Pendulum Foucault

Pendulum Foucault es novel dening panulis lan filsuf Italia Umberto Eco. Iki pisanan diterbitake ing taun 1988, lan terjemahan Inggris dening William Weaver muncul taun sabanjuré.

Iki dipérang dadi sepuluh segmen sing diwakili dening sepuluh Sefiroth. Novel satir kebak referensi esoterik babagan Kabbalah, alkimia, lan teori konspirasi. Irah-irahan pendulum nuduhake pendulum nyata sing dirancang dening fisikawan Prancis Léon Foucault kanggo nduduhake rotasi Bumi, sing nduweni makna simbolis ing novel kasebut.

Ringkesan lan Sinopsis

Pendulum Foucault yaiku novel sing ngetutake petualangan telung penerbit buku ing Milan nalika nyoba mbukak misteri gedhe Knights Templar. Dheweke pungkasane disedot menyang jagad lemah sing didhelikake kanthi rahasia lan sihir ing ngendi Rencana sing dikembangake dadi luwih kuat tinimbang sing bisa dibayangake.

Novel kasebut diwiwiti kanthi karakter utama lan narator, Casaubon, ndhelik ing Conservatoire des Arts et Metiers ing Paris kanggo nyoba nemokake kanca sing diculik Belbo. Taun kepungkur, nalika Casaubon isih dadi mahasiswa pascasarjana ing Milan, Belbo lan Casaubon ngomong karo Kolonel Ardenti, mantan fanatik Fasis lan Templar, sing ngaku duwe pesen rahasia Templar.

Casaubon, ing wektu iku, lagi nggarap disertasi ing Templars, supaya Belbo takon marang bab dokumen Ardenti. Kaping pisanan njupuk kolonel kanggo kacang, wong loro dadi intrigued sawise padha ngerti sing Ardenti ketoke dipatèni.

Taun-taun kepungkur lan Casaubon, saiki kanthi gelar lan mulang ing Brasil, ketemu karo wong misterius sing jenenge Aglie sing ngaku minangka Count Saint-Germain sing abadi. Casaubon kekancan karo Aglie lan ngenalake maneh marang wong lanang sing misterius sawise pindhah menyang Milan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  baudolino

Mbalik ing Milan, dheweke ketemu maneh karo Belbo, sing ngandhani babagan kebetulan aneh sing ana gandhengane karo pesen Templar Ardenti. Kasengsem, Casaubon lan Belbo wiwit ndeleng Templar lan okultisme maneh. Dheweke banjur direkrut kanggo nggarap Belbo ing pers Garamond minangka penyidik.

Belbo lan Casaubon nyipta cara sing apik kanggo nglampahi wektu luang ing Garamond sing kalebu nyediakake potongan-potongan manuskrip sing dikirim menyang pers babagan subyek gaib menyang komputer Belbo, Abulafia, lan nyoba napsirake asile.

Game iki ndadékaké kanggo nggawe Plan, apa Belbo lan Casaubon nelpon panjelasan saka teks metu saka Abulafia. Rencana kasebut pungkasane dadi sejarah gaib sing lengkap ing jagad sing ngaku manawa Templar, kanthi bentuk sing paling modern, ngrancang dominasi jagad kanthi nggunakake kekuwatan arus telluric ing lemah.

Sauntara kuwi, Aglie wis disewa dadi konsultan dening Garamond Press kanggo seri buku sing ditindakake babagan okultisme.

Belbo digunakke ing Plan, devoting kabeh wektu kanggo iku. Kanthi cemburu amarga dheweke percaya yen Aglie minangka saingan romantis, Belbo ngandhani kabeh rencana kasebut marang Aglie lan ngaku duwe peta rahasia Templar sing bakal ngidini sing duwe kendali ngontrol arus telluric.

Aglie, ketoke pimpinan saka masyarakat rahasia dhewe, pigura Belbo minangka teroris lan meksa wong kanggo lelungan menyang Paris, ngendi dheweke kidnaps wong. Casaubon nyekseni pembunuhan Belbo ing museum ing ngendi dheweke digantung saka Pendulum amarga dheweke ora gelem nyerahake lokasi peta sing ora ana. Casaubon oncat saka museum lan bali menyang Italia. Dheweke menyang omah kanak-kanak Belbo, ing ngendi dheweke percaya yen masyarakat rahasia Aglie bakal mateni dheweke.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wong papat jaranan kiamat

Genre: novel

Iki dianggep minangka subgenre saka "Sejarah Rahasia" amarga crita kasebut njupuk reinterpretasi anyar babagan kedadeyan sing dicritakake, nyritakake kedadeyan sing bisa ditindhes dening para sejarawan supaya gampang. Iki uga dianggep minangka allegory kanggo acara kepungkur, digabungake karo petualangan.

Dicritakake dening narator omniscient, nduweni nada sing rada tragis, kasar lan bisa uga diarani nyengsemake.

Pribadi

Utama

  • Casaubón: Minangka protagonis, Casaubon ndhikte jangkah plot. Dheweke minangka wong enom sing kepincut, meh tekan obsesi, karo okultisme lan misteri. Ing universitas dheweke nulis babagan Templar. Sanajan dheweke ngentekake sawetara taun golek romansa lan kulawarga, dheweke ditarik maneh menyang jagad lulusan liwat kerja.
  • Proteksi:  Dheweke minangka pacangan alam, didhukung dening Marxisme revolusioner. Maneka warna panemune kenapa Casaubon tresna marang dheweke. Sawijining dina, Amparo kesasar nalika nglakoni ritual sulap.
  • «Garamon»Belbo: Belbo minangka editor saka penerbit lokal ing Milan. Patemon Casaubon nalika isih ing College, Belbo njupuk dikarepake kanggo wong enom kang penasaran lan kapinteran, ngundang wong kanggo bisa kanggo wong mengko nalika ndarbeni koran dhewe.

Sekunder

  • Leah: dheweke iku pacar kapindho Casaubon. Dheweke nglairake bayi nalika Allier dadi korban, nggawe Casaubon dadi tanggung jawab. Dheweke ngirim dheweke lan bayi menyang gunung, sanajan acara kasebut rampung.
  • Kolonel: Wong iki minangka pensiunan kolonel sing muncul ing lawang koran ing sawijining dina kanthi informasi babagan Templar. Dheweke mbukak pesenan rencana rahasia menyang Casaubon lan kanca-kancane.
  • Diotavelli: dheweke bisa karo Belbo nalika Casaubon ketemu wong. Dheweke makili anggota katelu saka trio, kanthi tujuan nemokake rahasia Templar. Saka telu, dheweke sing paling dramatis lan nyerang, asring posisine minangka peacemaker.
  • Pak Ali: Asli saka Brazil, Belbo nyewa dheweke dadi konsultan kanggo koran. Dheweke kanthi cepet ngyakinake Casaubon supaya ngandhani babagan konspirasi Templar amarga kawruh babagan okultisme, sanajan Casaubon duwe leladen. Allier dadi wong jahat, niat kanggo ngeksploitasi Ordo Ksatria Temple kanggo keuntungan dhewe.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Klan Beruang Gua

Análisis

Pendulum Foucault iku kaya Jeneng kembang mawar (1981), film thriller intelektual sing ngemot macem-macem referensi sing luar biasa, wiwit saka mitologi Afrika nganti sejarah abad pertengahan. Lan kaya leluhur fiksi, Pendulum Foucault nliti sipat lan kabutuhan iman.

Novel kasebut nyritakake rong dekade nalika narator Casaubon nyelidiki masyarakat rahasia sing diwiwiti karo Knights Templar abad pertengahan lan kemungkinan ana "Rencana, plot universal" kanggo ngontrol kekuwatan bumi sing gedhe banget.

Apa sing diwiwiti minangka studi akademis independen ing Universitas Milan ing pungkasan taun 1960-an dadi obsesi sing kira-kira rong puluh taun sabanjure ora mung nguwasani urip Casaubon nanging ngancam eksistensi dheweke lan nuntut nyawane loro kanca lan kolega sampeyan. Minangka metafora kanggo rega dhuwur sing kudu dibayar kanggo kawruh.

Frasa saka buku

"'Sampeyan manggon ing permukaan,' Leah kandha marang aku pirang-pirang taun sabanjure. 'Kadhangkala sampeyan katon jero, nanging mung amarga sampeyan nggabungake akeh permukaan kanggo nggawe kesan jero, soliditas. Kekuwatan kuwi bakal ambruk yen sampeyan nyoba tangi.'”

«Sampeyan ora bisa uwal saka tanpa wates, Aku ngandika marang aku, ngungsi menyang liyane; sampeyan ora bisa uwal saka wahyu sing padha kanthi ngungsi ing khayalan saka pirang-pirang».

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah