Ringkesan Pulo Harta Robert Louis Stevenson

Buku sing bakal disaranake ing artikel sing menarik iki yaiku buku sing adhedhasar petualangan Bajak Laut, mula kita nggawa sampeyan Ringkesan pulo bandha kanggo ngajak sampeyan maca. Kene sampeyan bakal nemokake lelampahan apik banget kebak petualangan lan misteri, aja kantun.

Ringkesan saka Treasure Island dening Bab

Sabanjure, sampeyan bisa maca ringkesan Treasure Island kanthi bab, sing bakal dikembangake kanthi cara sing gampang lan rinci. Saka kasunyatan sing diwenehi ing saben wong, kang bakal kebak petualangan. Kang Jim Hawkins lan kanca-kanca bakal melu ing donya sastra iki Pirates.

Bagian Kapisan: The Old Buccaneer

Ing bagean saka ringkesan Treasure Island, kita bakal ngomong babagan wiwitan petualangan bajak laut sing apik iki. Karakter utama bakal diumumake lan lokasi lan bandha gedhe sing didhelikake ing pulo tartamtu bakal dibahas.

Bab I

Ing bagean ringkesan Treasure Island iki, kita bakal maca minangka Dr Livesey. Karo klompok wong lan malah wong enom jenenge Jim Hawkins, padha ngrekam kabeh petualangan padha duwe ing panelusuran Treasure Island. Sajrone crita iki lokasi sing tepat saka pulo kasebut ora tau diwenehi, amarga miturut apa bagean saka bandha isih tetep ing panggonan iku. Sing mbukak crita yaiku Jim sing ngomong babagan carane kontak pertama karo pelaut tuwa sing katon ragged.

Kang kapacak ing pasanggrahane wong tuwa. Sing tetep ing asrama luwih suwe tinimbang pembayaran sing wis dibayar. Kajaba iku, dheweke nggawe kesepakatan karo Jim, sing ngandhani yen dheweke weruh pelaut pincang. Yaiku, pelaut tanpa sikil sing diwedeni pelaut ragged iki. Dhèwèké gawé wedi marang tamu-tamu losmen liyané, kanthi cara uripé sing ora sopan lan ora éntuk pendidikan.

Lagu-lagune sing ora sopan lan cara ngombe alkohol sing vulgar ndadekake dheweke ora nyenengake wong liya. Dr Livesey ngelingake wong kasebut yen dheweke terus ngombé kanthi berlebihan, bisa ngrusak kesehatane. Nanging bebaya iki infuriate sailor, sing ngancam Dr karo piso. Nanging dheweke ora meden-medeni lan pungkasane bisa ngalahake pelaut kanthi wewenange.

capítulo II

Sawetara wektu liwati kaya iki ing bagean ringkesan pulo bandha iki. Nganti sawijining dina ana wong mlebu penginapan lan takon marang Jim enom babagan pasangane Billy. Nom-noman kasebut langsung ngerti yen wong lanang kasebut ngrujuk marang pelaut ramping sing nginep ing kono. Dheweke langsung ngandhani yen Bill bakal bali ing wayahe.

ringkesan pulo bandha

Iku kanca kapal lawas, sing dikenal minangka Black Dog. Sawise iki, dheweke ngunci awake dhewe lan diskusi sing dadi kekerasan amarga wektu saya suwe. A regejegan sing enom Jim ora bisa krungu cetha, nanging ana teka titik ngendi regejegan spirals metu saka kontrol. Ing ngendi Billy nyoba mateni Black Dog, nanging ora kasil. Sawise sawetara wektu, Dr Livesey terus kuwatir babagan kahanan Billy lan ngelingake dheweke supaya ora ngombe alkohol.

Bab III

Ing babagan iki ringkesan pulo bandha Billy lara supaya dijupuk care saka Jim. Billy njaluk wong enom kanggo dijupuk saka rum ing ijol-ijolan kanggo menehi dhuwit. Dadi Jim mangsuli yen dheweke mung pengin dheweke mbayar utange kanggo omah-omah karo bapake. Nanging dheweke ora nolak wong kaca rum ngageti Billy, sing bingung dening alkohol, marang wong enom sing kudu cepet-cepet mlayu.

Dheweke wiwit nerangake marang Jim yen kru kapal sing dilayari, ing sangisore Kapten Flint, sing saiki wis tiwas, nggolèki dodo bandha. Bengi sing padha Billy ngandhani Jim babagan dodo, bapake sing uga lara seda. Bali saka panguburan bapakne, Jim mlayu menyang ragged, wong wuta sing njaluk kulo kanggo Billy.

Sing terakhir katon wedi nalika ndeleng wong wuta, sing menehi kertas karo kabar pirate resmi. Weruh iki Billy nesu, wiwit njerit yen dheweke mung duwe 6 jam kanggo urip, ilang kontrol, nekat lan tiba. Ngengingi awake dhewe lan mati ing papan, Jim nyadari kabeh iki, nelpon ibune kanthi susah banget.

Bab IV

Ing titik iki ing ringkesan pulo bandha nuduhake yen Jim lan ibune gemeter amarga Black Dog lan wong wuta bisa bali. Dadi, dheweke mutusake menyang kutha sing paling cedhak kanggo njaluk tulung, nanging wong-wong iki wedi banget kanggo bali menyang asrama karo dheweke. Nanging Mrs Hawkins nggawe keputusan kanggo bali menyang asrama kanggo ngumpulake dhuwit sing diutangi Billy.

Mula sakarone padha bali lan ndeleng kertas wara-wara sing tulisane arep teka jam 10. Padha miwiti nggoleki dodo Billy lan nemokake, bebarengan karo macem-macem barang, tas dhuwit recehan emas lan Bunch saka kertas kebungkus. Minangka Mrs Hawkins counts ngandika dhuwit recehan, rawuh saka pirates krungu. Mula banjur padha mutusake, wedi, mlayu saka ing panginepan.

Bab V

Jim saka panggonan kang ndhelik, mirsani carane wong telu sing dipandu dening wong wuta, uncalan mudhun lawang saka panginepan. Dheweke langsung nemokake yen Billy wis mati lan ngerti yen bandha kasebut ilang, yen ana wong liya. Wong wuta kasebut nyimpulake manawa Jim lan ibune kudu duwe. Mulane padha nyirnakake panginepan kanggo nggoleki loro, nanging kabeh iki bakal muspra. Ora let suwé krungu swarané jaran sing saya cedhak, ditembak, mula banjur mlayu.

Iku ora liya lan ora kurang saka polisi, sing wis sarujuk kanggo bantuan kulawarga Hawkins. Sawise bajak laut lunga lan wong enom lan ibune metu saka ndhelik, polisi takon. Kanggo apa sing digoleki wong-wong iki, Jim enom ngandhani yen dudu dhuwit nanging luwih larang. Sawise krungu laporan lengkap wong enom, polisi menehi saran supaya paket kasebut digawa menyang Dr Livesey.

Bab VI

Jim menyang omahe Dr.. Livesey, nanging nalika teka, dheweke ngerti yen dheweke ora ana. Dokter wis lunga menyang visa Pak Trelawney, mula Jim menyang omahe sing terakhir. Tekan omah, dheweke nyritakake kabeh sing kedadeyan ing penginapan. Jim nerusake kanggo tangan liwat dodo, ngendi padha nemokake sing wis buku lan peta tangan-digambar. Puncak kasebut yaiku pulo cilik, sing dikenal minangka Pulo Skeleton.

Peta ngandhut seri instruksi kanggo nemokake bandha kakubur, kang wis cap "JF". Loro Dr Livesey lan Pak Trelawney, teka menyang kesimpulan sing map njupuk lan nuntun menyang bandha saka bajak laut misuwur. dikenal minangka Kapten Flint. Dadi persiapan wiwit nglengkapi kapal lan awake dhewe kanggo nggoleki bandha kasebut. Kang enom Jim Hawkins uga bakal ngancani dheweke minangka bagéan saka kru.

Part II: Juru masak ing papan

Ing bagean ringkesan Pulo Treasure iki, sampeyan bisa maca kepiye klompok wong wiwit nggawe pengaturan. Kanggo ninggalake kaya iki kanggo trip sing bakal nggawa wong-wong mau menyang pulo bandha nanging rauh bakal nemokake sing ora ana sederhana lan padha bakal miwiti sok dong mirsani sing ora ana siji sing padha ngandika.

Bab VII

Sajrone bagean saka rekap Pulo Treasure iki, persiapan kanggo budhal diwiwiti. Jim dadi liyane lan liyane bungah nalika sinau bab layang sing Pak Trelawney dikirim menyang Dr karo informasi bab bank lan kru sing ngatur kanggo klumpukne. Kapal sing arep diangkut duwe jeneng "La Hispaniola" lan akeh masalah kanggo ngumpulake kru. Nanging kabeh iki ditanggulangi amarga dheweke nemoni wong tuwa sing jenenge Long John Silver.

Pak Tralawney nyewa dheweke lan dheweke tanggung jawab kanggo nglumpukake kabeh anggota sing bakal nggawe awak kapal iki. Yen persiapan wis rampung, Jim kudu pamit karo ibune. Wong enom ninggalake esuk kanggo Bristol, ing perusahaan Tom Redruth. Sawise padha teka ing Bristol, padha ketemu Pak Trelawney sing ngandhani wong-wong mau yen dina sabanjuré ing kapal karo kru.

Bab VIII

Ditampilake ing kene yaiku acara Rekap Pulo Treasure ing ngendi Pak Trelawney ngirim pesen menyang Jim enom. Iki minangka cathetan sing bakal dikirim menyang Long John Silver, sing nalika iku ana ing salon ing kutha kasebut. Nalika Jim teka, dheweke nggoleki Silver ing tengah-tengah wong sing ditemokake ing kantin kasebut lan kanthi cepet ngenali dheweke. Nanging dheweke uga bisa kanthi cepet ngenali wong liya, sing tangi saka panggonane kanggo ninggalake lan ora liya Black Dog.

Nalika Jim nerusake kanggo ngandhani Silver, dheweke menehi jaminan marang dheweke yen dheweke ora seneng karo dheweke, mula dheweke nolak Black Dog. Silver entuk kapercayan saka Jim enom, dheweke bakal mlaku-mlaku ing dermaga nalika Long John Silver ngandhani babagan petualangan, kapal lan urip ing segara.

Bab IX

Nalika munggah ing kapal, Silver, Jim lan kru liyane mlayu menyang Pak Arrow. Nanging sing ora ana sing ngerti nalika iku ana dendam tartamtu antarane Pak Trelawney lan kapten. Kang jeneng asli Smollett, kang ditondoi dening banget wangkal. Dheweke nyatakake, tanpa leladen, prihatin marang kru. Ngomong babagan dheweke duwe perasaan sing ala banget babagan perjalanan kasebut.

Smollett uga ngomong bab bandha mestine, ngandika sing ana akeh crita bab bandha ngandika. Pak Trelawney ora nggatekake dheweke lan ngajak wong liya kanggo nindakake perkara sing padha, amarga dheweke ora ngandhani sapa wae babagan bandha kasebut. Sawise Smollett ninggalake, Dr Livesey nggawe manawa Trelawney pancen dipercaya Silver lan Kapten, sing jawabane ya.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Las Ratas de Miguel Delibes: Novel

Bab X

Sawise rembugan iki, trip wiwit ing cara peteng banget, wiwit Pak Arrow ends luwih saka beban saka bantuan. Dheweke mendem lan ora ana gunane, dheweke ilang kanthi cara sing misterius, iki nyebabake kapercayan yen dheweke tiba ing segara amarga kahanan mabuk. Dadi anggota kru liyane, Job Anderson, pungkasane njupuk Panggonan.

Young Jim ketemu piyambak kepincut lan fascinated dening Long John Silver kang Parrot, kang dijenengi Kapten Flint, sawise bajak laut paling misuwur ing sajarah. Wektu liwati nalika padha nerusake perjalanan. Ing salah siji sing moments Jim turu ing tong minyak apel sing ana ing Papan lan sethitik umpetaken. Ing kene dheweke ngrungokake obrolan ing ngendi dheweke bakal nemokake sawetara rahasia kru.

Bab XI

Jim, nalika krungu obrolan iki, mutusake kanggo ndhelikake ing tong minyak. Wong enom ngrungokake Silver lawas ngomong karo anggota kru liyane babagan petualangan karo Kapten Flint. Dheweke ngandhani wong-wong mau yen dheweke nyimpen meh telung ewu kilogram sing didhelikake, lan dheweke bisa entuk bebarengan karo bajak laut liyane.

Jim enom banjur sinau sing akèh-akèhé saka kru kapal kagungane mantan kru Kapten Flint. Dheweke kabeh ana ing kapal, nyoba katon minangka kru wong asing sing lengkap, nanging ngrancang ing mburi kanggo entuk bandha.

Bab XII

Nalika nyedhaki tanah, Smollett lan klompoke ngrembug babagan papan sing paling apik kanggo nyelehake jangkar. Smollett wiwit sinau peta pulo. Jim nyadari yen iku salinan sing padha karo peta bandha sing dideleng. Kapten ngucapake selamat marang kabeh kru amarga kerja keras. Mengko Kapten Smollett ketemu Pak Trelawney ing dek.

Jim ngrebut kesempatan iki lan nggawe keputusan kanggo ngelingake Smollett lan Trelawney babagan apa sing dirungokake. Dheweke ngandhani babagan maksud sejatine Silver lan kru. Pak Trelawney, ngrungokake kabeh sing diomongake wong enom, ngakoni manawa percaya marang Silver minangka kesalahan gedhe lan nyewa dheweke luwih akeh.

Bab XIII

Silver, ora kanggo sebutno Kapten Smollett wis ngerti rencana ala, yaiku, pemberontakan sing ditindakake. Dheweke ngandhani kapten yen dheweke nemokake papan sing apik kanggo jangkar. Smollet ngandika apa-apa lan tetep didhelikake yen dheweke ngerti kabeh, dheweke takon karo Squire lan Trelawney. Ing ngendi dheweke mutusake manawa para kru bakal mudhun, menehi akses kru kanggo ngontrol kapal kasebut.

Kapten Smollett isih ngarep-arep yen Tom Redruth lan para pelaut liyane ing kru bisa dipercaya lan jujur. Silver njupuk bajak laut menyang dharat, assuming padha bakal entuk bandha cepet. Young Jim ndhelikake ing salah siji prau ngendi sawetara saka pirates padha menyang daratan, nanging Silver ndeleng wong. Teka ing pesisir sadurunge bajak laut, Jim enom mlayu saka wong-wong mau.

Bab XIV

Jim njelajah pulo, nanging mandheg nalika dheweke wiwit krungu sawetara voices lan nyadari yen iku Silver. Dheweke nyoba ngyakinake salah sawijining pelaut kru supaya bisa dadi sisihane, supaya dheweke gabung karo pemberontakan sing padha. Silver nuduhake yen urip Tom bakal gumantung apa sing diputusake.

Kapten ora salah karo Tom, amarga dheweke nolak perawatan kasebut bebarengan karo pelaut liyane sing jujur ​​​​lan dheweke dipateni kanthi kejam. Jim, dadi penonton saka apa kedaden, wiwit mbukak wedi liwat skenario lan dadi luwih jero lan jero menyang pulo tanpa sadhar iku.

Bab XV

Nyoba kanggo njaluk adoh saka pirates, Jim sok dong mirsani wong ngetutake dheweke. Jim langsung kelingan manawa para kru padha bersenjata, mula dheweke nglumpukake kabeh keberanian lan ngadhepi dheweke. Wong iki ndhelik ing mburi wit lan Jim takon sapa dheweke lan wong kasebut ngandhani jenenge Ben Gunn. Dheweke ngandhani yen dheweke wis telung taun ing pulo kasebut. Jim takon yen kapal karam lan Ben ora ngomong, dheweke ditinggal.

Jim wiwit naleni metu lan nganakke sing Ben wis dadi bagéan saka kru Kapten Flint kang. Mula dheweke ngerti sapa wae sing arep melu kerusuhan. Ben marang Jim sing wis prau ing milik lan wis didhelikake, kang njamin Jim sing bisa njaluk bandha. Nanging dheweke mung entuk siji syarat lan ijol-ijolan kanggo mulih.

Bagian Ketiga: Benteng

Ing ringkesan saka Treasure Island sawetara acara njupuk Panggonan, kayata partisipasi saka karakter anyar. Acara sing dumadi ing pulo kasebut banjur njupuk benteng anyar.

Bab XVI

Ing bab iki Dr Livesey miwiti narasi, karo bagean saka crita bab kru pemberontak arep dharat. Ing wayahe kang nemokake sing Jim karo mutineers, Livesey lan Kapten Smollett, padha wiwit wedi kanggo urip wong enom kang.

Dadi padha setuju yen Dr. Livesey kudu pindhah menyang darat karo Hunter, sing dadi abdine Pak Trelawney. Sawise tekan pulo kasebut, Livesey kesandhung ing benteng sing wis dibangun kru Flint pirang-pirang taun sadurunge. Sawise nemokake iki, dheweke langsung bali menyang kapal lan dheweke ngandhani liyane babagan benteng kasebut.

Bab XVII

Kapten Smollett, Trelawney, Livesey, Tom Redruth lan Abraham Gray pindhah menyang dharat ing prau cilik, sing nggawa akeh kargo lan mulane angel banget kanggo maneuver. Klompok kasebut wiwit curiga manawa kru sing ngrancang pemberontakan bakal diterusake kapan wae kanthi serangan. Padha rauh éling anggepan sing bener, lan Pak Trelawney nyoba kanggo njupuk Tangan nanging kantun lan shoots bajak laut liyane.

Kru pemberontak duwe meriam sing ditembak menyang arah prau ing ngendi rombongan wong diangkut. Iki nggawe bolongan ing prau cilik, nyebabake klelep. Nanging ora ana sing mati amarga prau kecemplung ing banyu cethek. Nanging amarga iki, dheweke kepeksa ninggalake luwih saka setengah saka pranata nalika mudhun.

Bab XVIII

Kapten Smollett lan liyane saka klompok tumuju apa alangi lan nerusake kanggo reload senjata. Sak iki wayahe singkat Tom Redruth ditembak lan matèni, Pak Trelawney lean mudhun lan ngambung tangan Tom lan nyuwun pangapunten. Isih kepepet ing alangi, rombongan ora duwe istirahat amarga terus-terusan dibombardir meriam mungsuh ing wayah wengi, tanpa istirahat.

Bab XIX

Ing bab iki crita diterusake karo narasi Jim. Wong enom lan Ben Gunn nyedhaki alangi. Nanging sing terakhir ora yakin manawa kru Smollett utawa kru Kapten Flint, yaiku sing ngrancang pemberontakan. Nanging amarga dijupuk saka mriem sayangé pelaut apik dissipate.

https://www.youtube.com/watch?v=JOf3l7L9QDA

Bab XX

Kapten Smollett ora ngandel yen gencatan senjata sing diarani Silver, mula dheweke nyimpulake yen kabeh iku amarga sworo cangkem. Pirate ngandhani yen dheweke saiki dadi Kapten Silver lan ngusulake kesepakatan karo Kapten Smollett. Lan kesepakatan kasebut yaiku menehi peta bandha minangka ganti gencatan senjata. Smollett nesu ngelingake Kapten Silver sing anyar yen dheweke luwih kuat tinimbang kru. Dadi Smollett nolak kesepakatan kasebut, mula Silver lunga kanthi nesu.

Bab XXI

Ngerti yen dheweke nolak kesepakatan kasebut, Kapten Silver bakal tumindak maneh. Dadi, Smollett nyimpulake yen dheweke bakal miwiti serangan maneh, mula dheweke mrentah wong-wong mau supaya ora mandheg lan nyiapake. Periode kahanan sing durung mesthi iki suwene sejam lan dheweke wiwit krungu tembakan, ing kono dheweke weruh manawa bajak laut menek pager benteng. Kene perang njupuk Panggonan, kang ing pungkasan Kapten Smollet lan klompok wong sing karo wong, ketemu aman lan swara ing bèntèng, karo sawetara pangecualian.

Part Four: Petualanganku ing segara

Ing bagean ringkesan Pulo Treasure iki kita bisa maca kabeh acara sing bakal ditindakake ing pulo kasebut. Konfrontasi antarane kru loro lan kita uga bisa maca petualangan sing ditindakake Jim supaya bisa urip.

Bab XXII

Dr Livesey nambani kiwa tatu minangka asil saka tawuran karo pirates. Antarane sing tatu yaiku Kapten Smollett, nanging ora serius supaya bisa cepet pulih. Nanging ora kaya Kapten Hunter, dheweke tatu parah. Jim nyelidiki ing pesisir lan thanks kanggo iki dheweke nyadari yen rowboat sing ninggalake "La Hispaniola."

Nonton nalika dheweke ketemu karo kru bajak laut ing pesisir. Jim sumerep sing ana mung 2 wong kiwa ing kapal, banjur devises rencana, kang bakal nyetel ing gerakan nalika dadi peteng. Rencanane kudu ditindakake ing wayah wengi, yaiku ngayuh prau cilik sing dituju menyang "La Hispaniola." Sawise sampeyan teka, sampeyan kudu nerusake ngethok tali jangkar, supaya kapal kasebut mabur.

Bab XXIII

Jim mranata rencana ing gerakan karo prau sethitik, nanging rauh nemokake iku unmanageable. Nanging nasibe mesem ing wayah wengi amarga ombak sing padha nuntun dheweke menyang "La Hispaniola." Sawise tekan kapal, Jim enom neruske ngethok salah sawijining tali jangkar. Nanging ndeleng manawa, kanthi ngethok tali kasebut, kapal kasebut nggegirisi kanthi ombak sing padha lan bisa uga nabrak kapal sampeyan.

Jim pungkasanipun saged Cut tali pungkasan lan kabeh amarga thanks kanggo impuls menit pungkasan. Nanging amarga iki kapal "La Hispaniola" lan prau Jim wiwit mabur menyang segara. Jim wedi banget amarga dheweke ngerti yen amarga banyu segara sing mbukak prau cilike bisa rusak.

Bab XXIV

Jim tangi kanggo nemokake yen wis esuk lan praune wis kesapu dening ombak menyang bagean pulo. Nom-noman kasebut ngelingi apa sing diomongake Silver babagan ombak sing ngubengi pulo kasebut. Dadi dheweke ngira yen arus bakal nuntun dheweke menyang pulo kasebut supaya dheweke bisa mudhun. Nom-noman kasebut nggawe cara kanggo njelajah ombak ing banyu sing tenang supaya ora bisa malik. Sanajan dheweke kudu ngati-ati supaya prau cilike ora keblinger, dheweke ora bisa mudhun.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan Narasi saka Castaway lan karakteristik

Jim enom banget banget lan ngelak, mula dheweke mutusake ngganti rencana lan ngganti dalan menyang kapal "La Hispaniola." Kang uga drifting nanging cedhak panggonan kang. Nanging ora kaya sing kudune, nanging amarga angin gedhe, prau cilike tiba-tiba malik, dikirim menyang arah siji lan liyane. Padha mengkono karo kapal, ing wayahe sing terakhir kenek prau Jim, kang mutusaké kanggo mlumpat menyang kapal.

Bab XXV

Sawise ing dek "La Hispaniola" Jim nyadari yen ora ana sing ngarahake kapal kasebut. Kanthi sails billowed dening bèntèng viento lan kapal mabur goyang ing ombak, nerusake kanggo nggoleki kapal. Loro pengawal ditemokake ing mburi, siji yaiku Tangan Israel. Sing semaput lan mendem lan liya-liyane yaiku mayit sing ora bisa diidentifikasi nanging gulung-gulung ing dek.

Jim terus nggoleki, kanthi tujuan kanggo nemokake banyu lan panganan, nanging nalika dheweke ora nemokake apa-apa, dheweke ngerti yen bajak laut wis ngrampok kabeh kapal. Dadi dheweke mutusake kanggo njupuk kendali kapal lan ngandhani Tangan yen dheweke saiki bakal dadi tanggung jawab kapal kasebut.

Bab XXVI

Tangan, tangi saka negara mabuk, takon Jim enom kanggo golek liyane anggur. Wong enom, curiga karo pelaut, setuju kanggo njupuk anggur. Nanging mutusake kanggo ndhelikake ing ngendi dheweke ora bakal katon lan mirsani nalika Tangan ndhelikake piso ing sandhangane, Jim bali lan nyamar yen dheweke ora weruh utawa krungu apa-apa. Dheweke dadi fokus ing karyane nganti lali babagan bebaya sing ditindakake dening Tangan. Saka wayahe nganti liyane dheweke diancam nganggo piso, nanging amarga dheweke wis ngerti apa sing disiapake Tangan, wong enom kasebut wis ngati-ati.

Dadi dheweke nerusake nembak bajak laut sing mabuk. Nanging amarga bedhil dheweke teles amarga kedadeyan ing prau, Jim enom gagal. Dadi wong nom-noman kasebut terus munggah ing tiang kapal kanggo nyingkiri bajak laut, iki nyebabake dheweke tatu tangane. Sawise adoh saka Hands, dheweke njupuk kauntungan saka wektu cendhak sing ditinggalake kanggo ngisi maneh pistole. Tangan nyadari apa sing dikarepake wong enom, nyoba menek, nanging ora bisa. Kanggo kang Jim ends munggah njupuk wong lan tiba mati menyang segara.

Bab XXVII

Jim wedi lan lara, nanging ora serius. Nalika dadi peteng maneh Jim mutusake kanggo mlumpat saka prau menyang cethek lan nglangi menyang dharat. Kanthi kepinginan mung kanggo ketemu kanca-kanca maneh. Sawise ing pantai, dheweke meneng menyang benteng ing ngendi dheweke weruh asap saka geni. Nalika dheweke mlebu kanthi tenang, mikir yen bisa gawe kaget kanca-kancane, dheweke nabrak wong sing lagi turu.

Nalika dheweke nyadari wis kasep nalika manuk beo wiwit njerit. Pranyata benteng kasebut pancen kebak wong lanang, nanging ora amarga kanca-kancane nanging amarga kru Silver. Sadhar sapa dheweke, dheweke nangkep Jim enom.

Bagian Lima: Kapten Silver

Bab XXVIII

Jim sapisan ing bèntèng saka pirates nyadari sing ana mung enem urip. Long John Silver nyedhaki Jim sing isih enom lan ngomong kanthi cara sing nyenengake. Dheweke ngomong babagan carane Jim ngelingake dheweke nalika isih enom. Dheweke uga ngandhani carane Dr Livesey nesu banget karo Jim enom amarga ngiyanati dheweke. Jim ora percaya karo omongane Silver, nanging ing wektu sing padha dheweke lega krungu kanca-kancane isih urip.

Pirates ngancam Silver kanggo nguripake kasar ing wong. Nanging, Silver maneh nerangake yen dheweke dadi kapten bajak laut. Mirsani manawa sawetara prajurite ora nampa kasunyatan kasebut, Long ngomong karo Jim kanthi rahasia. Dheweke ngandhani yen dheweke bakal enggal-enggal nglawan dheweke lan supaya loro-lorone bisa urip, dheweke kudu saling percaya. Mulane, dheweke njaluk Jim enom kanggo nyamar dadi sandera supaya dheweke bisa percaya lan tenang. Uga, dheweke ngandhani Jim yen Dr Livesey wis menehi peta bandha.

Bab XXIX

A wong saka kru pirate nerusake kanggo menehi Silver kabar, kang pangadilan resmi dening pirates. Silver maca pesenan lan ngandhani yen dheweke wis mudhun saka jabatane, kanthi nesu banget yen dheweke ngetutake pesenan sing diwenehake. Wong-wong mau wis duwe bandha ing kekuwatane. Dheweke banjur ngandhani wong-wong mau babagan keuntungan gedhe sing diduweni kanggo nyekel Jim enom.

Kajaba iku, dheweke nyorot kasunyatan sing, thanks kanggo dheweke, Dr Livesey sarujuk kanggo nambani wong-wong mau. Uga minangka langkah pencegahan, Silver mbuwang peta bandha sing diwenehake dening Dr. Mangkono meksa perompak tetep ing sisih maneh.

Bab XXX

Esuke Jim tangi nalika Dr Livesey teka kanggo nambani pirates tatu. Wong enom iku bungah kanggo ndeleng dhokter lan sing terakhir kaget banget kanggo ndeleng Jim urip lan ing panggonan sing. Nanging dheweke ora ngupayakake ngobrol karo dheweke lan terus nambani pasiene. Sawise rampung dheweke takon kanggo ndeleng Jim piyambak, Silver kanggo surprise everyone nampa. Sawise dhewekan padha menyang sisih liyane beteng, isih ing pandelengan Long.

Dr Livesey komentar sing saestu kaget ndeleng carane sethitik kuwatir Silver wis kelangan hostage. Uga Dr.. accuses Jim wis nilar kapten ing wayahe mangu, lan iki nelpon wong pengecut. Iki nyebabake Jim enom wiwit nangis. Dr Livesey ngusulake rencana kanggo loro uwal saka pirates, nanging Jim nolak tawaran kasebut lan nerangake yen pilihan iki ora bakal dadi tengen. Dheweke ngandhani yen dheweke ngerti ing ngendi kapal "La Hispaniola" dumunung.

Bab XXXI

Sawise obrolan rampung, Jim bali menyang Silver, lan Silver matur nuwun kanggo ora mlayu nalika Dr Livesey takon marang. Kabeh kru bajak laut Silver yakin manawa bakal ngrebut bandha kasebut kanthi cepet. Jim lara ati amarga dheweke duwe perasaan, yaiku cepet utawa mengko Silver bakal ngiyanati dheweke. Sawise sarapan ing dina sing padha, para pelaut mbrontak nerusake karo golek bandha.

Tekan sawijining bukit, sing mengko wiwit munggah nganti tekan ndhuwur, nalika tekan ndhuwur, dheweke kaget. Yaiku balung sing nganggo busana pelaut lan nganggo kompas ing tangane, nuduhake papan panggonane bandha kasebut. Sawetara kru bajak laut ngerteni kerangka kasebut, yaiku mantan kru sing jenenge Allardyce. Dheweke ana ing kru Kapten Flint, supaya ngetutake jejak mitra lawas dheweke menyang bandha kasebut.

Bab XXXII

Padha ngaso saka panelusuran, Silver tansaya kuwatir amarga dheweke wis cedhak karo bandha. Salah sawijining pelaut nakal ngomong babagan Kapten Flint lawas lan komentar yen dheweke ora kepenak mikir babagan iki.

Sing Silver mangsuli yen kabeh wong sing ana ing bejo yen Kapten wis mati. Bajak laut mutusake kanggo nerusake nggoleki bandha kasebut, saya cedhak lan nyedhaki papan sing saya tambah nesu. Sarehne papan kang kudune golek bandha iku dijarah-rayah, mung ana bolongane ora ana ing ngarepe.

Bab XXXIII

Kabeh padha gumun marang kedadeyan ing papan kono. Kabeh wong kaget lan ora percaya yen bandha kasebut wis ditemokake. Pirates isih ing stupor dig ing bolongan ngendi bandha iku mestine lan padha mung golek sawetara dhuwit recehan emas ora luwih.

Dadi wong-wong padha nganggep yen Silver nggawa wong-wong mau menyang kono tanpa sebab, amarga dheweke sing ngilangi bandha kasebut. Kru bajak laut wiwit nyerang Silver, nanging tembakan keprungu ing kadohan cedhak grumbulan, nglereni sawetara pelaut pemberontak. Dr Lovesey, Ben Gunn lan Abraha, Gray katon ing grumbulan, dadi penembake.

Silver matur nuwun kanggo nyimpen wong saka pemberontakan anyar sing kru wis bersenjata marang wong lan ndeleng sing karo greets Ben Gunn. Ben sing wis nemokake balung Allardyce lan pitunjuk sing ana. Kang dituruti, mlayu menyang bandha kang unearthed lan njupuk menyang guwa sing didhelikake.

Livesey nalika sinau kabeh iki mutusake kanggo menehi peta menyang Silver, sawise dheweke negesake manawa dheweke ora bakal entuk apa-apa saka bandha kasebut. Sawise kabeh iki padha menyang guwa kang nemokake bandha, kaya Ben wis ngandika. Nalika kabeh ngumpul, Kapten Smollett ngandhani Jim yen dheweke ora bakal numpak kapal maneh.

Bab XXXIV

Esuke, wong-wong mau nerusake nransfer kabeh emas menyang kapal "La Hispaniola." Jim, sing mirsani kabeh, kepincut karo dhuwit recehan emas sing bandha iki. Dheweke mirsani carane dhuwit recehan emas nampilake macem-macem desain lan negara asal, iki narik kawigaten manungsa waé luwih saka regane saben wong. Sawise bandha kasebut wis ana ing "La Hispaniola", Kapten Smollett nempatake dalan menyang pelabuhan sing ana ing Amerika sadurunge mulih.

Kapal gedhe bali menyang Bristol. Jim ing kesempatan iki nyritakaké carane Kapten Smollett pensiun saka segara urip, uga marang kita bab urip Ben. Sing wis ngginakaken seni saka ganjaran, lan pungkasanipun marang kita bab Long John Silver. Nalika dheweke dibuwang ing segara karo pirang-pirang kanthong emas bandha, ing wayah wengi dheweke lelayaran liwat banyu segara.

Ora tau ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke, utawa apa sing kedadeyan karo dheweke. Jim enom uga nyritakake manawa isih ana bagean saka bandha sing didhelikake ing endi wae ing pulo kasebut. Nanging kanthi kabeh pengalaman sing dirasakake sajrone petualangan mburu harta karun iki, dheweke ora gelem melu ing liyane. Dheweke ngomong kaya dheweke isih duwe impen sing nggegirisi babagan kedadeyan ing pulo kasebut lan uga babagan rengek manuk beo Silver. Mangkono mungkasi crita, nyimpulake ringkesan pulo bandha iki.

Pulo Harta Karun Ringkesan: Plot

Ing bagean ringkesan Pulo Treasure iki, sampeyan bakal mulang kepiye critane. Apa adhedhasar crita, pangembangan petualangan, karakter sing paling pinunjul, uga alasan kabeh kedadeyan kasebut berkembang. Kajaba iku, situs utama sing bakal ditindakake kabeh crita bakal dibahas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan menarik saka buku El Perfume

Jim Hawkins minangka wong enom sing kerja karo wong tuwane ing asrama sing diarani "Almirante Benbow." Ing sawijining dina, ana pelaut sing katon ragged katon ing lawange kanthi tatu ing raine, luwih khusus ing pipine. Wong iki ngenalaken awake minangka Billy Bones, lan mung ana dodo lawas. Bapake Jim sing isih enom ora sehat, mula dheweke tiba ing amben lan ora tangi maneh. Ing sawijining bengi ana wong wuta thothok-thothok lawang ing losmen, lan ing wayah wengi iku bapake Jim seda.

Wong iki, sing banjur dikenal minangka pelaut, menehi pengumuman resmi marang Billy Bones. Sing ngomong yen dheweke bebarengan karo bajak laut liyane bakal nyerang dheweke ing wayah wengi sing padha kanthi tujuan kanggo mbalekake dodo sing lawas. Balung ing nekat nandhang stroke lan mati, minangka akibat saka kecanduan rum. Jim lan ibune mlayu saka penginapan amarga wedi karo para pelaut, loro-lorone njupuk dodo sing diduweni Billy Bones.

Sawise tekan asrama, marinir ngerti yen Billy Bones wis mati lan ora ana jejak dada. Supaya padha nerusake kanggo numpes panginepan "El Almirante Benbow." Jim menyang omahe Pak Trelawney, karo paket sing ana ing dodo Billy Bones. Ing omah uga Dr Livesey, sing mbukak paket lan mriksa apa isine lan nyadari yen iku peta bandha.

Dheweke langsung budhal karo rencana golek bandha. Pak Trelawney mranata metu kanggo plabuhan Bistol, kono nyewa kru liwat Long John Silver lan procures kapal dikenal minangka "La Hispaniola." Sawise siap karo kabeh persiapan, dheweke miwiti perjalanan. Sajrone lelungan, Jim, sing wis turu lan mulane ing papan sing ora bakal ditemokake, nemokake manawa bakal ana kerusuhan.

Jim ngenteni wong-wong pemberontak mundur saka papan sing didhelikake, yen dheweke bisa metu tanpa katon dheweke ngandhani kanca-kancane. Sawise Jim rampung ngandhani babagan kabeh sing dirungokake saka dheweke lan dheweke nggawe rencana. Nalika padha pungkasanipun tekan Pulo, Jim mudhun saka kapal umpetaken ing prau sing ndharat ing gisik pulo, nanging ditemokaké lan oncat.

Nggolek kapal kanggo bali menyang kanca-kancane, dheweke nabrak Ben Gunn. Sing wis dadi bagéan saka kru Pirate Kapten Flint taun kepungkur, lan wis nilar dening wong-wong mau. Nalika iki kedadeyan ing sisih pulo iki, ing sisih liyane kita bisa ndeleng kanca-kanca Jim sing mlayu saka kapal kanthi gaman lan pasokan. Nyoba kanggo njupuk liwat bèntèng sing dibangun akeh taun kepungkur dening kru sing padha, supaya bisa slamet saka pemberontakan sing Silver lan kru wis ngrancang.

Padha ngatur kanggo tekan bètèng, lan rauh sawise padha miwiti kanggo nampa serangan saka kru pirate, kang weaken wong. Ing wayahe Jim teka, sing informs kanca-kanca bab sing wis ketemu, Benn Gunn. Sawise dheweke ngandhani kanca-kancane babagan mantan bajak laut, dheweke lunga menyang kapal Benn Gunn lan nggawe rencana. Nanging pisanan dheweke kudu menyang kapal lan kudu wengi.

Nalika pungkasane bisa nyedhaki kapal "La Hispaniola" dheweke nerusake ngethok tali jangkar lan munggah ing kapal. Ing kono ana wong loro saka kru bajak laut Silver, salah sijine mati ing perang nganti mati liwat rum. Weruh iki, wong liya ninggalake kabar urip Jim lan mutusaké kanggo panghibur wong karo waé kanggo ndhelikake piso lan kanthi mangkono rampung Jim mati.

Sing terakhir ngelingi iki, nanging mutusake kanggo nyamar yen dheweke ora weruh apa-apa, mula dheweke kerjane supaya bisa mindhah kapal kasebut. Nalika Jim ngedhunake pengawale, bajak laut nyerang dheweke kanthi tujuan kanggo mateni dheweke, nanging dheweke ora bisa amarga Jim ngati-ati. Pirate nyoba sawise sawetara usaha kanggo matèni wong, nanging ora kasil lan mati nalika Jim shoots wong karo pistol kang wis ing milik.

Ndhelikake kapal, Jim bali menyang bètèng kanthi tatu cilik. Kang wis disebabake dening bajak laut padha sing wong enom wis matèni. Nanging dheweke nyadari yen benteng kasebut wis dikuwasani dening kru bajak laut Silver. Dadi dheweke dadi tawanan. Sawetara wektu mengko padha pindhah ing goleki bandha, nanging dicegat dening kanca Jim bebarengan karo Ben Gunn.

Bajak laut ora nemokake apa-apa amarga Ben Gunn wis nemokake lan ndudhuk, ndhelikake ing papan sing aman. Dadi dheweke ngalahake kru bajak laut lan wiwit ngeterake dhuwit saka papan ndhelik Ben Gunn menyang kapal "La Hispaniola." Kanthi Long John Silver ing sisih maneh. Nalika mulih, dheweke mandheg ing pelabuhan. Kesempatan iki dijupuk kauntungan saka Silver sing oncat ing prau karo sawetara tas dhuwit recehan emas. Mangkene pungkasane plot ringkesan pulo bandha kasebut.

Pribadi

Kabeh karakter sing melu crita iki, sawetara ciri lan sawetara sipat psikologis liyane bakal diterangake ing ringkesan saka Treasure Island iki.

Jim hawkins

Dheweke minangka putra saka pemilik penginapan ing ngendi bajak laut pisanan teka karo dhadha lan peta bandha. Sing nyritakake crita, mula dadi salah sawijining paraga.

ibune Jim

Dheweke lan bojone, bapake Jim, duwe "Almirante Benbow" Inn. Sampeyan kudu ngucapake pamit kanggo putrane sing miwiti petualangan golek bandha.

bapake Jim

Pentinge cocog lan ditampilake ing ringkesan pulo bandha iki. Dheweke ora melu akeh ing crita lan mati ing wayah wengi Billy Bones nampa ukara.

Dr David Livesey

Dheweke minangka protagonis liyane ing crita iki lan salah sawijining sing paling pinunjul ing ringkesan Pulo Treasure. Dheweke sing paling ngurus Jim lan nalika dheweke weruh yen dheweke entuk peta bandha. Dheweke mutusake kanggo miwiti golek bandha karo bocah lanang sing seneng banget. Dheweke minangka karakter sing diplomatis, minangka dhokter sing apik lan wong Samaria setuju kanggo ngurus lan ngobati bajak laut sing tatu sajrone konfrontasi ing benteng.

Knight John Trelawney

Dheweke minangka salah sawijining kanca Jim lan Dr Livesey lan iki ditampilake ing rekap Pulo Treasure. Dheweke minangka aristokrat saka Bristol lan walikota "Squire" saengga dheweke dadi karakter penting. Kanthi kontak dheweke bisa entuk kapal sing jenenge "La Hispaniola" lan uga kru sing bakal nggawa menyang bandha kasebut. Dheweke minangka penembak jitu sing apik banget lan kanggo lelungan dheweke uga njupuk abdine, yaiku Redruth, Hunter lan Joyce.

Thomas Redruth

Dheweke minangka salah sawijining abdi Trelawney, ngiringi Knight John Trelawney ing petualangan mburu bandha. Lamentable mati ing pulo kasebut, nalika konfrontasi karo kru bajak laut pecah.

John Hunter

Liyane abdi Knight John Trelawney, iku salah siji saka slamet saka serangan pisanan ing bèntèng, nanging tatu kanti awon, serius, lan ends munggah mati esuk.

Kapten Alexander Smollett

Dheweke sing nyewa Knight John Trelawney dadi kapten kapal "La Hispaniola." Ing ringkesan saka pulo bandha sumerep saingan antarane iki lan Pak Trelawney. Nalika dheweke munggah ing kapal, dheweke nggawe manawa dheweke ora seneng karo kahanan utawa kru Trelawney sing nyewa, amarga ora menehi inspirasi. Ing perang sing njupuk Panggonan ing pulo kang tatu, nanging waras.

abraham griya

Dheweke minangka pembuat kabinet sing ana ing kapal "La Hispaniola." Dheweke setya marang Kapten Smollett supaya dheweke duwe kapercayan lengkap, nalika dheweke ngerti apa sing kedadeyan, dheweke ninggalake bajak laut.

Ben gunn

Dheweke dadi kru Kapten Flint, mula dheweke ngerti kru bajak laut Silver. Dheweke ditinggalake ing pulo kasebut dening kanca-kancane dhewe amarga, miturut wong-wong mau, wis nggawe wong-wong mau mbuwang wektu nggoleki bandha tanpa peta kanggo nuntun dheweke. Dheweke ngetutake Jim nalika dheweke mlayu lan wong enom kasebut ngerti.

Bocah lanang kasebut njaluk idin saka Dr Livesey kanggo gabung karo grupe. Nalika kanca-kanca lawas padha golek bandha. Dheweke wiwit nindakake swara nalika pura-pura niru Kapten Jonathan Flint. Nyoba kanggo drive kanca lawas pirates edan.

Ing bagéyan ringkesan iki, kita uga bakal ngomong babagan sawetara karakter sing dadi pasangan crita, yaiku, bajak laut lan pelaut sing ora setia.

Long John Silver lan Kapten Flint

Dheweke minangka wong saka kru bajak laut Kapten Flint, dheweke duwe warung ing Bristol kanthi jeneng "The Spyglass." Iki ngendi Knight John Trelawney ketemu wong. Ing kapal "La Hispaniola" dheweke kerja minangka juru masak, nanging mengko dadi pimpinan kru pirate. Kanggo alasan iki, dheweke nyengkuyung pemberontakan marang Kapten Smollett, nanging nalika dheweke ngerti manawa wong-wong mau nglawan dheweke.

Dheweke menehi hasil karo Dr Livesey kanggo safety saka loro-lorone, nanging paling kabeh kanggo dhewe. Nalika padha bali ngarep lan karo bandha ing kapal, njupuk kauntungan saka wayahe nalika kapal nutul port. Nalika Jim, Dr. lan liyane menyang darat, dheweke njupuk karung dhuwit emas lan oncat. Ana uga manuk beo Silver, menehi jeneng kasebut kanggo ngurmati kapten lan bajak laut sing paling wedi lan kuat.

Balung Billy

Iku wong tuwa ragged sing teka ing penginapan "El Almirante Benbow." Ing dodo dheweke nggawa peta bandha. Iki sebabe terus-terusan diancam dening bajak laut sing pengin njaluk peta. Dheweke wis kecanduan gedhe kanggo rum lan mati saka stroke ing tavern sawetara wektu sadurunge serangan saka pirates ing panginepan.

Asu Ireng

Panjenenganipun punika sailor pirate pisanan sing dadi kanggo asrama Jim, kang takon bab wong karo catu ing pipi. Nalika Jim nggoleki Billy Bond, loro wiwit perang, nanging Black Dog wis tatu lan mlayu.

Sexton (Pew)

Dheweke dadi wong nomer loro sing takon babagan Billy Bones, dheweke wuta amarga perang dadi dheweke tansah dikancani wong loro. Dheweke sing ngirim ukara resmi saka bajak laut, ngancam Billy Bones. Mengko kang ngancani liyane saka bajak laut menyang panginepan ing panelusuran Billy, mati nalika ora bisa Dodge jaran kang trampled.

Kapten Jonathan Flint

Dheweke ora tau katon ing crita, nanging dheweke kerep ngomong babagan dheweke. Dheweke minangka pemilik bandha kasebut, dheweke dadi bajak laut sing wedi lan kuat. Awake saiki ana ing kapal "La Hispaniola" lan pengin njaluk bandha saka kapten.

Helmsman Israel Tangan

Dheweke dadi Helmsman saka kapal "La Hispaniola" nalika dheweke ngerti babagan pemberontakan sing ditindakake Silver lan gabung karo dheweke. Kanggo ngontrol kapal sing isih ana ing kono, dheweke mati ing tangan Jim nalika ngontrol kapal maneh.

Yen sampeyan kasengsem ing artikel iki, aku nyaranake:


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah