printing basa

Uno de los órganos indispensables para el cuerpo humano es la lengua, con ella no solamente se puede hablar, sino también ingerir alimentos, además algo que usted tal vez no conozca es la printing basa, una serie de marcas que al igual que las huellas dactilares, hacen de ella un órgano único e irrepetible en los seres humanos.

Jejak Ilat: Organ Unik lan Ora Bisa Diulang

Kanggo akeh, sidik jari minangka cara paling apik kanggo ngenali wong amarga dianggep ora ana wong loro sing duwe pola sing padha. Kanthi basa kasebut kedadeyan kanthi cara sing padha, nduweni pola unik ing saben wong.

Kita wis ngerti yen basa minangka organ sing bisa digunakake kanggo komunikasi liwat wicara kanthi cara sing jelas amarga mbantu kita ngucapake swara sing beda-beda. Tanpa iku, sampeyan ora bisa ngrasakake panganan utawa mangan panganan kanthi bener.

Nanging uga ana sawetara garis sing ora biasa lan mbedakake minangka tandha identitas. Iki bab apa? Dadi mung amarga ilat duwe gumpalan sing akeh sing ana luwih saka sepuluh ewu rasa lan ing saben ana rambut cilik ukuran mikroskopis sing diwenehi jeneng mikrovili.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye cara kerja mripat manungsa?

Fungsi rambut iki supaya saben wong ngrasa yen apa sing dikonsumsi manis, pait, imbang utawa kecut lan ngirim sinyal sing cocog menyang otak. Pinggir ilat, kekandelan, ukuran, dawa lan malah wernane ndadekake bedane antarane wong siji lan sijine.

Kaya pola sidik jari tangan, dipercaya yen ilat uga nduweni kekhasan sing ora gampang owah, lan ana ing njero rongga lisan ora cilaka.

Sing durung dipikirake yaiku kepiye basa bisa digunakake minangka unsur identifikasi wong, ora gampang mikir yen wong liwat ilat liwat telpon kanggo mbukak kunci, utawa liwat maca jinis optik basa saben wong bisa dikenali minangka bisa rampung liwat iris saka mripat kanggo ngakses sawetara panggonan.

Lafoscopy: carane ngenali basa

Dikenal minangka Lafoscopy, papiloscopía utawa dermotaglifia, ilmu sing tanggung jawab kanggo nyinaoni kabeh pola sing ana ing papillary crests lan sing tanggung jawab kanggo ngerteni rangsangan taktil saka ilat.

Ora dikawruhi kanthi pasti ing titik apa ing tahap gestasi, cetakan ilat dibentuk, kaya-kaya wis bisa nemtokake pembentukan sidik jari sing dumadi ing antarane sasi kapindho lan enem.

lathi-print-3

Cara liya kanggo nggawe identifikasi wong sing dudu driji utawa ilat, lan sing wis dadi teknik identifikasi sing apik, utamane ing kedokteran forensik, yaiku sinau babagan iris mata, saben mripat duwe iris sing beda-beda. pola .

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane sidik jari dibentuk?

Kajaba iku, wong sing padha ora duwe pola sing padha ing mripate loro, bakal ana tandha, alur utawa rincian sing bakal nggawe dheweke unik lan beda karo wong liya, mula metode pemindai minangka pilihan keamanan ing akeh perusahaan lan entitas pemerintah penting saiki.

Untu uga digunakake kanggo nggawe identifikasi wong, cokotan, nyandhang, posisi, tekanan nalika ngunyah, tegese ora ana rong gigi palsu sing padha. Bentenane iki luwih beda nalika wong nindakake pakaryan dental kanggo mbenerake rongga utawa malah mundhut untu.

Carane ngurus?

Njaga kebersihan lisan sing apik perlu ora mung kanggo untu tetep sehat, nanging uga kanggo ilat kanggo nampa reresik saben dina lan kanthi mangkono nyegah proliferasi bakteri lan kuman sing bisa nyebabake ambegan.

Kanggo ngerti yen sampeyan nggunakake teknik sing tepat, sampeyan kudu ngadeg ing ngarep pangilon lan kanthi cahya sing cukup kuwat kanggo mirsani ilat, sing pisanan sampeyan kudu ndeleng yaiku warna pinkish. Yen wernane kuning utawa putih banget, iki nuduhake yen ora resik utawa sampeyan kena penyakit.

Kanthi sikat untu sampeyan uga kudu nyikat ilat, sawetara sikat untu saiki duwe pembersih ilat sing dibangun, nanging sampeyan uga bisa nindakake kanthi sikat sikat.

Debe tratar que su cepillo dental sea suave, uno de cerdas muy duras o rusticas puede dañar la huella de lengua. Los cepillos eléctricos son ideales para hacer esta limpieza, porque facilitan proses y no la lastiman.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira bau sing bisa dirasakake wong?

Kanggo nyikat, iki kudu ditindakake kanthi odol sing sithik, luwih becik nyikat kanthi bunder lan banjur mbilas cangkeme nganggo banyu sing resik.

Kasunyatan Curious saka Basa

  • Basane wong lanang iku luwih dawa tinimbang basane wanita, mula wong sing basane dawa diarani gosip.
  • Sensor kanggo indera pangrasa luwih sensitif tinimbang indera pangrasa.
  • La lengua tiene una capacidad de ngobati más rápida que la de cualquier otro órgano, debido a que la saliva está en contacto constante con ella.
  • Nduweni 17 otot sing bisa obah, uga dadi organ sing paling kuat nanging paling fleksibel ing awak manungsa.
  • Bayi nalika lair duwe rasa sing luwih akeh tinimbang wong diwasa, sing suwe-suwe wiwit ilang nganti tekan jumlah sing tepat nalika diwasa.

Saiki sampeyan ngerti yen ilat sampeyan ora mung digunakake kanggo ngomong nanging uga kanggo ngenali dhewe, tindakake rekomendasi sing wis diterangake ing artikel iki supaya tetep resik lan sehat ing kabeh wektu.

https://www.youtube.com/shorts/jwqd76k0TTg


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah