pesisir Maine

Desde fuera de EEUU, el estado de Maine no es tan conocido como NY, LA u otros. Sin embargo, es una de las zonas más hermosas y placenteras de visitar que hay en la zona de Nueva Inglaterra. Maine tiene costas y también tierras altas, de modo que hay paisajes para cualquiera que desee conocer las bellezas que este estado tiene para ofrecer. A continuación te vamos a mostrar un poco de historia de la pesisir Maine uga panggonan sing kudu ngerti.

Sejarah ing pesisir Maine

Ora luwih ora kurang, Maine minangka salah siji saka 50 negara bagian ing Uni Amerika. Dumunung ing wilayah New England ing sisih lor-wétan negara, cedhak banget Inggris lan kanthi akses menyang Samudra Atlantik.

Sadurungé tekané para pemukim Éropah, rong puluh suku Amerindian wis mapan ing tlatah sing mbentuk negara Maine. Wiwit saiki, nganti nggawe Amerika Serikat, wilayah Maine liwati saka tangan antarane Prancis lan Inggris.

Se misah saka negara bagian Massachusetts lan gabung karo serikat pekerja minangka negara merdika ing taun 1820. Wiwit iku, dheweke wis dadi bagian aktif saka acara Amerika. Sawijining wayahe Kurangé populasi ekonomi paling teka ing taun 40-an, nalika sawijining ngobati digawe cepet diwiwiti saka separo kapindho 70s.

Iki minangka salah sawijining negara sing paling sepi ing kabeh kesatuan Amerika, kanthi wilayah sing ora ana pedunung ing sisih lor sing wewatesan karo Kanada. Umume pedunung ngumpul ing sisih kidul negara, saliyane akeh hektar tanah sing diwenehake negara menyang Suku Pertama ing taun 1980.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pelabuhan Bar

Saiki Maine tetep dadi salah sawijining wilayah sing paling makmur ing AS. Kanthi populasi sing luwih homogen tinimbang negara liya ing negara kasebut, ana sawetara atraksi alam sing paling apik sing bisa dideleng.

Apa kanggo ndeleng lan ngunjungi ing Coastal Maine

Pesisir Maine minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo dikunjungi. Nanging mesthi ora mung metu menyang segara sing ayu, amarga ana ayu kasebar ing saindhenging negara. Ing ngisor iki sampeyan bakal weruh sawetara atraksi sing bisa dibukak nalika liwat Maine.

Maine Woods

Maine Woods

Maine minangka salah sawijining negara sing paling alami ing Amerika Serikat. Awit saking punika, wis sawetara saka lushest lan paling spektakuler alas kanggo ngunjungi ing Amerika Utara lan ing planet. Antarane alas sing paling apik lan apik banget sing bisa dideleng nalika sampeyan menyang Maine yaiku:

Taman Nasional Acadia

Iki minangka salah sawijining taman nasional sing paling representatif ing New England. Iki minangka kaendahan alam sing uga cedhak banget karo pesisir. Kanthi iklim rada rodok anget saka rata-rata negara, iku panggonan sampurna kanggo pindhah menyang seneng njobo lan sunrise pisanan ing Amérika Continental.

Gunung Katahdin

Iku ora alas dhewe, iku gunung sing dumunung ing sisih lor Appalachian Trail. Lanskap ing papan iki apik banget, pantes kanggo kertu pos apa wae. Cukup elinga yen iki minangka titik kanthi cuaca sing adhem, supaya kunjungan ing mangsa ora sakabehe dianjurake.

Alas liyane ing Maine

Sampeyan kudu eling yen paling ora 80% wilayah sing cocog karo negara Maine minangka alas. Kita mung jeneng loro tujuan sing paling akeh lelungan ing papan iki, nanging isih akeh liyane sing bisa dibukak. Ndeleng wong-wong mau werna tiba ing alas saka maine larang regane.

Resor Ski Sugarloaf

Resor Ski Sugarloaf

Sing penyayang olahraga karo adrenalin kudu mlaku-mlaku liwat resort ski ageng iki, salah siji sing paling gedhe ing negara.

Iki minangka papan sing nyengsemaken, kanthi sawetara lereng kanthi tingkat kesulitan sing beda kanggo saben pemain ski. ugi aktivitas panas kayata cycling, hiking lan malah golf bisa rampung. Infrastruktur kasebut dirancang kanggo nampung kabeh jinis fasilitas, restoran, akomodasi lan hiburan kanggo saben anggota kulawarga.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Taman Nasional Acadia

Museum Maritim Maine

Elinga yen amarga jarak kutha-kutha ing Maine sing beda karo segara, budaya maritim ing kene wis bosok banget. Iku ora kanggo apa-apa sing dikenal minangka ibukutha donya lobster lan jinis kerang liyane sing diprodhuksi ing wilayah.

Museum Maritim Maine

Ngerti iki, Museum Maritim Maine minangka salah sawijining atraksi sing paling apik. Sampeyan bakal weruh prasarana fishing lawas, nanging uga bahari lan kabeh jinis toko, informasi lan rekreasi, interior mercusuar lan malah sampeyan bisa menehi anak pengalaman numpak kapal bajak laut.

Museum Seni Portland

Iki minangka institusi seni paling tuwa lan paling penting ing Maine, kanthi bagean seni sing adil kanggo dideleng. Ing jaman saiki, negara Maine wis ditondoi dening tuan rumah seniman sing teka saka kabeh negara.

Museum Seni Portland

Iklim becik kanggo kabeh jinis seni lan museum iki minangka bukti. Sampeyan bisa ndeleng karya gedhe kayata Monet lan karya nasional lan lokal liyane. Wiwit taun 1882 wis dadi papan ing ngendi warga Maine bisa nikmati pemandangan seni saka kabeh New England.

Kebun Raya Pesisir Maine

Maine Botanical Garden minangka atraksi sing disaranake nalika ngunjungi negara iki. Iku ora sing lawas, nanging ing wektu cendhak wis entuk panggonan pakurmatan antarane pengunjung lan warga sing wanted panggonan kanggo ngendhokke separo antarane kutha lan alas.

Ana luwih saka kilometer lan setengah saka tilase karo Apik banget kembang lan tanduran sing tuwuh sacara lokal. Nanging ana uga struktur istirahat, patung ing endi wae lan akeh kaendahan sing bisa dideleng nalika mlaku-mlaku ing kebon karo wong sing dikasihi.

Old Orchard Beach Pier

Old Orchard Beach Pier

Ing saben kutha sing dibukak ing Maine sampeyan bakal nemokake sawetara jinis panyiapan pungkasan wengi ngendi sampeyan bisa mangan, ngombe, ngrokok utawa mung seneng-seneng. Nanging yen sampeyan pengin dadi ing panggonan misuwur lan karakteristik negara, temtunipun kudu pindhah ing wayah wengi kanggo Old Orchard Beach Pier.

Iki minangka dermaga bersejarah sing dadi papan kanggo restoran, bar, lan bisnis hiburan malam liyane sing patut dikunjungi. wetan panggonan istirahat sajarah nanging nyaman banget, karo panggonan kanggo nari, nikmati pemandangan lan malah nonton acara komedi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane mendaki Gunung Katahdin?

Monumen Sejarah Observatorium Portland

Observatorium Portland

Aja mikir yen sampeyan duwe tampilan 360 ° sing luar biasa, sampeyan kudu ngunjungi kutha paling gedhe ing planet iki. Pranyata ing Maine sampeyan bakal entuk observatorium sing dibukak ing taun 1807 lan isih aktif.

Tokoh awujud oktagon iki dumunung ing lingkungan Pelabuhan Lama lan dhuwuré 11 mèter. Bisa uga ora kaya swara, nanging iki diumumake minangka landmark bersejarah sing durung suwe lan saben musim narik ewu wong sing pengin ndeleng lanskap kaya ngimpi ing Portland lawas.

Taman Negara Camden Hills

Taman Negara Camden Hills

Taman negara iki akeh kegiatan sing disenengi wong enom. Kanggo miwiti, kudu dicritakake manawa taman kasebut minangka taman sing ukurane gedhe banget, ngemot akeh alam lan papan kanggo mlaku-mlaku lan malah njagong kanggo mangan sing enak.

Cedhak sawetara pulo ngidini sampeyan numpak feri kanggo ngunjungi. ugi sampeyan bisa kayak, windsurf, iwak lan njelajah sawetara saka ayu pesisir iki. Ana tlaga, tlatah alas lan, sing paling penting, macem-macem tampilan sing bisa ngematake wong sing lelungan paling kerep ing planet iki.

Apa ibukutha negara Maine?

Sadurunge njawab pitakonan iki, iku worth nuduhake faktor penting liyane saka administrasi politik wilayah negara iki. Bisa dipérang dadi telung wilayah: dataran tinggi, gunung putih lan mesthi dataran rendah pesisir Maine.

Kanggo bagean kasebut, ibukutha negara yaiku Augusta. Kutha sing cilik lan apik banget ing negara kasebut, sanajan dadi jabatan kekuwatan umum, dudu kutha sing paling padhet utawa pusat ekonomi. Posisi iki dikuwasani dening Portland, kutha sing luwih gedhe sing metu saka segara.

Sanadyan minangka negara paling gedhe ing wilayah New England, uga salah siji sing paling pedunung ing negara. Ora ana owah-owahan sing signifikan ing konstitusi negara wiwit gabung karo serikat pekerja lan minangka salah sawijining sing paling stabil, politik lan ekonomi.

Pira wong Latin ing Maine?

Negara bagian Maine minangka salah sawijining negara bagian ing Uni kanthi jumlah paling sithik populasi Latino utawa Hispanik. Dikira-kira populasi putih lan Anglo-Saxon nggambarake luwih saka 90% pedunung sing manggon kanthi permanen ing negara bagian Maine.

Populasi Hispanik utawa Latino Maine mung 1,4% saka 1,32 yuta jiwa sing disebar ing negara kasebut.. Umume ana ing Portland lan Augusta, dadi sampeyan duwe populasi homogen lan migran sing wis adaptasi banget.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah