Quantcast

Ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes: Novel

Temokake karo kita, liwat kiriman iki, Ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, asale saka Spanyol, yaiku novel sing dibangun saka seri anekdot, sing nuduhake kasunyatan ing deso ing wilayah Castilla ing taun lima puluhan. Aja mandheg maca! Iku bakal kaget sampeyan.

Ringkesan Tikus dening Miguel Delibes

Ngerti liwat artikel iki, ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, novel sing diterbitake ing taun 1995, dening penerbit Destinolibro, kalebu genre narasi, drama iki ditulis ing Castilla dasawarsa lima puluhan. lan suwidakan, ing wektu nalika bangsa Spanyol ana ing kuk saka diktator Franco.

Minangka sampeyan bisa ndeleng ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, novel iki nyemplungaken ing realisme sosial, kang ing garis denounces ketidakadilan ing lingkungan sosial; minangka karya sastra iki kagungane panganggit kang kalebu golongan generasi setengah abad.

Minangka bukti ing ringkesan Las Ratas, ana wabah kemurnian lan kabecikan ing lingkungan sing kebak kasangsaran. carane aku ngerti nuduhake ing novel-novel sing beda-beda saka pengarang, amarga Nini lugu karo sawetara kadewasan kanggo masalah ngenani urip saben dina ing padesan, dheweke dadi bocah sing ora ketularan kasusahan wong liya.

Apa ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes?

Minangka ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, ana hubungane karo protagonis novel kasebut, bocah lanang umur sewelas taun jenenge Nini lan wong sing ngerti dheweke minangka Ratero, yaiku bapake, omahe guwa lan urip padha mburu tikus.

Nini mung urip karo bapake, sing diarani Pakdhe Ratter, amarga dheweke mburu tikus kanggo didol marang wong kutha minangka panganan sing enak, dheweke pancen bocah sing pinter babagan adat istiadat nenek moyang sing diwarisake. saka mbah Román, sing dirungokake, babagan topik sing ana gandhengane karo panen, kewan, para suci, udan.

RINGKASAN TIKUS DENING MIGUEL DELIBES

Ibune minangka adhine tiri bapake, sing kudu mlebu ing rumah sakit jiwa, nalika isih enom, dheweke mung karo bapake lan pet, asu fa, dheweke nglampahi dina-dina ing alam, ngamati, seneng lan sinau. dhewe, minangka diterangno ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes.

Ora kepenak katon nalika ana wong enom saka kutha cedhak mateni tikus sing dadi mata pencaharian Nini lan bapake, sing sampahe rusak amarga ora bisa dipakani lan tikus sing gedhe-gedhe wis langka, sing ora ana panganan. bisa kanggo ngedol lan iku krisis total kanggo protagonis novel minangka rinci ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, terus maca.

El alcalde del pueblo de nombre Justito, se encarga de exigirle que desocupara la cueva ing ngendi encontraba residenciado con su hijo, como puedes observar en el resumen de Las Ratas de Miguel Delibes, pues el Gobernador también presionaba al alcalde para dicho desalojo, con la intención de derrumbar esa cueva, se le daba una cantidad económica para que desocupara y el Ratero le parecía muy poco él quería más cantidad de dinero.

Kasunyatane, makhluk loro iki Nini lan Ratero nindakake tugas mburu tikus bebarengan karo asu pamburu, sing mbantu dheweke jenenge Fa, kaya sing dicritakake ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, amarga ana wong enom liyane sing cedhak. menyang wilayah Torrecillórigo, jenenge Luis, sing uga mburu tikus, kaya protagonis kita.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Nanging dheweke ora duwe pengalaman ing perdagangan lan kepinginan kanggo nyekel tikus luwih akeh, sing ditindakake yaiku ngrusak turunane kewan kasebut, kaya sing diterangake ing ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, sing Ratter dadi mungsuh sing kuat, kayata ing musim krisis apa wae, panganan saya suda lan kedadeyan karo turunane kelinci, rubah, musang lan tikus lan liya-liyane.

Ninggalake minangka siji-sijine panganan, tanduran sing isih nunggu panen, dadi luwih elek, kaya sing dibuktekake ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, mangsa teka sadurunge bisa panen panen sing ditunggu-tunggu, mutusake kanggo nggawe keputusan bebarengan, njupuk minangka papan kanggo mungkasi sesi ing bar Malvino.

Antarane solusi sing bisa diwenehake para anggota pemukiman kasebut yaiku pilihan saka Nini, bocah lanang umur sewelas taun, kaya sing dicritakake ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, amarga supaya panen bisa muncul, perlu viento ing wayah subuh njeblug, sing kedadeyan ing wayah esuk, hawa sing kuat dirasakake, sing ngrampungake dilema sing ana.

Ananging salah satunggalipun warga kitha ingkang asma Prudencio, gadhah pangira-ira bilih wonten ing papan ngriku badhe rawuh wonten ing panggenan ingkang boten remen sanget, mila piyambakipun boten sungkan-sungkan kacariyosaken kaliyan Nini, kados ingkang kabukten ing ringkesan Las Ratas anggitanipun Miguel. Delibes, bocah kasebut negesake, kuwatir ana badai.

Prudencio tindak menyang kutha sanalika bisa kanggo ngandhani wong-wong mau bab badai, nanging minangka ditampilake ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, wong kutha ora digatèkaké premonition, sawetara dina liwati lan badai punika kasunyatan. iku udan es kang tumiba ing palawija ngrusak pangan.

Nalika teka lan lunga, Luis enom ngobrol karo Nini, sing menehi pitutur babagan tikus, ditambah bocah cilik kasebut ngguyu bocah kasebut, amarga ujare, nanging ing sawijining dina, dheweke ketemu karo Ratter, adhep-adhepan ing diskusi panas. ngendi roh padha diowahi, teka kanggo salaman lan ing salah siji sing moments nesu.

RINGKASAN TIKUS DENING MIGUEL DELIBES

The Ratero pounced karo pickaxe ing tangan matèni Luis lan asu, amarga clurut, kang Ratero dianggep minangka kagungane, kabeh iki ing ngarsane saka cah lanang, sing ora bisa mungkasi rama, sanajan nyoba.

Pameran paraga kang mujudake karya

Minangka sampeyan bisa nyimpulake ing ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, protagonis karya kasebut yaiku Ratero lan putrane, Nini cilik, sanajan liwat karakter enom iki, kita bakal duwe kesempatan kanggo ketemu karo anggota liyane ing kutha kasebut.

lanang kita Nini, minangka kacathet ing ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, manggon ing perusahaan bapake, sing saben wong disebut Ratero, nandhang sangsara misadventures, lan kepengin kanggo mbukak piyambak nanging nindakaken introspectively, ibune jenenge Marcela, nanging Dheweke iku Dibuwang ing rumah sakit jiwa, nanging senadyan iki, cah lanang iku arang banget cerdas lan banget methodical.

Dheweke minangka bocah lanang sing seneng nyambut gawe, lan amarga kualitas kasebut, dheweke tresna banget karo pedunung liyane ing kutha kasebut, kaya sing dicritakake ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, dheweke nyoba ngrampungake enigmas sing diwenehake dening pedunung kasebut. Panggonan, Nini, Panjenenganipun komentar sing kabeh kang sumurup ana thanks kanggo kawruh leluhur saka mbah Román.

Dona Resu, minangka paraga liyane sing nggawe karya sing asipat sosial iki, dheweke ngupayakake supaya Nini bisa sekolah supaya bisa nggayuh masa depan sing luwih apik, nanging sanajan dheweke nyoba, dheweke ora kasil, dheweke diarani. kutha iki minangka dhawuh kaping sewelas, minangka bukti ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes:

“…Kandhaa aku, Nak, kok kowe tansah dhewekan?

"...Aku ora piyambak Doña Resu..."

Terus karo sapa…”

“…Kanthi asu…”

“…Lha Nini… sampeyan duwe lampu alami nanging sampeyan kudu ngolah otak. Yen sampeyan ora menehi pakan saben dina, manuk kasebut bakal mati, ta? Nah, padha wae…”

RINGKASAN TIKUS DENING MIGUEL DELIBES

maling, yaiku wong kang ngrumat Nini lan wong loro iku manggon ing guwa, padha nyambut gawe mburu tikus kang didol marang warga kang dadi kutha, awit ora ana kewan liyane, iki panganan sing enak, nanging kanggo Gubernur. iki soko inaccessible.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan The Old Man and the Sea dening Ernest Hemingway

Dene rêmbagipun, botên sakedhik, têmbung-têmbung ingkang prêlu wontên ing cangkêmipun, nanging tansah kondur dhatêng griyanipun, inggih botên sagêd damêl rêmbagipun.

"... Maling ambruk ing meja tanpa henti fokus mripat langka angel dipahami ... padha apik ... ngandika ... "

Malvino, sing tanggung jawab ngatur warung kutha, lan dheweke ngerti banget karo bapak lan bocah kasebut, jenenge Balbino, nanging kabeh wong ing wilayah kasebut nyebut dheweke Malvino, amarga saben ngombe dheweke ora kepenak lan menehi saran sing ala. ..

Dhèwèké ngentèkaké wektu ngomong ala Luis, supaya Ratter bakal ngadhepi wong, amarga iku ora nyaman sing maling saka kutha liyane, sing isih enom Luis, ngginakaken wektu nggandhol ing pinggiran kutha iki mburu tikus.

“...awas sing siji; Maling, ayo njupuk rotimu. Sadurunge dheweke lair, sampeyan wis ana ing perdagangan…”

adil utawa adil, yaiku sing makili walikota kutha, tansah njaluk Ratter kanggo ngosongake guwa kasebut, amarga Gubernur meksa dheweke, nanging sanajan tawaran ekonomi sing ditampa, dheweke ora entuk tujuan sing dikarepake.

“…Pakdhe Ratero, dheweke ngganggu dheweke… Aku bakal menehi omah regane rong puluh peso, nanging sampeyan ora duwe. Banjur apa sing dikarepake?…”

"…Sembarang…"

sing sembunyi-sembunyi, dheweke rumangsa kaya juara mburu nanging dheweke ora ngajeni aturan sing jenenge Matías Celemín, sadurunge perang dheweke biyen nawar lan kanthi mangkono entuk dhuwit sing apik, nanging saiki ing kutha wong duwe peseta lan lelang ora kepenak. kanggo kang ngurusi pegaweyan moro, dheweke takon Nini ngendi kanggo golek mangsa.

Nanging Nini ora ngurmati dheweke amarga dheweke weruh yen dheweke ora bisa ngajeni uripe kewan, mula dheweke ngomong yen dheweke ora ngerti, nanging pamburu kasebut salah, sing sok-sok menyang guwa kanggo nuduhake mangsane marang bocah. dheweke wis mburu, siji dina kang nuduhake marang terwelu, lan malah marang wong sing dheweke nursing, wis matèni dheweke mung kanggo duwe sawetara dhuwit recehan.

Ruang lan Wektu ing ngendi Karya kasebut dicritakake

Kaya sing bisa dideleng ing ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, narator iku omniscient, amarga dheweke ngerti kabeh sing bakal kelakon marang para tokoh ing karya tulis, nanging dheweke ora lali, ora melu minangka karakter. , fungsine kanggo nyritakake crita, luwih akeh sing ditindakake ing jaman kepungkur.

Ing crita ana kesempatan sing narator bali luwih akeh kanggo nerangake marang pamaca babagan sawetara kahanan sing wis kelakon, iki diarani prolexis ing sastra, iku uga ngajeni cara ngomong sing kutha lima puluhan ing Castile. karo idioms sawijining , kanggo nemokake wektu ngelingi dina wong suci minangka adat.

Ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes iki minangka karya prasaja sing ngidini sampeyan maca kanthi cara sing nyenengake, akeh tembung-tembunge sing wis kolokial, mula mangu-mangu nalika nerangake bab lan siswa enom ora ngerti istilah kasebut, amarga jargon-jargon sing digunakake yaiku mbah-mbah jaman saiki.

Ing karya iki, kaya sing rinci ing ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, nuduhake keagungan saben karakter, nanging ing wektu sing padha diamati ing kasangsaran sing dicelupake, dheweke ngumumake kamardikan minangka wong sing nggawe. keputusane nanging budaya lan iklim sing ngatur wektu iku nentang dheweke.

Inggih, padha ngrumat gandum, awit akèh-akèhé padha dadi wong tani, ing sangisoré panasé srengéngé, banjur ora udan, lan pungkasane udan udan ès, dilema banget, ngrumat taneman. nylametake apa sing bisa ditindakake dening manungsa, amarga mlarat kepengin sandhang, akeh sing padha lunga, sing slamet saka perjuangan batine dhewe tetep ana ing desa.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Hunger Games lan karaktere

Senadyan narator nyritakake kanthi cara sing prasaja, kedadeyan sing ora nyenengake ing plot kasebut tanpa ngowahi dadi pengembaraan, kaya sing bisa dideleng ing ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, amarga Nini lan bapake Ratero ngalami kacilakan gedhe. ora entuk anak, didol lan kudu mbayar biaya dhewe.

Babagan Pengarang Karya

Miguel Delibes lair ing Spanyol ing taun 1920, khusus ing Valladolid, dheweke makili novel kontemporer, lan ana ing antarane kanca-kancane ngurmati lan kagum amarga nuduhake ing karya-karyane koherensi ideologis liwat visi lingkungan lan karya tulise.

Saliyane dadi panulis, dheweke wis kerja minangka guru, uga wartawan, dheweke kesengsem karo mburu kaya sing ditampilake ing karya-karya lan urip pribadine, sing ngidini dheweke duwe kawruh babagan jagad kutha cilik kasebut, njlèntrèhaké ing akèh karya kang kapentingan ing alam, utamané ing wilayah Castilla, mbela anak uga dealing karo kahanan kang andhap asor lan marginalized dening masyarakat.

Ing karya-karyane, realisme sing ditulis ing saben kaca kasebut dituduhake, menehi minat sing maca kanggo ngerti apa sing kedadeyan karo paraga ing lingkungan sing diwenehake, basane sing wis dijlentrehake kanthi apik sanajan wis dituduhake. sederhana lan gampang diwaca.

Sesanti kritis ing donya wong tuwa diamati saka pandelengan naif saka bayi, kaya ing cilik saka ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, padha diamati ing Pangeran Dethroned, dheweke uga ndemek babagan masalah urip bebojoan, utamane kasangsaran, kemunduran lan penyalahgunaan nilai-nilai makhluk urip ing deso Castile.

Miguel Delibes ngrasa fiksi kanggo fishing, mburu lan bal-balan, saliyane kanggo urip njobo, kang bisa digunakake kanggo nulis ing novel apik banget, lan kaya kang denounces injustice sosial, kang makili pakulinan lan basa lingkungan petani, mbalekake istilah lan voices kanggo sastra .

https://www.youtube.com/watch?v=iRabk9wwMZ4

Karya kang wis ditulis

  • Bayangan cemara kasebut dawa, diterbitake ing taun 1948
  • Saiki isih awan, diterbitake taun 1949
  • The Way, diterbitake taun 1950
  • Anakku sing dadi idola Sisí, diterbitake taun 1953
  • Diary of a hunter, diterbitake taun 1955
  • Diary of an emigrant, diterbitake taun 1958
  • The Red Sheet, diterbitake taun 1959
  • Tikus, diterbitake taun 1962
  • The Small Game Hunting Book, diterbitake taun 1964
  • Limang jam karo Mario, diterbitake ing taun 1966, adaptasi teater karya iki digawe ing taun 1979.
  • Parable of the castaway, diterbitake taun 1969
  • Tales La Mortaja, diterbitake taun 1970
  • Setaun uripku, teks otobiografi, diterbitake taun 1972
  • Pangeran sing dicopot saka tahta, diterbitake taun 1973
  • Perang leluhur kita, diterbitake ing 1975, uga diadaptasi kanggo peculiarity kanggo téater ing 1990.
  • Petualangan, petualangan lan kacilakan saka pemburu nganti buntut, diterbitake ing taun 1979
  • Wong-wong sing suci, diterbitake ing taun 1981, karya sastra iki digawa menyang layar amba dening direktur Mario Camus
  • Treasure, diterbitake ing 1985
  • Lady ing abang ing latar mburi abu-abu, diterbitake ing 1991
  • Hunting ground, diterbitake taun 1992
  • Diary of a retiree, diterbitake taun 1995

Penghargaan sing wis ditampa

  • Nadal Prize kanggo Novel, taun 1947
  • Critics Award, ing taun 1953
  • Pangeran Asturias Award, ing taun 1982
  • Penghargaan Nasional kanggo Surat Spanyol, ing 1991
  • Cervantes Prize, ing taun 1994

Adaptasi karya menyang layar amba

Kanggo taun 1998, karya ringkesan Las Ratas dening Miguel Delibes, kanthi jeneng sing padha, digawa menyang layar bioskop, sing ditindakake dening Álvaro Monje, José Caride lan Francisco Algora, film kasebut ngetutake aspek-aspek kasebut. karya ditulis, kang aku suggest sampeyan ndeleng iku, ing artikel iki kita wis diselehake video babagan.

Yen sampeyan nemokake menarik, artikel iki babagan "Ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes, la Novela" Aku ngajak sampeyan ngunjungi tautan ing ngisor iki:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah