Perpustakaan Kongres Amerika Serikat

Didegaké ing taun 1800 lan dianggep paling gedhé ing donya babagan buku lan rak, ing Perpustakaan Kongres Amerika Serikat Iki minangka pusat riset. Iku kalebu koleksi lengkap ageng saka tema paling mawarni-warni kanggo kreatifitas lan kawruh manungsa. Tindakake kita kanggo sinau luwih lengkap babagan Perpustakaan Kongres Amerika Serikat.

Sejarah Pustaka Kongres

Perpustakaan Kongres diadegaké tanggal 24 April 1800, amarga ditandatangani tumindak Kongres dening Presiden John Adams. Ing antarane undang-undang sing ditandatangani, dana digawe kanggo tuku buku sing dibutuhake kanggo Kongres. Kanthi cara iki, koleksi pisanan, sing dituku ing London, kalebu 740 buku lan 30 peta, kabeh disimpen ing gedung Capitol. Koleksi iki, sanajan kalebu sawetara topik, umume mung kalebu bagean hukum.

Kanggo bagean kasebut, Thomas Jefferson minangka aktor penting ing pambentukan Perpustakaan amarga tanggal 26 Januari 1802 dheweke nggawe undang-undang pisanan sing bakal netepake struktur kasebut. Kanggo ngurmati karakter iki, bangunan permanen pisanan (dibukak ing 1897) dijenengi miturut jenengé, dene loro liyane dijenengi John Adams (1939) lan James Madison (1980).

Saiki Perpustakaan kalebu luwih saka 158 dokumen, bebarengan karo bahan liyane sing disebarake ing rak-rak udakara 1348.6 km. ing telung bangunan lan fasilitas njaba ing Capito Hill, Washington DC Kabeh rak-rak sing ditutup kanggo umum, supaya yen wong pengin takon siji, padha mung kudu takon Managers.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Peringatan Lincoln

Klasifikasi Library of Congress

Perpustakaan Kongres Amerika Serikat

Dina iki Library of Congress manggoni kira-kira 36,8 yuta buku sing dikategorikaké miturut sistemé dhéwé. Iki dipérang dadi 5.600 incunabula (yaiku dicithak sadurunge 1500), serial lan monograf, musik, pamflet, laporan teknis, koran lan bahan cetak liyane, ditambah karya khusus liyane sing ora diklasifikasikake.

Kaya-kaya ora cukup, gagasan liyane babagan keagungan kasebut diwenehake dening luwih saka 40 yuta buku ing katalog, bahan cetak ing luwih saka 400 basa, koleksi bahan hukum paling gedhe kayata rekaman swara, film, peta, sheet music, lan koleksi paling gedhe saka publikasi rodok kurang-dikenal ing Amerika Utara.

Perpustakaan Kongres duwe sistem klasifikasi dhewe, sing uga digunakake ing umume perpustakaan ing Amerika Serikat, mung ditrapake kanggo buku ing Perpustakaan tartamtu. Sistem iki digawe dening Herbert Putman ing taun 1897, lan dipengaruhi dening sistem klasifikasi Dewey lan Cutter.. Umumé, klasifikasi Perpustakaan Kongres nggunakake korespondensi antarane huruf lan angka, wiwit saka topik umum nganti sing paling spesifik. Iki disebarake kaya ing ngisor iki:

 

LirikTema
AKarya umum
BFilsafat. Psikologi. agama
CIlmu bantu sejarah
DSajarah umum lan kuna
ESajarah: Amerika Serikat
FSajarah lokal Amerika Serikat lan Inggris, Walanda, Prancis lan Amerika Latin
GGeografi. Antropologi. Wektu dolanan.
HIlmu Sosial
JIlmu Politik
KTengen
Lpendidikan
MBuku musik lan musik
NSeni rupa
PBasa lan sastra
QScience
RKedokteran
SPertanian
TTeknologi
Uilmu militèr
Vilmu angkatan laut
ZBibliografi. Ilmu Pustaka. Sumber daya informasi (umum).
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Washington: Sejarah, gendera, populasi, gastronomi, lan liya-liyane

 

Kepiye cara kerja Perpustakaan Kongres?

Ing Library of Congress diselidiki beda, mulane, buku mung bisa digunakake ing fasilitas. Pangguna diwenehi publikasi gratis, ing macem-macem format, kalebu bibliografi, laporan, analisis utawa studi babagan topik kapentingan nasional, regional lan internasional.

Sapa wae sing umure luwih saka 16 bisa nggunakake Pustaka, anggere duwe kertu pangguna kanthi foto sing paling anyar. Kertu kasebut dipikolehi ing stasiun registrasi maca sing ana ing gedung Madison. Sampeyan mung kudu menehi lisensi driver utawa paspor.

Perpustakaan Kongres Amerika Serikat

Kanggo nelusuri bahan ing Library of Congress, sampeyan bisa takon langsung wong sing tanggung jawab ing Galeri Orientasi, utawa ngumpulake informasi liwat komputer ing wilayah.

Perpustakaan entuk ewonan salinan liwat ijol-ijolan karo perpustakaan liyane, nasional lan internasional, iki uga kalebu ijol-ijolan hadiah lan bahan liyane kanggo pameran. Kanthi cara sing padha, salinan ditambahake menyang lampiran iki liwat tumbas, sumbangan saka pemerintah liyane lan celengan saka properti intelektual.. Sing terakhir yaiku sing nggawe akeh koleksi, utamane sing ana gandhengane karo musik, film, peta, cetakan lan foto.

Kanggo nggayuh kinerja sing paling optimal, Perpustakaan ngupayakake papat tujuan:

  1. Panggonan ing pembuangan saka Kongres Amerika Serikat kawruh,
  2. Kanggo ndarbeni, ngatur, ngamanake, lan ngreksa kanggo saiki lan masa depan Kongres lan negara arsip paling lengkap babagan sejarah Amerika Serikat lan koleksi universal kawruh manungsa.
  3. Gunakake markas elektronik kanggo nggawe koleksi kasedhiya kanggo Kongres lan umum.
  4. Tambah nilai pendidikan kanggo sumber daya Pustaka, minangka aset nasional lan kemajuan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Inggih Thor

Dolan maring Perpustakaan Kongres

Luwih saka 3000 karyawan Perpustakaan Kongres saben taun nampa kira-kira 1.6 yuta pengunjung, kalebu warga negara lan turis. Kunjungan bisa ditindakake kanthi pribadi utawa diiringi guide nganti jam 16:30.

Apa stands metu paling saka demo iki spasi apik iku ing Aula Agung Gedung Thomas Jefferson, ing kang nyengsemaken dhuwur 22.8 meter ditampilake saka jubin marmer kanggo langit-langit kaca patri. Bangunan iki dianggep salah siji sing paling ayu ing Amerika Serikat thanks kanggo kolom marmer ayu, mozaik, timbangan lan lukisan, kang nggawe bungahaken visual.

Lan sing paling apik yaiku kamera pribadi bisa digunakake. Yen sampeyan pengin nggunakake tripod, sampeyan kudu njaluk ijin saka Kantor Komunikasi dumunung ing bangunan Madison. Kajaba iku, yen sampeyan pengin nggawe rekaman video utawa syuting kanggo panggunaan non-pribadi ing salah sawijining fasilitas, sampeyan uga kudu duwe wewenang saka kantor kasebut.

Saben sasi kalender acara Pustaka dianyari lan katon kanggo kabeh pengunjung. Ing iki sampeyan bisa ndeleng kegiatan sasi lan terus-terusan. Kajaba iku, sampeyan bisa nelpon 202 707 8000 kanggo ngrungokake operator sing bakal rinci kabeh sing bakal rampung sak sasi.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah