Quantcast

Ringkesan buku The Friends of Man dening Román Celso

Buku Los Amigos del Hombre minangka karya sing ditulis dening Celso Román, penulis Kolombia sing pengin dijupuk ing karya kasebut, hubungan persahabatan lan kesetiaan sing apik banget sing katon saka sudut pandang kewan lan manungsa, sanajan buku kasebut ditulis kanggo bocah lan bocah-bocah. nom-noman, bisa diwaca dening wong kabeh umur, mula aja mandheg maca iki Ringkesan Buku The Friends of Man.

ringkesan-saka-buku-kanca-wong-1

Ringkesan Buku The Friends of Man

Ing iki ringkesan saka buku The Friends of Man dening Celso Román, kita bisa pitutur marang kowe, yen Joaquín, wong tuwa sing urip dhewe, ora ana wong ing donya, bojone mati, ora duwe dhuwit, lan mung kekancan karo kewan: Matías Lana asu, Mateo Crisne the jaran. Ing karya, ana loro kewan liyane, Ananias Pelos kucing, lan Elías Cantero jago, sing wis mati. Asu lan jaran, ndeleng bendarane dhewe, rumangsa sedhih lan pengin golek cara kanggo mbantu dheweke cepet pulih.

Ing sawijining wengi, sinar saka rembulan purnama nuntun asu lan jaran menyang ngendi dheweke lan takon apa dheweke gelem nylametake bendarane Joaquín. Dheweke ngandhani yen amarga dheweke menehi hadiah sing gedhe banget, rasa seneng ora dadi siji, banjur Rembulan ngandhani yen dheweke kudu golek atine manungsa.

Kewan-kewan miwiti lelungan liwat mega, pelangi, pulo, taman kembang, nganti bisa nemokake atine manungsa, sing diwakili dening impen sing diduweni saben wong, nalika dheweke ngerti, dheweke nggawe wong ngimpi Joaquín. lan rumangsa semangat kanggo nulungi dheweke.

Esuke, kabeh wong tangi karo perlu kanggo ngunjungi Joaquín, kanggo ndeleng sepira alane dheweke, padha nulungi dheweke kanthi nggawa sawetara barang, nuduhake yen manungsa iku apikan, lan sanajan ora larang. apa Joaquín tenan needed ing wayahe.

Ing impen, asu lan jaran diwenehi wiji emas, nanging padha mikir ing ngendi bakal nandur wiji kasebut, lan ana sing tukang kebon ngandhani yen dheweke kudu golek papan lan wektu kanggo nandur, kanthi wektu dheweke ngerti yen papan iki ana. atine manungsa. Wiji emas minangka gegambaran paseduluran sing kudu dibudidaya, disiram, diresiki saka suket kanggo pangayoman lan ora ana serangga sing bisa ngrusak.

ringkesan-saka-buku-kanca-wong-2

Tujuan Penulis (Ringkasan Buku Kanca-kancane Manungsa)

Penulis buku iki pengin nyorot lan nduduhake nilai persahabatan sing diwakili dening klompok kewan sing, dipeksa pisah saka bendarane kanggo nggoleki pitulungan, bakal bali menyang dheweke sawise entuk tujuan umum kanggo nylametake majikane Joaquín sing. dheweke lara.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Casa Tomada Summary: Analysis lan akeh liyane

Katresnan sing dirasakake manungsa marang kewan uga disorot, makhluk iki sing menehi katresnan sing setya, setya lan tanpa syarat, lan tansah nampani kita ing omah kanthi seneng-seneng buntut, dadi kabutuhan gedhe. Kanthi maca buku kasebut, kesadaran manungsa digoleki kanggo menehi nilai kanggo urip kewan, ngurmati kahanane minangka makhluk urip lan nuduhake rasa tresna.

Iku nuduhake yen katresnan lan paseduluran minangka unsur sing bisa ngowahi jagad iki, lan pepeteng sing kadhangkala teka ing urip kita lan nggawe kita rumangsa dhewe, kita ndeleng minangka pamrih sing saiki ana ing urip kita.

Buku kasebut nggambarake pengalaman manungsa kanthi cara metaforis liwat kewan sing nyatakake perasaan lan nilai sing ana ing manungsa; memuji kasetyan, katresnan lan paseduluran, sing terakhir minangka hadiah gedhe. Saindhenging karya sampeyan bisa ndeleng istilah kolokial sing saiki terus njaga validitas lan makna ing saben dinten.

Gambaran mujur nengen iku masterful ing narasi sing ngajak maca kanggo nggunakake indra nalika maca, nggawe gambaran saka mujur nengen sing bisa ditemokaké ing macem-macem bagéan donya kayata Afrika karo bhinéka kewan sawijining, Alaska lan igloos, ara-ara samun. , gunung salju, jungles, kutha rame, segara, kali lan Meadows.

Review Buku lan Ringkesan Buku The Friends of Man

Diterbitake ing taun 1979, buku kasebut kanthi cepet mapan minangka wacan bocah-bocah, nanging suwe-suwe, buku kasebut bisa ditrapake kanggo wong sing luwih tuwa kayata remaja lan wong tuwa, amarga penulis nggawe referensi sing tulus babagan kemiskinan lan kemiskinan. tansaya tuwa.

Nanging senajan mangkono, pangripta tetep ngugemi gagasan pangarep-arep supaya sesuk luwih becik tinimbang saiki, nanging ora urip dadi wong kang sepi nanging minangka sakelompok manungsa kang manunggal kanthi paseduluran lan katresnan. Iki duwe edisi sing dianyari ing taun 2002, kanthi ilustrasi sing apik, kanthi harmoni nggambarake kabeh sinau sing bisa diduweni manungsa.

Lelampahan ingkang dipuntindakaken dening kanca-kancanipun manungsa, kewan-kewanipun, punika cariyos fantasi, katresnan lan kasetyan, lan minangka piwales syukur dhateng tiyang ingkang sampun paring samukawis, nalika ngerti lan ngerti yen bendarane lara, luwe. lan lara dening kasepen ageng sing overwhelms nyawa. Sadawane dalan, dheweke mulang manawa kabeh manungsa bisa sinau perkara anyar, lan saka wong-wong mau kita bakal tansah weruh kabungahan, pangarep-arep lan katresnan kanggo lair maneh saka wektu sing paling ora dikarepke lan paling angel ing urip.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Takon Alicia Summary: Karakter lan liya-liyane

Penulise, Celso Román, lair ing kutha Bogotá, Kolombia, tanggal 6 Nopember 1947. Dheweke lulus babagan kedokteran hewan saka Universitas Nasional Kolombia, nanging ora suwe sawise lulus dheweke ngabdi marang sastra lan seni, sing ndadékaké kanggo ndaftar. ing Fakultas Seni Universitas Nasional. Dheweke minangka Master of Plastic Arts, kanthi spesialisasi ing patung. Dheweke banjur entuk gelar pascasarjana ing Institut Pratt ing New York, ing kana dheweke mamerake patung-patung ing aula Museum Seni Kontemporer, Galeri San Diego lan Museum Seni Universitas Nasional.

Kanthi buku iki dheweke dianugerahi Hadiah Enka kanggo Sastra Anak, edisi kaping pindho ing taun 1995. Iki dibingkai ing genre novel bocah lan remaja, lan diterbitake dening penerbit Pan-Amerika ing basa Spanyol.

ringkesan-saka-buku-kanca-wong-4

Paraga utama ing buku kasebut yaiku Matías lanas, Mateo Crines, Ananias Pelos, Elías Cantero lan Joaquín lawas.

Piranti sastra kang digunakake: metafora

Nilai: paseduluran, katresnan, kasetyan, paseduluran, apresiasi urip, solidaritas

Ringkesan Buku Kanca Manungsa miturut bab

Ing iki Ringkesan buku The Friends of Man bab demi bab, kita bisa ngomong yen karya iki dipérang dadi sangang bab, ngendi kewan Joaquín njupuk lelampahan fantasi liwat donya khayalan, bab iki diterangake minangka nderek:

Bab 1

Iki nuduhake adegan awal petualangan sing bakal ditindakake dening asu lan jaran, ing referensi narasi digawe kanggo kahanan omah Joaquín, sing digawe saka komplong lan dumunung ing pinggir rel sepur, dheweke manggon ing tengah lingkungan miskin, karo cart, jaran wis tuwa lan asu limps ing siji wentis.

Iku liwat sinar Rembulan, sing ndadékaké wong-wong mau ilang rasa wedi lan nuduhake yen atine ngupaya entuk kabecikan. Rembulan sing ana ing ndhuwur yaiku sing nuduhake sepur lan mulangake manawa rasa wedi sing ora masuk akal iki ora logis. Dheweke ngerti yen sepur kasebut uga sepi lan kesel amarga tansah mlaku ing trek sing padha menyang pesisir, nalika dheweke, kaya kewan, bisa lunga menyang ngendi wae.

Sawise miwiti lelampahan, dheweke bakal ketemu karo kanca-kanca lawas sing wis mati, kayata Gallo Elías Cantero, sing ditabrak mobil ing bengkel, lan Ananias Pelos, kucing, sing mati keracunan.

Bab 2

Bab iki ndadekake referensi kanggo kanca kewan manungsa: jaran Matías Lanas lan asu Mateo Crines, sing ajaib rejuvenate nalika padha miwiti usaha nalika lagi climbing moonbeam.

ringkesan-saka-buku-kanca-wong-3

Bab 3

Panjenenganipun wuwus bab carane Mateo Crines lair ing kutha lan carane aku ngerti Wis biasa karo swarane sing padha, amarga kewan iki ora gampang mikir yen bisa nemokake papan sing apik, yen ana suket sing lembut lan seger, wit-witan sing menehi iyub-iyub lan kali kanthi banyu kristal.

Bab 4

Bab sing uga darmabakti kanggo Mateo Crines sing pengin perusahaan sing moonbeam wis dijanjekake dheweke dadi kancane Elías Cantero, yen wis tekan dataran gedhe lintang, rembulan ngandhani yen dheweke bakal weruh maneh Elías nanging dheweke kudu ngerti. bilih piyambakipun sampun seda.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Estanislao Zuleta: Biografi, urip pribadi, karya lan liya-liyane

Dheweke ngomong babagan sepisanan dheweke ketemu nalika Mateo wis digebugi lan akeh pukulan, dheweke uga ngomong babagan carane Elías Cantero nduweni tugas sing penting banget yaiku nggawe srengenge katon kanthi sinar lan nyedhiyakake cahya lan panas, werna, wit. lan jubin.

Bab 5

Iki nyritakake babagan urip Elías Cantero lan kepiye carane bisa munggah ing lintang lintang, dheweke menehi salam marang kanca lawas lan ngandhani yen ana wong liya sing bakal teka, lan ing ngendi kancane Matías Lanas ngandhani yen kucing kasebut mesthi ana Ananias Pelos. . Ing kasus ngelawan Mateo, Matías Lanas wis lair ing deso.

Matías duwé sadulur lanang pitu, nanging wong lima wis mati nalika dibuwang menyang kali, Matías digawa menyang kutha kanggo dadi kanca karo wong wadon sing urip piyambak lan lumpuh amarga digebugi amarga nyakot sandhangané.

Bab 6

Matías nyritakaké carane bisa mlayu, lan nggawe tur menyang kutha kabeh nggoleki dalan kanggo bali menyang lapangan ngendi dheweke lair, ora ketemu lan bali menyang alun-alun ketemu Ananias Pelos, sing wis ana. keracunan, dheweke terus mlaku-mlaku dhewekan nganti geng asu wiwit ngoyak dheweke kanggo mateni dheweke.

Bab 7

Bab iki ngenani lintang sing mung kandha yen sing paling penting yaiku apa sing dikarepake ati. Iki nuduhake bantuan sing dibutuhake wong mlarat lan carane ati bisa digayuh ing manungsa, dibantu dening kewan sing narik kembang emas, mega lan viento.

Nalika lagi ana ing lelampahan sing dituntun dening jago, dheweke ngliwati dhataran lintang sing amba, ngubengi esuke, pamitan marang rembulan lan lintang-lintang lan ngleyang liwat sinar srengenge sing anyar nganti tekan taman sing kebak kembang emas lan salaka sing bisa ngebaki jagad kanthi pirang-pirang warna.

Bab 8

Ing kene katon kupu-kupu ireng, sing nggambarake pepeteng lan pamrih, sing ana ing antarane kabeh klompok bisa nyekel; asu lan kucing njupuk dheweke ing swiwine, jaran nggebug sirahe, nanging nalika Elías kepengin ngluwari kembang kasebut, dheweke ngerti yen kembang kasebut wis mati.

Bab 9

Dheweke ngomong babagan bentuk sing apik banget sing diduweni kembang, warna lan kepiye carane, matur nuwun, dheweke bisa ngrebut kebon kanggo nangisi kelangan kanca, kembang sing wis mati, salah sijine duwe kapercayan sing kuat. bisa uga wis bali menyang papan lair lan dheweke bisa nemokake katresnan sing diwenehake urip. Kabeh kewan nggawa iku bebarengan karo angin lan mega. Kabeh pesen sing kewan lan unsur alam menehi kanggo nggawe telpon saka atine manungsa Wonten pundi tamba kanggo kancané Joaquín.

Yen sampeyan seneng Ringkesan Kitab Los Amigos del Hombre, disaranake sampeyan uga maca kiriman Francisca aku tresna sampeyan ringkesan dening penulis José L. Rosasco.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah