Otot sing luwih kerjane?

Awak manungsa dianggep minangka mesin sing sampurna, nanging ana akeh rahasia sing ora dingerteni saka organisme iki. Nduwe struktur sing kompleks, mula bisa dingerteni manawa sampeyan pengin ngerti bagean awak sing paling akeh kerjane, mula ing artikel iki kita bakal ngomong babagan otot kang dianggo luwih akeh ing awak manungsa.

kang-otot-makarya-luwih-2

Otot endi sing paling kerjane ing awak manungsa?

Kabeh otot saka awak iku penting amarga iku apa sing ngidini kita kanggo mindhah lan nindakake tumindak paling dhasar saka saben dina kayata mlaku, ngangkat bobot utawa ngadeg.

Otot digawe saka jaringan awak sing ngidini kita nggawe gerakan sing beda-beda sing ditindakake dening awak, saka sing paling gampang nganti sing paling rumit. Umume bobot awak individu ana ing otot awak.

Ing awak diwasa ana luwih saka 600 otot lan kabeh iku perlu lan dhasar kanggo nindakake tumindak saben dina, otot diklasifikasikake miturut klompok miturut fungsi sing ditindakake:

  • Fleksor: sing mbantu mlengkungake sendi.
  • Extensors: sing mbantu kita babagan.
  • Rotator: sing nggampangake ngowahi utawa metu (pronasi lan supinasi).
  • Penculik: wong sing nduweni fungsi kanggo nggampangake pamisahan bagean awak sing beda nalika kita obah.
  • Stabiliser: uga disebut fiksatif sing njaga ketegangan otot.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa negara paling cilik ing donya?

Miturut jinis kontraksi otot sing bisa ditindakake otot, diklasifikasikake dadi otot serat abang lan otot serat putih. Yen diklasifikasikake miturut aksi klompok sing ditindakake, dheweke minangka antagonis nalika nentang aksi gerakan kasebut, agonis yen ngiringi gerakan kasebut utawa sinergis yen dheweke kerja ing otot kanthi cara ora langsung.

Otot-otot Penting ing Badan Manungsa

Miturut pentinge otot ing awak manungsa, ing ngisor iki bisa kasebut miturut apa sing duwe beban utawa bobot sing luwih gedhe ing karya awak manungsa:

pecs

Otot sing ditemokake ing dhadha penting banget amarga tanggung jawab kanggo nutupi organ sing alus lan penting kayata jantung lan paru-paru, uga mbantu supaya awak tetep jejeg kanggo macem-macem aktivitas kayata ningkatake gerakan lan teknik ing aktivitas fisik sing. ditindakake saben dina.

Quadriceps

Otot iki entuk jeneng amarga nduweni papat kepala otot. Pentinge otot-otot kasebut dumunung ing kasunyatan manawa dheweke duwe kekuwatan paling gedhe, kanthi tumindak sing paling dhasar ing urip ditindakake: mlaku-mlaku. Dheweke ndhukung kabeh bobot awak lan sing mbantu kita obah, ngaktifake dhengkul nalika mlaku, mlaku, mlumpat utawa mlengkung.

Abs

Iki minangka otot sing paling aktif ing aktivitas fisik awak ndhuwur, apa sampeyan lagi kerja utawa olahraga. Padha nglindhungi bagean internal awak ing ngendi weteng, ati, pankreas lan usus dumunung. Kanthi dheweke sampeyan bisa ngontrol lan nambah napas, bebarengan karo dhadha, njaga postur lan mbantu gerakan kelompok otot liyane lan nyuda nyeri punggung.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Negara endi sing paling gedhe ing donya?

Biceps lan Triceps

Uga disebut otot brachialis, dumunung ing sisih ndhuwur, ngarep lan mburi lengen, kudu njaga kontrol gerakan sendi sikut lan pundhak, supaya lengen bisa munggah lan mudhun utawa saka sisih menyang sisih. Triceps digunakake kanggo mbuwang barang, nyurung obyek, nulis, lan nggambar.

Deltoid

Otot deltoid yaiku otot sing digunakake nalika sampeyan pengin ngangkat bobot apa wae, minangka dhukungan kanggo nggawa obyek lan fungsi utamane yaiku kanggo mindhah tangan munggah, lan mindhah obyek saka sisih siji menyang sisih liyane.

trapezoid

Dumunung ing antarane gulu lan pundhak, iki tanggung jawab kanggo njaga bilah pundhak lan scapulae sing dikontrol, mulane karo dheweke bisa nyuda pundhak lan gulu. Ing kegiatan olahraga, iki minangka dhukungan kanggo ngangkat ing ndhuwur sirah.

dorsal

Iki minangka otot paling gedhe ing awak manungsa lan duwe macem-macem fungsi, utamane gerakan lan ambegan, mbantu njaga tulang belakang ing posisi lurus lan njaga stabilitas kabeh awak.

Otot liyane sing kerja terus

Otot-otot liyane sing ukurane luwih cilik nanging tetep kerja ing awak yaiku ing ngisor iki.

  • Rhomboids: sing nguatake area tengah mburi.
  • Lumbar: dumunung ing mburi ngisor, padha tanggung jawab kanggo ndhukung tension lan bobot.
  • Otot rai lan gulu: scalenes lan sternocleidomastoid ditemokake ing pasuryan, lan padha sing ngidini gerakan kanggo eseman. Sing gulu tanggung jawab kanggo njaga sirah mujur lan nggawe gerakan saka sisih menyang sisih lan munggah lan mudhun. Dheweke uga kudu nyebutake otot orbicularis oculi lan bisa nggawe dheweke mbukak lan nutup lan uga bisa nggawe eseman alami lan tulus.
  • Biceps femoris: sing ngarahake gerakan dhengkul lan pinggul.
  • Abductors: uga disebut glutes, yaiku otot sing mbantu misahake sikil lan njaga postur sing stabil nalika ngadeg.
  • Pedhet: mbantu mbengkongake dhengkul lan tungkak nalika mlaku utawa mlumpat.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa anime pisanan ing donya?

Carane ngurus otot-otot awak?

Supaya otot-otot awak tetep sehat lan apik, sampeyan kudu olahraga kanthi cara sing seimbang, kanthi rutinitas sing beda-beda sing nyakup kabeh otot. Sadurunge nindakake latihan, rutin pemanasan kudu ditindakake kanggo nyegah ciloko.

Pemanasan mbantu ningkatake keluwesan lan gerakan sing ditindakake ora mung nalika olahraga nanging ing kabeh rutinitas saben dina. Kanthi cara sing padha, sawise ngrampungake rutinitas olahraga, kegiatan liyane kudu ditindakake, nanging wektu iki istirahat, supaya otot normal lan ora lara.

Kanthi cara sing padha, nutrisi sing apik ora kudu diabaikan, mangan panganan sing sugih protein, kacang-kacangan lan produk susu, sereal sing mbantu nyedhiyakake karbohidrat lan sayuran sing nyedhiyakake vitamin lan mineral. Sampeyan ora kudu lali yen sampeyan kudu ngombe banyu sing akeh saben dina supaya awak tetep hidrasi.

https://www.youtube.com/watch?v=blNCIzCSSyU

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah