Ukara-ukara sing ora kudu diucapake wong tuwa marang anak-anake

Kados paribasan Tionghoa, nalika tembung kasebut diucapake, ora ana maneh. Mikir babagan iki, spesialis ing pendidikan kanak-kanak Miriam Aguirre diklumpukake phrases paling penting sing tuwane ora bisa ngomong marang anak-anake, upset, amarga anak bisa nindakake phrases ing memori kanggo sisa urip.

1.- Sampeyan tau nindakake apa-apa tengen

Malah wong diwasa ora seneng ngrungokake iki, mbayangno bocah sing lugu utawa remaja sing nyoba golek awake dhewe ing tahap remaja sing wis kita alami. Yen anak wis nggawe kesalahan utawa kesalahan ing urutan, mesthi ana cara liya kanggo ngobrol karo dheweke.

2.- Muga-muga kowe kaya sedulurmu!

Mbandhingake bocah-bocah ora becik amarga duwe kapribaden lan prilaku sing beda-beda lan mulane ora dibandhingake. Kita kabeh beda lan unik, nanging kita saka kulawarga sing padha.

3.- Sampeyan lemu / elek / bodho

Anak-anak percaya karo tembung-tembung sing dipercaya wong tuwa kanthi prasaja. Sing luwih cilik, luwih bener iki. Kanthi nyebataken makaten, ajining dhirinipun lare saged gonjang-ganjing. Ana cara liyane kanggo ngomong negatif saka anak lan iku tansah becik kanggo ngenali kekiyatan sing nandheske kelemahane.

4.- Aku isin karo sampeyan

Sawetara bocah mbutuhake perhatian sing luwih dhuwur lan bisa mbengok, mlumpat, mlayu, lan nyepak ing umum. Bocah-bocah iki, mbok menawa sing dibutuhake luwih akeh perhatian (utawa perhatian khusus).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Gagasan kanggo Nggunakake Instagram ing Kelas

5.- Aku wis ora tau lair

Miriam Aguirre ujar manawa dheweke ora kudu ngandhani anak-anake babagan iki, sanajan dheweke guyon. Kita kabeh kudu ngerti yen kita dikarepake lan ditresnani, ora preduli saka kesalahane.

6.- Aku wis kesel, aku ora tresna sampeyan maneh

Biasane yen bocah-bocah lagi nesu, dheweke ngomong yen dheweke wis ora tresna marang wong tuwa maneh. Yen sampeyan nindakake sing padha, asil bisa uga ora apik banget. Jawaban sing bener, miturut Aguirre, yaiku supaya wong tuwa nerangake kanthi rinci kenapa anak-anake ora bisa nindakake perkara tartamtu tinimbang nanggapi nganggo tembung sing bakal menehi tandha kanggo urip.

7.- Aja nangis, ora ana sing serius

Miturut Aguirre, kita aja nganti ngremehake perasaane wong cilik. Dheweke isih bocah, nanging bisa ngrasakake emosi kaya wong diwasa. Penting ora nglirwakake konflik internal, sanajan cilik, amarga dheweke rumangsa kuwat banget.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah