Negara endi sing paling gedhe ing donya?

Kanggo sing wonderNegara endi sing paling gedhe ing donya?, kita bisa sebutno sawetara negara, nanging mung siji sing manggoni ekstensi paling gedhé saka wilayah, lan jenenge Rusia. Mulane ing artikel iki kita bakal menehi sampeyan akeh rincian babagan negara iki lan penasaran.

Negara endi sing paling gedhe ing donya lan penasaran?

Rusia minangka negara paling gedhe ing kabeh planet Bumi, amarga ukurane gedhe wilayahe dumunung ing rong bawana: Eropa lan Asia. Dikenal minangka Federasi Rusia, padha duwe luwih saka 17 yuta kilometer persegi, sing dipérang dadi 22 republik sing beda ing federasi sing padha. Saben republik duwe konstitusi dhewe-dhewe.

Saliyane iku uga nduweni 9 krais utawa wilayah, 46 wilayah sing diarani oblast, 4 kabupaten otonom lan wilayah otonomi Yahudi. Kajaba iku, ana telung kutha federal (Moscow, Saint Petersburg lan Sevastopol).

Esta superficie corresponde al 11% del planeta, un territorio lleno de muchos sumber daya alam tales como petróleo, gas y masa forestal en donde se encuentra la taiga más grande de todo el mundo. 16 países de Europa y Asia mantienen fronteras comunes con Rusia.

La parte de Rusia que pertenece al bawana Europeo cuenta con 4 millones de kilómetros cuadrados, por lo que se considera el país más grande Europa, así como el más grande de asía.

Geografi saka Rusia

Minangka negara transcontinental, Rusia duwe macem-macem lanskap lan iklim ing wilayahe. Sebagéan gedhé wilayah kasebut nduweni dataran, sing paling misuwur yaiku Siberia. Ing sisih kidul dhataran minangka steppes, lan ing sisih lor ana wilayah alas sing diarani tundra sing ditemokake ing pesisir boreal.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Otot sing luwih kerjane?

Hacia las fronteras meridionales se encuentran cadenas de montañas como el Kaukasus, en donde se encuentra el Monte Elbrús, el más alto de toda Rusia con 5642 kilómetros sobre el nivel del mar y el macizo de Altái, la Cordillera Verjoyansk, los volcanes de Kamchatka y los Montes Urales que son el punto de división entre la parte Europea de la parte asiática.

En cuanto a las costas, este país tiene una línea de 37653 kilómetros de costas que ocupan parte del Océano Glacial Ártico y del Océano pacifico, los mares Báltico, Mar Negro y Mar Caspio. Los marees internos que son más pequeños son los del Mar de Barents, Mar Blanco, mar de Kara, segara laptev y el mar de Siberia Wétan que están hacia la parte Ártica, y hacia la parte del pacifico se encuentra los mares de Bering, Ojotsk y el mar de Jepang.

Ing geografi ana sawetara pulo sing dumunung ing Kapuloan Nova Zembla, ing Tanah Franz Josef, Kapuloan Siberia Anyar lan Kapuloan Kuril, Wrangel lan Sakhalin. Kali utama Rusia yaiku Volga, Don, Kama, Oká lan Dvina Lor, Ob, Irtysh, Yenisei, Angara, Lena lan Amur. Lakes Baikal, Lake Ladoga lan Lake Onega, sing paling gedhé lan utama ing negara.

negara endi sing paling gedhe ing donya 2

iklim

Minangka negara paling gedhe ing donya, ana macem-macem iklim, nanging sing utama yaiku kontinental, sing nyedhiyakake variasi termal, tundra, taiga lan bioma stepa. Kanggo wilayah Kaukasus, iklim sedheng, Siberia duwe musim panas sing panas lan musim dingin sing adhem. Dheweke uga duwe curah udan sing sithik, sing paling umum yaiku musim salju.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa anime pisanan ing donya?

Basa sing digunakake ing Rusia

Basa resminé ya iku Rusia, sing dituturaké ing akèh-akèhé kutha, nanging uga duwé luwih saka 160 kelompok ètnis sing nganggo 100 basa liyané, kalebu Tatar. Federasi Rusia diijini saben republik sing nggabungake bisa nganggo basa pribumi bebarengan karo sing resmi.

Minangka basa sing paling akeh diucapake, penting kanggo ngerti yen iki minangka basa sing paling nyebar ing Eurasia. Basa Rusia kalebu klompok basa Indo-Eropah lan Slavik Wétan bebarengan karo Ukrainia, Belarusia lan Rusyn.

Minangka kasunyatan penasaran babagan basa iki kita duwe seprapat saka literatur ilmiah sing diterbitake ing donya ana ing basa Rusia, saliyane digunakake kanggo kodifikasi lan panyimpenan kawruh universal, iku salah siji saka enem basa resmi. Diucapake ing Organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa, mula ing taun 2007 ditunjuk minangka Taun Internasional Basa Rusia.

Agama

Luwih saka setengah saka populasi Rusia son adeptos a la fe de la Iglesia Ortodoxa Rusa y poco más del 43% son de religión cristiana, dentro de los que se encuentran los cristianos armenios, católicos, protestantes, mormones y los testigos de Jehová. Por una ley del año 1997 se encuentran presentes 4 religiones tradicionales en Rusia (ortodoxa rusa, Islam, Budismo y Judaísmo).

Kabeh agama liyane kudu netepi sawetara syarat lan peraturan kanggo nggawe pendaftaran resmi lan entuk hak kanggo nginjil. Ing statistik paling anyar, kira-kira ing negara iki ana kira-kira 15 yuta wong Rusia sing Muslim, mula Islam dadi nomer loro sing paling akeh diikuti ing negara kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa negara paling cilik ing donya?

Agama Buddha, utamane Tibet utawa uga disebut Lamaisme, minangka mayoritas ing sawetara wilayah ing Rusia kidul kayata Buryatia, Kalmykia, Tuva lan Yakutia. Ana luwih akeh wilayah deso kayata Siberia lan Chukotka ing ngendi praktik pagan utawa shamanistik ditindakake bebarengan karo agama Buddha lan Kristen.

Los judíos rusos conforman el sexto lugar en cantidad de devotos en el mundo, después de Israel, Estados Unidos, Inggris, reino Unido y Francia. En menor cantidad se pueden conseguir seguidores de los Hare Krishnas y neopaganos. En contraposición Rusia tiene una gran cantidad de personas ateas, que vienen de una educación impulsada por las políticas de la antigua Unión Soviética que se basaba en los escritos de Karl Marx, en donde se desalentaba la religión por estar en oposición a la razón.

https://www.youtube.com/watch?v=JQrVmFEI9uQ

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah