Panganan Mbebayani

Ing donya ana serangkaian panganan sing beracun nganti bisa nyebabake pati, ngerti liwat artikel iki apa Panganan Mbebayani sing sampeyan kudu ngindhari konsumsi.

Panganan mbebayani sing bisa mateni sampeyan sajrone sawetara dina

Ana sawetara panganan eksotis sing mbebayani banget kanggo konsumsi manungsa, nanging ana uga sing akeh digunakake ing masak tradisional, sing kudu digatekake babagan jumlah utawa cara mangan, amarga uga bisa nyebabake keracunan lan saka pati.

Pala

Pala umume digunakake ing omah minangka bumbu panganan, lan wis didokumentasikake wiwit Abad Pertengahan minangka panganan sing nduweni sifat hallucinogenic lan aphrodisiac lan uga minangka stimulator otak sing kuwat.

Panggunaan kasebut wiwit nyebar wiwit taun 1960-an kaya-kaya minangka obat rekreasi, saengga para remaja, sing wis ana ing pucuk driji, wiwit ngonsumsi, amarga efeke meh padha karo ganja.

Konsumsi ing jumlah luwih saka 5 gram dening wong, lan njupuk sanalika bobot bisa nimbulaké agitasi proses psikomotor lan halusinasi lan intake 20 gram nyebabake pati wong.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane mangan blueberries kanggo memori?

Ing dosis sing kurang ing panganan, mung siji gram saben meal, mbantu wong nglawan hiperlipidemia, hiperglikemia, karusakan jaringan jantung lan hepatotoksisitas.

Yucca

Singkong sugih ing pati lan biasane kudu dimasak kanggo konsumsi. Ing kahanan mentah bisa nyebabake keracunan amarga ngandhut glikosida sianogenik, senyawa iki ana ing singkong mentah, nalika dicerna bisa diowahi dadi sianida ing awak manungsa, racun kuat sing bisa nyebabake pati.

Kentang

Kentang biasane dipangan digoreng, dimasak utawa dibakar, nanging ana sing seneng mangan mentah. Ing negara iki, kentang ngandhut solanine, yaiku glycoalkaloid sing nyebabake akeh mabuk. Senyawa iki ana ing kulit kentang, utamane yen isih ijo, lan ing pucuk.

Keracunan solanine nyebabake muntah, diare, mual, lan nyeri weteng sing abot, sanajan ora nyebabake pati. Supaya ora mabuk, mung aja ngonsumsi kulite sing mentah, nyingkiri sing wis tuwa utawa sing wis tunas, aja nganggo banyu sing wis dimasak lan yen sampeyan rumangsa yen wis masak sing pait iki, aja lali. ora konsumsi uga.

kacang mete mentah

Umume wong mangan woh mete garing sing dikupas lan dipanggang kaya kacang, sing aman kanggo konsumsi manungsa. Nalika cangkang ijo cukup beracun. Kanggo ngindhari keracunan, cangkang iki kudu dimasak ing suhu sing dhuwur banjur diterusake ngekstrak woh-wohan saka njerone tanpa mbebayani kanggo manungsa.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa gula nggawe sampeyan lemu?

Senyawa saka cangkang mete yaiku urushiol, zat beracun sing nyebabake iritasi kulit sing prasaja nganti dermatitis sing abot.

lenga jarak

Minyak jarak sing dipasarake ora beracun, nanging wijine. Ing jaman kuna iki digunakake minangka laxative utawa moisturizer, lan saiki digunakake dening akeh wong misuwur kanggo perawatan kulit lan rambute. Konsumsi sing berlebihan nyebabake diare, kolik lan muntah sing nyebabake awak ngalami dehidrasi yen langkah-langkah sing ora ditindakake kanthi tepat.

mbebayani-panganan-3

Rhubarb

Kanthi nggunakake banget populer ing masakan Inggris kayata panganan cuci mulut lan omben-omben, kudu ati-ati kanggo ngurus godhong ijo sing ngandhut racun, iki diarani asam oksalat sing nyebabake mual lan masalah ginjel. Asam iki uga ana ing batang nanging kanthi jumlah sing luwih cilik.

Amanita phalloides

Iki minangka jinis jamur utawa jamur, sing ing pandang sepisanan katon ora mbebayani, bisa dikonsumsi kanthi jumlah kurang saka 30 gram. Jumlah sing luwih gedhe tinimbang iki bisa nyebabake pati wong. Didokumentasikan yen Kaisar Claudius saka Roma lan Charles VI saka Habsburg nandhang pati amarga keracunan jamur iki.

Konsumsi ing dosis dhuwur nyebabake gagal ati sing nyebabake pati, iki ora kedadeyan langsung nanging 6 nganti 30 jam sawise dikonsumsi, gejala wiwit katon ing awak sing mundhak nganti 20 dina.

Amarga kabeh gejala katon sawetara dina sawise ngonsumsi, luwih becik sampeyan ngerti yen sampeyan bisa ngalami diare, muntah lan nyeri usus. Cara mung kanggo pulih saka racun iki yaiku liwat transplantasi ati.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Napa madu ora kadaluwarsa?

Kacang Merah lan Kacang Kedelai

Kadhang-kadhang wis diterangake yen konsumsi kacang buncis lan kacang-kacangan iku apik kanggo kesehatan, nanging ana sawetara yen ora dimasak kanthi bener bisa mbebayani, ing antarane yaiku kacang buncis lan kedhele.

Kacang buncis ngandhut serat, vitamin, protein, lan mineral, ing kahanan mentahan padha duwe wangun lesitin disebut phytohemagglutinin, nalika dipangan mentah bisa nimbulaké lara weteng lan muntah. Dianjurake supaya kacang buncis direndhem nganti 12 jam banjur dikumbah, dikumbah lan dimasak.

Sanajan kacang kedele dhuwur protein lan antioksidan, nanging uga duwe racun alami sing nyegah trypsin, zat pungkasan sing ana ing awak yaiku sing mbantu nyerna panganan.

Keju Casu Marzu

disiapake ing Italia Keju iki misuwur banget amarga ana cacing ing njero, mbok menawa kanggo sawetara wong iki ora menarik, nanging ing Sardinia dianggep minangka delicacy.

Rasane kuat banget amarga kotoran sing disimpen ing larva. Kanggo proses Saka keju iki dijupuk pecorino, keju sing padha karo Parmesan, sing ditambahake larva, iki nggawe keju alus nganti tetep ing negara semi-cair.

https://www.youtube.com/watch?v=-eA10wECkC0


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah