Quantcast

Ngendi Setir Ball Joint

Yen sampeyan duwe kendaraan sampeyan kudu ngerti ngendi ros-rosan setir, cara kerjane, jinis lan utamané nalika ngerti sing kudu ngganti lan carane nindakake, supaya kita ngajak sampeyan ngerti data iki lan akeh liyane, ing ngisor iki.

knuckle kemudi

Ing endi Ball Joint lan kepiye cara kerjane?

Putus kemudi yaiku sambungan antarane roda lan sendi aksial kendaraan, saliyane tanggung jawab kanggo ngliwati gaya toothed menyang sendi setir, minangka bagean penting banget kanggo safety lan operasi kendaraan.

Iku biasane bagean sethitik dikenal dening pemilik kendaraan, nanging tanggung jawab kanggo gembong bisa kanggo nguripake saka sisih siji menyang sisih liyane, sing, saka kiwa menyang tengen lan kosok balene.

Pecah setir, nanging owah-owahan miturut sistem kemudi sing diduweni kendaraan. Ing mobil sing duwe sistem kothak kemudi ora duwe bagean iki, dene sing duwe sistem rak duwe sambungan bal eksternal lan internal, sing paling akeh digunakake ing pasar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira regane Porsche Macan 2021

Ing ringkesan, break setir nduweni fungsi ing ngisor iki, sing minangka bagean saka peran penting ing safety lan stabilitas kendaraan:

  • Iku Piece sing ngidini gembong kanggo nguripake.
  • Padha nransfer pasukan saka gembong ngarep kanggo knuckles setir.
  • Iku extension sing articulates sistem setir.

Apa jinis knuckle kemudi sing ana?

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, ana rong jinis knuckle setir, sing njaba digunakake kanggo sistem rak lan pinion, umume ing wilayah otomotif, lan knuckles setir njero lan njaba, dirancang kanggo kendaraan sing duwe sistem kothak setir.

Kadospundi kula saged mangertos menawi setir kendharaan kula sae?

Preduli saka apa sampeyan duwe kawruh dhasar saka mekanika, disaranake, yen sampeyan duwe mamang babagan operasi kendaraan, ngunjungi profesional paling cedhak, supaya padha bisa nunjukaké apa fault. Nanging, ana sawetara pratandha sing bisa nggawe kita curiga yen gagal utawa kahanan sing ora apik ing sendi setir.

Iku banget umum yen ana masalah karo bagean iki, driver wiwit aran utawa krungu sawetara gangguan ing ngarep kendaraan. Swara iki biasane metalik lan garing saka jinis «clak», nalika nggedhekake suspensi lan nalika ngompres sawise tiba ing pothole, dadi yen sampeyan ngrasakake swara kasebut, penting hubungi mekanik sampeyan.

Yen sampeyan krungu swara iki, iku amarga ana gagal ing jangkar, minangka asil saka looseness. Nanging, asal saka Gagal iki biasane angel banget kanggo netepake, iku biasane amarga rod penundaan, joints werni suspensi utawa stabilizer jangkar saka kendaraan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ndandani dents ing ngarep?

Yen kendharaan kasebut menehi masalah presisi utawa geter ing dalan, swara metalik kayata sing kasebut sadurunge, nyandhang ban prematur lan jinis ketukan metalik ing trotoar sing ora rata, bisa uga ana masalah ing sendi bal kemudi kendaraan. ..

Rekomendasi sing kudu digatekake supaya bisa mirsani kahanan sendi bal kemudi kendaraan

Kendaraan kanthi suspensi mandiri

  • Priksa manawa kendaraan kasebut duwe sistem suspensi mandiri.
  • Nundha utawa ngunggahake ngarep kendaraan ing ramp utawa jack.
  • Pindhah gembong saka sisih menyang sisih lan mriksa muter .

Kendaraan nganggo suspensi McPherson (kendaraan modern)

  • Duwe grease pas.
  • Angkat kendaraan saka crossmember ngarep, ati-ati.
  • Priksa kanthi bantuan tangan sampeyan, muter saka ngisor menyang ndhuwur ing gabungan bal.
  • Waca swara apa wae sing bisa dirungokake nalika sampeyan ngobahake setir, utamane yen sampeyan krungu "klak", amarga tegese wis rusak.
Where-is-the-direction-label-2
Rusak Steering Ball Joint

Langkah-langkah kanggo ngganti knuckle setir 

  1. Elevate kendaraan ing platform aman kanggo bisa kanggo bisa lan mbusak gembong cocog karo ease. Yen sampeyan ngelingi bagean sing reged banget, sampeyan kudu ngresiki kanthi bantuan pembersih karat.
  2. Miwiti kanthi nyopot sekrup sing nyekel ujung rod dasi menyang selang poros, uga pin sing ngunci potongan kasebut.
  3. Copot sambungan bal saka panggonan karo bantalan selang, nggunakake extractor gabungan werni.
  4. Tandhani posisi ing endi werni gabungan karo rod setir, utawa njupuk gambar karo mobile lan ngukur. Langkah iki dimaksudaké kanggo nggampangake panggonan saka Piece anyar, ninggalake ing cara sing padha.
  5. Copot rod saka gabungan bal.
  6. Selehake gabungan bal anyar, priksa manawa dipasang kanthi bener lan ing posisi sing padha karo sing sadurunge.
  7. Lebokake sambungan bal menyang bantalan selang lan aman sekrup sing wis dibusak sadurunge. Elinga kanggo mblokir karo sing liwat.
  8. Pasang setir maneh.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ndandani upholsteri?

Penting yen ing pungkasan saben langkah, spesialis nindakake alignment roda supaya bisa digunakake kanthi bener.

Apa faktor sing nyumbang kanggo nyandhang ros-rosan setir?

  • Sampeyan lelungan ing dalan utawa dalan ing kondisi miskin, bisa mimpin kanggo suspensi lan setir digunakake harder, ngasilaken erosi luwih.
  • Penyerap kejut lan ban sing rusak utawa rusak. Penting banget yen iki diganti ing pungkasan umur sing migunani, amarga bisa nyebabake pengaruh negatif ing arah kendaraan.
  • Gunakake sing diwenehake kanggo kendaraan, yaiku, yen nggawa beban utawa cara nyopir, ing antarane faktor liyane.
  • Nganggo kanggo kilometer utawa taun lelungan.
  • Faktor iklim utawa meteorologi. Sanajan koyone luar biasa, yen sendi bal bisa digunakake ing lingkungan sing panas banget utawa kadhemen, luwih kerep ilang.

Carane njaga kondisi apik saka joints werni arah

Siji-sijine saran sing bisa mbantu njaga setir ing kondisi apik luwih suwe yaiku nindakake pangopènan taunan lengkap ing kendaraan, verifikasi saben bagean sing ana lan operasi sing bener.

Kita kudu ngelingi manawa potongan iki uga biasane rusak amarga cara kendharaan utawa digunakake, mula nalika muter utawa tandha yen ana masalah, mekanik kudu dibukak. Kita ngajak sampeyan sinau babagan SUV paling apik.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah