Quantcast

Where to Deleng Lampu Lor

Ngendi kanggo ndeleng Lampu Lor?

Lampu Lor minangka salah sawijining fenomena sing paling luar biasa lan apik ing alam. Lampu-lampu sing padhang lan warna-warni iki katon ing langit ing pirang-pirang bagean ing donya lan narik akeh wong saka sak ndonya saben taun. Nanging ing ngendi luwih becik ndeleng wong-wong mau?

1 Norwegia

Norwegia minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor. Cahya luwih kuwat lan luwih padhang ing jagad iki. Kajaba iku, Norwegia minangka salah sawijining wilayah sing paling apik kanggo ngujo lanskap alam lan olahraga petualangan kayata ski lan hiking.

2. Kanada

Panggonan becik liyane kanggo ndeleng cahya lor punika Inggris. Kaya ing Norwegia, sampeyan bisa nikmati lanskap sing apik lan latihan macem-macem kegiatan petualangan. Kajaba iku, wektu sing paling apik kanggo ndeleng lampu lor beda banget gumantung ing wilayah kasebut, saengga dadi tujuan sing apik kanggo kabeh taun.

3. Iceland

Islandia minangka salah sawijining papan sing paling populer kanggo ndeleng Lampu Lor. Saliyane tampilan sing nyengsemake, sampeyan bisa njupuk kesempatan kanggo ndeleng geyser, gletser lan lanskap unik liyane. Wektu paling apik kanggo ndeleng Cahya Lor ing Islandia yaiku antarane jam 21:00 nganti 01:00.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nalika Ramadhan 2021 diwiwiti

4 Swedia

Swedia minangka papan liya sing cocog kanggo ndeleng Lampu Lor. Ora kaya wilayah liyane, ing Swedia ana macem-macem mujur nengen kanggo njelajah, kayata alas, tlaga lan gunung. Kajaba iku, ing Swedia iku gampang kanggo golek aktivitas related kanggo luang kayata lelungan prau utawa snowmobiles.

5 Finlandia

Finland minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor. Bagean donya iki misuwur kanthi mujur nengen alas, tlaga lan gunung. Kajaba iku, iki minangka papan sing cocog kanggo ngujo cahya lor kanthi tentrem, amarga desa-desa sing adoh lan dalan sing sepi.

kesimpulan

Lampu Lor minangka fenomena unik lan spektakuler sing kudu sampeyan nikmati paling ora sepisan ing urip sampeyan. Yen sampeyan pengin ngujo salah siji saka cahya ayu ing langit, ana macem-macem saka sudhut tujuan kanggo milih saka: Norwegia, Kanada, Iceland, Swedia utawa Finlandia. Pilih sampeyan lan siyap kanggo nikmati!

Ngendi kanggo ndeleng Northern Lights 2022?

ndhuwur 10 Camping ngendi kanggo ndeleng cahya lor ing 2023 Islandia Kidul. Iceland iku salah siji saka panggonan paling apik kanggo ndeleng Northern Lights kanggo akeh alasan:, Norwegia. Tromso iku temtu panggonan paling apik kanggo ndeleng Northern Lights ing bawana European, Whitehorse, Kanada, Fairbanks, Alaska, Rovaniemi, Finlandia, Kiruna, Swedia, Murmansk, Rusia, Ilulissat, Greenland, Abisko, Swedia, Östersund, Swedia, Saariselkä, Finlandia.

Ngendi lan kapan ndeleng Lampu Lor?

Kanggo nindakake iki sampeyan kudu pindhah menyang Arktik Circle lan luwih lor. Ing jalur bumi kasebut, nganti 200 bengi kanthi cahya lor bisa kedadeyan saben taun. Wektu paling apik kanggo mirsani yaiku kira-kira rong jam sadurunge lan sawise tengah wengi, lan bisa tahan saka telung puluh detik nganti pirang-pirang jam.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cara Tes Positif ing Trik Covid

Where kanggo ndeleng Northern Lights

Cahya Lor minangka fenomena alam sing nyengsemake cahya ing langit. Ing ngisor iki panggonan paling apik kanggo mirsani keajaiban alam iki:

Islandia

Islandia dikenal minangka papan sing paling apik kanggo mirsani Cahya Lor. Lampu ijo sing sumunar katon ing saindhenging taun, nanging sasi mangsa luwih efektif. Aktivitas Cahya Lor sajrone wektu iki paling kuat amarga suda awan.

Norwegia

Norwegia minangka salah sawijining tujuan sing paling populer kanggo para pecinta Lampu Lor. Iki amarga fjord nyengsemaken lan papan mbukak kanggo ndeleng acara. Sasi antarane September lan April paling apik kanggo ndeleng efusi tarian cahya ijo ing langit.

Finlandia

Finland nawakake pengalaman unik kanggo ndeleng Northern Lights. Iki amarga campuran sampurna antarane alam lan gastronomy paling apik. Iki minangka papan sing cocog kanggo nikmati pemandangan sing spektakuler lan pengalaman unik.

Panggonan liya kanggo ndeleng Cahya Lor

  • Alaska
  • Inggris
  • Mongolia
  • Rusia
  • Greenland

Ngamati Lampu Lor minangka pengalaman unik sing kudu diduweni saben wong. Dheweke ana ing pirang-pirang bagean ing jagad iki kanggo nemokake. Negara-negara kasebut nawakake panorama paling apik kanggo nikmati fenomena alam sing unik iki.

Ing endi sampeyan bisa ndeleng cahya lor lan ngapa?

Cahya lor dumadi ing zona oval sing ngubengi kutub. Nalisir apa pracaya, ora amarga iku luwih cedhak Kutub ana kemungkinan luwih. Kosok baline. Situs paling apik dumunung ing sisih kidul, ing saubengé Lingkaran Arktik. Jarak menyang Kutub bisa beda-beda antarane 500 lan 2000 kilometer, gumantung ing wektu taun. Wektu paling apik kanggo ndeleng yaiku saka September nganti April, nanging aktivitas paling gedhe diamati antarane Oktober lan Maret.

Cahya Lor dumadi nalika gas ing atmosfer diisi dening partikel sing diisi saka Srengéngé, sing interaksi karo gas kasebut. Partikel-partikel kasebut nyebul liwat medan magnet bumi, ngoper listrik liwat atmosfer ndhuwur (luwih saka 90 km ing sadhuwure segara, mligi ing lapisan ionosfer, sing utamané dumadi saka ion oksigen lan nitrogen). Iki nyebabake fenomena cahya, aurora borealis.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah