Quantcast

Plastik Biodegradable

Saiki, plastik wis digawe sing nduweni kekhasan ngrusak lan ora ngrusak lingkungan, ngerti liwat artikel iki apa isine. Plastik Biodegradable, tujuan lan kegunaane.

Plastik Biodegradable: Balance antarane Good lan Ala

Panliten sing ditindakake kanthi polimer wis nyebabake nggawe plastik biodegradable sing bisa diintegrasi menyang lingkungan tanpa kontaminasi. Saiki, luwih saka 380 yuta ton plastik diprodhuksi ing donya sing ora gampang rusak lan mbutuhake panggunaan bahan kimia sing kebak racun kanggo produksi.

Alam mbutuhake ewu taun kanggo ngrusak produk kasebut, tegese ora mung bumi, nanging uga segara, segara lan kewan lan organisme urip liyane sing kena pengaruh polusi kasebut.

Klompok ilmuwan saka Universitas Yale ing Amerika Serikat nampilake bioplastik anyar sing tahan banget nanging uga rusak sajrone kira-kira telung sasi lan dikonsumsi dening organisme urip amarga minangka sumber karbon.

Kepiye carane Plastik Biodegradable iki digawe?

Plastik iki diprodhuksi nggunakake sawetara produk sampingan kayu, kayata bledug sing isih ana sawise matriks keropos kayu diproses ing kahanan alami. Bahan iki biasane dibuwang minangka sawdust.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngerti Sejarah Lean Manufaktur

Materi iki dilebokake ing tangki kanggo ngencerake nganti tetep dadi cairan homogen sing digawe saka selulosa-lignin, iki minangka polimer alami sing ditemokake ing jagad tanduran. Senyawa iki nduweni ikatan skala cilik lan ikatan hidrogen, sing ngidini adonan bisa dibentuk utawa digulung tanpa rusak.

Iku liwat prodhuk iki sing bisa kanggo nggawe film bioplastik degradable sing bisa dijupuk kanggo cetakan, saben siji sing wis diprodhuksi wis ngalami resistance mechanical banget dhuwur lan kuwat lan kanggo test stabilitas ngemot Cairan, saliyane wis kena sinar ultraviolet kanggo ndeleng resistensi kasebut.

Beda karo plastik sing digawe saka bahan bakar fosil, materi iki nduweni kekhasan sing bisa didaur ulang, yaiku, diencerke maneh bebarengan karo bahan tanduran sing luwih organik, utawa uga dirusak dening mikroorganisme sing ditemokake ing lingkungan.

Aplikasi Bioplastik

Ing sawetara eksperimen sing ditindakake, lembaran bioplastik dikubur langsung ing lemah, pecah mung rong minggu lan sawise telung sasi wis rusak karo lemah kanthi cara sing alami lan aman, sing dudu sing digawe konvensional. plastik utawa produk sing digawe saka selulosa hidrofilik.

Saiki dianggep yen materi iki aman banget, saengga bisa awet, tahan lan bisa digunakake kanggo akeh kegunaan: film kanggo kantong plastik, wadhah kanggo nutupi panganan, kanggo nggawe kemasan produk. Kajaba iku, akeh Analysts lan peneliti mikir sing bisa digunakake ing wilayah construction, ing industri lan ing manufaktur mobil.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Telung Hukum Gregor Mendel, Temokake

plastik-biodegradable-3

Plastik Biobased

Plastik biobase yaiku sing digawe saka komponen bahan mentah organik lan asale saka sumber energi sing bisa dianyari (pisang, singkong, selulosa, kacang-kacangan kanthi asam laktat, polisakarida, lan liya-liyane). Iki uga duwe sawetara umur migunani lan degradasi amarga tumindak mikroorganisme aerobik, liwat kompos industri sing kudu duwe suhu sing dhuwur banget lan nampa akeh oksigen.

Nanging ora kabeh plastik biobase degradasi ing wektu cendhak, lan ora kaya plastik biodegradable, padha ora bisa didaur ulang. Nanging ana cara kanggo mesthekake yen plastik iki ing pungkasan umur migunani ora dikirim menyang mbucal utawa TPA kanggo miwiti proses degradasi. Nggunakake sawetara aditif, bisa didaur ulang tanpa mengaruhi sifat asli plastik kasebut.

Plastik biodegradable adhedhasar pati

Plastik jinis iki dipikolehi saka jagung, gandum lan kentang, yaiku sumber daya dianyari sing ora entek, siklus pertumbuhane cendhak, ngasilake panen sing dhuwur saben hektar sing ditandur, ora butuh banyu sing akeh, lan kanggo entuk manfaat sing luwih gedhe, bisa ningkatake sektor pertanian lan panggunaan tanduran sing ditinggal.

Pati iki diekstrak saka produk kasebut lan diowahi dadi molekul cilik asam laktat, sing banjur digunakake kanggo nggawe rantai PLA (Polylactic Acid). Iki digunakake ing preparat plastik sing bisa dianyari non-polusi sing bisa disuntikake, diekstrusi lan malah thermoformed kanthi cara sing padha karo plastik sing asale saka petroleum.

Apa sing kudu ditindakake saiki?

Urip saiki ora ngidini wong nindakake tanpa nggunakake bahan plastik, iki cukup migunani lan ing wektu sing padha luwih murah. Potensi kasebut dibayangke ing kebutuhan sing saya akeh kanggo pabrik-pabrik nggunakake plastik, wiwit saka kemasan kanggo produk, digunakake ing bangunan, peralatan olahraga lan malah ing obat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sejarah Akuntansi, saka Kakaisaran Romawi

Mesthine kanggo daur ulang produk kasebut kudu nggunakake standar lan peraturan sing bisa njamin kualitas plastik sing bakal digunakake maneh amarga bakal langsung kontak karo manungsa. Pramila kursus-kursus babagan manajemen sampah, daur ulang lan cara nggawe kompos kanggo entuk manfaat paling gedhe kanthi biaya sing murah.

Paedah ingkang saged dipunpendhet inggih menika njagi lingkungan saha icalipun sampah padhet saking jaman. Kajaba iku, para ilmuwan nggoleki bakteri anyar sing bisa ngonsumsi utawa ngrusak plastik sing ora bisa rusak, carane aku ngerti wis entuk karo bakteri sing mangan nilon. Ing mangsa ngarep, bakteri sing padha bisa berkembang kanggo nggunakake plastik minangka substrat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kemajuan ilmu pengetahuan lan riset sing ditindakake ing perkara iki durung rampung, isih akeh sing kudu dideleng babagan bahan sing biodegradable.

https://www.youtube.com/watch?v=WNyeQsbEnh8


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah