Quantcast

Staten Island: sajarah, lokasi, pariwisata, lan liyane pulo iki

Staten Island minangka salah sawijining distrik metropolitan ing kutha New York. Pulo pesisir iki cedhak banget karo Samudra Atlantik lan minangka papan sing patut dikunjungi. Ing artikel iki kita bakal nggawe trip informasi bab panggonan menarik iki.

Staten Island Sajarah

Kanggo ngerti sejarah Pulo Staten, kita kudu nyelehake awake dhewe ing konteks sejarah pemukiman manungsa pisanan ing Amerika Utara. Wigati dimangerteni manawa pemukiman kasebut wiwitane kedadeyan kanthi cepet ing akeh wilayah sing kita kenal saiki minangka wilayah Amerika Serikat. Kedadeyan kasebut kedadeyan langsung sawise jaman es.

Panaliten arkeologi wis ngasilake informasi babagan anane budaya Clovis, sing dianggep minangka populasi pribumi paling tuwa ing donya. bawana Amerika ing Staten Island. Informasi iki asale saka sawetara alat sing ditemokake ing komunitas kasebut. Bukti kasebut ditemokake ing taun 1917, ing wilayah Charleston ing Pulo Staten.

Dicritakake yen pulo kasebut ditinggal sawise kedadeyan kasebut proses punah saka sawetara mamalia. Nanging, pemukiman India Amerika diyakini wiwit bali kira-kira XNUMX taun. Ya, omah-omah kuna uga tandha-tandha kegiatan tetanèn wis ditemokake ing macem-macem wilayah ing pulo kasebut. Pengaruh saka pamukiman iki banget dibayangke ing sawetara panggonan ing Staten Island.

Tal es el caso, de la región de Rossville el cual lleva este nombre, debido a las «puntas de rossville», las cuales son un tipo de punta de flecha que utilizaban los nativos americanos, en el año 1500. La región de Rossville del Staten Island es el lugar en ing ngendi reconocieron este tipo de armas usadas durante ese período cultural. Por otra parte, a la llegada de los europeos al lugar, la isla estuvo habitada por una tribu denominada «Raritan».

Staten Island

Suku iki kalebu suku Lenapes, sing dianggep minangka bangsa India Amerika. Padha Lenapes, sing uga manggoni wilayah lan disebut Staten Island, minangka "Aquehonga Manacknong". Ing wiwitan, Pulo Staten ditutupi jalur lan dalan, ing sisih kidul wilayah kasebut, saiki dadi Richmond lan Amboy Highway.

Suku Lenape padha nomad lan mulane ora manggon ing kemah sing tetep. Padha dipindhah seasonally lan sing pertanian ditondoi dening aktivitas slash-and-burn. Antarane panganane, konsumsi panganan laut sing misuwur. Salah sijine yaiku kerang Amerika sing akeh ditemokake ing banyu mili ing New York. Iku penting kanggo sebutno sing, ing Staten Island kita bisa ndeleng Burial Ridge.

Iki minangka kuburan sing ana ing Pulo Staten, sing ana ing tebing sing madhep Teluk Raritan. Wilayah iki saiki dadi bagean Tottenville. Panggonan iki dianggep minangka warisan sejarah lan budaya, amarga minangka tanah paling gedhe sing dituju kanggo kuburan manungsa. Kanthi suwene wektu, mayit wis digali, wiwit taun 1858. (Kawula ngajak sampeyan sinau babagan artikel sing nyritakake babagan kahanan kentuck)

Ing unearthing saka mayat nyebabake kapentingan gedhe ing arkeologi ing Amerika Serikat. Ya, ing taun 1895, penyelidikan diwiwiti ing Burial Ridge, sing dibiayai dening Museum Sejarah Alam Amerika. Saiki, wilayah iki ora duwe jinis definisi. Nanging, dumunung ing area taman ing omah konferensi pulo kasebut.

Lokasi

Staten Island

Pulo Staten dumunung ing pinggir Samudra Atlantik lan minangka pulo sing kagolong ing negara bagian New York. Wilayah geografise ngluwihi Richmond County. Nganti taun 1975 jeneng Pulo Staten dijupuk, amarga nganti tanggal kasebut distrik lan kabupaten kasebut duwe jeneng Richmond. Istilah Pulo Staten, asale saka jaman Walanda nalika jaman penjajahan.

Mapa

Pulo iki dipisahake dening Long Island, khususe ing The Narrows. Kajaba iku, ana komunikasi liwat wilayah ngisor lan ndhuwur karo Teluk New York. Uga ana hubungane karo negara bagian New Jersey, liwat telung kreteg, sing paling misuwur yaiku Verrazano Narrows Bridge. Pulo Staten diubengi ing pesisir kidul dening Samudra Atlantik.

Turismo

Kabupatèn Pulo Staten ora kondhang minangka panggonan wisata, dibandhingake karo tlatah sacedhake. Kajaba iku, wilayah kasebut nduweni papan sing menarik kanggo dikunjungi, sing bisa uga aneh banget nalika ngerti. Wis sawetara taun saiki, kita wis nemokake rencana ambisius kanggo narik pariwisata menyang papan kasebut.

Rencana iki adhedhasar fokus promosi kabeh atraksi sing Staten Island wis. Tur ing kabeh wilayah bakal adhedhasar dalan budaya sing nyenengake liwat pusat bersejarah, ing ngendi sampeyan bisa nikmati konten sawetara bangunan museum, uga kebon binatang. Nanging, salah sawijining atraksi yaiku Staten Island Ferry, sing minangka salah sawijining transportasi sing paling akeh digunakake kanggo ndeleng Patung Liberty.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Tur menyang Manhattan Upper lan Lower

Staten Island

The Staten Island Ferry tanpa mangu layanan kali paling populer kanggo turis ngunjungi New York State. Departemen Perhubungan Kota New York tanggung jawab kanggo ngoperasikake transportasi kasebut. Layanan iki ditondoi kanthi sailing saben setengah jam, saka Whitehall Pier lan docking ing Saint George Pier. Ing feri iki, sampeyan bisa nikmati pemandangan lan perjalanan sing paling apik sajrone lelungan.

Iku penting kanggo sebutno sing layanan rampung free lan makaryakke saindhenging taun. Numpak feri Staten Island menyang Patung Liberty dumadi saka lelungan jarak 8 kilometer, sing suwene 30 menit. Lelampahan kasebut minangka salah sawijining atraksi transportasi amarga saka fasilitase sampeyan bisa ndeleng bagean gedhe saka New York City.

Dikira-kira Staten Island Ferry nggawa 19 yuta penumpang saben taun. Saben dina, 109 lelungan ditindakake sing nampa nganti 60 penumpang, kalebu turis lan warga lokal. Ing pangertèn kasebut, ana konteks sajarah penting ing saubengé transportasi kali iki, sing diwiwiti ing abad kaping XNUMX. Ing wektu iku mung ana prau pribadi cilik kanggo pindhah saka siji kabupaten menyang liyane.

Staten Island Ferry ora diragukan minangka ikon New York City minangka obyek wisata. Iki sarana transportasi malah wis bola-bali muncul ing kesempatan ing transmisi dokumenter lan film ing layar amba. Ing sisih liya, penting kanggo nyebutake, ing Staten Island, kabeh sing ana hubungane karo budaya mesthi dihargai ing kabeh presentasi.

Staten Island

Saiki, kunjungan menyang papan iki minangka pengalaman unik karo program seni, musik lan proyek film independen. Sampeyan kudu nyatet sing kabeh disiplin iki rego kanggo karya, pendidikan lan cocog legal saran. Ing bagean artikel iki, kita pitutur marang kowe bab panggonan paling menarik sing bisa dibukak ing Staten Island.

Kebon Binatang

Staten Island Zoo minangka salah sawijining atraksi paling gedhe ing pulo kasebut. Fasilitas kasebut ana ing wilayah pinggiran kutha West New Brighton. Objek wisata iki bisa dibukak ing saindhenging taun, kajaba Natal lan Thanksgiving. Operasi kasebut wis diakreditasi dening Asosiasi Kebun Binatang lan Akuarium wiwit taun 1988, nalika kalebu ing peraturan lan standar organisasi.

Sajarah Zoo Staten Island fokus ing upeti saka telung pahlawan perang, kayata Kolonel Edward Harden, Kolonel Richard Penn lan Panglima Clarence Barrett. Iki amarga, nalika taun 1800-an, Staten Island dadi omah kanggo akeh pimpinan militer sing pangkat dhuwur. Saiki, sawetara sifate isih dilestarekake.

Kebun Binatang Staten Island dibangun ing tanah sing diduweni dening Kolonel Harden, sing dikenang minangka pejuang ing Perang Spanyol-Amerika lan pindhah menyang kana ing taun 1908 karo bojone. Sawisé garwané séda, Julia Harden mènèhi lemah kanggo pambangunan taman, ing kahanan khusus tartamtu, kayata panggonan kasebut jeneng seduluré Clarence Barrett.

Staten Island

Kahanan ing ngisor iki kalebu nglarang panggunaan papan kasebut minangka papan dolanan lan pungkasane bojone diidini manggon ing omah sing ana ing properti kasebut. Sawisé séda, situs kasebut ditransfer menyang pamaréntahan lokal New York. Ing wektu iku, panggonan iki resmi dikenal minangka Barrett Park, nganti taun 1960-an, nalika jeneng populer "Staten Island Zoo" dikenal.

Ing hubungan karo sistem organisasi zoo ing New York City, iku penting kanggo sebutno sing Staten Island Zoo wis operasi ing organisasi dhewe wiwit 1933. Miturut informasi lokal, dikenal masyarakat iki kawangun ing gabungan saka sawetara organisasi lokal sing padha supaya bisa nyawiji kritéria ing syarat-syarat peraturan lan prosedur.

Salah sawijining tujuan utama Kebun Binatang Staten Island adhedhasar nyedhiyakake pendhidhikan kanggo para pengunjung. Mulane, umume kanggo mirsani sawetara konferensi wengi, uga organisasi ceramah ing sekolah-sekolah kanggo menehi kawruh babagan spesies sing manggon ing kebon binatang iki. Rencana iki wis dikembangake liwat wektu lan kalebu latihan kanggo para pendidik lan masyarakat umum.

Ing fasilitas Kebun Binatang Staten Island ana pusat perawatan Veterinary, sing uga dadi titik latihan, narik kawigaten intern tingkat universitas kanggo persiapan minangka teknisi ing lapangan. Uga nduweni papan cilik kanggo nganakake kuliah, ruang kelas lan perpustakaan, sing ana ing cedhak kantor administratif Staten Island Zoological Society.

Staten Island

Ing wiwitan, Kebun Binatang Staten Island fokus ing pangembangan reptil. Iki misuwur minangka papan perlindungan saka koleksi ula sing akeh. Swara taun, fokus ing Staten Island Zoo wis broadened; Nanging, koleksi ula dianggep salah siji sing paling gedhe ing Amerika Serikat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ndhuwur Rock Lookout

Saiki, kita nemokake koleksi 1500 kewan, kalebu 350 spesies sing beda-beda. Salah sawijining atraksi sing paling kerep dibukak ing pameran savannah Afrika. Umume kewan ing Kebun Binatang Staten Island wis dituku saka kebon binatang liyane. Wiwit taun 1930, ekspedisi nggolèki spesies anyar dadi misuwur.

Klompok iwak laut sing ditemokake ing Kebun Binatang Staten Island disumbangake dening Aquarium Society lokal ing taun 1950. Kéwan sing paling populer ing fasilitas kasebut yaiku marmut, sing dianggep minangka peramal resmi Dina Groundhog ing New York City. (Disaranake sampeyan ngunjungi artikel saka long Island)

Uga ing Zoo Staten Island, kita bisa Count ing ngarsane kethek saka spesies "tangan ireng", kang wis dadi populer ing media lokal, nalika mbadek asil saka 6 game, saka total 9. sing main. ing Kejuaraan Tenis Terbuka AS. Pungkasan, yen sampeyan pengin ngunjungi Kebun Binatang Staten Island, ana sawetara rute bis sing bakal nggawe sampeyan luwih gampang.

Staten Island

Kebun Binatang Staten Island rame banget ing saindhenging taun. Nanging, nalika musim liburan, kunjungan menyang papan kasebut mundhak. Macem-macem spesies sing bisa ditemokake ing papan kasebut ngidini kontak cedhak karo akeh kewan. Saiki, rencana ditindakake kanggo ngembangake kemungkinan inovasi, supaya bisa narik luwih akeh wong menyang pusat rekreasi iki.

Museum

Ing Staten Island minangka salah sawijining tujuan sing paling menarik yen sampeyan pengin ngormati jagad seni lan sejarah. Ing papan iki sampeyan bisa nemokake akeh bangunan sing ngemot kontribusi budaya sing penting. Ana akeh bangunan saka jinis iki. Ing bagean iki kita bakal ngomong babagan sawetara museum sing bisa dibukak ing distrik Staten Island, ing New York City.

Kita bakal miwiti tur kanthi ngomong babagan Taman Botani Snug Harbour lan Pusat Budaya. Pusat iki minangka salah sawijining koleksi paling penting saka bangunan arsitektur abad ka-83, digawe maneh ing taman XNUMX hektar, dumunung ing Staten Island, ing New York City. Salah sawijining atraksi sing paling penting ing kompleks iki yaiku arsitektur bangunane.

Ing kompleks Pelabuhan Snug ana limang struktur sing dicegat, sing nyatakake kebangkitan klasik lan sampeyan bisa ndeleng sawetara kuil Yunani ing negara kasebut. Bangunan-bangunan kasebut ngubengi kantor-kantor administratif papan kasebut lan dibangun ing taun 1833. Struktur kasebut nduweni ciri kanthi emper kanthi 8 kolom lan rong emper ing saben ujung.

Staten Island

Bangunan kasebut kanthi setya makili kebangkitan Yunani lan minangka salah sawijining karya paling tuwa saka arsitek Minard Lafever. Nanging, ing pirang-pirang taun ana sawetara renovasi lan rehabilitasi kanggo njaga kaendahan bangunan kasebut. Ing taun 1990, galeri sing digawe saka jendhela kaca patri lan mural dipasang ing langit-langit, kanthi tujuan minangka hiasan kanggo papan kasebut.

Perlu dicathet menawa kompleks Pelabuhan Snug dumunung ing latar sing dihiasi taman sing apik lan diubengi pager wesi saka abad kaping XNUMX. Ing fasilitas kasebut uga bisa ndeleng banyu mancur ing plataran utama kanthi patung dewa Neptunus. Salah sawijining atribut sing disenengi para wisatawan ing kompleks Pelabuhan Snug yaiku hubungane karo alam lan ketenangan sing bisa ditemokake ing kene.

Snug Harbour Botanical Garden and Cultural Center minangka organisasi nirlaba. Tujuan utama yaiku nyedhiyakake pangembangan budaya liwat fasilitas. Saiki, kompleks iki dikenal minangka pusat lan taman pendidikan budaya. Nanging, papan kasebut ngemot sawetara atraksi seni sing mbentuk kabeh pusat. Pelabuhan Snug minangka referensi minangka pusat budaya lan seni kutha New York.

Salah sijine yaiku Taman Botani Staten Island sing rute kasebut ditondoi kanthi taman sing akeh, kastil, labirin lan taman tembok rahasia. Dikenal minangka "Taman Ulama Cina New York", sing dibangun ing taun 1998, inspirasi saka papan sing misuwur ing Suzhou. (Kita ngajak sampeyan ngunjungi artikel sing ngomong babagan Taman Baterai)

Staten Island

Ing kompleks iki, sampeyan uga bisa nikmati Pusat Seni Kontemporer, ing ngendi akeh karya seniman lokal lan internasional dipamerake. Tujuan utama pusat iki yaiku kanggo nyorot karya seni saka pedunung Staten Island, liwat wektu fokus iki ditambahi, nganti asil pameran seni kontemporer sing saiki.

Ing museum ing Staten Island, kita bisa seneng tur pusat dikenal minangka "Koleksi Maritim Noble", kang digawe saka pameran houseboat, ngendi sampeyan bisa nemu pengalaman seni ing fasilitas sawijining. Penciptaan kasebut diilhami saka urip seniman lan pelaut sing jenenge Jhon Noble, sing lair ing taun 1913 lan tilar donya ing taun 1983.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane njaluk saka Newark kanggo Manhattan dening Sepur

Sajrone urip, pelaut kasebut nggawe sawetara lelungan kanggo mirsani lan nyathet urip kerja ing pesisir Staten Island. Ing museum iki sampeyan bisa nikmati papan sing dadi bukti urip akeh wong lan buruh segara, uga budaya kapal lan dermaga sing akeh banget, sing paling akeh wis ilang saka New York City.

Kita banjur pindhah menyang Museum Anak Staten Island. Pusat iki nawakake alternatif sing apik kanggo kulawarga umume. Ing panggonan iki sampeyan bisa seneng aktivitas interaktif lan koleksi ekstensif kewan urip ing saindhenging taun. Bangunan utama Museum Anak ing Staten Island wiwitane dibangun ing taun 1913.

Staten Island

Ing tangan liyane, sampeyan duwe Staten Island Museum minangka pusat budaya lan pendidikan, ngendi sampeyan bisa seneng nalika sampeyan sinau. Panggonan iki inovatif banget lan nduweni struktur modern. Antarane fasilitase sampeyan bisa nikmati macem-macem karya patung, lukisan, lan liya-liyane. pusat iki serves minangka titik referensi kanggo riko, nalika ketemu New York City.

Tanpa mangu, wisata budaya pendidikan minangka salah sawijining aspek utama sing kudu ditimbang nalika ngunjungi distrik Staten Island. Sanajan eksploitasi wisata komersial kurang rame tinimbang papan-papan sacedhake liyane, penting kanggo nyebutake yen wong-wong sing ngunjungi papan kasebut kepincut karo konteks sejarah sing bisa dinikmati ing pulo kasebut.

Pungkasan, ana laboratorium seni, yaiku pusat pendidikan sing tanggung jawab kanggo pelatihan seni plastik. Museum iki digawe ing taun 1975 lan nawakake instruksi akademik babagan seni lan pameran. Uga ing Staten Island kita bisa seneng Music Hall, kang minangka pusat sing manggoni seni pertunjukan. Iki minangka salah sawijining aula paling tuwa ing New York City.

Metro

Staten Island Subway minangka sistem ril sing beroperasi ing Borough ing pulo kanthi jeneng sing padha. Iki ditondoi minangka jalur sepur standar, nanging saiki ora kalebu sistem sepur nasional negara kasebut. Staten Island Railroad wis ngowahi montor Subway New York City sajrone operasine, saengga fasilitase bisa uga padha.

Staten Island

Panggunaan paling umum sing pedunung menehi Staten Island Railroad, minangka transportasi kanggo njaluk menyang Manhattan. Sejarahé diwiwiti ing taun 1860 nalika baris pisanan dibukak, menyang wilayah Tottenville. Bisa ngandika yen Staten Island Railroad dijupuk minangka bagéan integral saka subway, iku bakal cocog karo mburi tengen subway New York City.

Proses elektrifikasi sistem sepur Staten Island, dumadi ing taun 1925 kanthi penempatan telung cabang lan klompok operasi anyar. Sistem iki didhukung dening garis uap, sing tanggung jawab kanggo transfer barang. Sepur iki uga dadi lambang kutha New York. (Disaranake sampeyan uga ngunjungi artikel saka New Jersey)

Staten Island Railroad minangka salah sawijining papan wisata sing paling penting ing papan kasebut. Saben taun ewu turis ngunjungi New York City lan njupuk demo saka sistem railway nyengsemaken, supaya ora mung pindhah menyang kutha-kutha sakubengé, nanging uga kanggo sinau sethitik liyane babagan panggonan menarik ing Staten Island.

film pulo staten

Film Staten Island uga misuwur kanthi jeneng Little New York. Karya sinematografi iki kalebu genre kriminal lan dirilis ing taun 2009. Arah kasebut dadi tanggung jawab produser film James De Monaco. Crita kasebut dumadi ing Pulo Staten, yaiku distrik metropolitan kaping lima ing New York City. Karya iki nuduhake kriminalitas lan mafia sing diduga ing papan kasebut.

Paraga ing crita kasebut dipersonifikasi dening aktor Ethan Hawke, Seymour Cassel lan Vincent Onofrio. Sajrone taun 2009, sawise perdana, format DVD lan Blu-ray dirilis ing New York City. Nanging, premiere ing Amerika Selatan ora teka nganti 25 Agustus 2010. Iku plot menarik sing langsung menangaké penggemar ing saindhenging donya.

https://www.youtube.com/watch?v=Uw-v6MElUYk

Sinopsis saka crita film Staten Island adhedhasar uripe mobster jenenge Parmie Tarzo, sing dirampok dening tukang resik tank septic prasaja saka omahe. Sing resik jenenge Sully Halvenson nindakake rampokan iki kanggo mbayar perawatan kanggo bojone supaya bisa ngandhut anak, kanggo nggabungake kulawarga.

Ing sisih liya, ana karakter Jasper Sabiano, wong tuwa sing cacat pangrungu sing kerja sama karo Parmie kanthi nyuwil-nyuwil mayit lan ilang. Sanadyan niat sejatine wong tuwa yaiku supaya bisa metu saka jagad sing kejam lan kriminal iki. Crita kasebut dumadi nalika saben karakter ngetutake tujuan pribadine.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah