Panyimpenan: Apa iku?, Kegiatan, Jinis lan Liyane

Se podría decir que el almacenamiento es una etapa que sigue al proceso de producción o manufacturación bienes que deben ser custodiados o resguardados en un lugar seguro y, en ocasiones, hasta con determinadas condiciones ambientales para que lleguen en condiciones óptimas al mercado.

Apa panyimpenan?

Panyimpenan yaiku tumindak nyimpen utawa nyimpen barang sing mengko bakal ditransfer kanggo disebarake utawa didol ing pasar. Yen kita nuduhake bisnis cilik, mesthine dheweke nyimpen barang-barange ing kamar utawa ruangan sing wis ditemtokake, dene yen bisnis gedhe, biasane sing duwe utawa nyewa gudang utawa papan ing bangunan sing. utamané golek kanggo nyimpen.

Gudang vs. Pusat distribusi

Sampeyan bisa uga wis krungu istilah panyimpenan lan pusat distribusi, digunakake minangka ekspresi sinonim, nanging ing praktike ora padha, gudang mung menehi kemungkinan kanggo nyimpen utawa nyimpen barang, dene pusat distribusi uga nyimpen barang nanging saka ing kono. sampeyan bisa dagang karo wong-wong mau.

item panyimpenan

Apa tujuane mung kanggo nyimpen barang, utawa kanggo nyimpen barang lan bisa didol, gudang bisa nyedhiyakake data tartamtu sing ngidini manufaktur, distributor, lan pengecer dadi cetha babagan isi inventaris lan nyimpen kanthi tepat. Dhaptar barang dhasar sing kudu diduweni ing gudang kalebu:

Sistem rak lan rak sing nyedhiyakake kapasitas panyimpenan maksimal logistik panyimpenan lan akses sederhana menyang artikel.

Sistem kontrol iklim kanggo produk sing disimpen. Iki utamané cocog ing cilik saka proses saka panyimpenan barang beku utawa sing mbutuhake kulkas, kalebu sawetara produk farmasi utawa laboratorium, lan liya-liyane sing rusak yen kena suhu dhuwur.

Piranti lunak kontrol persediaan. Iku sing nuduhake pemilik produk, sing ora kudu dadi pemilik properti ing wektu sing padha, ing ngendi unit individu dumunung ing sistem sawayah-wayah.

Peralatan karo artikel sing bisa dimobilisasi saka ngendi wae. Kayata kasus forklift, jack platform, wadhah sing nyimpen produk kanggo pesenan, sabuk conveyor lan unsur liyane sing ana.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa distribusi Bernoulli?

Sistem kanggo ngirim tambahan supaya bisa ngrampungake pesenan pangiriman barang.

Karyawan sing tanggung jawab kanggo nangani barang-barang ing gudang, loro-lorone kanggo numpuk lan ngirim nalika lagi ngrampungake pesenan pangiriman, yen pusat distribusi nyata, padha ngatur panggonan lan operasi.

Sistem keamanan, kanggo nyedhiyakake proteksi amarga barang sing disimpen.

Akses kanggo transportasi biaya-efektif sing mindhah item menyang utawa metu, kanggo ombone sing pesenan pangiriman kudu kawujud. Kegiatan iki biasane mbutuhake gudang kasebut kanthi becik, kanthi akses gampang menyang rute komunikasi utama lan sarana transportasi.

Sistem Panyimpenan Blok

Bisnis panyimpenan

Toko lan kabeh sing ana gandhengane karo kegiatan kasebut minangka bagean saka a industri banget serbaguna, sing saiki diarani manajemen logistik. Logistik kalebu njupuk barang, ngatur inventaris, lan nyebarake barang. Kabeh kegiatan iki kalebu ing rantai pasokan, sing uga kalebu pangembangan produk, kegiatan pemasaran lan penjualan, lan disiplin liyane sing ana gandhengane karo produksi.

wangun panyimpenan

Dina iki, penting banget kanggo duwe produk sing optimal kayadene ngerti ngendi lan carane kudu disimpen kanthi cara sing paling apik supaya bisa njaga kekhususan dhewe lan njaga efisiensi sing luwih gedhe ing rantai nilai. Ana macem-macem jinis panyimpenan, sawetara luwih trep tinimbang liyane, gumantung saka jinis bisnis lan barang sing ditindakake.

Wiwit wiwitan perdagangan, hukum pasokan lan panjaluk nuntut supaya inventarisasi barang sing disimpen cukup kanggo nyukupi panjaluk produk sing ditindakake dening gerakan komersial.

Nyatane, luwih akeh volume produk sing didol, luwih akeh persediaan sing nglindhungi. Saiki saben barang gampang disimpen, saka barang-barang sing jelas kayata panganan utawa bahan mentah nganti barang-barang sing ora bisa disentuh kayata informasi utawa hawa, tanpa ninggalake produk sing ora biasa kaya biologis, kayata getih. , organ utawa malah sperma. .wangun panyimpenan

Ana macem-macem gudang lan ana macem-macem unsur sing kudu ditimbang nalika milih sing paling cocog. Ora mbutuhake syarat sing padha kanggo nyimpen panganan kaya nyimpen peralatan olahraga, kosmetik utawa perabotan.

Yen kita luwih tepat lan tepat wektu, ana macem-macem peculiarities lan saran penanganan dhewe kanggo saben kelas artikel. Yen kita pengin nggunakake panganan minangka conto, kita kudu dibagi dadi subgroups, kanthi nimbang kualitas kekiatan, amarga panyimpenan barang kaleng ora padha karo biji-bijian garing, produk daging utawa sayuran seger, lan iki ana sawetara conto sing ana.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  General Manager: Apa iku?, Fungsi lan liyane

Ing bagean sabanjure kiriman iki, kita menehi pandhuan praktis babagan kelas panyimpenan lan apa sing kudu digatekake nalika nyimpen barang, kayata carane nindakake, kaluwihan lan kekurangan, lan nalika dianjurake utawa ora.

jinis panyimpenan

Kanthi saben produk lan kekhususan, sampeyan kudu bisa nemtokake jinis perlindungan lingkungan sing dibutuhake, apa lingkungan sing dikontrol, ditutupi utawa ora ditutup.

Katutup

Iki minangka salah sawijining pilihan proteksi paling gedhe kanggo unsur lan artikel sing disimpen ing njero, amarga macem-macem variabel bisa dikontrol kayata kelembapan, suhu, cahya lan liya-liyane sing duwe pengaruh ing konservasi lan Siklus urip produk. Ana gudang kanggo bata, semen, kanvas khusus, tembok logam lan malah bahan sing mbantu njaga suhu, kayata resin lan anime lan busa insulasi.

Ditemokake

Kaya sing dituduhake jenenge, iki minangka gudang sing ana ing njaba ruangan lan ora duwe kontrol tambahan, kajaba kanggo keamanan, amarga barang-barang disimpen ing papan kasebut, amarga karakteristike, ora kena pengaruh iklim utawa kahanan lingkungan. kanggo mobil, bahan bangunan tartamtu lan, minangka aturan umum, produk non-perishable.

Biasane, gudang kasebut diwatesi karo kaset reflektif lan konkrit dening bar, tarpaulins, pager lan pager, sing ana ing njaba. Ing sawetara kasus, proteksi tambahan digunakake karo kemasan barang, kayata tarpaulin utawa plastik khusus, lan unsur apa wae sing nduweni sifat anti-korosif.

Unsur liyane sing kudu digatekake nalika milih jinis gudang sing dibutuhake produk yaiku jinis materi ing ngendi barang sing bakal disimpen dikemas., biasane ditemtokake dening karakteristik produk lan peran ing proses produksi.

Bahan mentahan

Iki minangka jinis panyimpenan pisanan Produk dhasar ing rantai produksi lan biasane dumunung cedhak karo pabrik manufaktur utawa situs transformasi.

produk penengah

Padha uga disebut produk semi-rampung. Iki minangka papan ing ngendi unsur-unsur sing wis ngalami kopling utawa prosedur transformasi disimpen, isih ana ing tahap penengah, dadi panyimpenan minangka titik patemon ing antarane macem-macem tahapan produksi. Gudang jenis iki kudu ana ing njero pabrik, amarga wektu tunggu sing cendhak banget dikelola kanggo dibuwang.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Kauntungan Komparatif? Motif lan liya-liyane

saka produk rampung

Iki minangka jinis panyimpenan sing paling umum lan uga sing duwe biaya paling dhuwur kanggo perusahaan, amarga iku sing nyimpen produk sing dadi kegiatan ekonomi. Volume produk sing disimpen ing panggonan kasebut langsung ana hubungane karo perencanaan lan instruksi perusahaan, uga dikarepake ing pasar, saengga perlu kanggo njamin cadangan sing tetep lan, uga gerakane ing persediaan.

Saka aksesoris

Ana ing jinis gudang iki Produk Marginal utawa unsur sing digunakake minangka bahan tambahan ing prosedur manufaktur artikel utama utawa aksesoris lan aksesoris liyane sing bisa uga dibutuhake.

saka suku cadang

Gudang iki sing ditakdirake bisa ngadhepi syarat sawise dodolan perusahaan. Ing papan iki, kabeh suku cadang sing dibutuhake kanggo pangopènan artikel sing diprodhuksi disimpen.

saka file

Iku gudang sing darmabakti kanggo desain, sketsa, rekaman, rencana lan kertas liyane sing dibutuhake supaya bisa nggawe artikel kasebut, saliyane kanggo njaga dokumentasi legal lan akuntansi perusahaan, kabeh sing ana gandhengane karo data lan informasi. Biaya pemasaran produk uga nduweni peran penting nalika milih kelas panyimpenan.

Pabrik utawa perusahaan induk

Iku sing paling cedhak karo pabrik produksi utawa industri. Tujuane kanggo nyuda biaya transportasi lan penanganan, dadi pemegang inventaris utama lan disebarake menyang gudang regional.

Panyimpenan produk kimia

regional

Sing dumunung ing wilayah strategis kanggo nambah distribusi artikel ing wektu kurang saka sedina. Sing dibutuhake yaiku gudang kasebut nduweni kapasitas teknis kanggo nampa produk saka pabrik kanthi transportasi gedhe lan, pungkasane, disebarake menyang gudang sing luwih cilik, manawa adol langsung utawa eceran.

platform

Intine, iki minangka gudang sing bisa nindakake fungsi panyimpenan regional nanging luwih cilik lan tujuane kanggo nambah kualitas layanan kanggo pelanggan, nyuda persediaan. Tingkat mekanisasi, taktik penanganan lan peralatan sing kasedhiya duwe peran penting ing panggunaan sing bisa digawe saka siji utawa gudang liyane, amarga ora kabeh produk bisa utawa kudu disimpen kanthi cara sing padha utawa kanthi kahanan tartamtu. peralatan.

Ing blok

Kanggo panyimpenan kaya iki, resistensi barang sing bakal ditumpuk kudu dianggep, amarga kolom dibentuk kanthi referensi. Jinis panyimpenan iki dianjurake kanggo artikel sing nangani sawetara referensi nanging akeh volume.

konvensional

Yaiku sing duwe forklift sing duwe mast sing bisa ditarik kanggo panyimpenan barang dagangan, sing dhuwure 8 meter ora kudu ngluwihi.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah