Quantcast

Sinau kabeh babagan Poughkeepsie, kutha New York


Poughkeepsie, iku sawijining kutha sing dumunung ing county Dutchess ing negara bagian New York, didegaké ing taun 1854, kanthi populasi kira-kira 50.000 jiwa; Iku kutha banget sambutan sing makili jeneng negara, sinau liyane babagan kutha iki kanthi maca artikel iki.

Nganjuk

Asal lan sejarah

Miturut sawetara data sing ditemokake dening para sejarawan, kutha kasebut wiwit katon ing wilayah iki wiwit taun 1687, nalika sawetara pemukim saka wilayah liyane mbentuk desa cilik. Ing wilayah kasebut, dheweke nggawe komunitas sing dibentuk dening wong Eropa Amerika ing taun 1799.

Poughkeepsie dituku saka wong India ing taun 1686 dening wong Inggris Robert Sanders lan wong Walanda Myndert Harmense Van Den Bogaerdt, sing mbentuk komunitas cilik utamane saka Holland. Jenengé asalé saka suku Wappinger pribumi sing tegesé "Kabin sing ditutupi Reeds ing jejere panggonan banyu sithik".

Kulawarga Barent Baltus Van Kleeck lan Hendrick Jans van Oosterom sing pisanan teka lan manggon ing wilayah kasebut, uga mbentuk Gereja Reformasi Poughkeepsie ing taun 1720, sing isih aktif nganti saiki.

Nganjuk

Diwangun minangka desa wigati ing New York watara taun 1800, pembangunan liwat taun ngidini kanggo dicaplok minangka kutha negara ing taun 1854, kotamadya lan kutha padha karo jeneng.

Ing kutha kasebut, Konvensi kanggo Ratifikasi Konstitusi Amerika Serikat dianakake, khusus ing Gedung Pengadilan Market Street, ing ngendi para pengacara lan politisi Alexander Hamilton, George Clinton lan John Jay nyiapake dokumen sing bakal diwenehake mengko ing Kongres kanggo ratifikasi. .

Kanggo taun 1802, prangko sing makili kutha wis digawe, iki kanggo ngenali aktivitas komersial sing wiwit berkembang ing kutha, kanggo abad kaping XNUMX, industri tekstil wis akeh banget.

Topi digawe kanthi jumlah akeh, amarga ing wektu iku penting banget kanggo wong lanang kanggo nyandhang minangka bagéan saka sandhangane, luwih saka 10 yuta topi diprodhuksi saben taun, ing Poughkeepsie mayoritas sing didol ing kabeh diprodhuksi. New York.

Nganjuk

Abad XIX

Industri liyane sing dikembangake ing abad kaping XNUMX yaiku produksi bir lan nggawe lembaran kertas, sing nyebabake sawetara kulawarga dadi paling sugih, ing antarane jeneng kulawarga sing nduweni sifat penting yaiku perusahaan Matthew Vassar, pangadeg omah Vassar. kuliah.

Uga perusahaan saka kulawarga Astors lan Vanderbilts, sing diduweni omah negara lan losmen kanggo rekreasi, salah siji sing paling misuwur "The Vanderbilt Mansion", dumunung sawetara kilometer saka Kali Hudson, banget cedhak kutha misuwur Hyde Park.

Abad kaping rongpuluh

Ing wektu iki kutha terus karo pembangunan industri sawijining, nanging populasi ora mundak akeh kaya kutha-kutha Amérika Lor liyane, kang gawe katut nguatake gerakan budaya penting, antarane kang kita bisa jeneng téater saka "Bardavon Opera" , kang wis dadi. digawe ing taun 1869.

Nganjuk

Gerakan bangunan dalan darat, Hudson Walk, ing Kereta bawah tanah New York, Jembatan Franklin Delano Roosevelt, nalika taun 30-an, nyengkuyung pangembangan komersial kutha kasebut. Kanthi cara iki, dheweke mlebu dinamika komersialisasi sing ningkatake aktivitas sing ngidini panyiapan perusahaan ing macem-macem cabang komersial lan industri ing kutha kasebut.

Ing dekade sabanjure kutha kasebut terus berkembang kanthi cara sing lestari, nanging struktur kutha kasebut wis dijaga nganti pirang-pirang taun, prasetya para panguwasa kanggo njaga bangunan lan omah sing dibangun rong abad kepungkur, ngidini kita ngurmati wilayah kutha sing apik sing isih ana. njaga kaendahan jaman biyen. (deloken sisan Museum Kutha New York)

Pedunung

Pedunung kutha iki umume umume wong kulit putih, diikuti dening Afro-Amerika, Eropa lan Oriental lan Latinos, miturut urutan kasebut, dipercaya ana sekitar 50.000 wong, sing disebar ing saindenging kutha.

Wilayah Poughkeepsie kira-kira udakara 15 km2, kanthi kapadhetan pedunung 2,5 jiwa per km2, wilayah sing paling akeh dienggoni yaiku bagean tengah metropolis New York. Ing salah sawijining sensus pungkasan sing ditindakake ing taun 2010, angka-angka diamati, ing ngendi kapadhetan populasi wis dijaga luwih saka 10 taun.

52% Putih, 36% Black African American, 11% Hispanik lan Latino, sisa Asia, Native American, lan ras liyane. Ing babagan omah, kira-kira luwih saka 13.000 omah wis kacathet, disebarake ing macem-macem wilayah lan umume didunungi dening kulawarga saka kutha.

Distribusi miturut umur nuduhake wong enom kanthi 26% ing sangisore 18 taun, banjur 18% antarane 18 lan 24 taun, disusul dening 29% wong antarane 25 lan 44 taun, 19% wong umur antarane 45 lan 64 taun, nalika wong liwat. 65 taun lan luwih udakara 14%.

Wanita nggambarake meh 70% saka populasi, nilai dhuwur dibandhingake rata-rata donya utawa negara-negara berkembang tartamtu.Dipercaya yen saben 100 wanita ana 92 ​​wong lanang, sing nuduhake tingkat penting partisipasi wanita ing urip saben dinane. kutha lan sawijining ekonomi.

Nganjuk

Ekonomi

Kepiye aku ngerti planteó anteriormente, la economía de la ciudad depende mucho del comercio y la exportación de rubros como la textil y la comercial, el ingreso medio anual de una familia está por el orden de lo 35.000 dólares, el ingreso per cápita de la ciudad está por el orden anual de los 16.750 dólares.

Dipercaya yen tingkat kamiskinan kurang saka 22%, sisane warga tetep kerja dhasar sing dumunung ing kutha kanthi urutan 8%, tenaga kerja pindhah miturut pemerintah lan lembaga negara.

Ing tingkat industri, anane perusahaan gedhe kayata IBM bisa dideleng, sing nduweni markas penting ing sacedhake kutha, ing taun-taun sadurunge dianggep minangka perak utama perusahaan, nanging kanthi liwati taun lan wutah saka korporasi diturunake menyang bidang katelu.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Empire State: sejarah, lokasi, konstruksi lan liya-liyane

Peralatan komputer digawe ing pabrik nganti 2008, nalika staf ditransfer menyang cabang liyane, malah perusahaan kasebut dijenengi "Assembly Plant of the Year" ing taun kasebut. Ing sisih liya, pabrik obat Smith lan Brothers aktif nganti mati salah sawijining mitra.

Nganjuk

Sisa-sisa pangadeg industri farmasi wis dikubur ing Poughkeepsie Rural Cemetery wiwit tilar donya ing 1972.. Las empresas textiles y manufactureras, representan junto a la actividad comercial, los rubros ing ngendi emplean más ciudadanos.

Kanggo bagean kasebut, perusahaan finansial kutha nyumbangake penghasilan per kapita gedhe kanggo negara, dadi dorongan ekonomi ing pangembangan pelatihan kerja, sing langsung entuk manfaat kanggo populasi. poughkeepsie.

Budaya lan tradhisi

Luwih saka 50 taun, tarian tradisional mengeti dina wong mati wis dirayakake ing tengah kutha, perayaan sing asale saka Meksiko, wis dirayakake kanthi luwih kuat ing pungkasan sasi Oktober saben. taun.

Ing 5 taun kepungkur, tradhisi iki saya tambah akeh, lan saiki luwih akeh amarga promosi film paling anyar sing menang Oscar sing diarani Coco, institusi umum kayata Hudson River Housing, Vassar College, lan kelompok tari rakyat sing beda-beda, berkembang. perayaan iki luwih kerep.

Klompok tari, tari lan teater teka saka Meksiko kanthi tujuan kanggo ijol-ijolan usulan nganti saiki, bebarengan karo pedunung Meksiko sing manggon ing kutha kasebut, tradhisi kasebut manggoni papan sing menarik, ing ngendi populasi Amerika Utara gabung karo partisipasi kasebut. ing acara iki.

Sawetara institusi budaya nyilih panggung kanggo nganakake acara kasebut, kalebu Pusat Seni, Pusat Warisan MId Hudson, dipimpin dening organisasi budaya Poughkeepsie Tengah Utama, sing mimpin promosi Dina Mati ing kutha kasebut.

Kegiatan kasebut nganti 3 November, ing ngendi macem-macem kelompok nutup festival Day of the Dead kanthi presentasi kabeh tarian lan grup musik sing diundang, tema tradisional Meksiko lan lagu lan tarian sing ana ing perayaan kasebut.

Objek wisata kutha

Utamané views sing klalen Kali Hudson, ngendi sampeyan bisa ndeleng kali iki saka boulevard padha karo jenenge; Wonten ugi Taman Dongan, ingkang nggantosaken patung Thomas Dongan, ingkang dados Earl of Limerick kaping 1869 ing taun XNUMX.

Ing kali Hudson ana jembatan sing banget ditekani dening warga lan turis, saka ing kono sampeyan bisa ndeleng prau sing teka lan pindhah saka wetan menyang kulon, sawetara wong bisa njupuk video saka pendaratan sing digawe dening pesawat penumpang ing. taun 2003.

Ing antawisipun papan sajarah ingkang dados daya tarik dhateng kutha inggih menika:

  • Mill Street-North Clover Street Historic District
  • Kecamatan Gunung Karmel
  • Distrik Bersejarah Union Street
  • Distrik Bersejarah Balding Avenue
  • Dwight-Hooker Avenue Historic District
  • Akademi Street Historic District
  • Garfield Place Historic District.

Nganjuk

taman lan atraksi

Kutha iki nduweni akeh atraksi, ing ngendi wong bisa nglampahi wektu luang karo anak-anake, ana tema lan taman hiburan kanggo wong-wong sing bosen ngunjungi teater lan museum, golek hiburan liyane.

  • Rocking Horse Ranch, Iku jenis kabin, ngendi wong njaluk sembarang jenis negara-gaya fun, nunggang jaran, ngunjungi tlaga lan gunung, dumunung ing 600 State Rt 44/55.
  • Goblins Hollow Haunted Attraction, punika taman tema kanggo penyayang horor, dumunung ing 84 Lakeside Rd.
  • Thrillz High Flying Adventure Park, taman hiburan interaktif ngarahke kanggo wong enom lan wong diwasa sing pengin olahraga ekstrim, uga ngemot macem-macem jinis kamar game dumunung ing 5. Prindle Ln.
  • Castle Fun Center, minangka taman hiburan sing nyenengake wong-wong sing seneng karo arena skating, game laser, lan atraksi liyane. Dumunung ing 2200 Route 9.
  • Quassy Amusement Park, punika taman hiburan bener karo piranti mechanical mawarni-warni, iku bisa dibukak ing 2132 Middlebury Rd.
  • Rail Explorers Catskills Division, iku sawijining taman tema ruangan ngendi fun adhedhasar nitih salib-negara ing kendaraan cilik, serves kanggo kontak karo alam, iku ing 70 Lower High St.
  • Sport Cone, iku panggonan ayu ngendi sampeyan bisa ndeleng sawetara trek lomba karting lan model kendaraan cilik liyane, dumunung ing 180 Sawkill Rd.

Ana atraksi liyane sing serves minangka fun kanggo akeh wong, Nanging dhaftar bakal dawa banget, kutha iki, amarga belongs kanggo negara New York, wis panggonan kaetung sing ngidini turis kanggo tetep kanggo jam lan dina njupuk kanggo ngerti sing. budaya lan wong.. (Deloken sisan Perpustakaan Umum New York)

iklim

Poughkeepsie minangka kutha sing nduweni dhuwur sing bisa ditampa, kanthi cuaca sing apik ing saindhenging taun kanthi lingkungan sedheng lembab, musim panas sing panas lan curah udan taunan watara 1.100 mm, mangsa, kaya kabeh negara bagian New York, adhem banget.

Suhu biasane tekan 0 derajat Celcius lan malah ing ngisor 0, ing mangsa salju salju saiki, sing kanthi mantel putih menehi lingkungan visual sing khusus kanggo kutha; kadhangkala lan utamané karo rawuh mangsa, nampa sawetara badai sing teka saka tropis.

Pendhidhikan.

Kutha iki nduweni sawetara pusat pendhidhikan kalebu Universitas sing ngidini wong enom sing manggon ing kana bisa berkembang, tanpa kudu pindhah menyang wilayah sing paling akeh pedunung ing New York.

Sistem Sekolah Umum

Distrik Sekolah Denominasi ing kutha Poughkeepsie, sing ana ing sistem sekolah umum nomer K 12, nyedhiyakake populasi kurang luwih 5.000 siswa, sing disebar ing luwih saka 15 sekolah dasar lan menengah lan perguruan tinggi.

Pusat pendidikan liyane

Kajaba saka pemerintah lan pusat pendidikan tradisional, kutha Poughkeepsie njaga sawetara pusat akademik sing ningkatake pendhidhikan lan persiapan siswa mlebu universitas negara utawa nasional, ayo deleng.

Nganjuk

El Oakwood Friends School

Iki minangka sekolah asrama sing nglayani luwih saka 150 siswa saben taun kanggo nyiapake dheweke mlebu Universitas, dianggep minangka salah sawijining institusi paling tuwa ing kabeh New York, minangka referensi kanggo pusat pendidikan liyane lan minangka pionir ing lapangan iki.

Poughkeepsie Day School

Dumunung ing njaba kutha lan minangka sekolah kanthi gaya coeducational progresif, ing ngendi pendidikan prasekolah diwenehake, nglayani luwih saka 300 siswa lan didegaké ing 1934, dening warga lan sanak keluarga saka fakultas Vassar College.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Brooklyn Dumbo: lokasi, pariwisata, lan liyane saka tetanggan iki

Akademi Kristen Tabernakel

Minangka jeneng nuduhake, iku pusat Kristen sing tanggung jawab kanggo ngawula wong enom karo masalah prilaku tartamtu lan uga muda werna, iku banget mbiyantu lan serves minangka alternatif kanggo program pendidikan negara.

Nganjuk

Distrik Sekolah Bebas Spakenkill Union

Dumunung ing sisih kidul kutha, lan kalebu sawetara Pusat Pendidikan kayata Hagan Elementary School, Nassau Elementary School, Orville Todd High School, lan Spackenkill High School.

Pusat pendhidhikan iki kerja bareng karo garis tengah distrik, kanggo nutupi populasi mahasiswa enom ing sisih kidul kutha, macem-macem piwulang diwenehake lan nglayani luwih saka 2500 siswa.

Universitas lan Sekolah Teknik

Kutha iki nduweni rong pusat Pendidikan Tinggi sing nutupi kuota siswa kutha, akeh wong enom sing saben taun wis ndhaptar ing program pra-universitas, sing mbantu dheweke mlebu pusat pendidikan kasebut.

Universitas Adelphi

Dumunung ing Hudson Center Valley, lan sarwa dumadi luwih saka 1500 siswa saben semester, nyakup karir administratif dhasar lan sawetara kursi ing engineering lan desain; Kursus komputer lanjutan, pemrograman lan sawetara lokakarya pelatihan pedagogis uga diwulangake.

Nganjuk

Ridley Lowell Business and Technical Institute

Darmabakti kanggo kegiatan administratif ing bidang perdagangan, ngemot karir jinis bisnis, subjek sing ana gandhengane karo administrasi bisnis diwulang, Sumber daya manungsa lan kabeh sing ana hubungane karo wilayah komersial, nduweni kapasitas kanggo luwih utawa kurang 500 siswa.

Ana uga pusat liyane sing darmabakti kanggo nglatih wong enom ing seni lan kerajinan, dudu pusat spesialis nanging mbantu ningkatake karir dhasar, pusat kasebut yaiku:

  • Institut Kuliner Kampus Utama Amerika, darmabakti kanggo nyiapake wong enom ing seni kuliner.
  • Dutchess Community College, minangka perguruan tinggi sing dibentuk dening wong Jerman lan Walanda sing nglayani populasi negara kasebut
  • Vassar College, dumunung tengen ing kutha lan jenis sekolah menengah, kang serves populasi cilik ing wilayah.

Nganjuk

Rencana Poughkeepsie

Uga disebut Faribault Stillwater Plan, iku persetujuan diadegaké ing taun 1873, ing tengah kutha, kanggo ngleksanakake jinis pendidikan Katulik Amérika, strictly ing lingkungan sejatine sifate Katulik, tanpa gangguan saka masyarakat.

Rencana iki diadegaké dening Rama Patrick F. McSweeney, ing persetujuan karo Papan Sekolah Poughkeepsie, sak 1840s; rencana iki kanggo nyewa kabeh bangunan ing kutha, uga kamar kosong ing omah, bioskop lan sawetara pabrik.

Ide iki kanggo nyuda biaya lan nggunakake papan sing kosong ing wayah awan, kanggo menehi kelas kanggo para nom-noman saka kulawarga Katolik sing ketat, malah diarani pabrik-pabrik sing ditutup utawa disita.

Biaya operasi lan personel ditanggung dening negara, uga pembatalan sewa kanthi tarif 1 dolar saben taun, bagean logistik ditanggung dening dewan paroki sing tanggung jawab ngusulake staf pengajar.

Paroki nahan kepemilikan bangunan kasebut sajrone jam sekolah, lan persetujuan kasebut yaiku Dewan Paroki bakal nyewa biarawati saka Persaudaraan Amal, sing, ing antarane isi pedagogi, mulang carane nggunakake pakulinan.

Rincian penting saka rencana kasebut yaiku ora ana layanan agama utawa instruksi Katulik sajrone jam sekolah, dicoba sabisa-bisa supaya ora sektarianisasi sekolah, ngakoni wong enom lan bocah saka kelas sosial lan agama.

Rencana kasebut makarya kanthi lengkap kanggo wektu sing suwe, wong tuwa kepincut karo program kasebut, amarga biaya kasebut sithik banget dibandhingake karo pambayaran ing institusi liyane. Wektune wiwit jam 9 nganti jam 12 awan, lan sore jam 1 nganti jam 30 sore, tegese donga sadurunge kegiatan sekolah diwiwiti, yaiku jam 4.

Nganjuk

Kritik saka Rencana

Rencana kasebut dikritik banget dening pers lan sawetara anggota Kongres, koran The New York Freeman, ngritik banget rencana iki, ngakoni yen iki minangka masalah nyata kanggo jinis pendidikan Katolik tradisional.

Sawetara wong tuwa sing duwe anak ing sekolah umum uga ngritik program kasebut, nyatakake yen anak-anake dipindhah saka kawruh sing beda-beda saka program pendidikan bangsa, ngasingake wong enom saka makna nasional sing sejati.

Ekspansi

Keuskupan Agung Katolik Saint Paul ing Minneapolis, liwat Uskup Agung John Ireland, wis ngetutake rencana kasebut, lan sawise sawetara taun wiwit ngleksanakake ing rong kutha ing negara bagian Minnesota, promosi ing wilayah kasebut, softening menyang konsep Katulik. , kang sawetara Irish wis dijupuk menyang negara sing.

Rampung rencana

Superintendent of Schools of State of New York, wiwit nindakake investigasi ing taun 1897, lan sajrone setahun pengamatan lan analisis, dheweke mutusake yen rencana kasebut ilegal, mula liwat peraturan lan peraturan sing ditindakake, dheweke mesthi dipotong. dana bantuan, rampung ing 1989 karo Rencana Poughkeepsie.

https://www.youtube.com/watch?v=QusYlhU9PI8

Seni lan hiburan

Poughkeepsie minangka kutha kanthi dinamisme babagan hiburan, sanajan minangka kutha sing njaga tradhisi kutha, ing kono sampeyan bisa nemokake macem-macem kegiatan sing ngidini para pedunung lan turis bisa nikmati macem-macem acara.

Opera Bardavon

Kanggo miwiti, kita bakal menehi jeneng salah sawijining "The Bardavon Opera House" sing paling misuwur lan tahan suwe, dumunung ing Market Street, ing sangisore Main Street, yaiku teater gedhe sing nampilake macem-macem acara musik saben minggu, uga kaya ngono. minangka filmografi, tari lan teater.

Tengah Hudson Civic Center

Dumunung ing 1869 Bardavon Street Opera House, ing ngendi macem-macem kegiatan budaya dianakake, uga gelut olahraga profesional lan sawetara acara komersial, ana rink es, sing digunakake minangka latihan kanggo tim hoki lokal.

Nganjuk

Kesempatan

Iku pusat eksklusif sing presents konser rock lan kabeh related kanggo gaya musik iki, dumunung ing 6 Crannell Street, tengen ing tengah kutha.

Pusat Seni Frances Lehman Loeb

Dumunung ing Vassar College, iku serves kanggo nuduhake macem-macem tren seni sing wis relevan saka abad kaping 21.000 nganti saiki, ngemot luwih saka XNUMX karya kalebu lukisan, sketsa, fresko, gambar, reca lan obyek seni terkenal, iku sawijining referensi seni ing kutha

alas walang

Omah Samuel Morse, ing ngendi kabeh seni dinamis lan struktural artis iki ditampilake, sampeyan bisa ndeleng pameran sing ngidini pangembangan teknologi telegrafik, minangka referensi sing kudu dideleng yen sampeyan teka ing kutha iki.

pusat liyane

Varietas kasebut dawa lan ing antarane sing paling relevan sing bisa disaranake kanggo pengunjung:

  • Galeri Poughkeepsie, minangka pusat blanja unik sing dibukak ing 1987, lan dadi obyek wisata kanggo pengunjung.
  • Museum Anak Mid Hudson, dumunung ing 75 North Water Street.
  • Pusat Seni Cunneen Hackett, papan hiburan sing nampilake konser musik cilik, tari lan seni visual, dumunung ing Vassar Street antarane 9 lan 12.
  • Bananas Comedy Club, minangka klub hiburan komedi lan saben minggu menehi pelawak internasional kayata Jimmy Fallon, Patrick O'neal, Jim Norton, lan liya-liyane.
  • Jembatan Musik Joseph Bertolozzi dumunung ing Jembatan Hudson lan minangka pusat seni swara alam.
  • Perpustakaan Umum, dumunung ing dalan Market lan duwe cabang ing Boardman Road.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane pindhah menyang Niagara Falls

Nganjuk

Informasi liyane

Kutha iki nduweni sawetara jalur transportasi, uga musim Cedhak subway sing nggampangake transfer warga menyang tengah lan macem-macem wilayah New York, ana sarana transportasi sing menarik banget sing digunakake dening pedunung kanggo nyabrang Kali Hudson.

Iki diarani Mid Hudson Bridge, sing nduweni sawetara prau sing ngeterake penumpang sedina muput, saka panggonan siji menyang panggonan liyane ing Poughkeepsie; ana stasiun utama, kang uga serves minangka obyek wisata ing Big Apple.

Jalur transportasi utama ing Poughkeepsie yaiku:

  • Angkutan Umum Kabupaten Walanda
  • Adirondack Trails
  • Shortline.

Dheweke dadi dhukungan kanggo jalur transportasi internal liyane, sing dilengkapi karo stasiun metro, supaya warga bisa gampang ngakses kabeh wilayah kutha.

Kutha iki wis digunakake ing macem-macem film lan sawetara iklan televisi, ing ngendi referensi wis digawe kanggo sejarah lan kadhangkala mung lokasi sing digunakake, amarga omah-omahé ayu sing wis maintained wiwit abad kaping XNUMX. (deloken sisan Kali Hudson)

Jembatan Poughkeepsie

Jembatan Poughkeepsie, diresmikake ing taun 1888, digunakake kanggo operator wektu kanggo pindhah saka panggonan siji menyang papan liyane, uga dadi dalan kanggo sepur ing taun 1974, ana geni sing nggegirisi sing ngrusak 80% saka jembatan.

Dadi grup musik lokal jenenge "Walkway liwat Hudson ", dipun promosiaken seri konser kanthi tujuan ngowahi jembatan sing rusak dadi taman linier, supaya bisa nyambungake jalur sepur ing loro-lorone kali.

Proyek kasebut disetujoni lan ing taun 2009 dibukak kanggo umum minangka dalan, dadi papan wisata ing kutha lan digunakake saben dina dening para pejalan kaki lan wong sing numpak sepedha, dadi papan rekreasi lan pusat bersejarah kanggo kutha. .

Bandara

Diarani Dutchess County Airport, iku salah siji sing paling cedhak kanggo kutha, Nanging sing paling digunakake iku Bandara Internasional Steward; Dumunung 40 km saka kutha ing sisih kidul, ana uga Bandara Internasional Albany watara 137 km.

Kajaba iku, ana Bandara Internasional John J. Kennedy babagan 145 km adoh, lan Newark 142 km adoh.

Pelayanan kesehatan

Salah siji pusat paling penting disebut Vassar Brothers Medical Center (VBMC), kang rumah sakit sing wis 365 kasur, dumunung ing Route 9; spesialisasine kanggo nekani kiriman paling rumit ing kutha, lan uga duwe area perawatan intensif tingkat kapisan.

Pusat kesehatan dikelola dening perusahaan Healthquest sing misuwur, sing duwe rantai klinik lan rumah sakit sing nyebar ing saindenging Amerika Serikat, nglayani anggota kanthi perawatan medis nirlaba.

Latinos ing kutha

Kanggo sawetara taun, populasi Latino (utamané Mexican) wis madeg dhewe ing kutha iki, kahanan wis nggawa Tambah ing kabutuhan dhasar saka wong-wong mau, kang institutes bosok kanggo luwih saka 100 taun ing Poughkeepsie, ngembangaken program kanggo. ndandani kahanan iki.

Program sing diarani "Poughkeepsie Space Team for Healthy Latinos" wis dikembangake sajrone 5 taun, disponsori dening Organisasi sing diadegake kayata "Latinos Unidos of the Hudson Valley", Layanan Keluarga, Planned Parenthood Mid Hudson Valley, Departemen Kesehatan County saka Dutchess, Penyakit Pencernaan. tengah.

Anggota Kongres Sean Maloney lan aktivis sosial Didi Barrett, ing antarane organisasi liyane, uga nindakake strategi kanggo mbantu populasi migran sing manggon ing kutha kasebut kanthi masalah kesehatan umum; Rencana kasebut kalebu perawatan medis lengkap kanggo kulawarga minangka langkah pisanan saka program kasebut.

Aktivasi sumber daya dening organisasi beda disambung menyang project, supaya masang warga Latino menyang masyarakat Poughkeepsie, uga nyukupi kabutuhan pangan lan omah saben kulawarga.

Nganjuk

Awal rencana kalebu nganakake sensus ngendi kritéria kanggo bantuan warga bisa ditetepake, rencana iki wis ing operasi kanggo sawetara taun, lan dadi kabijakan pamaréntah negara kanggo counteract ilegalitas warga Latino .

Penasaran kutha

Kanggo akèh taun, kutha iki wis dijupuk menyang akun kanggo nggawe macem-macem film short Rajapati lan Kadurjanan sing tetep ing misteri paling jero saka diselidiki; Cedhak karo pesisir Acapulco wis nyebabake sawetara pembuat film Meksiko nyambungake kegiatan kutha kasebut karo acara ing Meksiko.

Sawetara film horor wis difilmkan ing kutha iki, alesan kenapa film iki dijupuk minangka referensi kanggo nggawe film jinis iki ora dingerteni, dipercaya bisa uga amarga lokasine ing sisih lor negara, mula nggawe film horor. kesan saka kasepen , kang kanggo akeh ora makili alesan sembarang.

Pabrik mobil Fiat wis pirang-pirang taun didegake ing Poughkeepsie, nyatane nganti 2018, kendaraan sing digawe omah iki bisa dideleng ing pertengahan abad kaping XNUMX, nalika pabrik kasebut nutup lawange.

Biaya urip ing kutha iki minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing New York, biaya layanan, omah, panganan lan pendhidhikan minangka barang sing kudu ditindakake para pedunung lan investasi lan biaya penghasilan sing luwih gedhe, uga akuisisi kendharaan rada dikompromi. .

Nganjuk

Sawetara duwe pilihan kanggo nggoleki transportasi umum, amarga minangka kauntungan kanggo warga, nyedhiyakake layanan sing apik, uga jarak cedhak karo stasiun sepur, kutha iki minangka kontras babagan keramaian lan kesibukan. wilayah tengah New York.

Kasunyatan liyane sing menarik sing kedadeyan ing kutha yaiku babagan kasus pembunuhan sing kedadeyan pirang-pirang taun kepungkur, yaiku babagan wong sing jenenge Kendall Francis, sing mateni wolung wanita, mula adhedhasar kahanan kasebut, film dokumenter sing diarani "The Poughkeepsie Tapes" digawe.

Dokumenter iki rada aneh, digawe ing taun 2007, kanthi arahan John Erick Dowdle. Plot film kasebut adhedhasar pernyataan lan investigasi sing ditindakake dening FBI lan polisi lokal, supaya bisa nemokake panyebab sawetara pembunuhan.

Bab sing aneh babagan film kasebut yaiku pitunjuk kanggo nemokake pembunuh dikirim dening pembunuh kasebut dhewe, tanpa polisi nemokake yen wong iki minangka pelaku; plot adhedhasar akun saksi sing ngaku wis dikenal pembunuh lan almarhum, sawetara kritikus film nggolongake minangka film sing wis akèh sadisme.

Sing penting yaiku acara-acara kasebut dumadi ing kutha Poughkeepsie, lan dadi kerangka referensi kanggo nggawa tape kasebut menyang publik, sing nduweni panriman medium ing antarane para penggemar drama lan film horor. (Deleng artikel Grand Central Terminal)


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah