bersaing sacara global. Pemenang pisanan ing taun 1989 yaiku Globe Metallurgical, Inc. Cincinnati, Ohio.

michael george

Dheweke dadi Ketua lan CEO saka George Group, adhedhasar ing Dallas, Texas. Perusahaane wis kerja karo luwih saka 300 klien. Fokus ing kinerja operasional lan nilai pemegang saham liwat Six Sigma, Lean Six Sigma, manajemen kerumitan, lan inisiatif inovasi. Pak George nduweni gelar BS ing Fisika saka Universitas California lan MS ing Fisika saka Universitas Illinois.

Tugas pisanane yaiku Texas Instruments ing 1964. Ing 1969, dheweke ngedegake International Power Machine, sing didol menyang Rolls-Royce. Dana saka dodolan kasebut ndadekake dheweke bisa lelungan menyang Jepang kanggo sinau sistem produksi Toyota. George Group kawangun ing 1986. Pak George duwe sawetara paten kanggo ngurangi wektu siklus lan kerumitan proses.

Yen sampeyan seneng karo artikel iki babagan Sejarah Manufaktur Lean, kita ngajak sampeyan maca artikel liyane sing ngemot topik sing menarik ing tautan ing ngisor iki:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah