Quantcast

Negara Amerika Latin


Negara Amerika Latin

Artikel kasebut ngemot informasi babagan wilayah kasebut. Dhaptar negara Amerika Latin diwenehi lan karakteristik pembangunan ekonomi lan politik negara kasebut dituduhake. Iki dianggep minangka vektor ekonomi bebarengan karo proses darurat ing negara berkembang.

Divisi teritorial Amerika Latin

Amerika Latin nuduhake klompok negara sing dumunung ing belahan bumi Kulon antarane wates kidul Amerika Serikat lan Antartika.

Iki minangka salah sawijining wilayah paling gedhe ing donya. Isine luwih saka telung rolas kekuwatan kedaulatan.

Jembar wilayah kasebut 20,1 yuta km. alun-alun.Pedunungé udakara 545 yuta jiwa.

Dhaptar negara Amerika Latin kalebu:

  • Argentina;
  • kuna;
  • bahamas;
  • Barbuda;
  • Belize;
  • Brazil;
  • Barbados;
  • Venezuela;
  • Guyana;
  • Haiti;
  • Honduras;
  • Guatemala;
  • granat;
  • Grenadine;
  • Guyana;
  • Dominika;
  • Dominika;
  • Kolombia;
  • Kuba;
  • Kosta Rika;
  • Meksiko;
  • Nicaragua;
  • Nevis;
  • Paraguay;
  • Panama;
  • Puerto Rico;
  • Peru;
  • Juruwilujeng;
  • San Cristobal;
  • Saint Vincent;
  • St Lucia;
  • Suriname;
  • Uruguay;
  • Chili;
  • Ecuador;
  • Jamaika.

Akeh negara lan ibukutha Amerika Latin saiki ngaku dadi pemain utama ing arena ekonomi lan politik global. Iki amarga ing sawetara negara ana owah-owahan rezim politik. Iki dibuktekake kanthi data sing diwenehake ing tabel. Sawetara negara ing wilayah saiki aktif nguatake hubungan internasional tanpa bisa gumantung marang mitra sing luwih kuat babagan pembangunan ekonomi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cara tani intensif lan ekstensif.

Tabel "Kekhasan pangembangan negara-negara Amerika Latin"

vektor pembangunan

Hasil

Protes marang kediktatoran, mbela hak-hak demokratis, pandangan lan pituduh.

Ganti rezim militer-otoriter kanggo kekuwatan demokratis. Kamenangan cara demokrasi perjuangan politik.

Transformasi orientasi agraria. Intensifikasi sektor pertanian. Lair saka masyarakat industri.

Wutah saka ekonomi petani lan petani. Transisi saka status agraris lan pinggiran bahan mentah ing donya menyang status wilayah kanthi industri lan infrastruktur sing kuat ing bidang produksi.

Mbela kedaulatan ing ajang politik donya. Supaya backwardness lan katergantungan ing negara-negara maju. Nolak kabijakan AS sing dileksanakake.

Vektor integrasi ndadekake bisa nolak ndhikte Amerika Serikat, nanging kahanan ketergantungan tetep.

Jaminan sosial saka populasi. Peningkatan kahanan buruh.

Observasi hak-hak sipil saka populasi. Pelestarian standar urip sing murah, keterbelakangan ekonomi lan ilmiah lan teknis.

Pangembangan budaya asli.

Ningkatake tingkat literasi populasi. Penguatan budaya tekad bangsa. Tingkat literasi politik sing dhuwur.

Model Modernisasi kanggo Negara-negara Amerika Latin

Kuba minangka conto modernisasi sing jelas.

Ing taun 1961, Presiden Amerika Serikat, John F. Kennedy, ngusulake program bantuan Alliance for Progress menyang negara-negara Amerika Latin. Program kasebut diadopsi, nanging ora nguatake demokrasi.

Modernisasi wis dadi semboyan utama rezim militer. Tumindak kang kaya mangkono mau kerep nduwe pengaruh positif marang ekonomi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Orbit planet-planet tata surya

Apa sing wis disinaoni?

Kita nemokake alasan apa sing duwe pengaruh paling gedhe ing pertumbuhan ekonomi kanthi cepet saka negara-negara individu ing wilayah kasebut. Kita sinau apa acara sajarah minangka cara kanggo njaga demokrasi ing sawetara negara Amerika Latin. Kita entuk ide babagan negara endi ing wilayah kasebut minangka conto modernisasi. Kawruh pelengkap babagan rencana sinau kanggo kelas 11 geografi.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah