Analisis lan ringkesan Les Miserables

Temokake ing artikel ing ngisor iki kabeh rincian sing ana gandhengane karo salah sawijining novel paling penting sing digawe ing abad kaping XNUMX dening penulis Prancis Victor Hugo. Kita ngomong babagan a Ringkesan Les Miserables, karya sajarah sing ndemek masalah kayata kaadilan, politik, apik lan ala.

RINGKASAN LES MISERALES

Ing artikel kita dina iki, kita bakal menehi sampeyan Ringkesan Les Miserables sing menarik lan lengkap, sing dianggep minangka salah sawijining karya sing paling penting lan lambang sing ditindakake ing abad kaping XNUMX dening penulis terkenal Victor Hugo, sawijining archetype romantisme Prancis lan mriksa masyarakat Prancis. Les Miserables minangka salah sawijining novel Hugo sing paling misuwur.

Wong Misih

Les Miserables minangka crita sing utamané fokus ing macem-macem acara sing dialami ing bawana Éropah ing abad XIX, wektu sing ditandhani, antara liya, dening kejahatan lan penyalahgunaan marang masyarakat. Pelanggaran hak asasi manungsa sing terus-terusan nyebabake kebangkitan populer marang para pemimpin lan panguwasa pamaréntahan ing wektu kasebut.

Revolusi populer sing dipimpin dening populasi sing paling rawan ing wektu kasebut utamane didorong dening ketidakadilan sing dialami nalika iku ing pirang-pirang negara ing bawana Eropa. Bosen saka abuses, pedunung mutusaké kanggo mbalela marang panguwasa, kang padha ndeleng ing cara ala banget, njupuk menyang akun gaya urip sing politisi mimpin ing wektu sing.

Novel Les Miserables bisa diarani minangka tema utama kabeh konteks sejarah sing urip ing Eropa ing abad kaping 1832. Miturut apa sing ditulis dening penulis karya, Les Miserables diadaptasi sajrone acara-acara sing kedadeyan nalika Pemberontakan Juni XNUMX lan mesthi menehi tandha sadurunge lan sawise ing sajarah bawana lawas.

Victor Hugo, panulis asli saka Ringkesan Les Miserables, bisa nggambarake kanthi cara sing unik lan luar biasa, kabeh sing ditindakake dening bangsa Eropa ing tengah-tengah Pemberontakan Juni 1832. Penulis njupuk kauntungan saka kaca novel kasebut kanggo nuduhake. penolakan sadurunge injustices permanen marang masyarakat lan sing miturut wong, ngirim ora ana.

Saindhenging Ringkesan Les Miserables, Victor Hugo tanggung jawab kanggo ngembangake macem-macem tema sing penting banget kanggo maca. Antarane tema utama sing disentuh ing plot novel kasebut yaiku ketidakadilan, katresnan lan perjuangan terus-terusan saka kelas pekerja sing paling rentan nalika ngadhepi masyarakat abad ka-XNUMX sing bosok lan demoralized.

RINGKASAN LES MISERALES

Ing artikel iki, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo sinau babagan kabeh rincian sing didhelikake ing mburi Ringkesan Les Miserables, salah sawijining novel paling lambang sing ditulis dening penulis Victor Hugo lan isih dadi referensi ing saindenging jagad sastra. . Sampeyan bakal bisa sinau sethithik babagan panulis, taun publikasi, genre sastra, lan topik menarik liyane.

penulis

Sadurunge miwiti nganalisis novel Les Miserables kanthi rinci, penting kanggo ngerti luwih akeh babagan penulise, penulis terkenal lan dihormati Victor Hugo, lair ing kutha sing diarani Besacon, ing Francia tanggal 26 Fèbruari 1802. Hugo punika putra saking jendral kekaisaran Prancis ingkang asma Joseph Leopold Sigisbert Hugo, dene ibunipun inggih punika wanita ingkang asma Sophie Trebuchet, asalipun saking Breton.

Perkawinan sing dumadi saka Joseph lan Sophie nduweni berkah kanggo ngasilake anak telu, sing paling enom yaiku Victor Hugo, mula dheweke tansah ana ing perawatan lan perlindungan kabeh kulawarga. Sebagéyan gedhé taun-taun pisanané urip ana ing kutha Paris lan sawisé iku, dhèwèké lelungan menyang Naples lan Spanyol, amarga komitmen kerja wong tuwané.

Victor Hugo dilatih sacara akademis ing omahe dhewe amarga dhukungan saka sawetara guru pribadi sing direkrut dening wong tuwane, nanging dheweke uga duwe kesempatan kanggo sekolah swasta ing kutha Paris. Sacara umum, bisa diarani panulis nduweni pendhidhikan sing dhuwur lan nduweni hak istimewa.

Nalika isih enom, Victor Hugo wiwit nggawe publikasi pisanan puisi. Salah sawijining puisi pisanan sing diterbitake dening penulis yaiku "Odes" sing dirilis kanggo umum ing taun 1826. Iki diterusake karo puisi kayata "Cromwell" (1827), ing prolog dheweke nulis manifesto gerakan romantisme Prancis. .

Banjur ana publikasi sawetara karya sastra sing paling pinunjul: Oriente de Hernani, de Notre Dame de Paris lan ing dasawarsa 1838, Victor Hugo nampilake mahakarya romantis sing paling penting kayata "Ruy Blas" sing entuk kesempatan kanggo nampa. pangenalan gedhe, salah siji saka wong-wong mau hadiah saka Academie Francaise.

RINGKASAN LES MISERALES

Nanging Victor Hugo ora mung bisa dadi misuwur kanggo puisi lan karya sastra, nanging uga duwe berkah kanggo netepake dhewe ing masyarakat kanggo sosial, humanis lan politik pikirane lan kapercayan. Ing "Le Dernier Jour d'un Condamné", Hugo nerangake apa posisine babagan paukuman pati.

Penulis Victor Hugo uga ngalami pengasingan ing sawetara tahapan ing uripe, ayo padha ngelingi yen karakter kasebut kudu diasingake ing Jersey lan Guernsey sawise posisi politik nglawan kudeta sing dipimpin dening Louis Napoleon Bonaparte digawe umum. Miturut sumber sing cedhak karo penulis, Hugo tetep ing pengasingan luwih saka rong puluh taun.

Sajrone wektu sing suwe ing pengasingan, Victor Hugo nyedhiyakake awake dhewe kanggo nggawe karya penting, ing antarane "Les Chatiments" lan "La legende des siecles", loro-lorone dianggep klasik gedhe ing puisi filosofis, ngatur liwat dheweke kanggo menehi tandha takdir sing kudu ditindakake manungsa. tekan bebener lan sing apik, wiwit saka jaman Kitab Suci nganti jamane.

Ing dasawarsa 1845, panulis Victor Hugo dijenengi kanca Prancis nalika Raja Louis Philippe, nanging dheweke mutusake dadi republik nalika Revolusi 1848. Telung taun sabanjure, lan nganggep kegagalan gedhe nglawan Napoleon III. , Hugo kepeksa pindhah menyang pengasingan ing Belgia lan ing taun 1855 dheweke miwiti pengasingan, sing luwih saka 15 taun ing pulo Guernsey.

Ing wektu pengasingan ing pulo kasebut, Victor Hugo uga ngabdiake awake dhewe utamane kanggo nulis karya-karya gedhe. Sawetara novel sing lair nalika iku yaiku "Sarkasme, Napoleon Si Cilik" sing diterbitake ing taun 1852, nanging uga digawe puisi sindiran "Los Punishments", diterbitake ing dekade 1853, teks puisi lirik Las contemplaciones ( 1856) lan volume pisanan geguritan The Legend of the Centuries (1859-1883).

Uga nalika ana ing pulo kasebut minangka pengasingan, Victor Hugo bisa nyimpulake novel populer Les Miserables, sing diterbitake ing dekade 1862. Kaya sing wis dingerteni, Ringkesan Les Miserables minangka karya sing mbukak lan nyensor sosial. immorality sing diderita Prancis ing tengah abad kaping XNUMX lan nyebabake sawetara acara sing ora nyenengake ing masyarakat.

RINGKASAN LES MISERALES

Novel "Les Miserables" anggitane Victor Hugo dirampungake ing dasawarsa 1862 lan wiwit iku dadi karya sing akeh referensi ing jagad sastra. Karya kasebut bisa nambah kondhang ing antarane para panulis ing wektu kasebut. Sawisé kekalahan Napoleon III, sing dumadi ing taun 1870-an, Hugo bali menyang kutha Paris ing ngendi dheweke ditampa kanthi bungah banget lan dijenengi wakil.

Ing pemilihan sabanjure Victor Hugo ora entuk kamenangan, nanging ing taun 1876 dheweke bisa entuk jabatan senator kutha Paris, sebutan sing digunakake kanggo mbela amnesti para pengikut Komune. Nanging, kesel lan kuciwa ing cara nindakake politik ing negarane, Victor Hugo nggawe keputusan kanggo mundur saka media.

Sajrone taun-taun pungkasan urip, panulis Victor Hugo bisa nulis karya kanthi irah-irahan "The sangang puluh telu" sing diterbitake khusus ing dasawarsa 1874. Iki minangka karya sing mbuktekake apa sing kedadeyan nalika Revolusi Prancis. Ing taun-taun kasebut, dheweke uga nerbitake "Seni dadi mbah kakung", dirilis ing taun 1877, konglomerat puisi idyllic sing gegayutan karo urip kulawarga.

Posisi politik sing jelas Victor Hugo lan visi babagan pertahanan hak-hak sing paling rentan, nggawe karakter kasebut katon minangka pahlawan kanggo Republik Ketiga Prancis. Dheweke tansah nuduhake penolakan kuat marang paukuman pati, saliyane ndhukung kemajuan ing babagan hak asasi manungsa.

Hugo uga dikenal kanthi sikap nglawan agama apa wae lan tansah ndhukung kapercayan marang Makhluk Unggul. Penulis darmabakti akeh taun urip kanggo perang kanggo hak-hak anak lan wanita, piyambakipun dipun promosiaken pendidikan umum gratis kanggo kabeh wong merata. Dheweke uga diakoni amarga karyane kanggo kebebasan pers, demokrasi lengkap lan kanggo Amerika Serikat ing saindenging Eropa.

RINGKASAN LES MISERALES

Penulis Victor Hugo pungkasane tiwas ing tanggal 22 Mei 1885, dina sing diumumake minangka tangisan nasional dening panguwasa pamrentah Prancis. Panguburané digawa menyang Pantheon Nasional ing ngendi dheweke saiki ngaso.

Genre sastra

Ringkesan Les Miserables digambarake minangka salah sawijining proyek lan karya sastra sing paling penting ing kabeh wektu, saengga terus dadi referensi ing sastra donya. Karya sing ditindakake dening penulis Víctor Hugo minangka bagean saka genre dramatis narasi. Novel iki ditulis kanthi prosa naratif lan dianggep minangka novel filosofis, sosial, romantis lan sejarah.

Tanggal penerbitan (edisi pisanan)

Novel kanthi irah-irahan "Les Miserables" iki diterbitake pisanan ing dasawarsa 1862 dening sing dianggep minangka penulis asli, penulis Prancis sing dieling-eling Victor Hugo. Karya kasebut diterangake minangka salah sawijining sing paling berpengaruh lan penting ing abad kaping XNUMX lan ing jerone diskusi babagan apik lan ala, hukum, politik, kaadilan lan agama, ing antarane topik liyane, diangkat liwat plot. .

Editorial

Les Miserables, novel sing wiwitane ditulis dening pujangga lan panulis Prancis Victor Hugo, diterbitake ing dasawarsa 1862 lan duwe dhukungan penting saka Publishing House A. Lacroix, Verboeckhoven & Ce, kantor pusat ing kutha Brussels. Belgia. Karya kasebut dipigura ing acara-acara sing kedadeyan ing Pemberontakan Juni 1832 lan nganti saiki dianggep minangka salah sawijining novel sing paling relevan digawe dening Hugo.

Basa asline

Novel "Les Miserables" dening wong Prancis Victor Hugo asline ditulis nganggo basa sing diucapake dening penulise, yaiku basa Prancis. Nanging, iku uga worth nyebutke sing karya sastra pinunjul iki, salah siji sing paling misuwur ing donya, wis diterjemahake menyang basa liyane kayata Spanyol, kang ngidini panyebaran kanggo nyebar ing saindhenging donya.

Ringkesan Les Miserables 

Ing bagean artikel iki, kita bakal menehi sampeyan Ringkesan Les Miserables sing menarik lan lengkap, novel sing asline ditulis dening wong Prancis Victor Hugo lan wis bisa narik mata jutaan pembaca ing saindenging jagad. Kanggo iki, luwih dhisik kudu ngerti sinopsis plot lan nemtokake tema utama crita sing nyenengake iki.

Les Miserables nyritakake babagan wong sing jenenge Jean Valjean, sing dianggep minangka protagonis ing lakon kasebut. Valjean oncat saka pakunjaran sawise Duwe mlebu ana kanggo ngawula ukara unjustly. Sedhela wong enom mau kesasar lan ora bisa nemokake dalan metu, nganti bisa tekan omahe Monsignor Charles Bienvenu Myriel, sing seneng mbukak lawang omah kanggo nampani dheweke.

Nanging sing ora dingerteni Jean Valjean yaiku Monsinyur duwe maksud liya, dudu sing paling apik. Dheweke mbukak lawang omah kanggo entuk kapercayan saka mantan tahanan kasebut, mula dheweke ora duwe rasa curiga babagan sapa sejatine Monsinyur. Senadyan kapercayan sing diwenehake Monsignor, ngidini dheweke turu ing omahe, Myriel ngiyanati kepercayaan kasebut.

Valjean nyolong sendok garpu perak setengah lusin, njupuk kauntungan saka kecerobohan Monsignor, sing lagi ngaso ing kamar. Dheweke nyekel barang sing dicolong lan metu saka omah tanpa ribut supaya ora nggugah Monsignor Charles. Ninggalake omah, lan duwe setengah lusin peralatan makan perak, Valjean kaget karo lembaga keamanan lan dheweke terus nyekel dheweke ing upaya uwal.

Petugas polisi nyekel dheweke lan nggawa dheweke menyang Monsignor Myriel supaya dheweke bisa menehi kesaksian babagan rampokan lan bisa nuntut wong enom kasebut, nanging jawaban sing diwenehake dening Monsignor kaget kabeh. Dheweke kandha yen Valjean ora nyolong, nanging wis menehi setengah lusin perak dhewe. Iki mbuktekake maneh gedhe ati sing diduweni Monsinyur.

Ringkesan Les Miserables ngendika yen Valjean kaget karo apa sing nembe diamati lan ngurmati patrap apik saka bangsawan ing sisih Monsignor, sing menehi saran marang buronan kasebut supaya bisa pulih lan nerusake lakune ing dalan sing apik. Sawise ngobrol sawetara wektu karo Monsignor, Valjean pamit lan nerusake lakune. Senajan patrap sing apik, Valjean ora owah lan terus nyolong.

Esuke, Valjean buronan nyolong rong botol saka Gervasillo lan saka ing kono dheweke nyoba ngintervensi Jean Valjean kanthi tujuan supaya dheweke ngganti sikap lan njupuk dalan sing apik. Iki carane Valjean ngganti jeneng asli lan mutusaké kanggo nelpon piyambak Pak Magdalena. Sawise nggawe lan panemuan obyek sing padha karo jet, dheweke dadi sugih, lan kabeh kasugihane kasedhiya kanggo mbantu wong sing paling mlarat lan rawan.

Sawise patrap kabecikan kasebut, kabeh warga kutha wiwit tresna lan ngormati Pak Magdalena, nganti dheweke kepeksa nampa tugas dadi walikota, nanging amarga nasibe, Valjean entuk pamburu pribadine Javert , inspektur polisi lan tansah nyoba kanggo elinga, karo gaweyan gedhe, ngendi utawa ing ngendi dheweke wis weruh Pak Magdalena kinurmatan. (Parafrase)

Sawetara sasi liwati lan rampokan anyar dumadi. Wektu iki dheweke nyolong cabang apel dening petani lan wong-wong percaya yen maling kasebut yaiku Jean Valjean lan sawise rembugan karo nurani dhewe, dheweke mutusake nyritakake kabeh sing bener lan kanthi cara iki dheweke digawa bali menyang kunjara.

Ing wektu iku ana wong wadon cilik sing duwe anak wadon jenenge Cosette. Dheweke minangka ibu sing kudu nggedhekake putrine kanthi akeh pengorbanan amarga ora duwe bojo. Sawisé nglampahi akèh karya, wong wadon mau tilar donya lan ninggalaké putriné yatim piatu, sing tetep ana ing sangisoré para pemilik penginapan.

Ora ana wektu sethithik kanggo karakter utama crita iki, Jean Valjean, dihukum mati amarga kejahatane, nanging sadurunge kedadeyan kasebut, wong kasebut mutusake uwal saka pakunjaran maneh kanggo ngurus Cosette cilik. . Sawise lolos saka pakunjaran, Valjean lunga kanggo ngluwari putri yatim piatu sing ana ing omahe para sedulur Thenardier sing kondhang.

Sawise bisa nylametake bocah wadon cilik kasebut, loro-lorone lunga menyang kutha Paris ing ngendi dheweke miwiti urip anyar sing adoh saka masalah. Ing kutha, cah wadon cilik bisa nampa pendidikan kang ndarbeni hak istimewa, thanks ing bagean kanggo rejeki ageng kang bisa kanggo nglumpukake saka Kadurjanan. Wiwit iku, sawetara acara penting ing plot wiwit kedadeyan.

Jean Valjean miwiti uwal terus-terusan sing bisa dilindhungi ing biara ing ngendi bocah yatim piatu kasebut nampa pendhidhikan lan bisa kerja ing kebon kebon nganti limang taun. Idyll antarane Mario de Pontmercy lan Cosette uga kedadeyan, nylametake Mario sing ditindakake Valjean liwat sistem limbah kutha Paris.

Jean, sawise akeh efforts lan Sastranegara, entuk apa kang pantes, sing, mlayu saka barikade ngendi Mario tatu nganti ilang eling; patemon misfortune anyar karo Javert nalika ninggalake kalen lan carane Valjean ngatur kanggo nyimpen policeman Javert nalika njupuk kaputusan ora kanggo sijine wong ing pakunjaran, mangkono nglanggar apa kang diterangake minangka tugas urip.

Minangka bagéan saka tandha apresiasi kanggo patrap sing dituduhake dening Jean Valjean; marriage antarane putri yatim piatu lan Marius Pontmercy lan slip sing nandhang sangsara sing ndadekake wong adoh saka bojoné saka kang dianggep minangka rama bener. Ringkesan Les Miserables nyimpulake nyritakake episode pungkasan saka urip rumit Jean Valjean, sing nalika iku diubengi dening katresnan saka Marius lan Cosette.

Ringkesan Les Miserables dening bab

Ing bagean artikel iki, kita bakal menehi ringkesan kompleks babagan les miserables miturut bab kanggo luwih ngerti karya menarik iki sing ditulis dening wong Prancis Victor Hugo. Novel iki minangka tuladha kang cetha ngenani makna becik lan ala, kejaba ngenani bab-bab liyane saiki kayata politik, kaadilan lan etika.

Ringkesan Les Miserables digambarake dening akeh ahli ing jagad sastra minangka salah sawijining novel sing paling berpengaruh lan relevan ing abad kaping XNUMX, ora mung amarga kontekstual ing jaman sejarah nanging uga amarga kejujuran kritik lan cara. iku nangkep masyarakat Prancis ing saindhenging sajarah.

Ora dadi rahasia kanggo sapa wae yen novel Les Miserables dening penulis Victor Hugo dianggep minangka karya sing kandhel lan dawa banget, mula umume akeh ringkesan sing ana gandhengane karo novel sing apik banget iki. Ing kesempatan iki kita bakal ngerti ringkesan dening bab, cukup jembar lan lengkap, referring kanggo sawijining karakter.

Volume I Fantine

Novel "Les Miserables" diwiwiti ing dasawarsa 1815, mung nalika Monsignor Myriel dipilih kanggo nanggung tanggung jawab Uskup Digne. Nalika crita maju, Myriel dadi luwih populer ing antarane warga kutha, mbuktekake dheweke dadi wong sing apik lan apik banget.

Saben dina dheweke nggawe gerakan solidaritas karo wong-wong sing paling mlarat ing kutha sing dheweke nyumbang akeh gajine, utamane kanggo wong miskin lan wong sing lara. Pirang-pirang sasi kepungkur lan ana wong lanang sing jenengé Jean Valjean muncul ing adegan, mantan narapidana saka kutha Toulon sing dipenjara luwih saka 19 taun.

Sawise dibebasake saka pakunjaran, Jean Valjean bali menyang kutha kanggo nggoleki akomodasi, nanging dheweke ditolak ing saben panggonan sing teka amarga nuduhake pass kuning sing ngenali dheweke minangka mantan narapidana. Sawise ngliwati pirang-pirang omah lan ndeleng penolakan kabeh kutha, Valjean meh ora duwe pangarep-arep golek papan kanggo nginep ing wayah wengi.

Sadurunge nyerah, Jean Valjean mutusake kanggo thothok-thothok lawang lan nindakake ing omahe Uskup Myriel, sing untunge mbukak lawang omah kanggo dheweke lan ngidini dheweke turu lan mangan ing kana. Ringkesan Les Miserables nyritakake ing bagean crita iki cara Jean ngapusi kepercayaan sing diwenehake uskup.

Mantan narapidana kasebut njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa uskup turu kanggo nyolong peralatan makan perak Myriel lan sawise nyolong properti kasebut, dheweke mlayu saka omah. Dheweke nyolong perak amarga butuh dhuwit kanggo nerusake perjalanan menyang kutha Paris sing arep dilebokake prangko ing pas utawa paspor kuning.

Esuke, Jean Valjean bisa dicekel maneh dening pasukan polisi lan digawa bali menyang omahe Uskup, nanging nalika dheweke takon apa dheweke wis nyolong saka dheweke, dheweke mangsuli yen ora, dheweke dhewe wis menehi dheweke. candlestick saka salaka. Mula saka iku, polisi kepeksa mbebasake mantan tahanan kasebut.

Ing ringkesan saka Les Miserables, dituduhake yen polisi lunga, Monsignor ngajak Jean supaya ninggalake cara ala lan mbenerake uripe, ngajak dheweke dadi wong sing apik. Sawise menehi kuliah, dheweke ngidini dheweke nerusake perjalanan menyang kutha Paris. Apa mantan narapidana iki bisa bali menyang dalan sing bener?

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pantaleón lan para pengunjung, apa iku?

Sajrone lelungan menyang kutha Paris, Jean Valjean njupuk dhuwit recehan saka bocah lanang umur rolas taun jenenge Petit Gervais. Sawise nindakake kadurjanan, dheweke ngerti yen dheweke nindakake salah lan mutusake bali menyang kutha sing kuwatir kanggo nggoleki bocah sing dicolong, nanging sayangé ora ana.

Tekan kutha Paris, Jean Valjean mutusake kanggo ngganti jeneng lan dikenal minangka Pak Madeleine lan tetep manggon ing Montreuil Sur Mer, dadi sing tanggung jawab kanggo njaga kutha, nginstal perusahaan lan diangkat dadi walikota, nyoba. karo iku kanggo netepi tembung sing diwenehake Monsignor Myriel, kanggo ngganti urip lan dadi wong apik.

Kira-kira nem taun kepungkur lan Valjean wis bisa ngurmati lan diakoni kabeh kutha, nanging dheweke dikenal minangka Madeleine lan dudu identitas asline. Ing salah sawijining lelungan ing lurung-lurung ing kutha, dheweke bisa mirsani wong sing jenenge Fauchelevent, sing kepepet ing kreta, sing yen ora bisa nulungi dheweke kanthi cepet, ana risiko kelangan nyawane.

Madeleine, amarga dheweke dikenal ing desa Valjean, neruske kanggo mbukak cart nuduhake mati kabeh kekuatan dheweke dikembangaké nalika dheweke ana ing pakunjaran. Kanthi cara iki, dheweke bisa mbebasake Fauchelevent, sing metu saka kedadeyan kasebut tanpa cilaka. Inspektur polisi kutha anyar, sing diarani Javert, sing wis pirang-pirang taun dadi salah sawijining polisi nalika Valjean ana ing kunjara, mirsani kabeh sing kedadeyan lan curiga sapa Madeleine.

Kacurigaan saka polisi kasebut wiwit amarga dheweke mung weruh siji wong ing uripe sing bisa nindakake prestasi sing digayuh Valjean, yaiku narapidana Jean. Uga ditampilake ing bab pisanan saka Ringkesan Les Miserables iki yaiku crita babagan wanita Paris sing jenenge Fantine sing tresna sacara lokal karo wong lanang sing jenenge Félix Tholomyes.

Tholo Mes, sawise jatuh cinta karo Fantine enom, nilar dheweke, kaget kabeh wong, wong wadon ngandhut bocah wadon, Cosette. Sawise sinau babagan meteng, wong wadon kudu ninggalake kutha kanggo golek proyek ing Montreuil, lan ora bisa nindakake minangka ibu tunggal, lan kudu ninggalake Cosette ing ditahan karo Thenardiers, pemilik saka inn ing Montfermeil.

Wektu liwati lan putri saka wong wadon siji lan nilar sing tansaya munggah lan Thenardiers digunakake alesan sing kanggo meksa Fantine kanggo menehi dhuwit luwih kanggo putri lan kanthi mangkono bisa kanggo nutupi kabeh expenses melu ing tetep ing omah. Nanging kasunyatane, bocah wadon Cosette iki digunakake lan dieksploitasi minangka abdi lan dipeksa nindakake pagawean paksa dadi bocah wadon enom.

Ibune Little Cosette kerja ing industri saka Pak Madeleine, nanging dheweke dipecat nalika layang ditemokaké ing ngendi iku mesthekake yen Cosette putri didhelikake saka Fantine, dheweke dipeksa kanggo mbusak loro untu, sijine rambute ing Advertisement lan pindhah menyang perek supaya bisa. ngirim dhuwit marang para panggedhe Thenardier kanggo ngurus putrine.

Keprigelan Fantine tambah akeh nalika Thenardiers ngandhani dheweke yen putrine Cosette lara banget lan dheweke butuh dhuwit kanggo nutupi biaya obat-obatan kasebut, nanging nyatane iki ngapusi liyane saka para penjaga. sing mung pengin njaluk dhuwit saka ibu tunggal miskin.

Ing wengi sing padha, wong sing jenenge Bamatabois nyerang Fantine lan dheweke nyoba mbela awake dhewe. Javert, inspektur polisi, ndeleng diskusi iki lan mutusake kanggo nangkep wanita kasebut, kanthi ora adil ngukum dheweke nganti nem sasi penjara. Nalika dheweke ngerti apa sing kedadeyan, Valjean mrentah supaya dheweke langsung dibebasake sawise ngerti kahanan sing ditinggalake amarga dipecat saka pabrike.

Javert uga mutusake kanggo menehi isyarat kompensasi kanggo putri wanita kasebut, Cosette. Sawise langkah rilis kasebut nyata, Javert ngandhani Pak Madeleine yen dheweke ngandhani panguwasa polisi ing kutha Paris yen dheweke yaiku Jean Valjean, nanging piye wae dheweke ngandhani yen dheweke ngerti yen iku salah amarga miturut panguwasa wis nangkep dheweke lan dicekel. nyoba ing Paris.

Inspektur polisi, Javert, nggawe keputusan kanggo nyekel Jean Valjean lan dilebokake ing pakunjaran kutha. Bareng kabar kecekelane Pak Madeleine kondhang, ing kutha kono rame banget, amarga wong-wong mau duwe konsep sing apik babagan Madeleine, amarga dheweke ora ngerti identitas asline.

Nalika kabeh bebener wis dingerteni, wong-wong desa ngowahi persepsi marang Pak Madeleine lan banjur dadi sengit. Kurang saka rong jam dheweke lali kabeh kabecikan sing wis ditindakake kanggo dheweke lan wiwit katon kaya narapidana. Mung wong telu utawa papat sing setya, sing siji dadi penjaga sing nekani.

Pak Madeleine ngungkapake jeneng asline marang Javert lan lunga menyang Paris kanggo mungkasi pengadilan wong sing salah lan nalika iku dheweke ngerti yen wong sing dicekel dheweke salah karo Valjean diarani Champmathieu. Valjean bali menyang Montreuil kanggo golek warta babagan Fantine, lan ngadhepi Javert ing rumah sakit.

Jean Valjean njaluk Javert telung dina kanggo nemokake Cosette lan bali menyang ibune, nanging dheweke ora nampa persetujuan lan Fantine kélangan nyawane nalika sinau identitas sejatine Pak Madeleine lan nalika ngerti yen Cosette ora ana ing rumah sakit, sing menehi dheweke. kahanan kejut.

Fantine tilar donya kanthi lara lan sedhih. Awake sing wis ora ana nyawa dibuwang menyang kuburan umum ing kuburan, kuburan umum sing dadi adat kanggo ninggalake mayit wong sing asor tanpa sumber ekonomi. Dewi ngerti ing ngendi golek jiwane wong mlarat. Makam sing dilebokake Fantine meh padha karo ambene ing amben dheweke.

Kosette Volume II

Bagéan saka Ringkesan Les Miserables iki khusus ngomongake patemon antara Jean Valjean lan anak yatim piatu Cosette, saliyane pengalaman sing diadhepi nalika lelungan menyang biara ing kutha Paris. Kabeh wis diatur supaya Peperangan Waterloo diwiwiti, sing diwiwiti jam enem esuk.

Ngelingi yen tanah iku garing, para anggota tentara lan gegaman bisa maju kanthi luwih gampang lan bakal nggambarake kamenangan sing jelas tanpa gaweyan. Nanging, sedina sadurunge perang, udan deres tiba ing situs kasebut, nyebabake lemah dadi teles.

Paprangan kang dijadwalake jam enem esuk, wiwit rada suwe, kira-kira jam sawelas esuk. Amarga bentrokan diwiwiti pungkasan, pasukan mungsuh duwe kesempatan kanggo teka lan maju kanthi luwih gampang. Ora ana rahasia kanggo sapa wae sing Waterloo ora dianggep minangka perang sing prasaja, nanging nggambarake transformasi lengkap alam semesta.

Kanggo ora nyenengake para pemenang, kamenangan iki kanggo revolusi: Napoleon, sadurunge perang Waterloo, kudu ninggalake kusir sing tanggung jawab ing tahta Naples lan sersan utawa prajurit pangkat rendah ing Swedia, sanajan Luis XVIII. , sawise perang Waterloo, nandatangani deklarasi hak asasi manungsa.

Sawise ngonfirmasi matine Fantine, ing ringkesan Les Miserables dituduhake yen Jean Valjean dicekel maneh dening panguwasa polisi lan ditawan menyang Toulon, nampa paukuman pati minangka ukara, nanging keputusan kasebut diowahi dadi penjara seumur hidup. . Prastawa iki nyebabake kemajuan ing kutha kasebut ilang nalika Pak Madeleine ilang.

Tegese, yen Pak Madeleine ora ana, semangate kutha lan wargane uga ora ana. Sawise dicekel dheweke nyata, pembagian pusaka sing ora adil saka wong gedhe sing ora sopan kasebut ditindakake. Instruksi kasebut disalahake, kualitas produk mudhun, akeh pesenan lan panjaluk sing kurang, gaji dikurangi, bengkel gedhe Pak Madeleine ditutup, lan liya-liyane.

Langkah-langkah sing ditindakake sawise nyekel Pak Madeleine kalebu rusak banget infrastruktur kutha, sing uga nyebabake para pekerja wiwit njupuk arah anyar saka kutha. Saka siji wayahe, kabeh ilang lan sawise iku ana bangkrut sing jelas, sing nuduhake wektu sing angel, utamane kanggo wong sing paling rawan sing ditinggalake.

Nalika ing pakunjaran, Valjean nindakake tumindak sing beda-beda, kalebu ngluwari pelaut sing dislametake saka pati, nggawe percaya yen dheweke mati kanthi mbuwang awake menyang segara. Ing dasawarsa 1823, khusus ing sasi Oktober, pedunung Toulon weruh kapal ing pelabuhan sing kudu ndandani sawetara risak lan ngliwati badai sing kedadeyan. Kapal iki rusak amarga kena pengaruh ing segara.

https://www.youtube.com/watch?v=2P-1-aC4ToM

Sawijining dina, wong-wong desa nandhang kacilakan amarga ngalami kacilakan. Para buruh lagi nyoba ndandani layar, dumadakan salah sawijining pelaut ilang kontrol. Dheweke kesandhung lan sirahe luwih kuwat tinimbang awak, noleh karo tangane, tangane siji dicekel ing sanggurdi lan dicekel.

Pelaut kasebut berjuang kanggo urip saka dhuwur sing medeni, luwih-luwih amarga ambane segara sing bisa tiba kapan wae. Cara sing pungkasane tiba wis menehi sanggurdi gerakan ngayun sing ganas, nyebabake pelaut kasebut bolak-balik ing tali kaya-kaya watu sing dibuwang ing tali. Ing wayahe Valjean teka lan ngluwari dheweke.

Kanggo Valjean, lelampahané wis ditandhani dening akeh inconveniences, nanging pungkasanipun bisa tekan Montfermeil ngendi dheweke ngatur kanggo ketemu putri yatim piatu jenenge Cosette. Cah wadon cilik mung ana ing alas nyoba njupuk banyu kanggo njupuk penjaga, Thenardiers.

Patemon antarane wong loro iku nyenengake. Kalorone mutusake bali menyang panginepan bebarengan lan Valjean menehi boneka sing wis suwe dheweke idam-idamake lan wis katon ing toko kutha, nanging amarga ora duwe dhuwit dheweke ora bisa tuku. Jean tetep sawetara wektu ing penginapan lan sajrone wektu kasebut dheweke bisa langsung nyekseni penganiayaan sing terus-terusan sing ditindakake Cosette dening Thenardiers.

Sawise sawetara sasi saka rembugan antarane Valjean lan Thenardiers, padha tekan persetujuan sing netepake yen dheweke bisa njupuk sethitik Cosette lan ing ijol-ijolan kanggo sing kudu ngirim jumlah akeh dhuwit kanggo Thenardiers. Apa sing dialami bocah wadon Cosette ing njero omah kuwi pancen medeni lan medeni.

Cah wadon cilik ing panggonan sing padha kaya biasane, lungguh ing meja pawon cedhak perapian. Karo dheweke nganggo klambi ragged, sikile ana ing clogs, lan dheweke nyulam kaos kaki wol sing bakal diwenehake marang para putri Thenardier. Cosette sing battered munggah, mudhun, digosok, disikat, wis kerja paksa, lan katon ringkih.

Valjean lunga karo Cosette, ninggalake Pak Thenardier ora bisa obah lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Senajan dheweke nyoba ngetutake wong-wong mau, dheweke ora bisa dielingake. Wong liyo weruh dheweke kanthi pasuryan sing surem nganti Thenardier ora duwe pilihan kajaba bali menyang omahe. Kanthi cara iki, Valjean lan Cosette mangkat menyang kutha Paris.

Sadurunge miwiti lelungan, wong loro mau manggon ing sawijining omah ing kutha, nanging sawise rong sasi, panguwasa polisi, khususe Inspektur Javert, nemokake papan pandhelikane Valjean, lan pasangan kasebut kepeksa mlayu maneh. Inspektur polisi ora kuwatir yen Valjean bisa lolos, percaya yen dheweke ora bisa adoh saka wilayah kasebut.

Dheweke mrentahake pengawal sing dipasang ing saben pojok kutha lan ngrancang ambushes ing wayah wengi kanggo nyoba nemokake panggonan Valjean lan Cosette cilik. Esuke, dheweke ninggalake polisi loro sing waspada lan bali menyang kutha Paris menyang kantor polisi, isin amarga dheweke rumangsa dadi informan.

Akhire, Valjean lan Cosette bisa uwal saka panguwasa polisi lan teka ing biara Petit, ngendi Fauchelevent, sing kita elinga Valjean wis disimpen ing kutha amarga meh ulig dening cart. Dheweke nggawe rencana sing luar biasa, lan Valjean digawa metu ing guci sing diyakini nggawa biarawati sing wis tilar donya.

Kanggo bagean dheweke, sethitik Cosette digawa menyang omah saka kanca saka Fauchelevent, padha bali menyang biara, nanging wektu iki padha nuduhke minangka adhine lan putu Fauchelevent, Valjean makarya ing Taman lan Cosette wiwit sinau. Bocah wadon Cosette, sanajan umur enom, ngurus saben rinci nalika ngomong. Ing jero biara padha percaya yen dheweke putri Valjean.

Cosette bisa sesambungan banget karo wong liya ing biara, rumangsa kepenak ana ing sekolah. Biara kanggo Valjean diwakili kaya pulo, ing ngendi dheweke rumangsa aman, dheweke uga ana ing wayahe paling apik amarga dheweke karo Cosette lan nggawe dheweke seneng banget. Dheweke ngrasa yen dheweke miwiti urip anyar, dheweke kerja saben dina ing kebon.

Valjean percaya yen dheweke ana ing tahap keamanan lan owah-owahan ing uripe. Makarya ing taman lan diubengi dening kembang wangi sing apik lan murid-murid sing seneng main saben wektu nggawe dheweke rumangsa kepenak. Dheweke tansah eling yen padalemane Gusti Allah wis ngayomi dheweke ing wektu sing paling ala ing uripe.

Kapisan nalika kabeh lawang ditutup lan masyarakat ngremehake dheweke, lan omah kapindho, nalika masyarakat padha nganiaya dheweke. Atine matur nuwun tanpa wates lan dheweke tresna marang uripe saben dina. Taun-taun kepungkur lan Cosette cilik tuwuh kanthi cepet.

Volume III Marius

Crita sing dicritakake ing bagean Ringkesan Les Miserables iki kontekstual sawise Valjean lan Cosette cilik wis manggon bebarengan ing biara luwih saka wolung taun. A subyek jenenge Jorge Pontmercy katon ing pemandangan, sing dadi prajurit lan perang ing tentara Napoleon ing confrontations beda, lan marang kaisar marang pangenalan kanggo kasetyan lan wani, Salib pakurmatan.

Prajurit mau bareng karo Napoleon nalika perang Waterloo, njupuk gendéra batalyon Luxembourg lan diselehake ing sikil Napoleon, ora peduli yen dheweke wis tatu lan kebak getih. Kaisar, kebak pancuran, dianugerahi jabatan perwira Legion of Honor.

Mesthine pusaka sing diklumpukake dening Gillernormand tuwa ora kaya putri mbarep, sing wis nglumpukake kasugihan luwih akeh amarga ibune minangka wanita sing sugih, lan amarga dheweke isih jomblo, ponakane dadi ahli waris. Bocah cilik sing tumindak yaiku Marius, sing ngerti yen dheweke duwe bapak.

Bapak saka Marius cilik yaiku wong militèr Pontmercy, sing kerep ngunjungi putrane ing massa kanggo ndeleng dheweke tuwuh. Perwira kasebut, kanthi tandha gedhe ing awak minangka akibat saka pirang-pirang perang sing kudu diadhepi sajrone urip, wedi banget marang bibi spinster putrane.

https://www.youtube.com/watch?v=SHfqJQN9Nsc

Ing paralel, kita nemokake rencana kanca-kanca ABC, kanggo nindakake kegiatan revolusioner ing kutha Paris, sawise séda Jenderal Lamarque, minangka perwira Prancis sing kepincut marang kelas ngisor lan buruh. Kanggo ngrekrut luwih akeh wong kanggo perang, dheweke ketemu karo sekutu ing Pengadilan Ajaib, yaiku klompok wong miskin lan nakal, kalebu Gavroche, putra paling apik saka raja Thenardier.

Sabenere salah siji saka wong-wong sing dadi bagéan saka kanca ABC punika Marius Pontmercy, putra saka Pontmercy militèr sing Pak Thenardier wis ngluwari nalika perang ing Waterloo nalika dheweke ngrampok wong mati. Pontmercy enom ngadhepi prabédan atos karo kulawargane amarga cita-cita liberal lan entuk layang saka bapake sing njaluk bantuan wong sing nylametake dheweke ing Pertempuran Waterloo.

Nanging apa klompok iki diarani kanca ABC? Miturut katrangan sing kasedhiya, iki kalebu klompok sing kepengin mbantu pendidikan bocah-bocah, nanging tujuane sejatine yaiku kanggo mbenerake kabeh wong. Wong-wong mau padha mènèhi wong-wong mau dadi kancané Abaisse.

Niatipun perang kangge mupangat warga kutha lan dilebokake ing ndhuwur. Kasunyatane klompok iki minangka klompok cilik, dheweke dadi masyarakat rahasia sing anyar. Akèh-akèhé patemoné dianakaké ing kutha Paris lan nganggo rong panggonan sing béda-béda, siji ing cedhak pasar ing bar sing jenengé Corinto.

Panggonan iki umume ditekani para buruh, dene papan patemon sing kapindho dirawuhi dening para siswa lan dumunung ing cedhak Pantheon, khususe ing warung sing jenenge Musain. Marius enom ngunjungi taman Luxembourg lan pungkasane tiba madly lan ing kawitan ngarsane ing katresnan karo Cosette atraktif, kang diamati ing Taman.

Ing asas, Marius tindak menyang taman kanggo muter, nanging sawise mirsani Cosette, riko ora nepaki tujuan sing padha. Saiki dheweke mung teka lungguh ing panggonan sing padha lan nyawang tresnane. Saben dina dheweke nganggo setelan anyar supaya dheweke ora katon lan ora ana sing ngerti dheweke. Cosette minangka wanita enom kanthi kaendahan magis lan unik.

Ora mung Valjean, Cosette lan Marius sing manggon ing kutha Paris, nanging kulawarga Thenardier uga ana, luwih spesifik, ing omah sing padha karo Valjean lan Cosette sadurunge arep manggon ing biara. Marius enom manggon cedhak banget karo kulawarga Thenardier, ing apartemen jejere omah.

Bebarengan karo kulawarga Thenardier urip wong wadon enom jenenge Eponine, sing putri mbarep saka kulawarga. Bocah wadon mau nyoba njupuk dhuwit saka Marius, nggumunake dheweke kanthi maca lan nulis, nanging Marius mung menehi dhuwit amarga dheweke melas.

Ing sawijining kesempatan, Eponine sing isih enom ngandhani Pak Thenardier yen ana priyayi sing dikancani putrine arep marani dheweke kanggo nulungi dheweke, nanging sing kaget nalika tekan omah, wong loro sing tumindak ora liya lan ora liya Valjean lan Cosette. Nalika Marius katon ing Cosette kang ngenali dheweke bebarengan lan takon Eponine kanggo mangerteni ngendi dheweke manggon.

Valjean ngusulake marang Pak Thenardier supaya menehi dhuwit kanggo nyewa, nanging, niat Thenardier kanggo mbales dendam marang Valjean amarga diduga nyolong Cosette cilik kanthi ijol-ijolan dhuwit sing dianggep sithik. Dheweke njaluk bantuan saka geng kriminal lan padha ngrancang tumindak kanggo mungkasi Valjean.

Nalika Marius ngerti rencanane Pak Thenardier, dheweke mlayu nyritakake kabeh marang Javert, inspektur polisi, sing menehi pistol supaya dheweke bisa nembak awake dhewe. njupuk menyang udhara yen ana kahanan darurat. Sawise kabeh kedadeyan, Marius bali menyang omah lan ngenteni petugas polisi teka.

Nalika Marius ngenteni polisi teka, Pak Thenardier, kanthi bantuan anggota geng kriminal, bisa nangkep Valjean nalika dheweke menyang omahe Thenardier kanthi nggawa dhuwit sing dijanjekake. Para penjahat nuntut 200.000 francs lan padha ngelingake Valjean yen bakal duwe Cosette nganti dheweke entuk dhuwit.

Pak Thenardier meksa Valjean kanggo nulis layang kanggo Cosette takon dheweke mulih lan nerusake kanggo ngandhani Thenardier lokasi pas Cosette manggon. Wong-wong mau padha nggolèki anak yatim piatu mau, nanging bareng wis tekan ing panggonan kono, dhèwèké ngerti yèn alamaté kuwi palsu.

Ing ringkesan saka Les Miserables kasebut, sanajan Valjean bisa mbebasake awake dhewe, ing wektu iku Thenardier teka diiringi para penjahat lan nggawe keputusan kanggo mateni dheweke. Nalika kabeh wis siyap kanggo mateni Valjean, Marius nempatake cathetan ing tembok sing ngandhani yen polisi lagi mlaku. Dheweke percaya yen cathetan kasebut diselehake dening Eponine lan nalika nyoba lolos, dheweke bisa dicekel Javert, nyebabake Valjean lunga.

Wengi teka lan Inspektur Javert wis mrentah sawetara pejabat lunga kanggo nyiapake penyergapan ing ngarep omah Gorbeau. Para durjana padha wedi, banjur padha nyekel gegaman, nanging ing sawijine wektu, para durjana sing medeni malah dideleng, padha ngatur kanggo mbela awake dhewe. Thénardier njupuk lading, bojone njupuk watu. Javert masang kupluk, njupuk sawetara langkah ngubengi kamar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Harry Potter lan Watu Filsuf

Kanthi cara iki, Thenardiers bebarengan karo anggota geng kriminal bisa dicekel polisi lan digawa menyang kunjara, kajaba Gavroche.

Volume IV Idyll ing Plumet Street lan Epic ing Saint Denis Street

Ing ringkesan Les Miserables, dasawarsa 1831 lan 1832 dicathet minangka rong taun penting sadurunge kedadeyan tragis revolusi Juni ing Prancis, tema utama ing plot novel Victor Hugo. Iki minangka wektu pergolakan sosial sing gedhe ing akeh bawana Eropa.

Kanggo wektu, aglomerasi kelompok sosial, sing dianggep minangka basis masyarakat, dadi umum. Cara iki muncul lan ilang ing babagan massa sosial diarani perlawanan lan gerakan. Nanging, ing wektu tartamtu, bebener lair maneh, yaiku wabah jiwa manungsa.

https://www.youtube.com/watch?v=OgN-xJacQ4Q&spfreload=10

Periode sing dikenal minangka Restorasi diterangake minangka salah sawijining tahap penengah sing paling angel ditetepake. Warga sing kesel kudu ngaso lan tumindak sing wis rampung njaluk jaminan. Iki persis apa sing diklaim dening pedunung Prancis ing wektu iku saka Bourbons sawisé jaman kekaisaran.

Ing ringkesan Les Miserables dicritakake yen nalika karakter Eponine dibebasake kanthi bebas, sawise nginep ing kunjara, salah sawijining perkara pisanan sing ditindakake nalika dheweke lunga yaiku mlayu golek Marius kanggo ngandhani yen dheweke ngerti ngendi. Cosette enom urip, karo kang madly ing katresnan.

Eponine tanggung jawab kanggo njupuk Marius enom menyang omah Jean Valjean lan nalika dheweke teka ing kana, dheweke weruh kekasihe Cosette lan loro-lorone ngumumake katresnan lan sejatine. Nalika kabeh iki kedadeyan, uwal saka pakunjaran Pak Thenardier lan anggota geng Patron Minette kanthi bantuan Gavroche kacathet.

Miturut Ringkesan Les Miserables, Marius kerep ngunjungi pacare Cosette lan ing salah siji saka akeh kunjungan kasebut, Pak Thenardier, bebarengan karo geng penjahat sing oncat saka pakunjaran, nyoba mlebu ing omahe Jean sabisane. Valjean, Nanging Eponine enom nyegah wong-wong mau. Dheweke ana ing ngarep lawang omah lan ngancam bakal mbengok yen ora lunga, mula dheweke mutusake ninggalake papan kasebut.

Nalika kabeh iki kedadeyan ing njaba omah, ana Cosette enom sing ngandhani Marius yen dheweke bakal lunga karo Jean Valjean menyang Inggris sawetara dina. Marius ora seneng karo kabar kasebut lan nyoba nyegah pacare lunga, dheweke njaluk mbah kakunge kanggo menehi ijin kanggo omah-omah.

Nanging, njupuk menyang akun beda gedhe antarane Marius lan kulawarga, mbah kakung nolak wong idin kanggo omah-omah Cosette. Sawise iku, Marius mutusake ninggalake omahe simbah. Esuke, kanca-kanca sing diarani ABC mlebu ing adegan, sawijining klompok sing miwiti rencana kanthi nyelehake barikade ing dalan-dalan utama ing kutha Paris.

Sawisé iku, Gavroche nemokake Javert lan marang Enjolras, sing ing wektu iku pimpinan grup kanca ABC. Inspektur polisi negesake manawa dheweke nampa prentah supaya ngirim dheweke nonton lan mula dheweke ditangkep lan ditawan minangka tawanan klompok kasebut.

Sawise ngatur kanggo mungkasi Javert, ninggalake Marius enom kanggo omah Cosette, nanging nalika tekan ketemu dheweke rampung sepi. Nalika metu saka omah, dheweke krungu swara sing ngandhani dheweke bali menyang papan sing dipasang.

Sawise bisa tekan barricades, Marius njupuk gegaman lan mandheg kanggo njupuk tas sing wis mesiu, Nanging mandegake dening anggota prajurit saka tentara, lan kaget, subyek dingerteni intervenes ing konflik antarane Marius lan militèr. Petugas kasebut ora sengaja nembak dheweke lan wong kasebut tatu parah.

Niat kanggo nyegah pejabat liyane saka tekan situs barikade, Marius njupuk mesiu lan obor lan ngancam bakal jotosan yen padha ora ninggalake. Para prajurit, nalika krungu ancaman mbebayani, ora duwe pilihan kajaba mundur saka barikade. Ing wayahe Marius mundur maneh kanggo nabrak wong sing ora dingerteni sing nylametake nyawane.

Wong sing ora dingerteni sing nylametake Marius ora liya yaiku Eponine, sing nyamar dadi wong kanggo mbantu misi Marius. Ing referensi kanggo terus-terusan pendidikan Cosette, iku meh rampung lan pendidikan banget lan lengkap.

Valjean nggawe keputusan lan ngenteni kesempatan lan nampilake awake dhewe: kanca lawas Fauchelevent wis tiwas. Jean njaluk supaya dirawuhi dening direktur biara lan ngandhani yen dheweke nampa warisan cilik saka sadulure sing bakal ngidini dheweke urip tanpa kuwatir lan amarga alasan iki dheweke wis mutusake mandheg kerja ing kebon lan ninggalake. putune Cosette.

Jean njamin yen Cosette enom wis nampa pendhidhikan sing dhuwur, dheweke kanthi andhap-asor pengin njaluk direktur supaya ngidini dheweke menehi komunitas limang ewu francs, minangka ganti rugi kanggo limang taun Cosette ing biara nampa pendidikan. .

Sawisé iku, Eponine enom nandheske yen dheweke sing mrentah Marius menyang panggonan barricades, saliyane kanggo nylametake nyawane, ujar manawa dheweke luwih seneng mati sadurunge mati. Ing adegan sing padha, Eponine ngaku tresna karo Marius lan menehi cathetan yen Cosette nulis lan ngandhani yen dheweke bakal janji yen dheweke mati dheweke bakal ngambung dheweke ing bathuk.

Akhire, Eponine mati lan Marius netepi janji sing wis digawe kanggo dheweke sadurunge seda lan banjur maca cathetan sing ngandika ngendi Cosette. Marius nulis layang pamitan lan menehi Gavroche supaya bisa dikirim menyang Cosette, nanging Gavroche ora menehi dheweke nanging Jean Valjean.

Nalika Valjean maca layang kasebut, sing pisanan ditindakake yaiku tenang amarga dheweke ngerti yen Marius ana ing pertempuran, amarga dheweke ora bakal weruh Cosette, nanging sawise mikir sawetara menit, dheweke banjur ganti pikiran lan njupuk senjata lan lunga nggoleki Marius.

Jilid V Jean Valjean

Ing bab pungkasan saka Ringkesan Les Miserables iki, adegan kasebut dicritakake ing ngendi protagonis crita, Jean Valjean, teka ing panggonan barikade lan sawise perang singkat lan nylametake nyawa wong, ing brink pati, kang katon dening Marius.

Nalika perang rampung, pimpinan kanca ABC, Enjolras, nglaporake yen dheweke kehabisan kartrid. Ing wayahe Gavroche nggoleki sawetara kartrid isi ulang ing antarane sisa-sisa prajurit sing tiwas nalika konfrontasi lan ing wektu sing tepat dheweke dibuwang dening tembakan sing ditampa.

Sawisé iku, kabeh padha setuju kanggo ketemu ing bar ngendi Javert ditahan lan ing kono Jean Valjean njamin yen dheweke bisa ngeksekusi dheweke. Pimpinan kanca ABC, Enjolras, menehi wewenang lan Jean njupuk inspektur polisi menyang papan sing sepi ing bar, ing ngendi dheweke ngetokake sawetara tembakan menyang udhara lan banjur ngidini Javert mlayu, menehi patrap manungsa sing apik.

Nalika kabeh iki kedadeyan ing antarane Jean lan inspektur polisi, kanca-kanca ABC liyane sing ana ing barikade kalah ing perang lan meh kabeh siswa, kajaba Marius, tiwas ing papan kasebut dening pasukan mungsuh. .

Ringkesan Les Miserables nyritakake nalika Valjean tekan barikade dheweke ngerti kahanan sing nggegirisi lan weruh yen Marius, siji-sijine sing isih urip, ora sadar. Dheweke nyekel dheweke lan nyelehake dheweke ing tangane lan dheweke mlayu saka patroli polisi sing njaga wilayah saluran pembuangan.

Sajrone uwal padha ketemu Pak Thenardier ing dalan lan Jean cepet ngatur kanggo ngenali wong, Nanging Thenardier ora ngenali wong amarga wis katon fisik beda. Dheweke nyuwun marang Valjean supaya menehi dhuwit sing akeh minangka ijol-ijolan kanggo nuduhake lawang sing bakal nuntun dheweke metu saka selokan lan nylametake nyawane.

Jean nampani kesepakatan lan menehi 30 francs, jumlah dhuwit sing dijaluk Pak Thenardier. Sawisé iku padha njaluk lawang lan ngatur kanggo uwal saka sewers. Sawise metu, inspektur polisi nemokake Jean Valjean, nanging dheweke njaluk sawetara wektu nalika njupuk Marius menyang sanak-sedulure, kanthi janji yen sawise iku, dheweke bakal nyerahake awake dhewe menyang panguwasa polisi.

Inspektur polisi nampa kesepakatan kasebut lan ngidini Valjean lunga kanggo njupuk Marius menyang kulawargane, utamane menyang omahe mbah kakunge. Ora ana rahasia kanggo sapa wae yen Marius ngentekake wektu suwene nglawan nyawane, nganti pirang-pirang kesempatan ing ambang pati.

https://www.youtube.com/watch?v=oEnkGSFJ9ME

Kanggo sawetara dina, Marius kena demam kuat sing diiringi delirium lan indikasi sing nyebabake rasa curiga ana sawetara masalah serebral ing dheweke, sing disebabake dening sedition saka tatu sing ana ing sirahe. Saben wengi, Marius enom terus mbaleni jeneng pacare, Cosette.

Marius, nalika ing dina sing paling wigati arep seda, Pak Gillenormand tetep ing sirah amben putu. Sabên dintên wontên priya ingkang sampun sêpuh, sarêng busananipun, sowan ing griyanipun, ingkang tansah nyuwun pirsa bab kawontênanipun Marius, ugi maringi arta kangge damêl tatu tuwin sabungkus bandage.

Sawise pirang-pirang minggu nandhang susah, ing tanggal XNUMX September, dokter sing nambani Marius ngandhani kulawarga manawa wong enom kasebut wis pulih saka penyakit kasebut lan manawa bebaya pati saiki mung dadi kenangan sing sedhih kanggo dheweke. .

Valjean maneh njaluk tambahan wektu marang inspektur kanthi tujuan arep pamit marang Cosette. Sawise pamitan, Jean ninggalake omah kanthi tekad kanggo nyerahake awake dhewe menyang panguwasa, nanging nalika dheweke lunga dheweke ora bisa nemokake inspektur. Sawise nggoleki dheweke sawetara menit, dheweke weruh dheweke ing pinggir Kali Seine.

Ing papan kono padha omong-omongan lan wiwit ngeling-eling bab-bab sing kepungkur, contone sikap apik sing ditindakake Jean karo dheweke lan tugase minangka wong sing adil. Kanggo kabeh iki, inspektur nggawe keputusan drastis kanggo bunuh diri kanthi mbuwang awake dhewe menyang kali amarga dheweke ora nganggep adil nyerahake Jean menyang polisi.

Sawetara sasi kepungkur lan pungkasane Marius lan Cosette bisa manunggal ing omah-omah, perayaan sing dibayar dening Jean Valjean. Wengi tanggal 16 Februari 1833 ditandhani minangka salah sawijining bengi paling apik ing kulawarga. Dina iku pernikahane kekasih enom wis dirayakake lan langite pancen endah.

Pahargyan palakrama menika dipunwontenaken wonten ing dalemipun mbah Marius, Pak Gillenormand. Nalika prayaan wis rampung, Jean ngandhani Marius identitas asline lan supaya dheweke ngerti yen dheweke iku mantan tahanan, kabar sing ora cocok karo dheweke, dheweke lali kabeh sing wis ditindakake Jean kanggo nylametake nyawane ing barikade lan mutusake njupuk sikap salah marang Valjean lan nyoba kanggo misahake saka Cosette.

Sawise nuduhake momen pungkasan karo Cosette sing ditresnani, Jean Valjean mutusake kanggo tetep piyambak ing salawas-lawase. Marius miwiti rencana kanggo misahake Jean saka Cosette. Marius duwe alasan sing kuat banget kanggo misahake Jean Valjean, ora banget nanging uga ora banget.

Sawise acara iku, Pak Thenardier ketemu Marius lan nyoba kanggo njaluk dhuwit metu saka dheweke supaya ngerti yen dheweke duwe akeh rahasia saka Jean Valjean sing bisa mbukak kanggo wong-wong mau ing ijol-ijolan kanggo jumlah akeh dhuwit. Dheweke nuduhake dheweke seragam penjaga nasional, dina dheweke nylametake dheweke saka Paris lan kanthi mangkono bisa nyogok Thenardier supaya dheweke ilang saka uripe.

Ana akeh konflik antarane Marius lan Jean Valjean, nanging Ringkesan Les Miserables nuduhake kita pungkasan nengsemake antarane loro. Sawise sawetara beda, padha rukuna, meh ing wektu pungkasan gesang Jean Valjean.

Dheweke ngakoni marang Marius sing dadi ibune bojone Cosette, lan sawise iku dheweke mati lan dikubur. Pati Jean rampung ngrusak urip Cosette lan Marius, sing tiba ing lantai ing flat:

"Dheweke minger, supaya cahya saka candlestick madhangi pasuryane sing nggegirisi menyang langit. Cosette lan Marius ngambung tangane. Valjean mati, ing wayah wengi sing peteng banget; Ora ana lintang siji-sijia sing katon ing langit. Nanging, ana malaekat gedhe, ngadeg lan kanthi swiwi mbukak, ngenteni nyawane "

Pribadi

Ing bagean artikel iki, kita bakal ngerti sawetara karakter utama lan sekunder sing ana ing Ringkesan Les Miserables, salah sawijining novel sing paling misuwur lan paling misuwur sing digawe dening penulis Prancis Victor Hugo. Saliyane Jean Valjean, ing crita kasebut ditemokake paraga kayata putri yatim piatu, wanita pelacur lan wong jahat.

Paraga utama

Ing Ringkesan Les Miserables kita nemokake akeh karakter utama sing tanggung jawab kanggo menehi crita sing nyenengake lan asil sing menarik. Bisa diarani yen salah sijine paraga kang wigati ing novel yaiku Jean Valjean, kang dianggep minangka paraga utama ing crita lan saka sapa kita sinau luwih akeh sabanjure.

Jean valjean

Paraga sing jenenge Jean Valjean digambarake minangka paraga utama sajrone Ringkesan Les Miserables. Dheweke digawa menyang kunjara lan dihukum amarga nyolong roti kanthi tujuan kanggo menehi panganan marang ponakane. Nampa ukuman limang taun, dheweke tetep nyoba uwal saka kunjara, lan dheweke nampa ukuman patbelas taun maneh.

Jean Valjean tetep dikunjara luwih saka 19 taun lan banjur metu kanggo ngadhepi urip sing rumit. Dheweke nampa akeh penolakan saka wong, sing ndeleng dheweke kanthi mripat sing ala sanajan ora ngerti kepungkur. Padha ora pengin nampa iku kanggo kasunyatan prasaja wis ing kunjara. Monsignor Myriel nampa dheweke ing omahe lan Jean ngrampok dheweke, nanging dheweke mbebasake dheweke saka rampokan lan mantan narapidana kasebut janji yen wiwit saiki dheweke bakal dadi wong sing beda.

Wiwit kuwi Jean Valjean wiwit ngalami owah-owahan, saka mantan narapidana sing diremehake dening masyarakat dadi wong apik sing fokus kanggo nulungi wong sing paling butuh lan nyoba kanthi cara apa wae kanggo netepi janji sing digawe kanggo Monsignor Myriel, kaya sing ditindakake. Fantine kanggo menehi pangayoman kanggo Cosette.

Javert

Karakter iki, ing Ringkesan Les Miserables, ditampilake minangka inspektur polisi sing tujuan utama kanggo nangkep Jean Valjean, nanging luwih minangka whim. Dhèwèké dadi salah sijiné pejabat sing ngurusi keamanan penjara nalika Jean lagi nglakokaké ukumané.

Javert dijupuk ing wangun transfer menyang kutha ngendi Valjean manggon lan ing panggonan iku kang tanggung jawab kanggo njupuk Fantine unfairly menyang kunjara. Wiwitane, inspektur ora ngerti yen Jean ana ing kutha sing padha amarga dheweke ngganti jenenge dadi Pak Madeleine.

Inspektur kasebut tanggung jawab kanggo nglebokaké Fantine kanthi ora adil, nanging sawisé kedadeyan kasebut, dheweke dikonfrontasi karo Valjean sing meksa dheweke ngeculake wanita kasebut. Javert mutusake kanggo nyelehake Valjean maneh ing pakunjaran lan sawise ngganggu dheweke, ing demonstrasi revolusioner sing dipimpin dening kanca-kanca saka ABC, Valjean nylametake nyawane kanthi percaya yen dheweke mateni dheweke.

koset

Dheweke minangka salah sawijining karakter sing paling penting sing ditemokake ing Ringkesan Les Miserables. Cosette minangka putri saka Fantine lan Tholomyes, nanging bapake ora nampa dheweke minangka putrine lan ninggalake Fantine, ninggalake dheweke tanggung jawab kanggo ngunggahake bocah wadon cilik kasebut, sing kecemplung ing kemiskinan. Fantine, kanggo nylametake putrine, mutusake kanggo ninggalake dheweke ing tangane Thenardiers, amarga dadi ibu tunggal dheweke ora bisa entuk kerja.

Nalika ditahan saka Messrs Thenardier, Cosette cilik dadi korban kekerasan fisik lan psikologis sing terus-terusan, utamane wiwit umur telung taun nganti dheweke bisa ditulungi dening Valjean nalika umur wolung taun. Bocah wadon kasebut dianggep minangka pet lan abdi. Sawise uwal karo Valjean, dheweke dididik ing biara dening biarawati lan ing tengah-tengah kunjungan menyang taman dheweke pungkasane tresna karo Marius, sing dheweke nikahi.

Fantine

Fantine uga dadi salah sawijining karakter utama sing ditemokake ing Ringkesan Les Miserables. Dheweke ngenalake awake dhewe minangka wanita berpendapatan rendah sing manggon ing kutha Paris lan duwe hubungan cepet karo wong lanang sing jenenge Félix Tholomyes. Akibat saka hubungan kasebut, bayi sing jenenge Cosette lair, nanging bapake ora ngerti dheweke lan ninggalake dheweke.

Wong wadon, dhewekan lan ora duwe dhuwit, kepeksa golek kerja kanggo nyukupi putrine sing isih enom. Kanggo golek pegaweyan, Fantine kepeksa ninggalake Cosette ing perawatan saka Thenardiers lan ngatur kanggo golek karya ing perusahaan Jean Valjean sing wis jeneng samaran Madeleine.

Dheweke kerja ing perusahaan sawetara sasi, nanging mengko dheweke dipecat nalika ngerti yen dheweke dadi ibu tunggal. Wong wadon, metu saka kewajiban, dadi perek, tekan titik kudu mbusak loro untu kanggo mbayar Thenardiers dhuwit minangka bagéan saka care putri kang.

Ing sawijining kesempatan Fantine digebugi banget dening wong lanang lan sawise nyoba mbela awake dhewe, dheweke digawa menyang kunjara dening Inspektur Javert lan dihukum penjara nem sasi. Nanging, Valjean perang kanggo mungkasi ketidakadilan iki lan ngatur kanggo njaluk panguwasa kanggo mbebasake wong wadon, utamané weruh sing kondisi kesehatan cukup rumit. Pungkasane dheweke mati tanpa bisa ndeleng putrine Cosette.

Marius Pont Mercy

Ringkesan Les Miserables nampilake Marius minangka mahasiswa enom sing seneng karo tumindak kanca-kanca ABC. Bapake Marius minangka pejabat militer sing tau disimpen dening Thenardier sawise perang ing Pertempuran Waterloo. Dheweke, kaya bapake, duwe gagasan sing padha, kejaba ora srawung karo mbah kakung, sing kalebu kelas ndhuwur.

Marius, ing salah sawijining kunjungan biasa ing taman kasebut, pungkasane jatuh cinta karo Cosette lan wiwit wektu iku dheweke wiwit nggoleki nganti ketemu dheweke thanks kanggo bantuan saka Eponine lan ing kana dheweke ngakoni katresnan sing jero. Ing tengah perang, Marius tatu lan ditulungi dening Valjean. Sawise konfrontasi, dheweke nikah karo Cosette sing ditresnani.

Ing wayahe Valjean marang wong sing iku mantan tahanan lan marang wong kanggo tetep adoh saka Cosette. Dheweke bisa rukun karo Valjean meh mati.

eponine

Crita Les Miserables nampilake Eponine minangka salah sawijining putri saka Messrs Thenardier, khususe sing mbarep saka perkawinan kasebut. Dheweke tansaya munggah lan digedhekake bebarengan karo Cosette, nanging ora ana tresno marang dheweke, ing nalisir, Eponine digunakake kanggo terus-terusan ngremehake lan nganiaya Cosette lan ngolok-olok dheweke.

Nalika dheweke dadi diwasa, dheweke ngalami krisis kemiskinan sing jero. Marius enom ngandelake tugas kanggo nemokake alamat ing ngendi Cosette manggon lan nalika iku dheweke ditahan. Sawise ngandhani Marius alamat kasebut, dheweke nyegah bapake menyang omahe Valjean.

Dheweke nyamar dadi wong lanang lan lunga menyang perang ing trenches kanggo perang kajawi Marius lan kurban dhéwé kanggo wong dening kang dijupuk. Sakdurunge tilar donya, Eponine menehi layang marang Cosette sing ngandhani ngendi dheweke.

Thenardiers

The Thenardiers, ing Ringkesan Les Miserables, ditampilake minangka perkawinan padhet sing bisa ngasilake limang anak. Padha duwe losmen kanggo ngrampok tamu. Ing sawijining kesempatan, Fantine njaluk bantuan kanggo ngurus putri cilike Cosette lan dheweke nggunakake alasan kasebut kanggo meksa wanita kasebut kerja keras lan entuk dhuwit saka dheweke minangka ijol-ijolan kanggo ngurus bocah wadon kasebut.

Sawise Jean Valjean bisa nylametake Cosette, Thenardiers ora bakal entuk dhuwit saka Fantine lan iki nyebabake dheweke mlarat amarga ora entuk dhuwit luwih akeh saka Fantine. Dheweke mutusake pindhah menyang kutha Paris kanthi tujuan kanggo terus nyolong lan nalika ing kana dheweke dicekel Inspektur Javert nalika nyoba ngrampok Valjean.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Hunger Games lan karaktere

Bu Thenardier kelangan nyawane nalika dikunjara, dene bojone, Pak Thenardier bisa lolos saka pakunjaran. Ing pungkasan crita, dheweke nyoba kanggo mbujuk Marius yen Valjean iku bajingan, nanging iki ora kelakon. Iki menyang Amerika lan dheweke dadi budak.

enjolras

Ringkesan Les Miserables nuduhake Enjolras minangka pimpinan utama sing mimpin klompok kanca ABC nalika pemberontakan ing kutha Paris. Dheweke nampilake awake dhewe minangka wong sing setya marang prinsipe, kanthi nilai republik sing ditandhani kanthi apik. Akhire dheweke kelangan nyawa kanggo dieksekusi dening angkatan bersenjata sawise ngalahake barikade.

Gavroche

Antarane limang anak sing lair saka Thenardiers, Gavroche ditampilake minangka lanang paling tuwa. Karakter iki ing Ringkesan Les Miserables ditampilake minangka bocah sing andhap asor, sing wis ngentekake meh kabeh taun urip ing lurung-lurung lan nggambarake kabeh semangat preman ing kutha Paris.

Monsignor Myriel

Novel Les Miserables nggambarake Myriel minangka pendeta sing dipilih minangka Monsignor de Digne. Dheweke minangka wong sing nduweni nilai apik sing wis tanggung jawab kanggo akeh uripe kanggo mbantu wong sing paling mlarat ing kutha, menehi bagean saka gajine, utamane kanggo wong miskin lan lara. Atine sing apik dituduhake kanthi nampa Valjean sing mentas dirilis, uga ngapura dheweke nalika Valjean nyoba ngrampog dheweke.

Grantaire

Ringkesan Les Miserables mulangake manawa Grantaire minangka mahasiswa enom sing duwe cita-cita revolusioner. Dheweke ngurmati Enjolras lan mula dheweke nggunakake akeh wektu bareng karo anggota grup kanca ABC. Akèh-akèhé wektuné ngombé. Dheweke pungkasane dieksekusi sawise barikade tiba.

ABC kanca

Novel Les Miserables nyebutake ing pirang-pirang kesempatan sing diarani kanca ABC, sing digambarake minangka kelompok mahasiswa sing nuduhake gagasan revolusioner. Klompok iki utamané dumadi saka karakter kayata Bahorel, Combeferre, Courfeyrac, Feuilly, Jean Prouvaire, Joly lan Lesgle.

  • Bahorel: Aliran saka kulawarga petani
  • Combeferre: Mahasiswa kedokteran lan filsuf revolusi
  • Courfeyrac: Mahasiswa hukum lan minangka pusat grup, kanca paling cedhak karo Marius.
  • Feuilly: Pembuat penggemar lan mung siji ing grup sing dudu mahasiswa.
  • Jean Prouvaire: Dheweke romantis sing ngomongake macem-macem basa kanthi minat ing Abad Pertengahan.
  • Joly: Mahasiswa kedokteran lan diterangake minangka sing paling seneng ing grup kasebut
  • Lesgle: Dheweke paling tuwa ing grup kasebut lan paling ora beruntung.

Watake sekunder

Ing bagean artikel iki, kita bakal nyebutake sawetara karakter sekunder sing paling relevan sing duwe partisipasi langsung ing Ringkesan Les Miserables, novel sing paling emblematic lan kondhang dening penulis Prancis Victor Hugo:

  • Azelma: Dheweke putri bungsu saka Thenardiers.
  • Bamatabois: wong kesed sing ngganggu Fantine
  • Baptistine Myriel: adhine Monsignor Myriel.
  • Beychevelle: minangka mahasiswa saka kelas ndhuwur Paris.
  • Madame Bougon: Dheweke dadi pengurus omah Gorbeau.
  • Brevet: Dheweke mantan tahanan sing ketemu Valjean ing pakunjaran.
  • Brujon: Dhèwèké kuwi penjahat sing mbebayani sing dadi anaké Pak Thenardier.
  • Champmathieu: dheweke minangka wong sing ora duwe omah sing salah karo Valjean nalika nyoba nyolong woh-wohan.
  • Chenil Dieu: Dheweke dadi tahanan ukuman seumur hidup sing dirantai bareng karo Valjean limang taun.
  • Cochepaille: dheweke minangka pangon saka Pyrenees sing dihukum penjara seumur hidup amarga penyelundupan.
  • Kolonel Georges Pontmercy: Dheweke bapake Marius lan perwira tentara rezim Napoleon.
  • Dahlia: Dheweke iku kanca saka Fantine lan bagéan saka seamstresses sing kerjo karo dheweke.
  • Fameuil: Dheweke murid kelas ndhuwur saka Paris.
  • Fauchelevent: dheweke minangka pedagang sing gagal ing bisnise. Valjean mbantu dheweke kanthi golek kerja minangka tukang kebon ing biara.
  • Favorit: Dheweke minangka tukang jahit enom liyane, sing dadi pimpinan grup iki.
  • Lightolier: Dheweke murid kelas ndhuwur liyane saka Paris.
  • Mabeuf: Dheweke minangka bocah altar sing dadi kanca bapake Marius lan Marius.
  • Mademoiselle Gillenormand: Dheweke iku putri saka M. Gillenormand, karo kang urip.

  • Madame Magloire: Dheweke minangka domestik Monsignor Myriel lan adhine.
  • Magnon: Dheweke minangka abdi saka M. Gillenormand lan kanca saka Thenardiers.
  • Monsieur Gillenormand: dheweke minangka mbah Marius, tradisionalis, sing ora setuju karo cita-cita politik Marius.
  • Ibu lugu: Dheweke iku unggul ing biara.
  • Patron Minette: minangka klompok papat preman sing mbantu Thenardier. Klompok iki dumadi saka Montparnasse, Claquesous, Babet lan Gueulemer.
  • Petit Gervais: dheweke minangka bocah dalan sing kelangan dhuwit recehan nalika tiba ing lantai lan Valjean ora mbalekake.
  • Dhik Simplice: Dhèwèké kuwi suster sing tulus banget lan ngopeni Fantine nalika lara.
  • Felix Tholomyes: minangka pasangan katresnan Fantine lan bapake Cosette.
  • Toussaint: punika abdi Valjean lan Cosette.
  • Bocah loro cilik: iku putra ragil saka raja Thenardier, sing dikirim menyang Magnon kanggo ngganti putra loro liyane sing tilar donya.
  • Sapphire: Dheweke minangka tukang jahit liyane lan saka klompok kanca Fantine.

Juru babad

Senadyan kasunyatan manawa penulis novel Les Miserables, wong Prancis Victor Hugo, ora kanthi jelas ngumumake jeneng narator, nanging menehi kesempatan kanggo maca kanggo ngenali dheweke. Pungkasane dilebokake ing crita utawa nyritakake kahanan ing sanjabane wektu crita nanging digatekake yaiku nyritakake kedadeyan sejarah utawa kedadeyan sing kedadeyan.

Konteks historis karya

Ringkesan Les Miserables adhedhasar konteks sajarah Prancis ing pungkasan abad kaping XNUMX, wektu sing mesthi ditandhani dening macem-macem acara kekerasan lan revolusi. Penulis novel Les Miserables, Victor Hugo, minangka saksi langsung ing saben acara kasebut nalika isih cilik lan diilhami kanggo nggawe karya sing ora bisa dilalekake.

Bisa diarani ringkesan Les Miserables dikontekstualake ing fakta sejarah kayata:

  • Révolusi Prancis lan Républik Kapisan (1789)
  • Teror (1793-1794)
  • Kebingungan lan kudeta Napoleon (1795-1799)
  • Kakaisaran Napoleon (1799-1815)
  • Restorasi lan Monarki Juli, sing ngrangsang revolusi 1830 lan 1848.

Asal

Ing bagean Ringkesan Les Miserables iki, kita bakal nyebutake babagan asal-usul novel lambang iki dening wong Prancis Victor Hugo, sing, kaganggu lan gelisah amarga rekonsiliasi antarane kamulyan lan keadilan sosial, mutusake ing dekade 1829 kanggo nggawe karya sastra sing apik. karya kang judhulé Les Miserables.

Ing dasawarsa 1845, nalika dheweke dipilih dadi kanca Prancis dening raja Louis Philippe I, juru potret sing jenenge Francois Auguste Biard, nyalahake angkara jina bojone sing jenenge Leonie karo penulis. Wong sing dadi garwane Francois digawa menyang kunjara amarga tindak pidana ing ngendi dheweke nginep ing pakunjaran Saint Lazare kira-kira rong sasi, banjur digawa menyang biara Augustinian.

Miturut sawetara investigasi sing ditindakake ing wektu kasebut, umpamane sing digawe dening peneliti Sainte Beuve, sing njamin yen episode kasebut ing ndhuwur sing nyebabake Victor Hugo pensiun menyang omah lan miwiti nggawe salah sawijining karya sing paling lambang. .kang judhulé Las Miserias. Ing taun 1848, dhèwèké mandheg nyambut gawé, nanging uga bisa nulis Wacana Kemiskinan.

Ing wektu pengasingan, Victor Hugo mutusake kanggo fokus ing nulis novel gedhene Les Miserables, sawijining karya sing diwiwiti nalika ana ing kutha Guernsey ing taun 1860. Karya iki pisanan diterbitake ing Maret 1862. Rumah penerbitan Lacroix, sing nanggung kabeh biaya percetakan lan publikasi.

Inspirasi

Saindhenging ringkesan Les Miserables, bisa dideleng manawa karya kasebut ngemot akeh tema sejarah lan sawetara tema saiki kayata katresnan lan kaadilan. Penulis Victor Hugo diilhami dening momen ing sejarah Prancis kanggo nggawe novel Les Miserables. Iki ditulis kanthi realisme, epik lan romantis, ode kanggo tresna lan ing wektu sing padha minangka karya sosial kanthi pengaruh politik sing dhuwur.

Kasuksesan gedhe saka Ringkesan Les Miserables utamane adhedhasar cara penulis Victor Hugo nggambarake saben karakter sing duwe peran ing novel kasebut. Karya iki mligi nyritakake telung momen sajarah: Pertempuran Waterloo, pambrontakan ing Paris lan tur ing selokan kutha Paris dening Valjean.

Ringkesan Les Miserables uga minangka karya sing dikhususake kanggo tresna marang negara. Ayo kita elinga yen ing wektu inspirasi kanggo karya iki, penulis diasingake lan nampa bantuan saka Prancis dening kanca lan wong sing dikasihi. Nanging tanpa mangu, inspirasi dhasar novel kasebut yaiku perlindungan sosial.

Ringkesan Les Miserables uga minangka novel sing fokus kanggo mbela nilai-nilai lan kaadilan, bisa diarani minangka perjuangan sing terus-terusan antarane sing apik lan sing ala. Penulis Victor Hugo nggunakake iki kanggo mbabarake sawetara wektu paling angel sing diadhepi nalika isih cilik, contone, perang permanen nglawan paukuman pati.

Novel kasebut nuduhake kepriye kewajiban moral lan sosial nyebabake manungsa mudhun utawa dekaden yen solusi sing bisa kanggo rehabilitasi ora ditemokake. Wigati dimangerteni manawa bagean apik saka karakter sing ana ing ringkesan Les Miserables nglambangake eksploitasi manungsa dening manungsa.

Pengaruh

Ora ana rahasia kanggo sapa wae manawa penulis Victor Hugo duwe pengaruh langsung kanggo nggawe novel Les Miserables, nanging sejatine dheweke diilhami dening apa sing diamati lan dirungokake nalika isih cilik ing tengah-tengah wektu sing sibuk lan akeh pergolakan sosial. Ing taun-taun kasebut, dheweke ndeleng konfrontasi, ketidakadilan, tiwas lan sawetara acara sing menehi tandha urip lan dadi inspirasi kanggo nggawe novel kasebut.

Frasa misuwur saka penulis

Ringkesan Les Miserables tanpa mangu-mangu minangka salah sawijining novel sing paling nyenengake sing digawe dening penulis Victor Hugo lan kalebu perasaan manungsa lan kabutuhan keadilan ing sisih penulis. Ing bagean artikel iki, kita wis nyusun serangkaian frasa sing misuwur sing paling penting sing ditemokake ing crita sing nyenengake iki:

Oh sampeyan, sampeyan sapa? Sirach nyebut sampeyan moho kuwoso; jeneng Maccabees sampeyan nitahake; layang kanggo wong Efesus nelpon sampeyan Liberty; Barukh jeneng sampeyan Immensity; Masmur nyebut kowé Kawicaksanan lan Bebener;

Yohanes ngarani kowé Cahya; para ratu asma Paduka; Pangentasan surnames sampeyan Providence; Imamat, Suci; Ezra, Kaadilan; tumitah nyebut sampeyan Gusti Allah; wong disebut Rama; Nanging Sang Prabu Suleman nyebat Kowé Welas Asih, lan iki jenengmu sing paling éndah.

Aja takon jeneng sapa sing njaluk suaka. Justru wong sing paling mbutuhake suaka sing paling angel ngarani jenenge.

Kanggo sing ora nglirwakake, mulangi kabeh sing bisa; masyarakat guilty saka ora menehi pendidikan free: iku tanggung jawab kanggo wengi iku mrodhuksi. Jiwa iki kebak bayangan, lan ana dosa.

Sing dudu wong sing nglakoni dosa, nanging sing nggawe bayangan.

Kabungahan utama urip yaiku kapercayan yen kita ditresnani, ditresnani kanggo awake dhewe; rodo tresna ing éwadéné kita.

Ana rong jinis makhluk ing donya sing gumeter banget: ibu sing nemokake anak sing ilang, lan macan sing nemokake mangsane. Percaya yen dheweke ora tresna, dheweke ora tresna.

Sing nandhang sangsara amarga sampeyan tresna, luwih tresna. Mati katresnan iku urip.

Ing tingkat tartamtu saka kasangsaran jenis indifference spektral njupuk terus saka nyawa lan djalmo katon minangka nyawa ilang.

Murid kasebut dadi peteng ing pepeteng, lan pungkasane bisa ngerteni kajelasan, kayadene jiwa sing dilalekake ing kacilakan, lan pungkasane nemokake Gusti Allah.

Tangis iku salah siji wujud rasa seneng kang luhur.

Adaptasi

Les Miserables, minangka salah sawijining novel sing paling misuwur lan ora bisa dilalekake dening penulis Prancis Victor Hugo, wis diadaptasi sajrone sejarah ing pirang-pirang media lan platform, kalebu jagad sinematografi sing digawe macem-macem film sing diilhami saka crita kasebut. Asli Hugo.

Mulane ing bagean artikel iki kita bakal nyebataken sawetara adaptasi utama saka novel Les Miserables.

Ing bioskop

Ora dadi rahasia kanggo sapa wae yen novel "Les Miserables" anggitane Victor Hugo saiki dadi salah sawijining novel sastra sing paling diadaptasi menyang layar lebar bioskop. Ing saben film sing digawe adhedhasar inspirasi karya iki, utamane nggambarake Prancis ing abad ka-XNUMX lan pamikiran penulis, wong Prancis Victor Hugo.

Ing film sampeyan bisa ndeleng saben karakter, utamane sing utama, sing katon ing crita asli Victor Hugo.

Kajaba iku, crita-crita kasebut nyinaoni kasunyatan ing pirang-pirang negara ing abad kaping XNUMX, kayata Prancis, Amerika Serikat, Rusia, Jepang lan Meksiko, ing ngendi wektu sejarah sing ditandhani kanthi ketidakadilan lan kekurangan nilai urip.

Musikal

Ing taun 1980-an, musikal kanthi irah-irahan "Les Miserables" pisanan ditampilake, sing diilhami saka novel kanthi jeneng sing padha sing ditulis dening Victor Hugo. Musik iki diiringi Claude-Michel Schonberg lan ditulis dening Alain Boublil lan Jean-Marc Natel. Proyèk iki diwenehi ing "Palais des sports", dumunung ing kutha Paris kanthi pemandangan Robert Hossein.

Taun-taun sabanjure, khususe ing taun 1985, Herbert Kretzmer sing misuwur wani nggawe versi anyar musik iki nanging nganggo basa Inggris. Sampeyan uga penting kanggo njlentrehake manawa adaptasi iki ditindakake terus-terusan tanpa gangguan ing panggung internasional, nyebabake kerusuhan lan ngrusak kabeh jinis rekaman kanggo jinis pertunjukan iki.

Saka musik kanggo film

Sawise sukses musik "Les Miserables" digawe dening Claude ing taun 1980-an lan versi Inggris sing luar biasa sing dipimpin dening Kretzmer ing taun 1985, Tom Hooper nggawe produksi film sing dibingkai ing genre musik lan judhul kanthi cara sing padha "Les Miserables", sawijining film. sing dirilis kanggo pisanan ing 2012 lan kui review apik banget saka masyarakat.

Ulasan lan pendapat

Mbok menawa rada angel kanggo nggawe panemu babagan salah sawijining novel sing paling sukses lan misuwur ing kabeh sejarah donya, kayata novel "Les Miserables" dening wong Prancis Victor Hugo", nanging ana macem-macem penulis lan ahli ing lapangan. topik sing wis wani menehi kritik lan panemu babagan crita sing nyenengake iki.

Saben pandherek novel Les Miserables wis bisa nyambungake kanthi cara sing apik karo sejarah sing digambarake ing karya iki. Ngerteni transformasi saben karakter, diwiwiti karo protagonis plot Jean Valjean, uga karakter sekunder sing duwe partisipasi ing karya Perancis emblematic.

Salah sawijining unsur sing bisa uga nuwuhake kritik lan panemu sing paling gedhe yaiku dawane crita, malah nganti bisa digambarake minangka salah sawijining novel paling dawa ing kabeh sejarah sastra, nanging penting kanggo njlentrehake manawa novel dawa ora mung siji amarga unsur umum sing ditrapake ing reriptan sastra wektu.

Ringkesan Les Miserables kalebu sajarah luwih saka telung puluh taun saka acara sajarah lan kalebu macem-macem karakter karo wayahe relevansi lan plot tartamtu, nanging ing pungkasan saben wong bakal ketemu lan hubungane karo saben liyane.

Salah sawijining plot pisanan sing kasebut ing ringkesan Les Miserables yaiku crita paraga utama Jean Valjean, sawijining subyek sing bubar dibebasake saka pakunjaran lan sing terus-terusan dianiaya amarga tumindake ing jaman biyen. Biyen dheweke langsung dipengaruhi dening karakter sing jenenge Javert, inspektur polisi.

Javert minangka wong sing fokus kanggo nindakake kaadilan lan berjuang kanggo netepi aturan lan mula dheweke nyoba nggawe Jean mbayar kejahatane. Crita iki ditangani ing wiwitan novel, ing ngendi adegan penting liyane, kayata Monsignor Myriel, sing dadi faktor dhasar ing urip mantan tahanan.

Dikawruhi dening akeh, lan kaya sing diungkapake dening penulis karya Victor Hugo, yen novel Les Miserables minangka crita utamane agama, ing ngendi Gusti Kang Maha Agung ana ing saindhenging plot karya sastra. . Monsignor Myriel bisa diarani minangka utusan khusus saka swarga sing misi utamane mbantu Jean bali menyang dalan sing apik.

Kathah-kathahipun cariyos Jean lan Monsignor Myriel ingkang dipundamel saking perjuanganipun supados pikantuk papan ing swarga. Miturut panemu para ahli tartamtu, ana paralel antarane urip Valjean lan Yesus Kristus. Wong-wong mau uga ngubungake sawetara jeneng karakter karo jeneng Alkitab, contone, Pak Madeleine, sing nyritakake dheweke karo Magdalena, wong wadon sing ditulungi Yesus minangka wong dosa lan laku jina.

Sawisé iku, ana crita liyane sing dibintangi karakter Marius lan revolusi. Miturut kritikus, karakter iki diterangake minangka salah siji sing paling atraktif ing kabeh karya, utamané amarga saka owah-owahan ing cara mikir, amarga sesambetan Komplek karo anggota kulawarga lan amarga iku protagonis ing tangensial. cara crita kang nggambarake tema kesadaran sosial.

Unsur liya sing ana ing crita paraga Marius, salah sawijining kunci paling penting ing ringkesan Les Miserables, yaiku tahap hubungan asmara karo Cosette, putri yatim piatu sing bisa ditulungi dening Jean Valjean. Paraga Cosette kanthi lumakune crita kasebut ilang, antarane liyane, amarga ora nyedhiyakake akeh unsur kanggo asil plot.

Ditambahake ing crita Marius yaiku keanehan saka klompok kanca saka ABC, klompok utamane siswa enom sing praktik arus revolusioner lan dipimpin dening Enjolras. Akeh perkara sing metu saka klompok kanca iki, nanging ing ndhuwur kabeh tingkat budaya sing dhuwur, amarga padha ngomong babagan klasik Yunani lan Romawi.

Karakter kunci ing ringkesan Les Miserables temtunipun Thenardiers, saperangan nikah ngalangi sing duwe panginepan. Salah sawijining ciri utama yaiku piala sing ora diragukan, dheweke wis ngabdi kabeh urip kanggo nindakake piala lan nyebabake cilaka kanggo wong liya, utamane sing paling rawan.

Pernikahan kasebut duwe anak loro: Eponine lan Gavroche. Yen kita pirembagan bab Eponine, iku bisa ngandika iku manja kanggo dadi putri pisanan saka pasangan, iku pacangan langgeng Marius lan melu ing sajarah pribadi. Kanggo bagean kasebut, Gavroche minangka karakter sing cocog banget, amarga cara ngadhepi urip sing sengsara.

Karakter iki digunakake dening penulis Victor Hugo kanggo nggambarake penyimpangan liyane, wektu iki gegayutan karo jargon utawa basa para penjahat lan wong-wong berpendapatan rendah ing kutha Paris nalika iku. Kesimpulane, kulawarga iki minangka conto sing jelas babagan kemiskinan, kasangsaran lan kekerasan sing nggegirisi para pamaca sajrone plot.

Pungkasan, karakter sing diwakili dening Fantine bisa dijenengi, salah sawijining sing paling penting ing ringkesan Les Miserables. Iku wanita sing darmabakti kanggo perdagangan prostitusi lan digunakake dening penulis Victor Hugo kanggo menehi tandha saka beboyo kanggo wanita sing melu ing jinis karya iki kapapar. Dheweke diserang sacara fisik lan digawa menyang penjara kanthi ora adil.

Narasi tengah saka ringkesan Les Miserables fokus ing crita urip Jean Valjean, nanging ing saindhenging crita uga dikembangake plot liyane sing ndadekake pamaca kanthi refleksi gedhe. Novel dening Prancis Victor Hugo nyentuh babagan masalah penting kayata sejarah, moral, katresnan, agama, nanging mbedakake antarane sing apik lan sing ala.

Sajrone plot, saben paraga ing Les Miserables mligine Jean Valjean lan Marius kudu ngadhepi rerangkening kahanan ing ngendi nurani dheweke katon lan kudu milih arep nindakake apa sing dikarepake utawa ninggalake tugas. Penulis uga kanthi tegas nyebutake wektu lan mratelakake panemune dhewe babagan masalah sosial lan politik sajrone karya.

"Nada gerakan Romantis ing abad ka-XNUMX, petualangan, buron, kahanan mbebayani, ndhelikake identitas, pati, katresnan mokal, ketemu ing pungkasan emosi banget sing angel dilalekake"

Sampeyan bisa uga kasengsem ing artikel ing ngisor iki:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah