Quantcast

ngendi burundi

Where is Burundi?

Geografi Burundi

Burundi iku sawijining negara sing dumunung ing Afrika Wétan, ing Afrika Tengah Timur Laut. Iki diubengi dening negara liya kayata Rwanda, Tanzania, Republik Demokratik Kongo, lan Zambia. Dumunung ing antarane paralel 3 lan 5 Lintang Kidul, lan antarane meridian 28 lan 30 Bujur Timur.

Budaya ing Burundi

Budaya Burundi maneka warna lan maneka warna. Sanajan ana macem-macem etnis, wong Burundi nuduhake nilai-nilai komunitas lan obrolan sing padha. Budaya negara utamané dipengaruhi dening pembangunan saka pertanian, crita raiding saka negara tetanggan, lan wutah saka kuli minangka sumber sukses komersial.

Ekonomi Burundi

Burundi minangka negara sing mayoritas pertanian, lan ekonomi Utamane adhedhasar tetanèn. Sektor utama nyakup meh seprapat ekonomi Burundi. Produksi panganan minangka sumber penghasilan utama ing sektor primer lan saya mundhak terus ing taun-taun pungkasan.

Kajaba iku, Burundi uga minangka negara sing ngasilake lan ngekspor kopi lan tèh, sing dadi sumber devisa utama negara kasebut. Sektor manufaktur uga penting kanggo tuwuhing ekonomi Burundi.

Pariwisata Burundi

Burundi minangka tujuan sing durung ditemokake sing nawakake macem-macem kesempatan kanggo turis. Wilayah Afrika iki minangka papan sing tentrem lan apik sing menehi kesempatan kanggo nikmati macem-macem atraksi budaya lan lanskap.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Where to Deleng Lampu Lor

Apa sing bisa dideleng ing Burundi?

  • Taman Nasional Rumonge: Iki minangka tujuan sing sampurna kanggo para pecinta alam. Taman iki nawakake gunung sing apik, tlaga lan fauna unik ing wilayah kasebut.
  • Lake Tanganyika: Lake Tanganyika nawakake sawetara pengalaman paling apik ing fishing olahraga ing wilayah. Iki ndadekake tlaga dadi tujuan sing populer kanggo para wisatawan.
  • Kigali: Kutha iki ibukutha Burundi. Ing kene sampeyan bisa ndeleng budaya tradisional lan pasar sing sugih. Ana uga akeh panggonan menarik kanggo ngunjungi, kayata museum lan galeri seni.

Burundi minangka negara sing apik sing nawakake pengunjung macem-macem perkara sing bisa dideleng lan ditindakake. Dolan maring tujuan sing apik iki lan temokake apa sing ditawakake Burundi.

Apa sing diprodhuksi Burundi?

Paling Specialized Products miturut RCA Index Burundi wis tingkat dhuwur saka spesialisasi ing Minerals saka kaleng (351), Niobium, Tantalum, Vanadium lan Bijih Zirkonium (313), Teh (232), Kopi (109), lan Ombenan fermentasi liyane (61,5). Kajaba iku, ngasilake produk liyane kayata Beras (55,3), Singkong (45,8), Jagung (44,7), Tembakau (15,8), Kentang Manis (11,9), Bibit Kapas (8,1). Dheweke uga ngasilake woh-wohan, kayata pisang (4,4), jarum cemara (2), kulit mentah lan industri (1,2), endhog (1,2) lan lateks (0,9).

Apa kemiskinan ing Burundi?

Rong pertiga saka 10,6 yuta wong ing negara kasebut urip ing sangisore garis kemiskinan lan luwih saka 90% entuk mata pencaharian saka tetanèn. Sebagéan gedhé wong miskin ing negara kasebut minangka petani cilik sing berjuang kanggo pulih saka konflik lan akibate. Ana uga beda gedhe antarane kemiskinan pedesaan lan kemiskinan kutha. Nalika tingkat kemiskinan pedesaan tetep meh stabil saka 51,9% sing dilapurake ing 2015 dadi 55,1% ing 2017. Ing sisih liya, tingkat kemiskinan kutha mundhak saka 24,1% saka 2015 dadi 28,5 ,2017% saka XNUMX. Kajaba iku, Burundi terus kanggo nandhang sangsara marga saka pamindahan internal lan perlu kanggo proyek anyar lan tambah investasi ing pendidikan lan income generasi, kanggo ngurangi kemiskinan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nalika Machu Picchu ditemokake

Kepriye uripe ing negara Burundi?

Burundi kalebu ing antarane negara paling miskin ing donya. Akibat perang sipil antarane Hutu lan Tutsi (1993 nganti 2002), ketegangan politik internal lan korupsi ngalang-alangi pembangunan negara. Luwih saka rong pertiga saka populasi kudu entuk urip kurang saka $1.25 saben dina. Tingkat literasi kurang banget, amarga mung 32.9% wong diwasa sing nduweni pendhidhikan. Layanan kesehatan lan dhasar sithik banget, kanthi tingkat kematian bayi lan ibu sing dhuwur banget. Bocah-bocah ing Burundi uga nandhang kekurangan gizi lan negara kasebut minangka salah sawijining tingkat tenaga kerja bocah sing paling dhuwur ing donya. Negara kasebut uga ngalami kekeringan sing abot, nambah kerawanan pangan lan kekurangan gizi ing antarane populasi. Nanging, negara kasebut misuwur kanthi budaya, tradhisi, lan musik sing maneka warna. Lirik Burundian asring ditembangake ing kutha-kutha cilik kanggo ngrayakake budaya lokal.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah