Rockefeller Center: sajarah, construction, curiosities lan liyane

Rockefeller Center iku salah siji saka situs paling simbolis lan padhet ing donya. Iki minangka salah sawijining situs sing paling emblematic ing Amerika Serikat, sanajan ing antarane jutaan pengunjung, mung sawetara sing ngerti makna nyata saben unsur kasebut.

Sajarah

Tycoon minyak gedhe ing Amerika Serikat, John D. Rockefeller, duwe inisiatif kanggo nambah wutah bisnis lan kekuwatan gedhe, ide kanggo mbangun apa sing bakal dadi kompleks bangunan paling gedhe ing New York, kang bakal dumunung ing tetanggan Midtown Manhattan.

Iki carane ing 1920, sajarah Rockefeller Center wiwit. Kanggo taun-taun kasebut, taipan gedhe kasebut manggon ing Calle 54, mula dheweke rumangsa duwe kewajiban kanggo ningkatake pangembangan ekonomi sing luwih apik kanggo distrik kasebut liwat nggabungake macem-macem kegiatan finansial.

Sadurunge keputusan sing digawe, jutawan kasebut wis promosi proyek konstruksi infrastruktur kayata kasus Gereja Riverside, ing Morningside Heights. Wiwit wektu iku, investasi Rockefeller bakal dituju mung ing lapangan real estate.

Proyek Rockefeller Center gedhene lan mbutuhake investasi gedhe, mula dheweke gabung karo Metropolitan Opera Company. Komplek gedhe iki bakal digawe saka gedung opera lan bangunan pelengkap liyane.

Fasilitas Rockefeller Center dibangun ing tanah sing dadi milik Universitas Columbia, lan nalika karya konstruksi diwiwiti, wilayah kasebut wis dadi urbanisasi omah-omah sing disewakake. Ing taun 1929, proyek kasebut ngalami krisis finansial sing nyebabake akeh karya.

Karya rampung ing taun 1937, nanging jutawan Rockefeller tilar donya sadurunge tanggal kasebut, ora bisa ndeleng ide kasebut kristal. Sawisé pati saka rama, project, kanggo wektu antarane 1929 lan 1940, njupuk kontrol lan pengawasan saka karya John Davison Rockefeller Jr, putra saka tycoon lenga, sing dadi financier tunggal saka kabeh Komplek.

Persetujuan bisnis kasebut adhedhasar sewa 27 taun, ing ngendi sawetara klausa diadegake, ing antarane yaiku pilihan kanggo nganyarake kontrak saben 21 taun lan nganti kaping telu, sing bakal menehi total babagan taun 87. kira-kira, persetujuan sing diadegaké karo Universitas Columbia.

Ing tataran anyar iki, Rockefeller Jr tanggung jawab kanggo nutupi expenses, kang kudu sarujuk utang karo Metropolitan Life Insurance Company. Salajengipun, kanggo nyukupi kuota kanggo biaya saiki, dheweke nggunakake dhuwit saka dodolan saham ing perusahaan minyak.

Angka wiwitan kira-kira $ 250 yuta dolar, sing nggambarake rejeki gedhe kanggo taun-taun 1930, kanthi dhuwit kasebut kanggo tuku lemah, sewa bangunan lawas lan wiwitan pembangunan bangunan anyar.

Pambangunan Rockefeller Center dianggep minangka proyek pengadilan pribadi kanthi durasi paling dawa, sing bakal ditindakake ing tengah-tengah jaman saiki, mbutuhake meh 10 taun kanggo siap. Konstruksi iki ditindakake ing wiwitan tanpa duwe anggaran tetep. Kabeh kompleks kasebut ngrancang mbangun 14 bangunan, sing desaine adhedhasar gaya Art Deco.

Ing taun 1931, spesialis hubungan masyarakat ing sekitar proyek kasebut nyaranake jeneng kompleks kasebut minangka "Pusat Rockefeller", lan ing wiwitan, kulawarga kasebut ora ngidini jeneng kasebut disambungake karo proposal komersial. Nanging, padha pungkasanipun nampa iku diwenehi kredit lan iku bakal dadi atraksi apik kanggo njaluk landlords, lan jeneng definitif tetep.

Sadurungé jeneng definitif ditetepake, ana proposal kanggo nyebut Deutsches Haus, amarga nalika lagi mutusake, komplek kasebut minangka salah siji saka papat bangunan sing dibangun ing taun 30-an sing ora ana jeneng kanggo dangu.

Universitas Columbia ngedol tanah ing ngisor Rockefeller Center ing 1985 menyang Rockefeller Group kanthi rega $ 400 yuta. Perusahaan real estate Mitsubishi Group tuku kabeh kompleks Rockefeller Center ing 1989.

Ing taun 1996, serikat pekerja dibentuk sing ana hubungane karo mitra kompleks kasebut, sing wiwit taun 2000 dadi: pengusaha Jerry Speyer, sing nganti saiki dadi pemilik lan mitra Tishman Speyer Properties, lan kulawarga Lester Crown of Chicago.

Sing terakhir tuku 14 bangunan komplek asli, bebarengan karo tanah sing diduweni dening serikat pekerja lawas, digawe dening David Rockefeller lan liyane kanthi jeneng Sachs, Agnelli lan Niarchos, kanthi jumlah $ 1.850.000.000.

Apa iku Rockefeller Center?

Rockefeller Center minangka salah sawijining titik sing paling misuwur lan dibukak dening turis saka macem-macem negara sing lelungan menyang New York kanggo sinau babagan budaya lan tradhisi, saliyane kanggo mlaku-mlaku sing apik. Iki minangka komplek misuwur sing dumadi saka sawetara bangunan sing dumunung ing jantung Big Apple, New York.

Saiki, Rockefeller Center wis dadi salah sawijining wilayah kanthi gerakan sosial paling gedhe ing kabeh Manhattan, amarga kalebu lokasi pirang-pirang toko, restoran lan bar. Komplek iki minangka proyek sing dikembangake kanthi ekonomi dening kulawarga Rockefeller, nalika taipan minyak teka karo ide novel ing taun 30-an. (Deleng artikel: bangunan dakota)

Pusat Rockefeller minangka kompleks sing strukture dumadi luwih saka telung blok tanah, khusus dumunung ing antarane 5th Avenue lan Avenue of the Americas, ing 47th Street, sektor Timur sing ketemu 52nd Street.

Iki minangka sakumpulan bangunan gedung pencakar langit sing dibedakake karo arsitekture ing New York, sing dumadi saka 19 bangunan, salah sijine yaiku The GE Building, sing nduweni ciri sing dhuwure watara 259.1 meter, sing ndadekake bangunan kasebut dadi. paling dhuwur ing kabeh kompleks.

Kabeh aspek sing ngubengi kompleks kasebut narik banget, saka arsitektur infrastruktur nganti rincian dekoratif, ing ngendi saben wong duwe beban sejarah lan setelan kanthi makna lan simbol sing akeh. Toko paling mewah ing New York City dumunung ing ruang paling ngisor bangunan kasebut.

Kompleks Rockefeller Center lair saka gagasan taipan minyak John D. Rockefeller, sawijining proyek sing banjur diterusake putrane, ngrampungake karya ing taun 1937. Tujuan utama sing ditindakake dening taipan kasebut kanthi wiwitan proposal iki. , yaiku kanggo ngowahi wilayah kasebut dadi distrik bisnis paling penting nomer loro ing negara bagian New York.

lokasi ajang

Pusat Rockefeller minangka salah sawijining situs sing paling populer lan misuwur ing Amerika Serikat, akeh turis, warga lokal lan manca, uga ngerti kanthi jeneng Rockefeller Plaza, minangka kompleks komersial sing kalebu 19 bangunan pencakar langit komersial, sing kalebu area 22 hektar. Komplek sing misuwur iki dumunung ing antarane dalan 48 lan 51, ing New York City.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Brooklyn: sejarah, lokasi, tetanggan, pariwisata, lan liya-liyane

Sajarah wis kondhang, project dibangun ing pimpinan saka kulawarga Rockefeller, lan owes jeneng iku. Lokasi sing luwih spesifik yaiku ing wilayah Midtown Manhattan. 19 bangunan, sing 14 wis ana lan ditambahake 5 anyar, nutupi kabeh wilayah sing cocog karo Fifth lan Sixth Avenues, ing saubengé pulo Manhattan.

Unsur sing stands metu saka lokasi ngandika Komplek iku wilayah njupuk ing Nilai komersial booming, wiwit ing wilayah iki panggonan komersial saka butik paling mewah ing kabeh Big Apple, New York, diatur. Relevansi kasebut pancen penting banget nganti taun 1987 dadi layak diumumake minangka Landmark Bersejarah Nasional.

Mapa

Kutha New York wis sawetara peta jinis interaktif sing bantuan kanggo nemokake panggonan paling populer, lan biasane dibukak dening wong-wong sing teka ing kutha kanggo ngunjungi kabeh situs emblematic. Tanpa mangu-mangu, ngunjungi New York lan ora menyang salah sawijining komplek paling penting ing kutha kaya ora ngunjungi. Iki Rockefeller Center.

Ing peta Rockefeller bangunan sing nyipta padha disusun, lan sampeyan uga bisa ndeleng akeh toko lan bioskop sing dumunung ing, lan kang duwe reputasi gedhe, karo Radio City Music Hall antarane conto.

Komplek penting iki wis dadi bagéan saka panggonan wisata lan mandeg wajib, thanks kanggo fame donya saka dekorasi grandious saka Rockefeller Plaza, nanging saliyane iki ana uga tampilan apik banget sing bisa dijupuk saka kutha yen sampeyan ngunjungi observatorium salah sawijining bangunan ing kompleks kasebut, GE, sing paling dhuwur saka 19.

Kanthi cara sing padha, kegiatan diprogram ing kompleks iki miturut musim taun, antarane kang mangsa mangsa stands metu nalika es skating rink kebak, utawa nalika mayuta-yuta pengunjung congregate kanggo ndeleng cahya saka wit Natal gedhe.

dhuwur panggonan

Rockefeller Center minangka kompleks sing dumadi saka aglomerasi 19 bangunan, sing dumunung ing jantung kutha New York. Khususé, kompleks penting iki dumunung ing antarane Fifth lan Sixth Avenues.

Bangunan-bangunan sing dadi Rockefeller Center iku kabeh gedung pencakar langit, kanthi ukuran gedhe sing dhuwure ngluwihi 200 meter lan ing antarane sing diarani General Electric, dhuwure 266 meter lan nduweni 70 lantai. (Deleng artikel: bangunan flatiron)

Gendéra

Salah siji simbol paling pinunjul saka Rockefeller Center punika kothak ngemot sawetara gendéra. Semono uga Plaza Sunken Garden, salah sawijining wilayah sing paling akeh dikunjungi wisatawan amarga dekorasi sing apik banget, sing diapit bendera kabeh negara sing dadi Organisasi PBB.

konstruksi situs

Pambangunan Rockefeller Center adhedhasar gagasan sing diwujudake liwat desain sing nduweni konsep kutha ing sawijining kutha. Iku pisanan sing construction saka alam iki dileksanakake, ngendi klompok gedhe bangunan padha digabung dadi bagéan saka perusahaan gedhe, tau sadurunge kacathet ing sajarah Manhattan.

Bangunan sing dimaksudake minangka kantor, pusat perbelanjaan lan uga minangka papan kanggo luang lan rekreasi. Tata letak bangunan kudu dumunung ing cara sing harmonis, sing visi nyedhiyakake rencana umum sing sistematis lan sesuai karo gaya kutha New York sing apik, lan kanthi kecenderungan sing jelas kanggo gaya Seni Rupa.

Bangunan penting sing kalebu Rockefeller Center nutupi area luwih saka 8 yuta kaki, sing padha karo 743 ewu 224 meter persegi, dibangun ing 22 hektar, sing padha karo 89 ewu 030.84 meter persegi.

Komplek iki bakal duwe lokasi penting amarga bakal menehi nilai komersial sing luwih dhuwur, supaya padha dumunung ing lingkungan Midtown, diubengi dening Fifth lan Sixth Avenues. Senajan Rockefeller Center minangka properti pribadi, iku tansah mbukak kanggo umum lan turis, sing teka saka macem-macem bagéan donya kanggo ngujo kamulyan gedhe.

Sawetara bangunan sing dadi bagéan saka kompleks kasebut yaiku One Rockefeller Plaza, sing jembaré 608 ewu kaki persegi. Iki asline diarani Time-Life Building. Ana uga Rockefeller Plaza, kang dimensi padha 288 ewu meter persegi.

Bangunan iki uga duwe jeneng liya, "Holland House," lan ing wektu iku kantor Eastern Air Lines beroperasi ing panggonane. Saiki, studio The Today Show ana ing bangunan iki.

Gedung Rockefeller Plaza "30 Rock" utawa uga disebut Gedhung Listrik Umum, wiwitane dikenal minangka "Gedung RCA," lan wis pirang-pirang taun dadi markas ing saindenging jagad saka Perusahaan Penyiaran Nasional NBC. Bangunan 1240 Avenue of the Americas, sing taun-taun sabanjure digandhengake karo 30 Rock.

50 Rockefeller Plaza, sing ukurane 481 kaki persegi, wiwitane dibangun dadi markas The Associated Press, lan mengko spasi kasebut ditambahi lan sawetara kantor berita dipasang ing kana. noticias. Dina iki dikenal minangka Gedung Bank of America.

1230 Rockefeller Plaza, biyen "Teater Pusat," diowahi dadi Gedung Karet-Unroyal AS, saiki diarani Gedung Simon & Schuster. Ing 1260 Rockefeller Plaza, Radio City Music Hall dumunung, sawijining situs sing dimaksudake kanggo nyedhiyakake macem-macem hiburan teater.

Bangunan 1270 Rockefeller Plaza ngliwati sawetara tahap amarga wiwitane diarani Gedung RKO lan banjur dikenal kanthi jeneng American Metal Climax Building. Bangunan liyane sing kalebu kompleks yaiku Gedung Minyak Sinclair; Maison Française; Gedung Kakaisaran Inggris; Il Palazzo d'Italia; Gedung Internasional; lan The International Building North.

Arsitektur Rockefeller Center

Arsitèktur Rockefeller Center minangka salah sawijining unsur sing komplek blanja iki, sing paling gedhé ing New York City, diakoni. Hiasan gaya Art Deco sing luar biasa, sing saben fasad ditampilake, nggumunake ing saindenging jagad, menehi papan sing dikuwasani saiki, minangka salah sawijining papan sing paling misuwur sing dibangun ing taun 1930-an.

Kompleks arsitektur iki digawe saka sistem trotoar sing nyambung menyang payon bangunan, ing ngendi taman gantung sing apik lan dekoratif, meh padha karo Babil, uga sumunar. Tujuan sing ditindakake dening kulawarga Rockefeller lan banjur digabung karo mitrane, yaiku nggawe distrik kasebut, sawise Wall Street, 2 distrik ekonomi paling penting sing diadegake ing Manhattan.

Unsur liya ing arsitèktur komplek iki yaiku wilayah njaba, sing dihiasi taman sing éndah lan manéka warna patung ing gaya Yunani, kanthi pirang-pirang potongan lan patung uga karya seni lan lukisan sing apik, sing ndadekake papan kasebut dadi pusat lengkap. , nggabungake kantor bisnis, karo seni lan budaya.

Lampu

Kaya akeh bangunan ing New York sing wis ngleksanakake sistem lampu LED, Rockefeller Center uga duwe siji, sing ndadekake dheweke katon amarga macem-macem sumber cahya. Saben dina, komplek kasebut nduweni cahya sing apik, utamane ing ruang interior, ing sistem sing urip wiwit jam 5:30 esuk lan nganti jam 11:30 ing wayah wengi.

Nanging nalika musim dingin utawa pengetan Natal nalika Rockefeller Center nganggo lampu sing paling apik, dihiasi nganggo lampu LED kira-kira 45 sing ana ing kabel listrik 8 kilometer.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi Golek Kamar Mandi Umum ing Manhattan?

Sawise Thanksgiving, Pohon Natal Rockefeller Center resmi diuripake, miwiti Natal. Kabeh kompleks dadi tontonan utamane ing wayah wengi, nalika sampeyan bisa ndeleng kabeh bangunan kanthi sistem lampu.

Curiosities

Kompleks Rockefeller Center sing emblematic diubengi dening sawetara fakta sing aneh, salah sijine yaiku susunan sawetara toko terkenal lan penting ing fasilitas kasebut. New York City tansah dadi swarga para pembeli, mula lokasi pusat Rockefeller Center nggawe blanja gampang.

Ing panggonan iki dumunung ing 5th Avenue misuwur, pengunjung bakal bisa kanggo seneng confinement saka macem-macem toko saka kabeh jinis, saka klasik kanggo merek kemewahan lokal. Ana uga fashion pemuda lan desainer terkenal ing saindenging jagad.

Kajaba iku, ing fasilitas kasebut ana akeh papan kanggo mangan lan ngombe, saka Hamburger, panganan Meksiko, lan uga Magnolia Bakery sing misuwur saka seri "Sex and the City", Starbucks.

Penasaran liyane diwakili dening foto sing misuwur sing dijupuk nalika pambangunan Rockefeller Center, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng klompok buruh konstruksi mangan ing ndhuwur Gedung GE, ing taun 1932.

Gambar kasebut dibaptis kanthi jeneng "Nedha awan ing gedung pencakar langit" lan sawetara panganan cuci mulut, kertu pos lan lukisan wis digawe. Fotografi wis ditiru dening macem-macem komik kayata Legos, gummy bear lan uga seri animasi The Simpsons.

Sanajan mbikak wit Rockefeller Center minangka acara sing apik, tradhisi kasebut lair kanthi cara sing paling gampang. Wit Natal pisanan digawe dening buruh konstruksi ing taun 30. Ing wektu iku, iku ora samesthine sing bakal dadi acara sing saiki, saged narik kawigaten mayuta-yuta wong sing ngumpul kanggo ndeleng ing.

Umume pengunjung sing nekani Rockefeller Center ora duwe kawruh babagan makna sejatine saben unsur sing nggawe dekorasi papan kasebut, amarga kabeh duwe alesan kanggo dadi lan tujuan sing cocog karo tujuane. mitra saka pusat.

Kanggo njaluk menyang alun-alun Rockefeller Center, sampeyan bisa pindhah ing salah siji saka sepur Vintage sing mlaku ing dina Minggu ing Desember, kasunyatan sing bakal nggawe kulo luwih nyenengake.

papan hiburan

Rockefeller Center nduweni akeh papan kanggo rekreasi lan budaya, dadi salah sawijining papan sing paling apik kanggo ngunjungi Manhattan. Antarane 19 bangunan sing nggawe Rockefeller Center, sing paling misuwur yaiku GE - Comcast Building. Saliyane sing paling dhuwur kabeh, iku salah siji sing paling sibuk, thanks kanggo kasunyatan sing wis viewpoint Fantastic, kang disebut "Top of the Rock".

Bangunan iki uga dikenal kanthi jeneng 30 Rock, lan minangka gedung pencakar langit kanthi arsitektur fitur gaya art-deco, ngemot 70 jubin lan ing fasilitas kasebut yaiku saluran televisi NBC Studios. Jeneng liyane sing ana ing bangunan iki yaiku The Slab, amarga ana salah sawijining foto sing paling misuwur ing kabeh wektu, yaiku "Nedha awan ing Pencakar Langit".

El Top of the Rock goleki Dumunung ing antarane lantai 67 lan 70 ing gedung GE, panggonan sing becik kanggo ndeleng langit-langit New York. Pemandangan saka sudut pandang Top of the Rock padha karo sing ditindakake dening pengunjung Negara Kakaisaran.

Panggonan liya kanggo ngunjungi yaiku Plaza Sunken Garden, alun-alun Rockefeller Center, sing nduweni kekhasan yen diapit bendera kabeh negara sing dadi anggota Organisasi PBB.

Alun-alun ngalami owah-owahan tartamtu gumantung ing mangsa, umpamane, nalika musim panas dadi teras kanggo bar restoran, nalika ing musim dingin dadi gelanggang es skating sing misuwur. Unsur liyane sing ana ing alun-alun iki yaiku patung emas sing misuwur saka gambar karakter Yunani Prometheus, sing tetep ana ing papan kasebut manawa musim panas utawa musim dingin.

Patung kasebut ngandhut makna mitologis lan minangka representasi saka macem-macem simbol klandestin. Nanging, kanggo para pencipta Rockefeller Center, patung kasebut mung nggambarake tujuane pengin ngganti jagad, liwat implementasine ekonomi global

Pengunjung uga bakal bisa ngrasakake papan ing Channel Gardens, wilayah khusus kanggo pejalan kaki sing, kaya taman apa wae, ngemot tanduran lan kembang sing apik saka macem-macem spesies, ing ngendi kolam, banyu mancur lan macem-macem patung uga kalebu.

Saliyane unsur-unsur kasebut tetep, uga nduweni dekorasi liyane sing diganti miturut perayaan acara, preian utawa tanggal pengetan khusus kayata Natal utawa parade Paskah.

Jeneng kebon kasebut asalé saka Selat Inggris, amarga padha dadi pamisah ruang sing ana ing antarane bangunan Maison Francaises lan The British Empire Building, kanthi cara sing padha karo Selat La Manga, nanging ing antarane rong negara.

Unsur dekoratif liyane sing bisa dideleng yaiku patung Atlas, sing uga ngandhut makna mitologi nalika nyekel alam semesta. Dumunung ing salah siji lawang kanggo bangunan GE, lan madhep Cathedral St.

Thanks kanggo posisi tengah, Rockefeller Center minangka salah sawijining wilayah sing paling rame ing New York, saben taun mayuta-yuta wong ngumpul kanggo nonton salah sawijining acara sing paling misuwur, yaiku cahya wit Natal sing gedhe.

Nalika ngunjungi, sampeyan bakal bisa nemokake wilayah sing paling apik kanggo blanja amarga kompleks kutha sing luar biasa iki dumunung ing cedhak Menara Trump, Grand Central, Central Park lan Nike Town sing misuwur, Rahasia Victoria, toko Saks, lan liya-liyane.

Wit Natal

Sajrone mangsa Natal, alun-alun Rockefeller Center dadi salah sawijining wilayah sing paling rame lan paling kerep dibukak ing kabeh Manhattan, amarga wong-wong nyiapake kanggo mirsani wit Natal sing wis tradisional, sing misuwur sanajan ing film. Kanthi cahya saka wit Natal Rockefeller Center, Natal resmi diwiwiti ing New York City.

Iki minangka acara sing ditunggu-tunggu dening mayuta-yuta wong sing kumpul kanggo ndeleng warna jutaan lampu. Ing awal November, wit kasebut diselehake, siap lan dihiasi, ing alun-alun Rockefeller Center, nanging lampu kasebut biasane diuripake sawise perayaan Thanksgiving Day, meh sewulan mengko.

Sawise lampu diuripake, wong-wong mau tetep kaya ngono saben dina, wiwit jam 5:30 esuk nganti jam 11:30 bengi, kajaba tanggal sepisanan Januari taun ngarep, nalika padha metu jam 9 bengi. Mung ing dina Natal (25 Desember) lampu tetep urip sedina muput. Ing wektu Natal, wit Rockefeller Center minangka sing paling dipotret ing kabeh Manhattan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane pindhah menyang Niagara Falls

Kanggo cahya resmi, jenis acara dianakaké sing nyakup pagelaran saka sawetara musisi misuwur, partisipasi saka penari Rockettes, penyanyi saka stature Lady Gaga utawa Mariah Carey, ing cendhak, acara dhuwur-munggah gedhe sing diwiwiti ing 8 wengi.

Wektu sing paling ditunggu dening kabeh yaiku nalika walikota New York, diiringi sawetara selebriti, mencet tombol gedhe sing nguripake ewonan lampu ing wit ing tengah-tengah keheningan gedhe sing tiba ing alun-alun sawetara menit sadurunge. Tumindak iki dikenal minangka Rockefeller Center Christmas Tree Lighting.

Wit Natal Rockefeller Center kudu nyukupi syarat tartamtu, ing antarane yaiku: umure luwih saka 50 taun lan dhuwure luwih saka 20 meter. Babagan dekorasi, dihiasi nganggo luwih saka 40 lampu lan bintang Swarovski sing gedhe, kanthi tujuan supaya bisa sumunar ing kabeh kemegahan.

Ing jejere wit Natal, papan es skating sing misuwur uga dipasang ing alun-alun. Ing pungkasan Natal, wit kasebut disumbang menyang yayasan nirlaba sing nyumbang kanggo sawetara karya sosial kayata pambangunan omah kanggo wong tanpa sumber daya.

Skating es

Rockefeller Center ice skating rink paling dikenal ing kabeh Manhattan lan tanpa mangu, iku kegiatan sing paling nggantosi aktivitas Natal khas kanggo mengeti ing Komplek gedhe iki. Rink es iki wis dadi setelan kanggo akeh adegan saka film lan seri Natal.

Kagiyatan iki dibarengi karo madhangi wit Natal, kegiyatan sing narik kawigatosan ing saindenging jagad, mula malah ditayangake ing televisi dening macem-macem jaringan media ing saindenging jagad. Mayuta-yuta wong ngumpul kanggo ndeleng lan dadi bagéan saka acara gedhe iki. Instalasi skating rink lan wit Natal biasane ditindakake sawise pengetan Thanksgiving.

Gelanggang es, sing diarani "The Rink at Rockefeller", dumunung ing sikil saka sudut pandang Top of the Rock sing misuwur ing lingkungan Midtown. Sawise saben musim, iku pisanan mbukak, lan wektu permanen saka dina pisanan Oktober nganti April taun sabanjuré.

Iki mbukak kanggo umum wiwit jam 8:30 esuk nganti tengah wengi. Kapasitase nganti 150 skaters sekaligus. Gumantung ing jam bantuan, bisa uga ana antrian dawa kanggo ngakses.

Observatorium Rockefeller Center

Ing ndhuwur salah siji saka bangunan paling penting sing dumadi saka Komplek Rockefeller Center, GE Building, sampeyan bisa nemokake siji saka observatorium paling misuwur ing kabeh New York City, Top of the Rock. (Deleng artikel: Kebun Binatang Central Park)

Observatorium iki dianggep minangka salah sawijining atraksi sing paling kerep dibukak ing kutha, saka ngendi sampeyan bisa ndeleng sawetara situs wisata lan striking ing New York, kayata Central Park, uga Empire State, saka ndhuwur.

Sawetara kaca tingal nglindhungi sudut pandang minangka cara kanggo nyedhiyakake keamanan kanggo pengunjung, nanging ora ngganggu tampilan panorama. Kanggo ngakses fasilitas ing ngendi observatorium dumunung, para pengunjung duwe lift canggih sing cepet banget. Payon kasebut minangka jinis layar sing bisa ndeleng rute sing ditindakake.

Kanthi pameran fotografi sing nggambarake proses saka pambangunan Rockefeller Center, pamiarso bakal bisa metu saka elevator, pameran menarik kanggo wong-wong sing penyayang budaya saka wong lan utamané kanggo wong-wong sing tresna pencakar langit megah.

Kanggo tekan Observatorium Rockefeller Center, pangguna kudu teka ing lawang mlebu bangunan 30 Rockefeller Plaza lan njupuk lift. Observatorium iki mbukak saka 8 esuk nganti 12 wengi saben dina ing taun. Nanging, dheweke kudu ngati-ati yen elevator pungkasan mung bisa digunakake nganti jam 11 wengi.

Nalika wengi

Mesthi, ing wayah wengi sampeyan bisa ngormati kabeh spasi sing ditawakake Rockefeller Center, lan iki amarga kasunyatane yen sampeyan bisa nikmati pemandangan sing paling apik. New York City dianggep minangka "Kota Lampu" ing Amerika, lan kabeh iki amarga lampu ing bangunan sing paling apik.

New York iku salah siji kutha paling turis ing Amerika Serikat, minangka ndadekke bebarengan seni, sajarah, pangan lan akeh tetanggan picturesque, nanging ngendi, tanpa mangu, paling nyengsemaken sing pencakar langit, kang nyolong kabeh limelight. Bisa ngurmati wong-wong mau saka ndhuwur lan ing wayah wengi iku tontonan sing nggumunake, amarga nalika iku cahyane wiwit madhangi langit.

Bisa nikmati sunset saka Rockefeller Center minangka salah sawijining atraksi utama amarga ngidini sampeyan ndeleng kutha kanthi 360 derajat. Saka dhuwure gedung pencakar langit sampeyan bisa ndeleng Jembatan Brooklyn lan Jembatan Manhattan, pulo sing dumunung ing Patung Liberty lan situs sing dibangun menara kembar sing ilang.

Pusat blanja sing didegake ing Rockefeller Center uga nindakake perkara kasebut, amarga padha nyedhiyakake pameran kanthi lampu sing apik sing nambah keanggunan lan gaya papan kasebut. Banyu mancur ing alun-alun lan kabeh dekorasi ing papan kasebut katon paling apik ing wayah wengi, lan nalika para pengunjung njupuk foto sing paling apik, ing papan kasebut lan ing saubengé.

Restoran jinis bar uga duwe hiburan wengi sing luwih gedhe lan musik saka macem-macem gaya ora suwe, kombinasi kanggo nggawe kunjungan ora bisa dilalekake.

patung emas

Ing fasilitas Rockefeller Center, ana salah siji saka sawetara patung sing dibangun khusus kanggo titan Yunani Prometheus. Miturut kapercayan para pangripta kompleks penting iki, karakter mitologi iki minangka manifestasi saka kepinginan kanggo ngowahi jagad global, kanthi nggunakake sistem kapitalis minangka sistem ekonomi donya.

Patung warna emas iki sing akeh sing ngarani emas, dumunung ing salah sawijining taman utama kompleks kasebut, lan minangka salah sawijining unsur sing ora beda-beda miturut musim.

Patung kasebut digabungake kanthi perwakilan saka rolas tandha zodiak. Ing mburi dheweke ana tembok granit, ing ngendi sampeyan bisa maca: "Prometheus, master kabeh seni, nggawa geni sing nuduhake manungsa minangka sarana kanggo tujuan sing kuat."

Ing mangsa

Ing mangsa mangsa, nomer pengunjung kanggo Rockefeller Center mundhak luwih saka ing mangsa liyane ing taun, lan akeh apa karo wisata sing presented sak wektu sing. Rockfeller Center ing Winter nuduhake rink es skating misuwur sawijining, kang dadi atraksi gedhe kanggo wong kabeh abad, pakar utawa ora.

Uga ing tampilan permanen punika reca emas saka karakter Yunani Prometheus, kang salah siji sing paling sought sawise kanggo njupuk gambar karo wong. Nanging tanpa mangu, bisa ndeleng wit Natal gedhe banget sing diselehake ing ngarepe, ditambahake kanggo kabeh unsur sing diselehake ing saubengé, saestu dadi kesenengan.

Toko-toko cilik sing ana ing pinggir kompleks uga narik kawigaten para pengunjung, amarga dekorasi Natal.

Jendhela toko lan dekorasi dalan sing luar biasa nalika musim dingin, mula ngunjungi New York City sajrone taun iki dadi gaib. Kabeh papan ing Rockefeller Center duwe barang sing bakal narik kawigaten sampeyan, toko kanthi lampu sing spektakuler, musik Natal, lan panganan kanggo kabeh rasa.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah