Quantcast

Where Cookie Disimpen

Ing endi cookie disimpen?

ing cookie Iku file data cilik sing disimpen ing komputer dening situs web sing dibukak. Cookie iki ngumpulake informasi lan ngidini situs web ngelingi tumindak sampeyan nalika browsing.

Carane browser web nyimpen cookie

Browser web populer, kayata Chrome, FireFox, lan Safari antara liya, nggunakake file cookie lokal tartamtu kanggo nyimpen data sampeyan. Jeneng file kasebut gumantung ing browser, nanging umume diwiwiti kanthi tembung "cookie" diikuti dening pangguna lan perusahaan sing ngetokake situs web kasebut. File kasebut ana ing folder cookie sing dijenengi khusus.

Jinis Cookies

Ana rong jinis utama cookie: cookie sesi lan cookie permanen:

  • Cookie sesi disimpen sementara nalika sampeyan browsing situs web lan bakal dibusak nalika sampeyan nutup browser.
  • Cookie permanen disimpen ing komputer nganti kadaluwarsa utawa sampeyan mbusak kanthi manual.

Kepiye carane sampeyan bisa ngontrol cookie?

Ing setelan browser web, sampeyan bisa ngaktifake utawa mateni cookie, uga nyetel tanggal kadaluwarsa. Sampeyan uga bisa mbusak kabeh cookie sing disimpen ing komputer nalika sampeyan miwiti browser. Iki bakal mesthekake yen preferensi sampeyan nalika ngunjungi situs web ora bakal disimpen.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan kebijakan cookie saka browser web favorit, disaranake sampeyan maca informasi ing situs web. Kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe ide sing luwih apik babagan cara ngontrol cookie.

Ing endi cookie disimpen?

Cookie minangka file teks cilik sing disimpen situs web ing komputer utawa piranti seluler nalika sampeyan ngunjungi situs web. Cookie ngemot informasi babagan kunjungan sampeyan menyang situs kasebut, kayata setelan lan pilihan wilayah sampeyan. Cookie asring dibutuhake supaya situs web bisa mlaku kanthi cara sing dikarepake.

Ing endi browser nyimpen cookie?

Browser nyimpen cookie ing file khusus ing komputer. Lokasi sing pas gumantung ing browser sing sampeyan gunakake. Tuladhane:

  • Google Chrome: menu setelan → Tampilake setelan lanjut → Setelan konten → Cookie
  • MozillaFirefox: menu setelan → Pilihan → Privasi;
  • Internet explorer: alat → Pilihan Internet → Privasi → Setelan.

Saben browser nyimpen file cookie rada beda, nanging prosedur kanggo nemokake, mbusak utawa mateni cookie biasane meh padha.

Browser uga ngidini pangguna kanggo nemtokake tingkat keamanan lan privasi tartamtu kanggo macem-macem situs web utawa malah kanggo kabeh Internet. Mulane, sampeyan bisa ngatur browser kanggo mblokir jinis tartamtu saka cookie, nalika ngidini liyane. Sampeyan uga bisa nemtokake manawa sampeyan pengin data cookie kanthi otomatis dibusak nalika sampeyan nutup browser.

Ing endi cookie disimpen?

Cookie minangka file teks kanthi informasi babagan sesi pangguna ing situs web. File kasebut disimpen ing piranti sing nyambungake pangguna, kayata komputer, tablet, utawa telpon.

Carane cookie disimpen

Cookie disimpen ing browser utawa piranti sambungan sing sampeyan browsing. Jeneng lan alamat disimpen ing cache browser, lan server percaya yen informasi kasebut asale saka sumber sing bener.

Suwene cookie disimpen?

Wektu kanggo nyimpen cookie beda-beda gumantung saka jinis cookie. Cookie sesi disimpen ing wektu sing winates, dene cookie sing terus-terusan disimpen luwih suwe. Sawetara situs web uga ngidini pangguna nyetel suwene sesi kasebut lan kapan cookie bakal dibusak.

Informasi apa sing ngemot Cookie?

Cookie ngemot informasi babagan sesi pangguna, kayata:

  • Situs web sing wis dibukak pangguna.
  • Kaca sing tepat sing wis dibukak pangguna.
  • Informasi babagan pilihan sing wis ditetepake pangguna kanggo situs web.
  • Informasi babagan konten sing wis dideleng pangguna.

Kajaba iku, cookie bisa uga ngemot informasi sensitif babagan panggunakayata nomer kertu kredit utawa sandhi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nalika topeng wis ora wajib maneh

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah