Quantcast

Ringkesan Our Lady of Paris dening Victor Hugo

Victor Hugo nulis salah sawijining novel klasik kamanungsan ing ngendi wong gipsi dihukum mati lan wong bongkok nylametake nyawane, ing artikel iki kita bakal menehi sampeyan Ringkesan Our Lady of Paris dening Victor Hugo, karya sing wis dianggep minangka salah sawijining karya sastra sing wis digawe film amarga plot cinta lan welas asih, mula aja nganti ketinggalan informasi sing bakal diwenehake.

Ringkesan Our Lady of Paris dening Victor Hugo

Our Lady of Paris Ringkesan dening bab, iku salah siji saka karya paling penting saka penulis misuwur Victor Hugo, diterbitake ing 1831 lan dumadi saka sewelas buku, karya iki njupuk Panggonan ing Cathedral, disetel ing abad tengahan lan ndadekke kita crita telung karakter sing wis ngatur kanggo dadi. legenda: Quasimodo, Esmeralda lan Frollo, saiki kita bakal pitutur marang kowe kabeh crita.

A dalang gipsi ana ing dalan nyritakake babagan hakim sing ala banget jenenge Claude Frollo, sing ngrasa gething banget marang para gipsi, kanthi kekejeman dheweke nangkep lan mateni wong wadon sing asale saka Gypsy sing ana ing tangane. bayi. Ing Katedral Paris ana friar sing weruh yen Frollo arep mateni bayi kasebut, nanging ora ngidini dheweke nindakake lan meksa dheweke ngunggahake bocah kasebut.

Frollo nemtokaken kanggo cloister anak deformed ing menara lonceng saka Gréja Notre Dame, kanggo urip, ing syarat sing tau pindhah menyang desa lan katon. Count Frollo ora pengin ana distribusi buku ing kutha amarga bisa nyebabake pemberontakan marang Negara, yen wong sinau maca.

Sawijining dina Quasimodo, wis diwasa, oncat saka menara lan wiwit lelungan menyang kutha kono ketemu Gypsy. Amarga Frollo ora pengin dheweke mlebu Paris, dheweke nggawe undang-undang sing ora ngidini gypsies mlebu, nanging gypsy Esmeralda sing ayu mlayu lan lumebu ing kutha nalika karnaval dirayakake.

Quasimodo bongkok mlaku-mlaku ing lurung-lurung sing akeh wong sing mlarat lan nyiksa, sing bongkok mripat siji lan budheg, mula kabeh wong ngece. Esmeralda the Gypsy ditemokake dening para prajurit, dheweke ngoyak dheweke lan dheweke cepet-cepet mlebu ing Gereja Our Lady of Paris, ing ngendi Quasimodo manggon. Para prajurit banjur ngoyak dheweke nanging priyayi ora nglilani dheweke liwat amarga iku padalemane Gusti Allah, ninggalake Emerald aman sedhela.

ringkesan-lady-kita-saka-paris-2

Dheweke ora ngerti sapa Virgin iku, lan ing pasamuwan padha mulang dheweke ndedonga lan dheweke njaluk kabeh wong Gipsi dheweke, amarga padha ora bisa mlebu Paris lan kaliren. Ing wayahe Frollo mlebu lan ndeleng dheweke. Dheweke ngina dheweke lan ngandhani yen dheweke ora kudu ana, mula dheweke wiwit ndedonga, Frollo dipindhah lan ninggalake dheweke, ngidini dheweke tetep ana ing ndhuwur gereja, ing ngendi dheweke bakal duwe asylum, ing menara lonceng. , lan dheweke mutusake kanggo nampa.

Dheweke munggah ing undhak-undhakan lan wedi nalika dheweke ndeleng Quasimodo, dheweke nyoba metu saka pasamuwan, nanging hunchback ngoyak dheweke, njupuk dheweke lan nggawa dheweke menyang menara lonceng, ana Pedro Gringoire, sing nalika ndeleng apa sing kedadeyan. campur amarga ora ngerti apa hunchback ora mbebayani, liwat prajurit njaluk bantuan, jenenge Phoebus lan ngatur kanggo nyimpen Esmeralda saka hunchback, lan Quasimodo dijupuk kanggo kunjara.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Casa Tomada Summary: Analysis lan akeh liyane

Gringoire nderek Esmeralda kanggo ing ngendi dheweke nemokake pengemis gipsi, dadi kanca karo Raja Clopin, lan nalika ndeleng Esmeralda dheweke wiwit tresna karo dheweke, Grigoire dadi pujangga lan dites dening pengemis, yen dheweke ora lulus ujian, dheweke bakal mateni. dheweke, hanging wong, nanging bisa disimpen yen ana sing saiki omah-omah, Esmeralda setuju kanggo omah-omah lan Gringoire disimpen.

Mung maling lan pengemis sing teka ing papan sing dileboni, dalan peteng lan akeh wong sing ora beruntung, dumadakan prajurit teka, ngerti yen ana gipsi, Esmeralda bisa lolos lan Gringoire kelangan tilas ing kutha. .

Nalika Quasimodo ana ing pakunjaran, dheweke ora ngerti sebabe dheweke dituduh, amarga dheweke budheg, dheweke ora bisa ngomong yen dheweke ora salah saka penculikan, Frollo teka ing kunjara kanggo njaluk dheweke metu lan kanthi panyuwunan khusus dheweke menehi 50 cambuk. kothak, ukara sing Iku kawujud ing dina sabanjuré, ing ngarepe kabeh wong. Sakwisé digebugi, dhèwèké ditinggal sedina muput ing srengéngé sing atos, lan wong-wong sing liwat kono dipoyoki.

ringkesan-lady-kita-saka-paris-3

Esmeralda ndeleng dheweke lan melas marang wong iku, Quasimodo ngelak lan njaluk banyu, nanging wong mung ngguyu, Esmeralda ngrasa welas lan nggawa banyu. Ing wayah sore, bongkok dibebasake lan menyang menara lonceng, dheweke seneng sanajan wis dipecut, dheweke wis tresna karo bangsawan Esmeralda, wiwit iku Hunchback of Notre Dame wiwit ora manut tutor Frollo. , kanggo defend gypsy enom.

Grigoire lan Esmeralda ketemu dheweke, dheweke nari ing lurung-lurung, Frollo nemokake dheweke uga, ngomong karo dheweke lan njaluk dheweke mandheg nari amarga vulgar, lan ngakoni yen dheweke tresna karo dheweke, nanging dheweke ora nggatekake dheweke lan terus nari . Phoebus kapten saiki lan loro katon ing dheweke lan tiba ing katresnan karo kaendahan dheweke, Frollo mirsani wong-wong mau lan ngrasa cemburu nalika prajurit ngomong karo Gypsy.

Esmeralda godhong lan Frollo confronts Phoebus, padha perang lan prajurit tatu, akeh panginten kang wis mati lan padha nuduh Esmeralda pati njupuk dheweke menyang kunjara. Frollo lunga menyang pasamuwan lan ngandhani friar yen dheweke sing nglarani Phoebus, amarga meri lan dheweke wis tresna karo Esmeralda, imam kasebut ngandhani yen dheweke ora bisa nulungi, lan Frollo ngandhani yen Esmeralda kudu mati. amarga dheweke tresna marang dheweke, dheweke wis mantra lan iki mung siji-sijine cara kanggo mbebasake awake dhewe, nanging imam kasebut ngeyel yen dheweke bakal ndhukung Esmeralda.

Esmeralda digawa menyang pengadilan ing ngendi dheweke dituduh, hakim Frollo, dheweke kandha yen dheweke ora salah, nanging amarga dheweke dadi Gypsy ora ana sing percaya lan ora ana bukti sing bisa mbantu dheweke, mula dheweke disiksa. Menteri menehi kesempatan lan ditutup mripate kudu milih salah siji keris sing ana ing meja, siji duweke lan liyane ora, yen dheweke milih keris liyane tegese dheweke dudu pelakune.

Esmeralda milih dheweke lan dihukum mlaku tanpa alas nganggo tali ing gulu menyang Gréja Our Lady of Paris, kanggo ndedonga lan banjur nggawa dheweke menyang alun-alun kanggo digantung. Tekan gereja, imam ngandhani yen dheweke ngerti dheweke ora salah lan dheweke bakal nulungi dheweke, nanging dheweke ora bisa nindakake apa-apa lan dheweke digawa menyang alun-alun, Quasimodo saka menara lonceng ndeleng kabeh lan mutusake kanggo nylametake Esmeralda, njupuk dheweke. menyang pasamuwan sing ora ana wong sing bisa mlebu.

ringkesan-lady-kita-saka-paris-4

Kita terus karo ringkesan Our Lady of Paris, Esmeralda, sing wis ngerti dheweke, weruh yen dheweke iku wong sing manis banget, nanging Frollo duka, Gringoire nyoba kanggo mbuktekaken kesucian, nanging klompok gypsies dipimpin Clopin pengin mlebu gereja kanggo ngluwari dheweke. Quasimodo sumerep sing gypsies arep mlebu lan, mikir sing padha arep cilaka Esmeralda, kang wiwit uncalan timbal molten ing ndhuwur wong.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pangeran cilik: Ringkesan, analisis lan liya-liyane

Prajurit mlebu lan njupuk Esmeralda tanpa Quasimodo sadhar lan nggawa dheweke bali menyang kunjara, ing ngendi ana wong wadon sing katon kaya ibune, dheweke nyoba nulungi dheweke lan nggawe dheweke ndhelik ing pojok supaya dheweke bisa lolos. Dheweke tetep ana ing kono nganti penjaga teka, lan wong wadon ngandhani yen wong wadon enom wis oncat, nalika Esmeralda krungu swara prajurit dheweke nyadari yen iku Phoebus lan ninggalake panggonan sing ndhelik.

Dheweke bengok-bengok lan prajurit liyane teka nanging wis kasep, Phoebus ninggalake sel nanging penjaga ora metu lan dheweke ngerti yen Esmeralda ndhelik ing kono, dheweke njupuk dheweke menyang plaza kanggo digantung. Saka menara lonceng sing adoh, Quasimodo ndeleng kepiye Esmeralda duwe tali ing gulu lan digantung, Quasimodo sedih, nalika Frollo ngguyu kedadeyan kasebut, nanging bongkok kebak nesu marang Frollo lan mbuwang dheweke saka menara lonceng lan mati.

Ora ana sing krungu saka Quasimodo, dicritakake yen wong bongkok lunga menyang gurun ing ngendi dheweke mbuwang mayit wong-wong sing wis dihukum lan nemokake awak Esmeralda, dirangkul kenceng lan tetep kaya ngono nganti dheweke mati keluwen. Ing crita wiwit iku, nalika ngeduk makam Esmeralda, dheweke nemokake rong balung sing padha rangkulan, sing siji duwe utomo sing bengkong lan sikil siji luwih cendhek tinimbang liyane, sing nuduhake yen dheweke wis ngidini dheweke mati ing jejere wong sing ditresnani. dianggep tresnane mung siji.

Penulis: Victor Hugo

Víctor Marie Hugo lair ing Besanzón, sawijining kutha lan komune sing dumunung ing Francia, Burgundy tanggal 26 Fèbruari 1802 lan tilar donya ing kutha Paris tanggal 22 Mei 1885. Bocah precocious sing ngerti ing umur enom banget yen dheweke bakal dadi penulis, ing taun 1817 dheweke mlebu Akademi Sastra Prancis, amarga hadiah kanggo geguritan Limang taun salajengipun piyambakipun nerbitaken koleksi geguritan ingkang sepisanan. Dheweke dadi penulis drama, pujangga, lan novelis saka jinis Romantis, lan dianggep minangka salah sawijining panulis paling gedhe ing basa Prancis.

ringkesan-lady-kita-saka-paris-5

Dheweke uga melu politik lan diakoni minangka intelektual banget setya marang sajarah negara lan sastra, sedulure Eugene Hugo lan Abel Hugo uga penulis. Nalika seda, jenazah tetep katon ing Arc de Triomphe ing Paris, lan banjur digawa ing mobil jenazah menyang Pantheon ing ngendi akeh wong Prancis sing misuwur lan misuwur dikubur.

Plot Ringkesan Our Lady of Paris dening Victor Hugo

Liyane saka ringkesan Our Lady of Paris. Ing taun 1830 akeh bangunan abad tengahan sing dirusak ing kutha Paris, Victor Hugo krasa lara ndeleng carane bangunan lan fasad dibongkar. Ing taun sing padha, penerbit njaluk dheweke nulis novel, lan dheweke weruh yen dheweke duwe kesempatan kanggo nindakake karya ing ngendi apa sing kedadeyan bisa dicekel lan bakal ngyakinake wong Paris kanggo nylametake warisan seni kutha kasebut.

Mangkono dheweke nyipta novel kasebut ing lingkungan Paris abad pertengahan, kanthi romansa, petualangan lan wong sing ora seneng sing dibayangke ing gereja Our Lady of Paris. Argumentasi kasebut diwiwiti ing Epiphany Day 1482 ing Istana Kehakiman, festival populer ing ngendi Esmeralda katon nari, Quasimodo, wong enom cacat sing muni lonceng Katedral Notre Dame lan bapak angkate Archdeacon Claude Frollo.

Novel kasebut ditampilake ing konsep teater epik, ing ngendi kabeh kutha minangka bagean saka crita, kutha kasebut dipersonifikasi ing katedral gedhe, sing dadi saksi bisu lan protagonis kabeh acara, uga minangka novel pisanan ing ngendi para pengemis. lakon.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Decameron: One Hundred Linked Stories

Genre sastra

Ing iki ringkesan karya Our Lady of Paris, kita bisa ngomong yen novel kasebut ana ing genre romantisme, karya iki lan Les Miserables sing ditulis 30 taun sabanjure minangka sukses paling gedhe. Ing Our Lady of Paris, dheweke kerja nem sasi tanpa istirahat, mula dheweke kesel fisik, penilaian para kritikus positif lan para pamaca bisa ngormati manawa usahane ngasilake asil sing dikarepake, menehi relief ekonomi sing dikarepake.

bongkok-6

Karakter Our Lady of Paris

Paraga utama ing karya kasebut mung ana papat, ing kono akeh plot lan crita:

  • Quasimodo: The Hunchback of Notre Dame minangka paraga utama, wong sing lair kanthi cacat ing awak lan saka muni lonceng katedral nganti dadi budheg. Dheweke ana ing sangisore tutelage Claude Frollo, amarga dheweke ilang ibune lan wong sing ngunci dheweke minangka tahanan ing menara. Dheweke isin lan ora tau wani ninggalake dheweke, mung kanca-kancane yaiku gargoyle sing ditemokake ing menara sing diajak ngobrol.
  • Esmeralda: Gypsy ayu sing dianiaya dening Frollo lan ora adil dipuntudhuh saka pati Phoebus kang, kekancan Quasimodo nalika piyambakipun fgged ing alun-alun lan menehi banyu. Dheweke jatuh cinta karo Phoebus. Nanging katresnan iki mokal.
  • Phoebus: dheweke iku kapten pengawal sing ana ing layanan Frollo, lan nalika dheweke weruh yen Esmeralda iku wong sing apik, dheweke tresna karo dheweke.
  • Claude Frollo: Archdeacon sing sengit gypsies, iku sing matèni ibu Quasimodo, lan kroso guilty nalika imam reproaches wong kanggo tumindak, kang njupuk pangisian daya saka anak, nanging ngukum wong kanggo manggon diisolasi ing katedral tanpa wong bisa ndeleng. iku, kang dadi kepengin banget karo Esmeralda kanggo kaendahan dheweke.

Pentinge karya ing masyarakat

Kanthi novel iki, sapisanan ditampilake karya fiksi sing bisa nutupi uripe rakyat kabeh, diwiwiti saka Raja Prancis lan dipungkasi karo para pengemis, kabeh padha kepepet ing siji crita. Model novel iki banjur dijupuk minangka referensi dening Honoré de Balzac, Gustave Flaubert lan Charles Dickens.

disney-7

Ing Prancis, dheweke mbantu miwiti gerakan pengawetan sajarah, sing mbantu ngreksa bangunan sing duwe struktur neo-Gothic. Iki nyebabake restorasi utama Katedral Notre Dame ing abad kaping 2019, sing ditindakake dening Eugene Viollete-le-Duc. Penampilan Katedral nganti geni pungkasan ing taun XNUMX, amarga arsitek iki lan karya Victor Hugo.

Wiwit taun 1905, novel iki diadaptasi kanggo film, drama lan musikal, ing taun kasebut, novel kasebut digawe ing bioskop bisu Prancis. Wiwit iku adaptasi ing ngisor iki wis digawe:

  • Our Lady of Paris (1911).
  • Our Lady of Paris, film bisu taun 1923, karo aktor Lon Chaney ing karakter Quasimodo.
  • Esmeralda (1939) dimainaké déning Charles Laughton lan disutradarai déning William Dieterle.
  • Our Lady of Paris (1956) karo aktor Anthony Quinn.
  • The Hunchback of Notre Dame (1996) versi Walt Disney Pictures.
  • The Hunchback (1997) diputer dening Mandy Patinkin.
  • Film wis digawe ing televisi ing taun 1977, 1982 (karo Anthony Hopkins lan Derek Jacobi), 1985 (adaptasi animasi dening Burbank Films Australia) lan ing taun 1999 musik sing difilmake kanggo ditayangake ing televisi.
  • Ing Teater padha dileksanakake ing taun 1993, 1995, 2002, 2006 lan 2013,
  • Ing taun 1998 Prancis uga nggawe musikal saka drama kasebut lan ing taun 1999 musik Berlin sing diadaptasi dadi versi Disney digawe.

Supaya adoh kita ringkesan Our Lady of Paris. Kaya karya iki menarik ing narasi, sampeyan uga bisa ngerti Kaya Banyu kanggo Coklat Ringkesan dening bab saka penulis Mexican Laura Esquivel, lan Animal Farm Ringkesan dening bab dening George Orwell.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah