Quantcast

Ing endi Oscar lair?

Apa sampeyan pengin ngerti ngendi Oscar lair? Ing artikel iki, Aku pitutur marang kowe kabeh bab sajarah lan carane dadi penghargaan paling coveted kanggo industri saka wayang

ngendi-ing-oscar-1

Ing endi Oscar lair lan kenapa penghargaan sing paling disenengi?

Ayo lali babagan pertemuan kekerasan kontroversial antarane Chris Rock lan Will Smith, sedhela. Lan ayo fokus ing asal saka penghargaan paling penting saka seni kaping 7.

Edisi 1 Oscar dianakaké ing Hotel Roosevelt, California.

Ing endi Oscar lair? Iku pitakonan sing akeh takon piyambak nalika ndeleng kompetisi gedhe antarane film sing dirilis ing bioskop saben taun lan saiki liwat Stream.

Lan iku kasunyatan sing gala penghargaan Oscar iku salah siji sing paling dirungokake ing donya, sawise penghargaan kayata Golden Globes lan Emmys. Ing kene kabeh diwiwiti:

Panggonan ngendi oscar lair Ana ing Amerika Serikat, tanggal 16 Mei 1929. Ing wektu iku industri perfilman saya akeh lan diputusake nggawe panitia kanggo nggawe upacara penghargaan, sing tujuane kanggo menehi pengakuan lan keunggulan kanggo proyek film sing paling apik.

Gagasan kasebut meh padha karo Penghargaan Merit (1928), sing duwe panitia 7 wong sing, ing tengah Dewan, ngusulake nggawe divisi 12 kategori kanggo pangiriman penghargaan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut?

Ing ngendi upacara sepisanan?

Ing taun sing padha (1929), Hotel Roosevelt, California, dipilih dadi lokasi edisi pisanan penghargaan film paling penting. Nganakake pesta ing Blossom Room Hotel, kanthi tamu 270.

Ing upacara kapisan iki, para pemenang saben kategori wis dingerteni, sing diumumake telung wulan sadurunge. Dadi rapat kanggo ngrayakake kamenangan.

Nanging, ing taun sabanjure, akademi mutusake kanggo ngumumake pemenang sajrone upacara kasebut. Lan sampeyan bisa mangerteni sing padha karo dhaftar advance kanggo media diterbitake ing 23:XNUMX.

Nanging tradisi iki diveto ing taun 1940, nalika Los Angeles Times nerbitake dhaptar pemenang sadurunge. Lan, akibate, protokol amplop sing disegel sing bisa kita kenal saiki ditindakake.

Ngendi jenenge Oscar lair?

Bener, asal saka jeneng penghargaan "Oscar" minangka kasunyatan sing aneh, kebak teori karo anekdot sing katon luwih kaya mitos lan legenda tinimbang kasunyatan kasebut.

Kaping pisanan, kita duwe crita aktris Bette Davis, sing ujar manawa mburi patung kasebut padha karo bojone (Harmon Oscar Nelson), sing misuwur kanthi jeneng penghargaan kasebut.

Teori kaloro spekulasi yen Sidney Skolsy, kolumnis kanggo masyarakat, nggunakake julukan "Oscar" kanggo nyebut patung kasebut ing salah sawijining tulisane (1934).

Lan pungkasane, minangka sing paling populer ing kabeh asal-usul jeneng patung sing paling diidam-idam ing bioskop, iki minangka referensi sing digawe dening Margaret Herrick, pustakawan Akademi, nalika dheweke ngumumake yen patung kasebut kanthi fisik mirip (botak) pamane Oscar. .

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi udan liyane ing donya?

Kepiye desain patung kasebut lair?

ngendi-ing-oscar-2
Wiwit taun 1929, luwih saka 3.000 patung wis dianugerahi.

Ing 1927, International Academy of Motion Picture Arts and Sciences didegaké kanthi inisiatif presiden MGM (Louis B. Mayer). Taun ing ngendi nedha bengi uga dianakake ing Kamar Kristal Hotel Baltimore (ing pusat kutha Los Angeles).

Ing rapat iki, tujuan organisasi anyar dibahas, kalebu ngrancang metodologi sing bakal ngurmati prestasi luar biasa sing ditindakake ing film kasebut. Mangkono promosi, njaga lan / utawa ngunggahake tingkat kualitas ing produksi film.

Kanggo iku, ana sawetara rapat-rapat, nanging ana siji sing cocog kanggo ngerti Ing endi Oscar lair? Lan ing ngendi Cedric Gibson, direktur seni MGM, nggawe sketsa patung wong lanang.

Desain kasebut adhedhasar siluet wong sing nganggo pedhang, ngadeg ing ngarep gulungan film. Kang konsep ana sing 5 gulungan film makili 5 cabang asli Akademi (aktor, sutradara, produser, teknisi lan panulis).

Dene pedhang minangka simbol perlindungan kanggo kesejahteraan lan kemajuan industri film.

Ide desain kasebut narik kawigaten lan diadopsi dening Dewan Direksi. Ing November taun sing padha, patung kasebut sumunar ing sampul majalah edisi Akademi.

Ing wiwitan taun 1928, Gibbons milih pematung Los Angeles George Stanley kanggo menehi desain patung telung dimensi.

Sawise ngomong lan ndeleng alternatif desain liyane, karo konsep padha, Stanley rampung polishing statuette karo tokoh saka ksatria wielding pedhang, nanging karo reel film ing sikil.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Qatar ngendi?

Kasunyatan kasunyatan:

Nalika nggawe patung, ora ana model utawa sketsa sing digunakake. Dadi cukup kanggo nduwe desain Gibson lan ide umum babagan konsep ing siluet.

Suwe-suwe patung mau digawe saka tembaga, banjur disiram emas 24 karat. Nanging, kanthi kedadeyan Perang Donya II, kekurangan logam tegese patung Oscar digawe saka plester.

Saiki, bahan sing digawe yaiku britannium (akselerator tembaga, timah lan antominium), sing banjur disiram nganggo emas 24 karat, bobote 3.8kg kanthi dhuwur 34.3cm.

Pira penghargaan sing diwenehake ing upacara Oscar?

Saiki, ana total 23 kategori, sing dikirim tanpa urutan tartamtu. Sabanjure, kita nggawe dhaptar kategori sing dikirim ing taun 2022 iki:

  • Aktris Pendukung Paling Apik.
  • Swara sing luwih apik.
  • Arah Fotografi paling apik.
  • Film pendek dokumenter paling apik.
  • Efek visual sing luwih apik.
  • Film animasi paling apik.
  • Film pendek animasi paling apik.
  • Aktor Pendukung Paling Apik.
  • Film internasional paling apik.
  • Film pendek fiksi paling apik.
  • Desain Kostum paling apik.
  • Skenario Asli paling apik.
  • Skenario Adaptasi Paling apik.
  • Soundtrack paling apik.
  • montase paling apik.
  • Fitur Dokumenter paling apik.
  • Desain swara paling apik.
  • Lagu asli paling apik.
  • Alamat paling apik.
  • Aktor paling apik.
  • Dandanan lan dandanan rambut paling apik.
  • Aktris paling apik.
  • Film paling apik.
https://www.youtube.com/watch?v=dhxdgz8EaFY

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah