Pira saliva sing kita gawé?

Apa sampeyan tau kepingin weruh carane akeh saliva sing diprodhuksi saben dina? Yen sampeyan ora duwe ide sing sithik, ketik artikel iki lan sampeyan mesthi bakal kaget ngerti kepiye sampeyan bisa berkembang sajrone urip sampeyan.

Sanadyan akeh wong sing nganggep yen salivating sing akeh banget bisa dadi ora nyenengake kanggo wong sing nonton, dheweke ora ngerti pentinge idu ing manungsa, ora mung amarga mbantu njaga cangkeme kanthi apik, nanging uga amarga tanpa iku bakal angel banget. kanggo feed.

Pira saliva sing diprodhuksi manungsa saben dina?

Yen sampeyan nate ngrasa ora kepenak amarga jumlah idu sing campur nalika sampeyan ngambung wong, sampeyan kudu maca artikel iki nganti pungkasan, amarga ing kene sampeyan bakal nemokake pentinge cairan lisan sing kenthel iki, ora mung kanggo kebersihan awak. tutuk , nanging uga kanggo fungsi penting awak.

Nalika kita ndeleng bocah-bocah cilik drooling, sing pitakonan saka pinten idu kita manungsa gawé muncul; Lan nalika isih cilik, bayi katon kaya dispenser slime daging lan balung, nanging nalika kita tuwuh, iki owah-owahan, untunge, kanthi radikal.

Miturut spesialis ing lapangan, ana sawetara faktor sing nemtokake jumlah saliva sing diprodhuksi, lan iki bisa beda-beda saka siji individu menyang liyane; Nanging, ing umum, nalika diwasa, kita bisa gawé antarane setengah lan liter slime saben dina. Iki tegese yen sampeyan umur telung puluh taun saiki, sampeyan wis ngasilake luwih saka 10 liter cairan kenthel.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane akeh tab kita duwe?

Yen sampeyan kepingin weruh ing ngendi jumlah saliva sing diprodhuksi? Iki biasane bali menyang awak liwat sistem pencernaan kita, liwat proses daur ulang; lan bagean sing luwih cilik ilang liwat penguapan, mula para spesialis nyaranake supaya akeh banyu supaya saliva bisa diprodhuksi.

Kaya mengkono nalika tingkat banyu ing awak kita mudhun, iki nyebabake dheweke diaktifake ing cangkeme, nyebabake salivasi bisa nyandhet, mula sinyal dikirim menyang otak kanggo ngandhani yen kita kudu rehidrasi.

Ing ngendi saliva diprodhuksi?

Ora mung perlu ngerti jumlah saliva sing diprodhuksi dening manungsa, nanging uga penting kanggo ngerti ngendi asale cairan, lan iki kedadeyan ing kelenjar salivary. Iki ditemokake ing njero saben pipi, ing ngisor tutuk, lan ing ngisor rahang.

Saliva bisa diprodhuksi piyambak nalika sampeyan aran mambu, rasa utawa nalika kita ndeleng sawetara pangan, iku soko sing umum ngandika "nggawe banyu tutuk". Nalika wong ora ngasilake saliva, dheweke ngalami kondisi sing diarani Xerostomia.

pinten-saliva-kita-produksi-

Jumlah saliva sing diprodhuksi manungsa beda-beda, lan kanthi wektu lan umur saya mundhak amarga faktor sing beda.

Umur

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan kiriman, nalika kita isih bayi, kita bisa padha karo dispenser saliva, nanging nalika kita tuwuh, jumlah lendir kasebut kanthi alami mudhun.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane sidik jari dibentuk?

Faktor eksternal

Ana faktor tartamtu sing bisa ngowahi jumlah saliva sing diasilake saben dina, lan ing antarane kita bisa nyebutake diet lan macem-macem obat sing bisa nyandhet produksi slime ing tutuk.

Ana uga konsumsi omben-omben alkohol lan obat-obatan liyane sing ngasilake cangkeme garing.

Pentinge saliva

Senadyan apa sing tau dijupuk kanggo diwenehake, iku ora Matter carane akeh saliva kita gawé saben dina, nanging nimbali sing bisa kurban awak manungsa, utamané ing perang nglawan infèksi lisan amarga ngandhut senyawa antibacterial lan antijamur, kang bisa ngilangi microbes tartamtu. sing mlebu ing cangkem kita.

Kaya sing dingerteni kabeh, bocah cilik cenderung nyelehake kabeh ing cangkeme, sing nyedhiyakake macem-macem infeksi; Nanging, nalika kita wis diwasa kita ora uwal saka iku, amarga liwat pangan kita uga bisa dadi infèksi. Iki ngendi sampeyan kudu ndeleng carane akeh saliva kita gawé, amarga iku minangka alangi pertahanan marang kabeh.

Awak manungsa minangka mesin sing sampurna sing kabeh organ nindakake fungsi sing penting, saliva ora adoh, lan mulane kita ngandhani yen nindakake fungsi ing ngisor iki:

  • Ngatur pH tutuk: pH kasebut alkalin, sing nyegah korosi lan oksidasi ing untu, amarga ngandhut sodium bikarbonat, sing ngatur lan nyegah acidity.
  • Iki minangka pelumas lan pelindung fisik untu kanggo nyegah tumindak bakteri karies.
  • Nduweni enzim sing mbantu nyerna panganan: enzim iki ptyalin, wangun amilase sing nghidrolisis pati kanggo entuk glukosa lan karbohidrat bisa dicerna luwih apik.
  • Saliva minangka hidrolisis sukrosa saengga dadi fruktosa lan glukosa.
  • Enzim lipase ngidini kanggo nggawe proses pencernaan lemak supaya luwih gampang.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira Bau sing Bisa Dirasakake?

Kabeh enzim kudu lelungan bebarengan karo panganan liwat saluran pencernaan, supaya kabeh zat kasebut bisa mlebu ing aliran getih lan nggampangake produksi asam lambung kanggo degradasi panganan.

aphrodisiac kuat

Miturut ahli ing lapangan, saliva dianggo minangka aphrodisiac; Kaya sing wis kasebut ing wiwitan kiriman, nalika wong loro ngambung, ana ijol-ijolan saliva sing nyebabake ijol-ijolan hormonal ing antarane sing melu, sing nyebabake siji utawa loro-lorone dadi bungah.

Uga wis dibuktekake kanthi ilmiah manawa ana uga penolakan nalika ana kedekatan genetik, mula tumindak iki ora produktif.

Saiki sampeyan ngerti sepira saliva sing diasilake, lan pentinge, sampeyan mung kudu nyoba njaga kebersihan mulut sing apik.

https://www.youtube.com/watch?v=61PkwkQ2gms


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah