Patung Liberty: Sajarah, lokasi, construction, curiosities lan liyane

Salah sawijining monumen paling menarik ing New York City yaiku Patung Liberty sing kondhang. Iku wis dadi lambang donya, amarga digunakake minangka perwakilan saka kamardikan, ing akeh kesempatan. Nanging, konstruksi kasebut diganggu kaping pirang-pirang. Lan ngalami akeh masalah sadurunge bisa rampung. Lan butuh 10 taun kanggo entuk puncak. Mesthi sampeyan ora bisa mbayangno kabeh sing kedadeyan. Terus maca lan sampeyan bakal weruh.

Sejarah Patung Liberty

Patung Liberty minangka ide saka Eduardo Laboulaye. Dheweke dhewe minangka pengacara lan uga politisi saka Francia. Sapa sing kudu dicathet, yaiku panulis buku Paris ing Amerika. Dadi dheweke ngandhut ide kasebut minangka hadiah kanggo diwenehake menyang Amerika Serikat. (Deleng artikel Louisiana)

Kabeh iki motivasi, kanggo perayaan apa ing wektu iku, centenary Kamardikan Amerika Serikat. Mangkono uga, iki bakal dilestarekake sajrone wektu minangka pengeling-eling, nuduhake persahabatan sing dawa banget antarane negara kasebut. Kanthi cara sing padha bakal dadi jaminan aliansi antarane Prancis lan Amerika Serikat.

Amerika Serikat lagi wae ngalami perang sipil nalika iku. Wiwit taun 1861 nganti 1865, mula negara kasebut ana ing proses rekonstruksi. Banjur Laboulaye mutusake kanggo nyewa Fréderic Auguste Bartholdi, sing dadi pematung karya kasebut.

Kabeh iki, kanggo nggawe desain reca. Dados kawontênan, ingkang kalêbêtakên ing taun 1876, cocog kalihan sèwu taun kamardikanipun Amerika Serikat.

sketsa pisanan

Iku kanggo taun 1870, nalika Bartholdo wis nampilake sketsa pisanan saka Patung Liberty. Iki digawe saka terracotta. Nanging, model kasebut ora bisa digunakake.

Model iki saiki dipamerake ing Museum Seni Rupa ing Lyon. Banjur ing taun sing padha, perang antarane Prancis lan Prusia diwiwiti, mula proyek Patung Liberty ditundha.

Salajengipun, Prancis kepeksa nyerahaken sebidang tanah Alsace-Lorraine. Iki dipasrahake marang apa sing dadi Kekaisaran Jerman. Lan digawe ing tanggal 10 Mei 1871.

Mula, pamrentah Prancis lan pendapat umum padha kuciwa. Iki amarga Amerika Serikat nuduhake simpati marang Jerman. Amarga ana uga akeh wong Jerman, sing manggon ing Amerika Serikat.

mandheg proyek

Banjur diatribes politik muncul maneh, dening Republik Katelu, amarga dijupuk minangka noto sing bisa sementara. Nanging dheweke tetep duwe pangarep-arep, yen monarki bakal bali. Mulane, proyek Patung Liberty sepisan maneh ditundha sebagian. (ndeleng artikel Michigan)

Mengko ing taun 1871, Bartholdi tindak menyang Amerika Serikat. Lan sabenere nalika nindakake iku, kang nemtokaken kanggo nggawe pilihan saka Bedloe, kang banjur disebut Island of Liberty, minangka markas ngendi Patung Liberty bakal dumunung.

Mangkono uga, ing tanggal 18 Juli 1871, dheweke nerusake ketemu karo presiden, sing nalika iku Ulysses S. Grant ing New York City.

Sapa sing nggawe Patung Liberty?

Pematung misuwur saka Prancis, Frederic Auguste Bartholdi, yaiku pematung Prancis sing misuwur, sing nampa instruksi saka Edouard de Laboulaye. Kanggo nindakake desain Patung Liberty sing misuwur. Amarga dheweke malah disebut minangka Ramane. (Deleng artikel Massachusetts)

Perlu dielingake manawa Laboulaye pengin nggawe hubungan sing kuat antarane Amerika Serikat lan negarane.

Dadi dheweke percaya yen Prancis bisa sinau saka Amerika Serikat, babagan kegagalan lan kamenangane. Dadi Patung Liberty dianggep minangka hadiah, nalika Amerika Serikat arep ngrayakake Kemerdekaan satus taun.

patung Liberty

Ing wektu iku Alsace, kutha ngendi Bartholdi lair, ing kontrol Prancis, nandhang kapitunan kamardikan. Mula, iki nggawe pematung kanthi tekad dadi bagian saka desain proyek iki. Dadi wong sing mengko dadi salah sawijining tokoh paling apik ing Amerika.

Proses iki

Perlu dicathet menawa Batholdi wis duwe pengalaman ngrancang reca jinis iki sing dadi pengetan. Antarane rancangane yaiku:

  • Singa Belford dumunung ing Belford, Prancis
  • Bartholdi Fountain, ing Washington DC
  • Patung Marquis de Lafayette. Ing Union Square Manhattan. New York

Ing wektu cendhak Bartholdi, lan total 9 kontraktor liyane, teka bebarengan kanggo struktur desain lan construction sakteruse saka apa sing bakal dadi Patung Liberty. Dadi dheweke dhewe, dadi bagean saka tim sing tanggung jawab kanggo desain Menara Eiffel sing misuwur ing Prancis.

Sumbangan

Iku sawetara perusahaan, sing duwe kepinginan kanggo muter peran. Dadi ana hubungane karo pambangunan Patung Liberty. Mangkono iku luwih saka 1 yuta francs dikumpulake, kabeh mau liwat sumbangan sing diwenehake, kanggo mbiayai karya kasebut.

Banjur, tanggal 4 Juli 1880, presentasi digawe kanggo sapa sing dadi menteri Prancis ing Paris.

Perlu dicathet yen sadurunge Patung Liberty dibangun, desainer Bartholdi tindak menyang New York. Tengen menyang kutha sing jenenge Pulo Bedloe, sing ambane 59.588 M2. Lokasi pulo kasebut ana ing teluk, sing ana ing sisih ndhuwur New York. Lan diubengi dening:

  • New Jersey
  • Jersey City
  • Hudson Kab
  • lan pulo liberty

Uga, pulo iki dikelola dening sing dikenal minangka Layanan Taman Nasional. Iki dilindhungi banget, loro dening polisi Park Amerika Serikat, lan uga dening polisi Maritim. Menehi keamanan ing 24/7 shift.

Pungkasan

Malah nalika Patung Liberty wiwit dibangun ing taun 1884, pranyata rampung lan diumumake ing saindenging jagad tanggal 28 Oktober 1886. Dadi sah dadi bagean saka negara kasebut liwat Kongres ing taun 1956.

Apa Patung Liberty?

Minangka tugu, kang mengkono iku salah siji sing paling misuwur ing donya, carane Patung Liberty dikenal. Dadi uga diarani Liberty sing madhangi jagad. Ing New York, iku uga dianggep salah siji sing paling kerep dibukak lan misuwur ing kutha.

Lokasi kasebut ditetepake, ing pulo kasebut diarani Liberty, sing ana ing sisih kidul Manhattan. Dadi yen ana ing pas, ing jejere Mulut sungai saka kali sing dikenal minangka Hudson. Lan uga ana ing sacedhake Pulau Ellis.

Kajaba iku, Patung Liberty, hadiah sing diwenehake dening Prancis lan pamrentahane. Peresmian ingkang sami kalampahan ing tanggal 28 Oktober taun 1886. Ingkang katindakaken kanthi ngarsanipun ingkang kala punika Présidhèn Grover Cleveland.

Sing tanggung jawab kanggo nggawe

Ing hubungan karo pangripta, dheweke dhewe minangka pematung asal Prancis, Frédéric Auguste Bartholdi. Kajaba iku, bagean internal duwe utang desain kanggo insinyur Alexandre Gustave Eiffel.

Kaya dene arsitek asal Prancis, Eugène Viollet-le-Duc, sing tanggung jawab milih tembaga sing bakal digunakake ing struktur Patung Liberty.

Kanggo tanggal 15 Oktober 1924, Patung Liberty diumumake minangka monumen nasional milik Amerika Serikat. Banjur ing 15 Oktober 1965, Pulo Ellis ditambahake. Lan uga kanggo taun 1984, UNESCO nerusake mratelakake Patung Liberty, minangka monumen Warisan Donya.

Aspek penting saka Patung Liberty

Kanggo langkah-langkah sing diwenehake dening Patung Liberty, kudu kalebu alas, dhuwure 93 meter. Ing sisih liya, bobote 225 ton, sing cocog karo 225.000 kilogram. (Deleng artikel Illinois)

Mangkono uga, rampung ditutupi lapisan, sing digawe saka tembaga, kanthi kekandelan 2,38 mm. Iki kurang saka rong sen sing digabungake. Kajaba iku, warna sing dituduhake yaiku ijo cahya. Iki amarga erosi sing kedadeyan kanthi alami ing tembaga, sing ngganti warna alami tembaga, dadi warna ijo.

Simbol

Ing hubungan karo makutha saka Patung Liberty, wis 7 sinar. Amarga dheweke makili bawana. Uga, meja sing ana ing sisih kiwa, ana tulisan sing secara harfiah ujar: "4 Juli 1776, dina deklarasi kamardikan Amerika."

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Staten Island: sajarah, lokasi, pariwisata, lan liyane pulo iki

Banjur sampeyan duwe rentengan, dumunung ing sikil kiwa saka Patung Liberty. Amarga dheweke nglambangake apa pembebasan saka penindasan.

Mangkono uga ing bab obor, kang madhangi jagad. Iki ditutupi karo sawetara lembaran emas sing apik banget, sing karat 24. Lan padha dicaplok ing taun 1986, nalika pemugaran ditindakake. Dadi sing asli dumunung ing museum.

Museum

Sampeyan bisa kanggo ngunjungi reca, lan sampeyan bisa malah njaluk menyang makutha. Nanging, reservasi advance dibutuhake kanggo iki. Semono uga, ing endi alas, sampeyan bisa nikmati museum sing ana ing kono.

Apa tegese?

Dene simbologi ingkang dipunwujudaken wonten ing Patung Liberty menika adhedhasar faktor ingkang dhasar, inggih menika 2:

Kapisan ana hubungane karo kasunyatan manawa aliansi antara Prancis lan Amerika Serikat wis ana ing sejarah.

Lan sing kapindho ana hubungane karo pengakuan, yen prinsip kebebasan lan demokrasi ditetepake. Sing nyekel Amerika Serikat, liwat deklarasi kamardikan. Amarga iki dianakake, ing sisih kiwa Patung Liberty.

Kanthi cara sing padha, Patung Liberty wis dianggep minangka simbol saka imigrasi, saka kabeh jumlah wong, saka sawetara negara sing menyang Amerika Serikat. Dadi iki ing pungkasan abad XIX lan uga ing awal XX.

Kajaba iku, Patung Liberty diakoni minangka insignia, kanthi kekuwatan sing luar biasa babagan apa sing ana gandhengane karo:

  • Kamardikan
  • Tentrem
  • Hak asasi manungsa
  • Penghapusan perbudakan
  • Demokrasi
  • Kesempatan

Lokasi Patung Liberty

Dheweke dikenal minangka ikon New York. Dadi sing Patung Liberty dumunung ing pulo dumunung ing sisih kidul Manhattan, kang dikenal minangka Liberty Island.

Semono uga, diidentifikasi minangka monumen sing asipat sajarah, lan uga misuwur banget. Iki amarga minangka perwakilan saka Kamardikan Amerika Serikat. Malah dianggep minangka salah siji saka pitung keajaiban ing donya kuna.

Kepiye carane entuk

Ing kasus tekan Patung Liberty, siji-sijine cara kanggo ngakses yaiku kanthi numpak feri sing ana ing Battery Park. Amarga ana rong pilihan kanggo tekan stasiun:

Salah sijine yaiku Metro: kanthi jalur:

  • 1
  • 4
  • 5
  • R
  • W

Sing liyane yaiku bis, sing bisa ditindakake liwat jalur

  • M1
  • M6
  • M15

Sawise bali saka Pulo Liberty, sampeyan bisa uga bisa numpak kapal feri. Supaya bali menyang Manhattan. Iku apik kanggo sebutno prau iki tansah mandeg ing Ellis Island. Kang iku bisa kanggo njupuk kauntungan, kanggo nggawe riko cilik kanggo ndeleng Museum Imigrasi.

Diakoni lan jam

Minangka kanggo jam sing diijini kanggo manungsa waé, yaiku:

  • Iku mbukak saben dina ing taun. kurang ing natal
  • Jadwal ferry yaiku: Saka 8:30 nganti 17:00.

Supaya bisa ngakses area sudut pandang Patung Liberty, disaranake sampeyan tuku tiket luwih dhisik, sanajan nganti sawetara minggu sadurunge. Dadi yen sampeyan ora nindakake, bisa uga ora bisa tekan. Iki amarga klompok diatur luwih dhisik. (Deleng artikel Missouri)

Mapa

Ing ngisor iki peta sing ngidini sampeyan ndeleng kanthi jelas lokasi Isla Libertad lan Patung Liberty.

Konstruksi Peralatan

Apa pambangunan Patung Liberty, dadi fraught karo sawetara kangelan. Dadi padha karo jinis ekonomi, lan uga jinis politik. Malah akeh komplikasi, sing ing sawetara titik bakal digawa menyang kutha liyane kajaba New York.

Wiwitane kabeh ana ing taun 1865, nalika pematung enom Prancis, sing jenenge Frédéric-Auguste Bartholdi, duwe kesempatan kanggo nekani pesta ing Versailles.

Kang iku ana ing kono, ana kesempatan kanggo ketemu, lan uga duwe pacelathon, karo ahli hukum penting, lan ahli sajarah ing wektu iku. Dheweke dhewe asli saka Prancis, lan jenenge Edouard de Laboulaye.

Dadi, de Laboulaye dianggep minangka pengagum utama ing Amerika Serikat. Lan dheweke ngerti yen pengetan 100 taun kamardikan negara kasebut wis cedhak. Sing bakal adil kanggo taun 1876. Banjur, dheweke duwe ide kanggo menehi hadiah saka Prancis marang negara kasebut kanggo acara penting kasebut.

Kabeh tetep ing wektu

Iki carane Bartholdi nggawe proposal saka reca raksasa, alluding kanggo sawetara alesan penting. Wiwit ide kasebut ditampa. Nanging, iku tetep ing wektu, lan iku sawise bab 6 taun, nalika project bakal miwiti kanggo njupuk langkah menyang realisasi. (Deleng artikel Minnesota)

Tekan ing taun 1871, wis Bartholdi, dheweke wis mikir babagan meh kabeh rincian sing nyebar ing pikirane. Ing kono aku panginten bakal dadi wayahe Amerika, dadi patung kolosal. Kajaba iku, bakal duwe wanita minangka protagonis. Lan jeneng sing bakal diwenehi secara harfiah yaiku: "Kebebasan madhangi jagad."

Ing hubungan karo biaya, iku bakal ditanggung dening Prancis. Lan bagean sing cocog karo pedestal bakal ditanggung dening Amerika. Dadi, kanggo sasi Juni 1871, Bartholdi tindak menyang Amerika Serikat. Dadi tujuane Pulo Bedloe, sing banjur dikenal minangka Pulo Liberty.

Dadi panggonan kasebut, sing dipilih kanggo lokasi Patung Liberty. Banjur, dheweke wiwit lelungan ing saindenging negara, golek dhukungan kanggo proyeke.

More telat kanggo project

Sawise sawetara wektu, dheweke bali menyang Prancis. Luwih ana ing wektu iku, minangka pamaréntahan, Kaisar Napoleon III. Amarga dheweke dhewe minangka ponakan Napoleon Bonaparte.

Perlu dicathet menawa para panguwasa kasebut kanthi terang-terangan nentang gagasan demokrasi lan cita-cita republik. Dadi persis padha, sing menehi inspirasi kanggo nggawe Patung Liberty.

Pramila Bartholdi lajeng nindakaken sedaya upaya supados boten nindakaken punapa-punapa ngantos dumugi taun 1874. Tanggal proklamasi Republik Katelu kasil sawise Napoleon III dikalahaké ing perang sing diarani perang Franco-Prusia.

Nggolek dana

Kanggo ngunggahake $ 400.000, sing dadi prakiraan Bartholdi sing dibutuhake, kanggo mbangun Patung Liberty ing Prancis, ora bakal gampang. Amarga kerjane asring lumpuh, amarga ora duwe dana.

Banjur, kanggo ngatasi masalah iki, kanggo taun 1874, apa sing diarani Uni Franco-American digawe. Kang padha ditindakake, kanggo ngatur proses penggalangan dana. Lan ing cara sing padha digunakake kanggo construction saka Patung Liberty.

Iki carane wiwit ngatur, lan nggunakake sawetara cara penggalangan dana. Amarga khas jaman semana, kayata:

  • Artikel pers
  • Nuduhake
  • Banquets
  • Pajak
  • lotre

Kuciwo

Ing wektu iku, mung rong taun sadurunge tanggal centennial Amerika teka. Lan amarga akeh telat. Ora ana wong liya, kalebu Bartholdi, sing ngira manawa Patung Liberty bisa siap ing taun 1876.

Nanging, Bartholdi nglajengake pakaryane, banjur golek insinyur. Dadi padha, sing bakal tanggung jawab kanggo nindakake desain, sing ana hubungane karo struktur ing bagian interior.

Iki carane insinyur Gustave Eiffel katon. Sing durung mbangun Menara Eiffel sing misuwur, sing bakal ngurmati jenenge. Salajengipun, kados pundi kontrak dipundamel satemah piyambakipun nate ngurusi karya ingkang gegayutan kaliyan Patung Liberty.

Dadi dheweke dipasrahake karo realisasi apa sing ana gandhengane karo struktur internal, khusus kanggo nggawe dhukungan saka patung kasebut. Lan uga, kanggo nggawe desain balung, sing bakal ngidini kanggo njaga vertikal, apa sing diarani kulit tembaga saka patung kasebut.

Bahan 

Kanthi cara iki, liwat rencana Gustave Eiffel, struktur kasebut digawe ing bagian internal Patung Liberty. Dadi bahan ing wesi, sing uga bakal ditutupi tembaga.

Iku uga bakal anchored menyang pedestal, liwat apa iku cukup gedhe kirim. Dumunung ing sisih tengah reca. Amarga ngelingi bobote Patung, sing bakal dadi 225 ton, mesthine pancen aman lan padhet.

Mangkono ing sasi Juni taun 1884, Patung Liberty wis rampung. Dadi Bartholdi, dheweke wis tanggung jawab kanggo ngunggahake ing teras. Dhèwèké dhéwé ana ing salah sijining papan sinau, ing kutha Paris.

Kaping pisanan, rencana kasebut ngrencanakake pembongkaran nalika Patung Liberty rampung. Lan sawise iku, gawe kiriman menyang Amerika Serikat. Banjur banjur dipasang, ing alas sing ana ing Pulo Bedloe.

Karya Pedestal

Nanging, kabeh sing ana gandhengane karo karya ing pedestal telat, malah ora maju apa-apa. Dadi yen Patung Liberty wis rampung, ditambah karo pedestal, sing bakal dadi pangkalane, ora ana tandha-tandha yen bisa ditindakake ing wektu sing cendhak.

Kajawi punika, prakawis-prakawis saya mundhak, awit karya-karyanipun sampun lumpuh, amargi kiranging dana, ing wulan Sèptèmbêr taun 1884. Dados prakawis 100.000 rêkaos anggènipun ngrampungakên karya.

Amarga dana ora ana ing endi wae, ana kompetisi, kanggo nggawa Patung Liberty, menyang Amerika Serikat, menyang kutha dhewe. Dadi iki antarane:

  • Boston
  • Cleveland
  • Filadelfia
  • San Francisco

Penggalangan dana kanggo pedestal

Mangkono pangumpulan dana kapasrahake, supaya alas bisa dibangun ing Amerika Serikat, marang wong sing dadi Jaksa Agung ing wektu iku, William M. Evarts.

Nanging, amarga asil sing dipikolehi jaksa ora kasil, dheweke kudu ninggalake tugas kasebut. Dadi tugas sing padha saiki dipasrahake marang Joseph Pulitzer, sing dadi Editor saka New York World Newspaper.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Museum Seni MoMA

Iki carane Pulitzer, wiwit tanggal 16 Maret 1885, wiwit nyuwun marang para pamaca koran, saben dina, ngirim sumbangan apa wae sing bisa.

Awit para maos ora nganggep awake dhewe asor. Semono uga sumbangan, dijupuk kaya cilik banget. Strategi kasebut yaiku yen padha nyumbang, saben wong bakal nampa sebutno ing koran kasebut. Makatên ugi nalika tanggal 11 Agustus 1885 kolèksi sampun dumugi 120.000 dollar.

Perjalanan Patung Liberty

Wektu pungkasane teka kanggo Patung Liberty kanggo lelungan menyang New York. Supaya bisa diangkut, kudu dibongkar kabeh. Amarga iki dibongkar wiwit Januari taun 1885.

Mangkono uga, kiriman Patung Liberty ditindakake kanthi sepur menyang Rouen. Dheweke banjur ganti menyang kapal, amarga dheweke bakal mudhun ing Kali Seine. Kabeh iki sadurunge tekan pelabuhan Le Havre.

Iki carane ing 17 Juni 1886, Patung Liberty teka ing New York City. Dadi iki ing "Iserese". Iki minangka fregat asal Prancis. Kanggo dheweke ditampa kanthi sambutan sing menang.

Pungkasan

Supaya bisa ngliwati Atlantik, Patung Liberty kudu dibongkar. Dadi sing ditinggal dadi 350 potongan, sing dipérang dadi 214 kothak.

Sawise dheweke teka ing New York, banjur reassembly mung 4 sasi. Amarga peresmian iki dianakaké tanggal 28 Oktober 1886 ing kutha New York. Kanggo acara iki presiden banjur Grover Cleveland ana.

Mangkono uga monumen sing diarani Patung Liberty, sing wiwitane dirancang kanggo ngrayakake ulang taun kamardikan Amerika Serikat kaping 100, pungkasane tekan 10 taun pungkasan.

Sepira dhuwure Patung Liberty?

Dhuwur Patung Liberty digambarake kaya ing ngisor iki:

  • Saka obor sing dhasaré 46,05 m
  • Saka lemah nganti obor ukurane 92,99 m
  • Saka sikil nganti makutha ukurane 33,86 m
  • Saka lemah nganti apa patung kasebut dhewe, dawane 46,94 m
  • Saka dagu nganti tengkorak dawane 5,26 m
  • Lan saka papan iku 7,19 m

Babagan jembaré:

  • Sing ana ing sirah yaiku: 3,05 m
  • saka mripat iku 0,76 m
  • Sing nganggo lengen tengen: 3,66 m
  • saka tutuk punika: 0,91m
  • Lan papan punika 4,14 m

Kanggo apa bobot, sampeyan kudu:

  • Bobot tembaga yaiku 31 Ton
  • Kanggo baja yaiku 125 ton
  • Lan pondasi beton 25.500 ton

Dene perangan-perangan tartamtu saka awak yaiku:

  • Tangan: 5,00m
  • Irung: 1,37m
  • Lengan kanan: 12,80 m
  • driji indeks: 2,44m

Bahan Patung

Ana ing bengkel sing dikenal minangka Gaget, Gauthier et Cie, ing ngendi karya-karya sing ana gandhengane karo pengecoran ditindakake. Dumunung ing rue de Chazelles, ing kutha Paris. Ing asas, tembaga minangka bahan sing digunakake. Iki gegayutan karo lapisan njaba. Banjur, kanggo bagian internal, wesi digunakake.

Minangka kanggo kulit, kang diselehake ing Patung Liberty, iku digawe saka sawetara panel, kang gunggungipun 300. Amarga bahan kasebut yaiku tembaga. Ketebalan kira-kira 2,37 mm.

Perlu dicathet yen Pierre-Eugene Secrétan sing nyumbang potongan kasebut. Dene punapa ingkang dados panggabunganipun sadaya wau, kapungkasi ing wulan Juli taun 1884, kadadosan ingkang kadadosan ing Prancis.

Sawisé pengecoran rampung, Présidhèn Républik Prancis, Jules Grévy, tindak menyang papan kasebut. Lan uga, penulis misuwur Victor Hugo.

Spesifikasi liyane

Iku apik kanggo nuduhake yen Patung Liberty wis dadi werna ijo cahya. Werna asline yaiku tembaga. Nanging, amarga paparan lingkungan njaba, karat wis kedadeyan. Banjur banjur, iki wis digawe werna wis dadi, ing ijo sing bisa katon karo mripat wuda.

Kaya sing wis dingerteni, lapisan Patung Liberty digawe nganggo lembaran sing bahan saka tembaga. Wiwit jinis materi iki kena kontak karo udan asam, yaiku udan sing kontaminasi sing diiringi polusi atmosfer. Iki nggawe lapisan kasebut dadi oksida.

Iki diarani "Cardenillo". Apa banjur nerusake kanggo nguripake werna saka Patung Liberty, ing werna ijo bluish kang manifested ing.

Dadi sadurunge proses oksidasi kasebut kedadeyan. Patung Liberty wiwitane nduweni werna coklat abang sing rada padhang.

Iku apik kanggo nggawa metu sing paling saka reca kang materi saka tembaga, lan kang dumunung ing bagean njaba, pungkasanipun njupuk ing werna greenish. Iki amarga proses sing dikenal minangka skating.

Uga, ing taun XNUMX-an, Patung Liberty ngalami pemugaran sing cukup ekstensif. Luwih, ing hubungane karo lapisan oksidasi, dihormati.

Iki amarga dadi jinis tutup, sing tanggung jawab kanggo nglindhungi saka karat. Kajaba iku, yen diilangi, bakal ngoksidasi maneh, lan lapisan kasebut bakal diprodhuksi maneh.

Nang njero

Ing sisih njero Patung Liberty, sing diarani balung. Ana dilema. Amarga bahan sing bakal digunakake kudu tahan, kanggo ndhukung struktur reca.

Nanging, uga kudu entheng, supaya ora dadi abot. Kabeh iki motivasi, kanggo kasunyatan sing bakal diangkut liwat trip liwat segara Atlantik.

Mulane baja dipilih kanggo bagean Patung Liberty iki. Dadi sing digunakake, kira-kira 125 ton. Kajaba iku, kabeh bahan sing digunakake minangka sing utama. Dikenal yen lapisan karo emas 24 karat digawe ing obor.

pengamatan menara

Kanggo taun 1984, Patung Liberty diumumake minangka Situs Warisan Donya. Uga, bubar iki kalebu ing inisiatif, sing wis dadi kontroversial banget. Mangkono, wis diusulake minangka calon favorit kanggo New Seven Wonders of the World.

Saiki, ngunjungi Patung Liberty minangka kegiatan sing nyenengake. Ing asas, iku bagéan saka apa Taman Nasional, kang bebarengan karo Ellis Island, dadi atraksi kanggo ngunjungi bebarengan.

Dadi bisa teka kanthi ferry sing mangkat saka Battery Park, sing ana ing Lower Manhattan. Dene lelampahanipun kirang langkung 15 menit.

Sampeyan kudu nyatet sing, ing cilik saka kepinginan kanggo ngunjungi Patung Liberty, kang dikenal minangka titik golek. Sampeyan bakal perlu kanggo nggawe leladen kanggo tiket ngandika, uga ing advance. Amarga akses menyang bagean tugu iki cukup diwatesi.

Jinis ngleboke menyang Patung Liberty

Ing kasus apa wae sing dituku tiket, loro feri menyang Isla Libertad lan Pulo Ellis bakal tansah dilebokake. Lan uga kalebu kunjungan menyang Museum khusus sing diarani Ellis Island Immigration.

Kanggo sing ora kalebu, ana akses menyang interior Patung Liberty. Amarga ana sawetara jinis karcis, kanthi pilihan sing beda-beda, yaiku:

Ngleboke dhasar

Ing kasus iki, kunjungan menyang Libertad lan Kepulauan Ellis ditawakake. Ing cilik saka tiket standar, nawakake landing ing Kapuloan. Lan uga kunjungan menyang Museum sing ana, sing diarani Museum Imigrasi.

Amarga lawang iki ora kalebu, yaiku akses menyang bagean internal Patung Liberty. Mulane, pengunjung mung bakal bisa mirsani saka perspektif ing ngisor iki. Kajaba iku, tuku tiket kasebut bisa ditindakake ing dina kunjungan liwat box office.

Nanging, luwih becik tuku luwih dhisik liwat internet, supaya ora antri.

Entrance menyang Pedestal

Saiki tiket iki kalebu riko Liberty lan Ellis Islands, nanging sampeyan uga bisa mlebu ing Patung Liberty ing wilayah Pedestal. Amarga ana museum lan sudut pandang. Ing babagan biaya, padha karo sing dhasar. Nanging, ing pirang-pirang kesempatan, lokalitas kanggo ngunjungi pedestal wis kesel.

Pilihan tuku tiket

Nalika nggawe tuku tiket, liwat nggunakake web, sampeyan bisa nemokake opsi:

Nggawe Print. Dadi yen nyetak tiket ing omah bakal luwih kepenak tinimbang ngenteni nampa liwat email. Banjur, dina sing cocog karo kunjungan kasebut, kudu dijupuk. Lan sapisan lan kanggo kabeh antrian tanpa kudu pindhah menyang box office ing kabeh.

Ngumpulake tiket ing box office. Saiki, ing kasus iki, pass iku wajib ing Panggonan pisanan, kanggo apa kantor tiket Fort Clinton. Dumunung ing Battery Park. Kabeh iki, kanthi tujuan kanggo liwati kanthi mbatalake tiket. Sampeyan kudu teka paling ora 30 menit sadurunge tiket kasebut.

Keamanan lan asrama

Kunjungan menyang patung kamardikan ora kaya ngono sederhana, amarga ana langkah keamanan sing kuwat. Iki kedadeyan kasebut padha karo bandara kasebut. Kanggo antrian sing dawa banget.

Kanggo ngindhari wong akehDisaranake sampeyan Book kanggo bab pisanan ing esuk. Ing wayah esuk, utamane ing mangsa dhuwur, umume kudu ngenteni sejam utawa luwih kanggo numpak feri. 

Lan kepiye proses? Yen sampeyan wis tuku tiket online lan sampeyan duwe ing kertas, pindhah menyang baterei park lan ngadeg ing antrian kanggo feri. Ing wektu sing dituduhake ing tiket sampeyan, sampeyan bakal digedhekake menyang antrian kanggo mriksa keamanan. Liwat ing kana padha mriksa barang-barang sampeyan lan sampeyan kudu ngliwati lengkungankaya ing bandara.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa sampeyan ngerti Katedral St. Patrick? temokake ing kene

Banjur nerusake menyang kapal ferry. Sampeyan bisa njagong njaba utawa nang, ngendi sampeyan bakal nemokake jedhing lan cafeteria karo ombenan lan cemilan

Sampeyan saiki nerusake menyang Pulo Liberty lan, yen sampeyan wis sante dhewe, bali menyang dermaga lan ngenteni ferry sabanjuré teka, kang bakal nggawa sampeyan kanggo Ellis Island.

mahkota patung

Ing hubungan kanggo ngleboke kanggo ngunjungi makutha saka Patung Liberty, iku kasusun saka riko loro Liberty lan Ellis pulo. Banjur banjur, kalebu apa riko menyang makutha lan uga kanggo pedestal saka Patung Liberty.

Sampeyan bisa ngandika sing, ing kasus, iku entri Highly sought sawise. Sarehne bisa ngidini, supaya munggah apa makutha. Ing cara sing padha, sing kanggo titik dianggep paling dhuwur. Amarga obor ditutup kanggo kunjungan umum.

Nanging, iku cukup angel kanggo nggoleki. Iki amarga akses menyang wilayah makutha rampung ing kelompok cilik. Mulane, panggonan diwatesi. Mulane, nalika nerangake tiket kanggo munggah menyang makutha, padha tansah didol. Malah nganti 3 nganti 4 sasi sadurunge.

Sampeyan uga perlu sing tuku liwat Web. Kajaba iku, kudu ditarik ing box office. Sing kudu dadi dina sing cocog karo kunjungan kasebut.

Perlu dicathet yen, kanggo nggayuh makutha, kudu menek 393 langkah. Amarga ora entuk lift, sing dadi tanggung jawabe pengunjung yaiku munggah. Dadi, sampeyan kudu nindakake latihan sikil sadurunge sing apik banget sadurunge.

Curiosities

Ing antarane curiosity sing lagi dipigura ing Statue of Liberty, sawetara bisa disorot, kayata:

jeneng asli

Jeneng asli saka Patung Liberty yaiku Liberty Enlightening the World. Sanajan, ing saindenging jagad iki luwih dikenal kanthi jeneng Patung Liberty.

Pembangunane

Dibangun ing Paris, minangka wektu konstruksi kasebut 8 taun. Mangkono uga, kanggo dikirim menyang New York, dibongkar lan dikemas ing 214 kothak.

Dheweke diserang

Kaping pirang-pirang Patung Liberty diserang. Dadi, kanggo taun 1916, sawise bledosan Black Tom nandhang sawetara karusakan.

Mengko ing taun 1956, sing dadi warga Hungaria terus nyulik Patung Liberty. Ing kono padha nggantung gendera.

Kajaba iku, ing taun 1980, sawetara wong Kroasia sing dianggep teroris sing nerusake njeblug piranti bledosan ing Patung Liberty.

Kunjungan

Iku apik kanggo ngerti sing ing kawitan, iku ora ing plans sing kunjungan menyang Patung Liberty bisa digawe, liwat bagean internal saka iku. Nanging, saiki, sampeyan bisa ngunjungi mahkota lan pedestal.

Luwih ora bisa saiki, ngunjungi obor internal. Iki amarga kasunyatan sing ditutup sawise bledosan disebut Black Tom.

Sing slamet

Sanajan Patung Liberty wis dadi target sawetara kilat. Tugu iki wis bisa urip. Malah Hurricane Sandy sing misuwur lan nggegirisi ora bisa ngrusak.

Semono uga, sanajan kudu ngliwati serangkaian kontrol, sing lengkap. Dadi meh padha karo sing ditindakake ing bandara, ana luwih saka 4.000.000 wong sing teka kanggo ngunjungi Patung Liberty saben taun.

Penasaran liyane

Penasaran liyane ditemokake ing sikile, amarga dheweke duwe simulasi gerakan. Kajaba iku, ana uga sawetara ranté, sing rusak. Dadi dheweke makili simbol mandap sembarang oppression utawa perbudakan tandha.

Uga dicathet yen Patung Liberty nduweni pandhangan sing diarahake khusus menyang Eropa. Dianggep menyang Paris. Bisa uga amarga dheweke dhewe minangka imigran, sing asale saka kutha Prancis.

Kajaba iku, Patung Liberty dikenal duwe sedulur kembar liyane. Kang kasebar ing saindhenging planet. Ana ing sawetara kutha kaya Paris, Tokyo lan uga ing Buenos Aires.

Nang Patung Liberty

Minangka salah siji saka monumen paling apik tenan ditemokaké ing donya carane Patung Liberty diterangake. Amarga iki minangka patung gaya neoklasik.

Kajaba iku, ditemokake minangka dewi kamardikan Romawi, sing jenenge Libertas. Ngadeg nyekel obor ing tangan siji lan ing sisih liyane meja sing nuduhake keadilan.

Minangka kanggo akses kanggo apa basa, lan uga pedestal saka Patung Liberty, iku perlu kanggo mbayar ragad tambahan.

Kajaba iku, kudu digatekake ana 164 undhak-undhakan sing kudu didaki, nganti tekan makutha. Mulane, kudu mbayar tiket. Dadi iku dadi khusus, lan iku uga perlu kanggo cadangan 1 taun ing advance.

wong watesan

Iku sing ana mung 240 wong, sing duwe akses kanggo menek menyang makutha saka Patung Liberty, saben dina. Iki ditindakake kanthi klompok 10 wong. Lan mung nganti 3 kelompok sing diatur saben jam.

Kanggo njelajah kanthi lengkap Patung Liberty saka njero, mung obat sing diidini. Dadi kasus sing padha dibutuhake, nalika iku nang monumen. Lan liyane sing diijini, yaiku kamera. Sisane barang-barange rakyat kudu tetep ana ing sisih ngisor. Iki ing loker dimaksudaké kanggo maksud iki.

Patung Liberty ing Paris

Pranyata ana replika Patung Liberty sing ana ing Paris. Iki diresmikake tanggal 4 Juli 1889, dening presiden Prancis nalika iku, Carnot. Amarga meh 3 taun wis liwati wiwit peresmian Patung Liberty ing Amerika Serikat.

Ing kasus iki, patung Paris minangka sumbangan saka wong-wong sing mbentuk komunitas Paris sing manggon ing Amerika Serikat. Dadi saiki babagan pengetan 100 taun Revolusi Prancis.

Mangkono, ing wiwitan, orientasi Patung Liberty ing Paris madhep wétan. Yaiku, menyang Menara Eiffel sing misuwur. Nanging, orientasi kasebut diganti ing taun 1937, menyang Kulon.

Fakta Patung Liberty ing Paris

Uga, ing dhasar ana piring. Punika darmabakti kanggo pengetan. Mangkono uga, ana prasasti Juillet 1776 lan Juillet 1789, ing meja sing disangga tangan kiwa. Iki carane kamardikan Amerika diakoni. Lan uga dina nalika Bastille dijupuk, iki katon ing wangun masing-masing.

Uga ditemokake ing Taman Luxembourg, Patung Liberty sing luwih cilik. Uga, sing ana ing Museum Seni lan Métiers, salinan liya sing nomer telu.

Ora sadar

Mesthi ora akeh wong sing ngerti yen ing Paris ana sing dikenal minangka replika Patung Liberty, sing ana ing Amerika Serikat. Amarga lokasine ana ing papan sing diarani Pont de Grenelle, ing sisih tengen Kali Seine. Lan uga ing sacedhake Menara Eiffel sing misuwur.

Supaya sampeyan duwe kamungkinan kanggo seneng karya iki, saka Seine dhewe. Ing kasus nalika mlaku-mlaku, liwat prau ing pinggir pantai. Kabeh iki kanggo sisih kidul-kulon. Saka papan iki bisa dipikolehi foto sing paling apik. Dadi aku ngerti ing ngendi rong monumen kasebut bebarengan kanthi apik.

Patung Liberty sing ana ing Paris iki pancen babagan apa sing dianggep minangka reproduksi sing tepat ing Amerika Serikat. Mung ukurane luwih cilik. Bahan kasebut dadi tembaga. Lan ngadeg madhangi Isle des Cygnes ing salah sawijining ujung.

data khusus

Uga, dhuwuré 11,5 meter. Ing kasus iki, tugu saiki minangka hadiah sing diwenehake Amerika Serikat, kanggo realisasi Pameran Universal 1898, minangka hadiah kanggo kutha Paris.

Sarehne taun 1937, ewah-ewahan ing gayutipun kalenggahan katindakaken, awit dipun paringi giliran, supados tumuju dhateng kilen. Lan kanthi cara iki dheweke ndeleng awake dhewe karo adhine sing ana ing New York.

Sampeyan bisa uga ora dianggep minangka nyengsemaken minangka Patung Liberty saka Amerika Serikat dadi metu. Menapa malih, mbok menawa malah dadi unnoticed, amarga grandiloquence sing Menara Eiffel makili.

Nanging, iku wis dadi simbol. Iku nggambarake kekancan ana antarane Prancis lan Amerika Serikat. Dadi, ing prasasti kasebut, nuduhake rong revolusi sing diasilake negara loro kanggo nggayuh kamardikan, kayata Amerika lan Prancis.

Lokasi

Lokasi Patung Liberty ing Paris ana ing wilayah sing diubengi dening akeh wit, lan dianggep taman. Kajaba iku, ing sisih ngarep, ana Pont de Grenelle. Kajaba iku, dumunung ing avenue des Cygnes, mung ing wiwitan.

Mulane, kanggo para pengunjung ing Taman Luxembourg sing kondhang, anane Patung Liberty, sing luwih cilik tinimbang Amerika, minangka panemuan, kadhangkala meh ora sengaja. Lan sing dumunung ing sisih kidul-kulon ing pungkasan.

Dadi nyata, ing Paris ana rong Patung Liberty, amarga model iki digawe, ing taun 1870, nanging kanthi ukuran sing luwih cilik.

Patung Liberty ing wengi

Sampeyan bisa aran captivated dening New York Skyline, nalika nglaras kaca saka Sampanye. Amarga padha menehi kesopanan, ing wayahe Patung Liberty bisa diamati, ing kamulyan, ing cahya wengi.

Sampeyan uga bisa kanggo mirsani, Kajaba iku, Bridge Brooklyn. Lan uga seri monumen liyane sing ana ing saubengé, nalika srengenge uga wis surup.

Mekaten kathahipun, gedhong-gedhong lan ugi cacahipun tugu ingkang madhangi. Amarga dheweke dadi kreasi gambar sing misuwur, sing dikenalake kutha New York, nalika wayah wengi.

Perlu dicathet yen gambar iki nggambarake apa 20% saka energi, sing dikonsumsi dening kutha New York.

The Night Tours

Ing wayah wengi, macem-macem wisata dijadwalake. Dheweke kalebu kunjungan, lan sawetara kejutan sing bisa ditemokake, sing ana gandhengane karo Patung Liberty ing wayah wengi.

Dadi program nyebrang wengi kasebut kalebu:

  • Patung Liberty dipadhangi saka dhasar nganti makutha
  • Jembatan Brooklyn kanthi lampu kaya kalung. Sing dipateni jam 1.
  • Negara Kekaisaran, sing pisanan dipadhangi ing taun 1976, kanthi warna bendera. Iki kanggo ngrayakake Bicentennial of America.

Iku apik kanggo nuduhake yen skyline utawa sing dikenal minangka siluet kutha New York, wis nandhang peteng kaping pindho. Dadi siji tanggal 13 Juli 1977 lan maneh tanggal 14 Agustus 2003.

Ing hubungan kanggo titik departure, dumunung ing South Street Seaport (89 South St), New York, NY 10038. Lan wektu departure Tour ing 19:30. Senajan tansah dianjurake kanggo paling 20 menit sadurunge departure.

https://www.youtube.com/watch?v=9csz5uUNVuU


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah