Quantcast

ngendi iku gibraltar

Gibraltar, Wilayah Respite Cilik ing Pesisir Kidul Spanyol

Gibraltar minangka tlatah negara cilik, dumunung ing sisih kidul Spanyol, ing pesisir Selat Gibraltar. Wilayah cilik nanging makmur iki minangka titik patemon penting antarane bawana Eropah lan bawana Afrika, lan wis dadi tujuan wisata kanggo abad. Ing ngisor iki sawetara fakta sing migunani babagan papan panggonane bocah cilik iki:

Lokasi:

  • Negara – Gibraltar minangka Wilayah Luar Negeri Inggris lan dudu bagean saka negara Eropa.
  • Benua – Dumunung ing bawana Eropah, cedhak pesisir lor Afrika
  • lokasi sing tepat – Dumunung persis ing antarane wilayah Spanyol lan Maroko, kidul Andalusia, antarane kutha Tarifa (Spanyol) lan kutha Tangier (Maroko).

Carane entuk:

  • Liwat udhara – Cara paling gampang kanggo pindhah menyang Gibraltar saka Semenanjung Iberia yaiku kanthi pesawat.
  • prau - Ana akeh pilihan kanggo teka kanthi feri saka Spanyol, kalebu Malaga, Algeciras lan Tangier.
  • Kanthi mobil – Saka Spanyol bisa teka kanthi mobil njupuk dalan motor sing nyambungake Algeciras karo Gibraltar.

Gibraltar minangka swarga kanggo para penyayang sejarah, budaya lan alam. Yen sampeyan ngrancang liburan ing pinggir segara, ora ana papan sing luwih apik tinimbang wilayah sing apik iki.

Apa ibukutha Gibraltar?

Gibraltar. Ibukutha Gibraltar yaiku Gibraltar.

Napa Spanyol kelangan Gibraltar?

Nalika Spanyol kalah Gibraltar? Ing Prajanjian Utrecht, ditandatangani sawise Perang Suksesi Spanyol, kang Austria lan Bourbons regejegan makutha Spanyol, sawise dadi kosong karo pati Carlos II, 'The bewitched'. Perjanjian kasebut ditandatangani ing taun 1713, sawisé konflik 12 taun.

Gibraltar

Gibraltar ngendi?

Gibraltar minangka wilayah otonomi Inggris sing dumunung ing pucuk kidul Semenanjung Iberia. Iki minangka monarki cilik sing dibentuk dening tanjung sing ana ing lawang mlebu Segara Mediterania, kira-kira enem kilometer persegi, diubengi dening Teluk Algeciras. Dumunung ing sisih kulon Selat Gibraltar, watara 14 kilometer saka pesisir Afrika Lor, cedhak kutha Tarifa ing Spanyol.

Gibraltar es un punto clave para el control de la entrada y salida de barcos al Mar Mediterráneo, y es conocido como el lugar ing ngendi encuentran las fuerzas militares británicas más antiguas en ing luar negeri. Wilayah kasebut wis ana ing pamaréntahan Inggris wiwit taun 1704 lan tetep dadi salah siji saka sawetara wilayah Inggris ing njaba Britania Raya.

Gibraltar Geografi

Gibraltar minangka tanjung watu sing diubengi dening Teluk Algeciras. Iki kawangun dening watu sing dikenal minangka "Rock of Gibraltar" sing dhuwuré 426 meter. Wilayah iki dumunung ing tapel wates antarane Eropah lan Afrika, dipisahake dening Selat Gibraltar sing gabung karo Samudra Atlantik karo Segara Mediterania.

Iklim Gibraltar subtropis, kanthi suhu rata-rata taunan antara 12 lan 25 derajat Celcius. Iki minangka papan sing cerah kanthi suhu dhuwur. Panggonan iki nampa angin wétan lan sasi paling udan yaiku Mei lan Oktober.

Iku menarik kanggo nindakake ing Gibraltar

Gibraltar nawakake akeh sing bisa dideleng lan ditindakake. Mangkene sawetara perkara sing paling populer lan nyenengake:

  • Climb to Rock: The Rock of Gibraltar mbokmenawa pemandangan paling nyengsemaken ing Gibraltar. Sampeyan bisa munggah nganggo mobil kabel utawa mlaku-mlaku.
  • Ngunjungi watu lan kastil: Rock of Gibraltar nawakake pemandangan kutha sing apik banget. Sampeyan uga bisa ngunjungi kastil Gibraltar saka ngendi sampeyan bisa nikmati pemandangan sing apik banget.
  • Ngunjungi Museum Gibraltar: Sampeyan bisa ngunjungi Museum Gibraltar ing ngendi sampeyan bisa nemokake akeh obyek menarik saka Zaman Batu nganti kontemporer.
  • Seneng pantai: Ana akeh pesisir ing Gibraltar. Sampeyan bisa ngendhokke, sunbathe lan seneng alam, nalika admiring Selat lan Afrika.

Gibraltar minangka papan sing menarik lan nyenengake. Yen sampeyan nggoleki tujuan Eropa kanthi sejarah lan pemandangan sing nggumunake, Gibraltar minangka papan sampeyan!

Gibraltar

Gibraltar minangka wilayah cilik Inggris sing dumunung ing sisih kidul Semenanjung Iberia. Dumunung cilik ing pesisir kidul Selat Gibraltar, sing misahake Eropah saka Afrika.

Gibraltar ing negara apa?

Gibraltar wis ana ing kadhaulatan Britania Raya wiwit taun 1713 lan dianggep minangka wilayah jaban rangkah Inggris.Mangkono, Gibraltar ora dumunung ing negara tartamtu, nanging ana ing yurisdiksi negara njaba.

Apa wilayah kasebut?

Gibraltar dumunung ing provinsi Cádiz, Spanyol. Kutha iki dumunung watara 16 kilometer saka tapel wates antara Spanyol lan Maroko, uga watara 3 kilometer sisih lor-kulon Tangier, kutha utama Maroko.

Apa khusus babagan Gibraltar

Gibraltar wis dadi tujuan wisata sing populer, amarga pemandangan sing apik, pesisir sing apik lan ana fauna sing unik, kalebu kethek sing dadi daya tarik utama. Kajaba iku, Gibraltar nduweni sajarah sing menarik, kanthi kastil lan benteng sing dikenal minangka "The Rock", dumunung ing salah sawijining tebing paling dhuwur ing Selat Gibraltar.

Mangkene sawetara perkara sing apik banget kanggo dideleng lan ditindakake ing Gibraltar:

  • kastil gibraltar: Kastil abad tengahan sing dibangun Spanyol ing abad kaping XNUMX kanthi tujuan mbela Selat Gibraltar.
  • Terowongan Pengepungan Agung: Tunnel dibangun nalika Perang Pitu Taun kanggo mbela lan mbela tembok Gibraltar saka serangan Prancis.
  • Gua St Michael: Guwa prasejarah sing dikenal kanthi malang alam lan ekosistem lemah sing unik.
  • Barbary Apes: Gibraltar dikenal kanthi kethek, monyet Berber, sing bisa ditemokake ing tebing Lor lan uga ing Taman Cain.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nalika Spring Ends

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah