Dolan maring Monumen Valley


Dolan maring Monumen Valley. Telu monoliths wedhi abang sing ngadeg metu ing cakrawala saka Monumen Lembah saiki wis dadi simbol ora mung khayalan khas saka american adoh kulon (ing kene klasik hollywood kulon gedhe padha dipun damel film), nanging uga saka Amerika Serikat dhewe.

Dadi ayo ndeleng carane ngunjungi Monument Valley, kanthi fokus ing: Apa kanggo ndeleng ing taman cadangan gedhe lan ayu iki saka Navajo India, ing rute paling apik kanggo njaluk menyang lembah, apa tur diatur kasedhiya kanggo ngunjungi, ngendi turu nang taman utawa ing lingkungan langsung.

Ngunjungi Monumen Valley; Informasi migunani

Sadurunge fokus ing wisata alam apik saka leladen Indian apik iki, kene sawetara informasi mbiyantu kanggo planning lan ngunjungi Monument Valley.

Carane njaluk menyang Monumen Valley?

Monumen Valley dikelola dening Navajo Reservation Indian lan yaiku dumunung ing tapel wates antarane Arizona lan Utah. Kanggo tekan kono, dianjurake I-163 (Scenic byway), dalan sing bakal nggawa sampeyan langsung menyang monolith gedhe ing lembah. Kene sampeyan bakal nemokake misuwur Hutan Gump Point, kudu-ndeleng dijupuk kanggo sapa worth uyah ing dalan ing Amerika.

Zona Wektu Monumen Valley

Pay manungsa waé kanggo wektu: Ora kaya Arizona, sing tansah ngetutake wektu surya, Lembah Navajo ngati-ati wektu nylametake ing musim semi-musim panas, saengga ana prabédan siji jam karo wilayah lan kutha-kutha ing saubengé (sing sampeyan bisa uga metu menyang taman. )

Ngendi turu kanggo ngunjungi taman

Yen sampeyan nggoleki akomodasi kanggo nginep ing wayah wengi, paling apik mbokmenawa The View Hotel utawa Goulding kang Lodge, loro karo views nggumunke liwat lembah. Utawa, sampeyan bisa ndeleng ing kutha paling cedhak, Kayenta, ora utamané nengsemake, nanging karo solusi beda ing rega apik.

Entrance to Monument Valley: prices, karcis lan jadwal

  • Diakoni standar: $ 20.00
  • 0 nganti 6 taun gratis
  • Rega saben kendaraan: $ 20.00, nganti wong papat
  • wong tambahan: $ 6.00 saben

Aku bisa ngakses karo Pass Taman Nasional? Monument Valley ora kalebu ing kertu taman wiwit taman iki ora dikelola dening National Park Service, nanging dening Navajo Indian.

Monumen Valley Navajo Tribal Park Visitor Center Jam

  • Musim dhuwur (saka 1 April nganti 30 September) saka 6:00 nganti 20:00, 7 dina seminggu
  • Musim sepi (1 Oktober - 30 Maret) 8:00 am - 17:00 pm, 7 dina seminggu
  • Thanksgiving - 8:00 - noon
  • Taun Anyar - ditutup
  • Dina Natal - ditutup

Scenic Valley Drive Jam

  • Musim dhuwur (1 April - 30 September) saka jam 6 esuk nganti jam 19 sore.
  • Mangsa kurang (Oktober - 30 Maret) saka 8:00 nganti 16:30.

* Scenic Drive (iku dalan sing berpasir lan bergelombang)

Nalika ngunjungi Monument Valley

Monumen Valley mbukak lan bisa dibukak ing saindhenging taun lan mangsa milih temenan bisa saiki Pros lan cons biasanipun, Nanging, ora ana sing ngalangi saka nglaras kaendahan ing situs. Ing Wektu paling apik yaiku musim semi lan musim gugur, kang thanks kanggo suhu sarujuk ngidini riko luwih nyaman.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Taman Nasional Los Arcos

Musim panas, nalika ana turis liyane, bisa dadi panas banget lan sampeyan kudu njupuk pancegahan biasanipun (kita ana ing wilayah ara-ara samun, sawise kabeh), nanging yen sampeyan matesi dhewe menyang "standar" riko dening mobil sampeyan bakal nandhang sangsara relatif. Ing mangsa, yen sampeyan bejo, sampeyan bisa nemokake salju lan njupuk sawetara foto paweling saka monoliths ditutupi putih.

Apa sing bisa dideleng ing Monument Valley: Tur utawa dhewe

Kanggo riko Monument Valley Sejatine sampeyan duwe 2 kemungkinan: Book siji saka akeh diatur tur dipandu dening pribumi India, utawa njelajah lembah karo kendaraan sampeyan. Nanging, luwih jarang sampeyan milih tur mlaku-mlaku. Saben pilihan, kaya biasane, duwe pro lan kontra. Ayo ndeleng kabeh kemungkinan ing ngisor iki:

Wisata Lembah Tugu

Kauntungan utama milih tur yaiku 2:

  • Kemampuan kanggo njelajah wilayah sing ora bisa diakses
  • Kasunyatan sing ora kudu drive dhewe mudhun Valley Drive, dalan unaspaled lan rada bukit

Tur dipandu ninggalake taman

Iki minangka tur dipandu mlaku, minibus, jeep utawa nunggang jaran sing ngijini sampeyan kanggo njelajah taman ing luwih ambane, ngunjungi panggonan sing ora bakal bisa kanggo ngakses ing dhewe. Temenan, wisata iki duwe biaya lan, wiwit langsung saka taman, sampeyan kudu mlebu ing Lembah Monumen dhewe.

Wisata Lembah Monumen mangkat saka kutha-kutha tetanggan

Rute liyane utamané trep wiwit budhal saka kutha-kutha cedhak, a menudo puntos focales reales para aquellos que desean recorrer el área:  Flagstaff (ciudad encantadora cerca del Gran Cañón), Sedona (ciudad mágica), Page (destino ideal para visitar Antelope Canyon, Lake Powell, Bendungan jaran e Vermilion Cliffs) y Phoenix ((la capital del estado de Arizona ).

Kanggo sing pengin ngunjungi lembah monumen gratis lan mbangun itinerary dalan dhewe, ana sawetara solusi sing bisa nemen entheng trip, ngurangi kilometer lan kesel travel.

Valley Drive: ngunjungi Monument Valley kanthi mobil

Kanthi mobil sampeyan bakal luwih winates ing njelajah (sampeyan ora bakal diijini mlebu sawetara wilayah, utawa adoh banget saka dalan kanggo lumaku cedhak bukit), nanging sampeyan bakal bisa ngrampungake kabeh rute Lembah Drive, dalan panorama sing apik, ora rata nanging isih bisa dilewati, sing bakal ngidini sampeyan ndeleng monoliths lan formasi rock aneh ing lembah. Lan saiki ayo ngomong babagan dalan iki!

Sadawane Valley Drive sampeyan bisa seneng rolas TCTerms kapentingan spektakuler tenan. Sing utama ditampilake ing ngisor iki, disusun kanthi urutan sing diwiwiti saka pusat pengunjung.

1) The Mittens lan Merrick Butte

Iki telung monoliths wedhi mbentuk salah siji saka mujur nengen paling misuwur ing donya, simbol bener saka Monument Valley; iku mokal ora kanggo ndeleng wong, lagi cedhak pusat pengunjung lan The View hotel.

2) Butt Gajah

Salah siji saka akeh tatanan rock buta lan aneh ing taman iki; Iki dijenengi amarga dianggep mirip karo gajah, apa sampeyan mikir?

3) telu sadulur

Telung pucuk lancip sing rada khas katon ing antarane monolit sing luwih kenthel lan luwih kuat ing lanskap ing saubengé.

4) Titik John Ford

Area panorama definitively darmabakti kanggo direktur sing abadi Monument Valley minangka setelan kanggo Hollywood, simbol saka Far West. Ing kene, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa njupuk foto sing dipasang ing jaran, kaya John Wayne, kanthi sawetara dolar. Ati-ati supaya ora kantun titik iki amarga ora dituduhake kanthi apik. Nalika lelungan mudhun Valley Drive, near Camel Butte (ing sisih kiwa), sampeyan bakal nemokake garpu ing ngarepe sampeyan; tinimbang terus ing dalan gedhe, belok tengen. Sampeyan bakal teka ing papan sing mbukak, saka ing kono sampeyan bisa ngujo John Ford's Point.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Utah: Peta, gendera, populasi, kutha lan liya-liyane

5) Unta Butte

Formasi watu gedhe, kompleks lan sugestif, dibaptis "gundukan unta".

6) Rain God Table

Iki minangka tatanan watu gedhe sing ana ing tengah lembah, sing narik kawigaten amarga ukuran lan keagungane.

7) Totem Pole

Pinnacles aneh saka Totem Pole nawakake sawetara saka views paling ayu ing Monumen Valley, ora kantun wong!

Totem Pole Monumen Valley

8) Titik Titik Seniman

Sudut pandang liyane sing istimewa, ing ngendi cakrawala katon ilang.

9) Jendela Lor

"Jendela Lor" minangka papan sing cocog kanggo ringkesan lembah saka sisih lor.

10) Jempol

monolith aneh liyane ing tengen dhewe, titik pungkasan saka kapentingan ing Trail.

Monumen Valley The Thumb

tilase lan mlaku

Dadi leladen sing dikelola dening wong India Navajo, akeh wilayah sing ora bisa dijelajahi kanthi bebas, mula ora ana akeh jalur sing bisa dilewati, nanging isih ana kesempatan kanggo mlaku-mlaku kanthi apik kanthi tampilan cedhak sing misuwur. monoliths saka Lembah. Dalan sing kudu ditindakake diarani Telaga Wildcat lan iku mung Trail ing Monument Valley sing bisa diakses tanpa guide.

Tur iku loop saka 6 km antarane trip babak lan lumaku cukup prasaja, iku njupuk Panggonan ing lumahing Sandy utamané warata, mung alangan nyata uga Suhu, kang khas saka wilayah ara-ara samun. Kanggo nyekel tilase, goleki tandha Wildcat Trail ing sisih lor-kulon saka parkiran Pusat Pengunjung Monument Valley. Ing sadawane dalan sampeyan uga bakal nemokake tandha peringatan Navajo, sing kalebu:

  • nggawa banyu sing cukup
  • Tetep ing dalan sing ditandhani
  • Aja milih tanduran utawa watu
  • Waspada marang satwa sing bisa uga kalebu kewan sing mbebayani (kalebu ula lan macem-macem serangga)

Jalur liyane sing luwih cendhek (1 km babak trip) sing migunani kanthi gaweyan minimal dumunung ing njaba taman, sadurunge mlebu: diarani Goulding Arch Trail, sampeyan bisa njupuk saka Perkemahan Goulding lan ngijini sampeyan kanggo tekan arch rock alam ayu dingerteni kanggo paling.

Peta Lembah Tugu

Koordinat GPS ing Pusat Pengunjung Monument Valley yaiku: 36.982259, -110.111372.

Where to Mangan ing Monumen Valley

Lembah Tugu mesthi dudu papan sing bisa ditekani kanggo spesialisasi kuliner, kosok balene, umume bisa diarani kualitas restoran sing cedhak karo taman kasebut ora ana sing khusus, ora ana regane. Kanthi ngandika, ing ngisor iki panggonan sing bisa mampir kanggo mangan:

  • The View Restaurant (nang taman): pangan iku rata-rata lan tampilan apik tenan. Mbokmenawa pilihan sing paling apik yen sampeyan ora pengin adoh saka monoliths rocky ayu ing lembah.
  • Linda kang Frybread Stand (ing taman) - Near John Ford Point lan 2 langkah saka Ericson Cly Memorial lan Navajo Kabeh Native Arts & Craft kiosk quaint Linda kang, spesialisasine ing frybread saka Amerika) sing bisa seneng ing ngarepe panorama ayu.
  • Goulding kang Stagecoach Dining Room (1000 Gouldings Trading Post Road) - kamar panedhaan Goulding Lodge mesthi ora padhang kanggo atmosfer, lan pangan ora apa-apa khusus, uga. Menu beda-beda gumantung saka sajian daging, masakan Meksiko lan roti goreng.
  • Swingin' Steak (2265 US-163, Topi Meksiko): Miturut pendapatku, panggonan paling apik ing wilayah. Dumunung ing Mexican Hat, sawijining kutha cilik karo sawetara wong 20 menit saka taman. Keanehan saka papan iki diwenehake dening masak daging, dimasak kanthi panas dhuwur ing panggangan miring raksasa. Duwe mung meja ruangan (sanajan ditutupi), restoran ditutup ing sasi sing luwih adhem ing taun (biasane Nopember nganti Februari).
  • Grille Bridge lawas (2256 US-163 Scenic, Topi Meksiko) - Uga ing Mexican Hat, restoran iki minangka bagéan saka kompleks hotel San Juan Inn, sing uga kalebu pos dagang. Kene padha ngawula sarapan, nedha awan lan nedha bengi, lan sampeyan uga bisa ngrasakake roti goreng khas. Kualitas pasugatan normal.
  • kanca kopi (US-163, Kayenta): Ngalih menyang Kayenta (kita, Nanging, luwih saka setengah jam saka taman) sampeyan bakal luwih gampang golek Nilai luwih kanggo dhuwit lan yen seneng masakan Mexican Panggonan iki kanggo sampeyan.
  • Twin Rocks Cafe (913 East Navajo Twins Dr, Bluff) - Ing sikil pemandangan Karang Kembar iku salah siji saka re restoran paling populer nyembah saka kabeh wilayah. Panganan sing disuguhake apik banget, porsine akeh lan sampeyan uga bisa nimbang sarapan sing nutrisi. Mung drawback iku dumunung cedhak Bluff, Utah, bab 1 jam saka Monument Valley. Nanging, bisa gampang dilebokake ing itinerary.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ski ing Park City, Utah?

Where kanggo mangan Monumen Valley

Penasaran sing cedhak…

Atraksi paling menarik sing dumunung ing sanjabane wates taman iku tanpa mangu ing Museum Goulding & Pos Dagang (1000 Gouldings Trading Post Road), sawijining museum (lan panggonan sajarah ing wektu sing padha), sing minangka kunjungan cepet lan aku mandheg amarga ngidini sampeyan sesambungan karo sejarah taman iki lan ngerti kepiye kedadeyane. digabungake minangka lokasi apik kanggo film kulon ing saindhenging taun.

biyen manggon kene Harry Goulding, sing pindhah menyang lembah ing taun 1920-an miwiti perdagangan lucrative karo Navajo, lan iku uga, ing dasawarsa pafolgende, sing tindak menyang Hollywood kanggo kurban direktur John Ford Monument Valley minangka setelan kanggo film kang. film Western, mangkono miwiti sajarah dawa taman kang digunakake minangka lokasi syuting lan simbol saka Amérika Wild West.

Ing museum, dumunung ing hotel saiki Gouldings Lodge (1000 Gouldings Trading Post Road), pigura, poster, foto lan dokumen liyane disimpen sing mbuktekake apa sing diarani "Golden Age" ing jaman Hollywood, uga diwakili dening peta topografi kanthi kabeh panggonan sing dijupuk film . Fitur liyane sing menarik kanggo para pecinta film yaiku kabin John Wayne kang, kang njaba digunakake kanggo film Knights saka North West.

Nanging museum iki ngluwihi kapentingan sinematografi murni, kanggo nyelidiki aspek sejarah lan budaya sing nemtokake sejarah papan kasebut, mamerake artefak lan obyek Navajo kagungane kulawarga Goulding, nuduhake kaweruh cilik nanging menarik menyang gaya urip lan aktivitas komersial wektu.

Ing jarak cendhak saka lembah ana taman liyane sing bisa dianggep minangka adhine Monument Valley. Asmane Lembah para Dewa lan Aku menehi saran sing nimbang minangka mandeg ing demo saka West Coast. Wilayah liyane sing ora dingerteni akeh nanging kudu dikunjungi Lembah Misteri, Panggonan arcane ngendi, ngluwihi mujur nengen rock abang, reruntuhan bangsa kuna nunggu sampeyan.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah