Quantcast

Ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut?

Apa sampeyan ngalami mual, wektu tundha ing siklus menstruasi utawa gejala liyane sing nuduhake yen sampeyan lagi ngandhut? Aja kuwatir, ing kirim iki kita bakal mulang sampeyan ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut.

ngendi-kanggo-ndemek-weteng-kanggo-ngerti-yen-sampeyan-meteng-1

Ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut?

Sadurunge menyang dhokter, sampeyan bisa ndeteksi, liwat tes meteng ing omah, yen sampeyan lagi ngenteni. Luwih maneh yen sampeyan wis dadi ibu lan ngerti gejala sing menehi tandha.

Salah sawijining tes omah sing paling akeh digunakake dening wanita yaiku ndemek pusar. Apa banget sederhana, sing kudu dilakoni mung nglelebke driji sethithik menyang puser.

Sampeyan kudu nindakake iki alon-alon nganti sampeyan aran pusar nyoba kanggo sworo seru bali menyang panggonan, kaya mlumpat. Yen mengkono, iku pratondo yen sampeyan lagi ngandhut.

Nanging, Nindakake tes iki ora njamin 100% kemungkinan. Nyatane, sacara medis ditolak lan mulane diwenehi kategori "takhayul" tinimbang "reliabilitas".

Sanajan wis pirang-pirang taun, tes iki misuwur nganti pirang-pirang taun, mula saiki dadi dolanan ing antarane wanita kanggo ngira yen lagi ngandhut. Nanging, ana wanita sing ndeteksi aktivitas unik iki ing pusar, saka trimester kapindho utawa katelu meteng.

Ing sisih liya, ana pirang-pirang tes kanggo ngerteni manawa wanita ngandhut kanthi jaminan cedhak 100%. Sabanjure, kita pitutur marang kowe apa iku:

  • Tes urine.
  • Tes getih.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi udan liyane ing donya?

La primera, puedes iniciarla con la compra de un envase de muestra para la orina en alguna farmacia. El test, lo podrás hacer cuando tengas más de un día de retraso en tu menstruación, porque en ese período es cuando se puede detectar la hormona del embarazo llamada “hCG”.

Penting kanggo dicathet yen, umume, wanita sing ngalami tes iki disregarding instruksi ngenteni ora ana haid, asil bisa uga positif palsu lan / utawa negatif palsu.

Dadi, luwih becik tindakake pandhuane jaman. Kajaba iku, dianjurake supaya sampel urin dijupuk ing wayah esuk, nalika tangi (luwih becik).

Ing sisih liya, kita duwe tes getih, sing paling dipercaya, kanggo ngilangi utawa ngonfirmasi meteng, tinimbang nyelidiki. ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut.

Kanggo nindakake tes iki, Penting yen sampeyan menyang dhokter kulawarga utawa, ing kasus sing paling apik, golek dokter ginekologi sing dipercaya, supaya aku bisa nuntun sampeyan lan ngandhani proses kasebut, kalebu pemeriksaan kanggo mriksa yen ana owah-owahan ing organisme lan awak.

Sing, ing kasus iki, dheweke bakal ngerti ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut.

Kang ndadékaké kita kanggo sebutno orane siji test liyane, kanggo verifikasi yen sampeyan ngandhut. Lan sampeyan bisa nindakake iku, ora luwih lan ora kurang saka gynecologist.

Ngerti yen sampeyan ngandhut liwat tutul bawok

Sanajan sampeyan minangka jinis wong sing ngerti banget karo awak, mesthine, minangka wanita, sampeyan bakal kebak kahanan sing ora mesthi, utamane yen lagi meteng. Amarga ana sawetara faktor sing mengaruhi wutah usus utawa weteng, sing mung bisa ditemtokake dening dokter.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Qatar ngendi?

Yen sampeyan wis curiga lan gejala umum sing nuduhake meteng, sampeyan kudu menyang dhokter kanggo mriksa sampeyan lan nindakake eksplorasi ing tempek.

https://www.youtube.com/watch?v=fWZhDvSvRSA

Kajaba saka meteng, kanthi pemeriksaan vagina, tumor uterine lan ovarium ora dikecualake, kemungkinan sindrom iritasi usus lan bisa dideteksi yen ana cairan ing rongga abdomen (Ascites) sing bisa nyebabake weteng bengkak. .

Tandha sing kudu digatekake kanggo ngerti yen sampeyan lagi ngandhut

Biasane, nalika tahap pisanan ngandhut ora ana owah-owahan ing awak ngluwihi penebalan tembok uterus, sing, sanajan kabeh, ora ngowahi ukuran utawa posisine.

Nanging, wiwit tahap iki, penting banget kanggo ibu sing bakal teka kanggo nindakake ujian ginekologi kanggo ngerteni manawa ana tandha-tandha sing nuduhake meteng. Tuladhane:

  1. tandha Hegar:

Dokter nindakake pemeriksaan vagina sajrone minggu kaping enem utawa kaping wolu meteng. Ing kene, sampeyan bisa ngerti yen ana meteng kanthi palpasi uterus lan iki minangka palp sing alus banget, pasty lan elastis, utamane ing tingkat isthmus uterine.

  • Tandha Piskacek:

Con una exploración secuencial, se detecta una asimetría del útero, el cual tiende a estar hacia el lado ing ngendi inicia la gestación.

  • Tandha Noble-Budin:

Sawise 8 minggu pisanan gestation wis liwati, bakal ditemokake yen forniks bawok wis tambah gedhe lan turgid. Owah-owahan kasebut dumadi nalika wutah janin lan iki bakal dadi konfirmasi pemeriksaan positif.

  • tandha Goodell:
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Qatar ngendi?

Ing wektu iki, tutul kudu alus lan gynecologist ngerti konsistensi cervix, sing palpation padha karo ndemek lambe. Dene, ing wanita ngandhut, bakal kaya ngrasakake pucuk irung.

  • Tandha Jacquemier-Chadwick:

Tandha pungkasan iki dicathet sawise 6 minggu meteng, ing ngendi pewarnaan violaceous saka epitelium serviks-vagina katon.

ngendi-kanggo-ndemek-weteng-kanggo-ngerti-yen-sampeyan-meteng-2
Sawetara wanita duwe meteng ektopik sing beda banget karo meteng normal.

Gejala sing bisa nuduhake meteng

  • wutah puser
  • Persepsi bongkahan ing wilayah sekitar pusar nalika lying mudhun.
  • Nyeri nalika bulging ing bagian weteng.
  • Gatal ing puser.

Iku penting sing wilayah uga sinaoni lan ngerti ngendi kanggo ndemek weteng kanggo ngerti yen sampeyan ngandhut, yen meteng bisa diilangi lan masalah tartamtu didiagnosis kayata: diastasis rektus, hernia umbilical utawa paraumbilical, infeksi jamur, lsp.

Ing sisih liya, ana uga faktor sing mengaruhi wutah weteng sing bisa ditemokake saka riwayat meteng sadurunge, dhuwure ibu lan bobote sing bisa dibandhingake karo sing biasa lan bobot khas kanggo ibu. .


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah