Ngendi Niagara Falls


Ngendi Niagara Falls. Padha dumunung ing antarane Amerika Serikat lan Inggris, ing sisih lor-wétan saka bawana Amerika.

Thanks kanggo kaendahan sing ora bisa dipungkiri (lan, umume, uga ing film 1953 sing misuwur "Niagara", karo Marilyn Monroe) meh ora bisa nemokake wong sing durung nate krungu. Nanging, ora saben wong ngerti persis ngendi iku dumunung Niagara Falls.

Ngendi Niagara Falls?

"Niagara Falls" asalé saka Amérika Lor ing kali kanthi jeneng sing padha, Kali Niagara, cedhak kutha Buffalo.

Padha luwih lor saka New York, saka ngendi adohe kira-kira 700 kilometer; jarak sing, Nanging, ora kudu pundung, wiwit wisata banget budhal saka Big Apple menyang Niagara Fallssenajan mung sedina. Kutha Kanada sing paling cedhak karo grojogan yaiku St.

Kali air terjun iku opo?

Bali menyang kali, sing pantes digatekake minangka "bapak" grojogan! Ing sungai niagara, dawane 56 km, asale saka agung lake Erie, kang iku mung utusan, lan banjur mili menyang Lake Ontario, lan peculiarity iku tumindak minangka wates internasional antarane Kanada (Provinsi Ontario) lan Amerika Serikat (Negara New York).

Erie lan Ontario minangka loro saka limang tlaga banyu tawar gedhe ing Amerika Serikat, nggawe "segara pedalaman" antarane Amerika Serikat lan Kanada.

Lake Erie, dijenengi miturut suku pribumi kuna ing wilayah kasebut, yaiku tlaga paling gedhé nomer telulas ing donya. Senajan iku paling cethek saka limang tlaga gedhe (rata-rata ambane 19 meter), mesthi ora bisa diarani tetep stabil! Nyatane, iki misuwur amarga ombak gedhe sing meh padha karo segara.

Ontario tegese "tlaga gedhe" ing basa Huro lawas, sing saiki wis ilang lan, sanajan jenenge, paling cilik saka tlaga gedhe. Ambane rata-rata 86 meter lan ing mangsa es ora ngidini navigasi.

Lakes Erie lan Ontario uga disambungake dening terusan dilayari, Welland Canal, sing ngidini kapal kanggo bypass Niagara Falls.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sinau kabeh babagan Terminal Grand Central

Makna saka jeneng "Niagara" iku evocative lan puisi ing wektu sing padha: iku cocog karo "guntur banyu" ing basa kuna saka Indian Amérika.

Satemene banyune grojogan, kang dumunung ing sisih kidul jurang kali, pancen gumuruh: banyune tiba sing gedhe banget banter lan nyengsemake. Ora kebeneran yen wong-wong sing ngunjungi grojogan tansah ngelingi penampilane, nanging uga ... swarane.

Kali Niagara uga apik amarga alasan liyane: saliyane kanggo gumunggung ngarsane, ing sadawane dalane, grojogan sing misuwur, banyu digunakake kanggo produksi PLTA, utamané ing mangsa panas, lan uga kurban wonder liyane alam: sing saka kuat Whirlpool rapids, sing dumunung ing hilir.

Napa Niagara Falls misuwur banget? Alasane prasaja: dheweke apik banget lan impetuous!

Padha menehi tontonan alam sing, tanpa exaggeration, bisa ditetepake minangka grandiose lan nengsemake.

Mulane turis New York kerep nggabungake tur utawa ekstensi trip sing tumuju menyang grojogan. Kanggo alasan sing padha, Niagara Falls minangka tujuan favorit kanggo bulan madu Amerika Utara.

Pira grojogan Niagara?

Niagara Falls ora mbebayani kanggo Kanada utawa Amerika Serikat, ana ing loro negara, ing rong panggonan sing loro-lorone duwe jeneng "Niagara Falls". Nyatane, Wonten ing "Arijèn Niagara Ontario" ing Kanada lan "Gurugan Niagara New York" ing Amérika Sarékat..

Ing babagan jembar, loro-thirds saka dawah Kanada lan siji-pihak saka ASUU.

Ana telung Niagara Falls ing kabeh: ing sisih Canadian sing Air Terjun Horseshoe, ing sisih american American Falls lan Bridal Veil Falls.

Horseshoe Falls: Canadian Side Falls

Kanthi wangun tapal kuda sing khas, sing diarani "Canadian Falls". paling gedhe; padha mulet saka Table Rock ing Ontario menyang pulo cilik Goat Island ing upstate New York.

Aliran banyu kasebut pancen luar biasa: banyu mili, nyatane, meh 60 meter, lan kekuwatan paling gedhe ana ing antarane wulan Juni lan Agustus.

Yen kunjungan menyang grojogan bakal diwiwiti saka sisih Kanada (miturut akeh, paling apik kanggo ndeleng grojogan), ing bab pisanan sampeyan bakal sok dong mirsani ing Table Rock mbokmenawa bakal pedhut digawe dening pasukan banyu.

Yen banjur tekan sunrise, sampeyan mesthi bakal cukup Bejo kanggo ngujo pelangi ing banyu!!

ngunjungi grojogan ing wayah wengi, atmosfer bakal padha sugestif, uga thanks kanggo cahya saka lampu colored, kang adorn loro Kanada lan Amérika Falls.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Patung Liberty: Sajarah, lokasi, construction, curiosities lan liyane

Lan iku apik kanggo ngerti sing tumiba cahya munggah "ing dhewe" minangka bagéan saka Niagara Power Project. Nyatane, lampu kasebut diprodhuksi dening listrik sing diasilake dening grojogan dhewe.

Apa cahya katon banget kanggo sampeyan, ing konteks alam sing apik banget? Nanging, aspek "artifisial" iki kudu ditangani; ing kasunyatan, ngerti sing Niagara Falls banget turis lan kebak pencakar langit, taman hiburan lan kasino.

Air Terjun Horseshoe

Amérika Side Falls

Air terjun Amerika duwe lompat sing luwih murah tinimbang sing Kanada, nanging kaendahane ora kurang. Padha ageng, thunderous lan nawakake pemandangan paweling.

Saka sisih Amérika, sampeyan bisa njupuk Maid of the Mist legendaris, kapal bersejarah sing bakal nggawa sampeyan kanthi cedhak lan pribadi karo chutzpah saka grojogan.

Sampeyan bakal weruh American Falls lan sampeyan uga bakal teka ing Canadian Falls. Sampeyan bakal seneng-seneng nganggo jas hujan sing bakal disedhiyakake kanggo nglindhungi sampeyan saka cipratan, lan mesthine bakal disimpen minangka cinderamata nalika mulih.

Tur ing Maid of the Mist umume aktif saka April nganti Oktober utawa awal November.

Tanggal kasebut ora ditemtokake amarga kali sing nemtokake! Nyatane, mung nalika es nyawiji, sampeyan bisa miwiti nyebrang, sing saben dina mangkat saben 15 menit lan suwene 20 menit.

Elinga yen ora ana jedhing utawa kursi ing prau.

Air Terjun Pengantin

Jatuh ing Air Terjun Pengantin padha sing paling cilik, nyatane, dibandhingake karo liyane, padha katon cilik banget! Dheweke "mung" ambane 17 meter lan dipisahake saka American Falls dening Pulo Luna cilik.

Yen sampeyan ana ing antarane akeh, lan sampeyan pengin ndeleng kanthi rapet, sampeyan bisa milih sing becik wisata gua angin, "guwa angin". Iki minangka guwa sing bisa dituju nganggo lift sing dawane 53 meter, sing tekan Ngarai Niagara. Raincoats lan boots protèktif bakal kasedhiya, lan tour guide bakal mimpin sampeyan liwat sawetara langkah menyang Hurricane Deck, mung rong puluh meter saka Bridal Veil Falls. Ora bakal kekurangan cipratan banyu lan emosi.

Apa bandara paling cedhak

Ana papat bandara ing sekitar grojogan, saka ngendi sampeyan bisa tekan ing perjalanan nganti rong jam.

Bandara AS (loro-lorone ana ing negara bagian New York)

Bandara Internasional Buffalo Niagara (kode bandara BUF)

Dumunung ing sisih kidul grojogan, 42 km. Iku pilihan kanggo nimbang yen sampeyan wis ing Amerika Serikat, lan iku bakal nggawa sampeyan menyang dawah cepet ing rega cukup.

Kanggo entuk ide babagan biaya, sambungan bali saka New York (bandara JFK) menyang Buffalo bisa regane udakara 150 euro.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane Menek Jembatan Niagara Falls

Kanggo teka saka Eropah, ing tangan liyane, mandeg penengah ing kutha-kutha Amerika liyane bakal perlu.

Sawise sampeyan teka ing bandara, trep layanan shuttle bus (reservasi luwih dhisik luwih disenengi) utawa alternatif layanan taksi sing bakal nggawa sampeyan menyang Niagara Falls.

Grojogan uga bisa dituju saka bandara liwat sambungan bis Niagara Border Transportation Authority (NFTA). Disaranake rute sing luwih murah iki mung kanggo wong sing duwe wektu luwih akeh (ora ana layanan langsung, dadi sampeyan kudu ngganti bus).

Bandara Internasional Niagara Falls (kode bandara IAG)

Iki minangka bandara paling cedhak karo grojogan sing ana ing sisih wétan lan mung 14,5 km.

Bisa dadi solusi sing apik yen sampeyan ana ing Amerika Serikat ing kutha sing nyambungake kanthi apik: contone, yen sampeyan ana ing Florida ing Orlando, Fort Lauderdale, Punta Gorda, St Petersburg utawa Clearwater, utawa ing South Carolina ing Myrtle Beach.

bandara Kanada

Bandara Internasional Toronto Pearson (kode bandara YYZ)

Dumunung ing sisih lor grojogan, kang iku 122 km adoh.

Kanggo sing teka langsung saka Eropah iku trep banget, thanks kanggo sambungan internasional Kerep (kita ngomong bab bandara Canadian utama).

Kanggo nyedhaki grojogan, sampeyan bisa nggunakake bis (reservasi awal dianjurake), taksi, utawa mobil rental.

Bandara Internasional Hamilton (kode bandara YHM)

Bandara cilik iki, kaya sadurunge, dumunung ing sisih lor grojogan, 84 km saka wong-wong mau.

Kanggo njaluk menyang wong-wong mau, uga ing kasus iki sampeyan bakal duwe sawetara kemungkinan: anter jemput, mendhoan utawa rental mobil.

Cara Liyane kanggo Ndeleng lan Ngalami Falls

Junction, jembatan sing nyambungake sisih Kanada lan AS. Bisa ditelusuri kanthi mobil, mlaku lan malah nganggo sepeda.

Ngganti perspektif karo Lelungan ing Mburi Gugur (Sisih Kanada) A trip becik konco grojogan: sampeyan mudhun karo elevator kanggo luwih saka 40 meter lan liwat trowongan sing mimpin konco tembok gedhe banyu ing mburi Horseshoe Falls.

Nganti nganti Menara Skylon (Sisih Kanada), menara modern sing stands metu kanggo dhuwur sawijining, menyang ndhuwur sing menek karo elevator kabeh-kaca. Sawise munggah, sampeyan bakal duwe tampilan sing nuduhake kabeh kaendahan saka grojogan (deck observasi dhuwuré 775 kaki, udakara 236 meter) lan, yen sampeyan pengin, sarapan gaya Amerika, nedha awan utawa nedha bengi ing restoran revolving. - ruang makan.

Ing dina becik, sampeyan uga bisa ndeleng Lake Erie, Ontario saka menara, lan nalika langit utamané cetha, malah pencakar langit Toronto.

Milih kanggo Menara Pengamatan Air Terjun Niagara (Sisih AS), tekan lift lan nawakake panorama kabeh telung tiba. Sampeyan uga bisa ngujo dheweke kanthi penerbangan helikopter panorama: bakal dadi pengalaman sing ora bisa dilalekake.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah