Nalika ngombe banyu?

Temokake kenapa ing musim panas nalika ngombe banyu iku luwih penting tinimbang quenching ngelak, Cairan penting karo akeh keuntungan kanggo kesehatan kita, kang kita ora tenan appreciate.

Nalika ngombe banyu luwih penting tinimbang ngelak

Apa sampeyan ngerti yen ana wong sing luwih seneng ngelak karo omben-omben utawa omben-omben energi, nalika ngombe banyu iku penting banget kanggo kesehatan? Temokake sepira kerepe perlu hidrasi, lan temokake apa keuntungan liyane sing diwenehake dening cairan sing larang iki.

Alesan utama kanggo kirim iki kanggo nggawe wong weruh sing padha kudu hydrate ajeg lan bener, tinimbang mulang wong nalika ngombe banyu.

Umume wong ngenteni nganti ngelak kanggo hidrasi, lan akeh sing ngrujuk marang omben-omben lan omben-omben berkarbonasi liyane, nalika ngombe banyu minangka perkara sing paling cocog lan sehat kanggo manungsa.

Banyu minangka cairan dhasar kanggo awak kita bisa mlaku kanthi bener, lan iki amarga saben sel sing mbentuk awak manungsa mbutuhake supaya bisa tetep terhidrasi, ing mangsa panas lan liyane.

Dadi akeh alesan kanggo pengamatan iki, yen wong ora dihidrasi kanthi bener, awak manungsa semaput; lan sanajan iki luwih kerep kedadeyan ing wong diwasa lan bayi sing luwih tuwa, bisa uga kedadeyan ing wong diwasa nalika stroke panas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  printing basa

Mulane para spesialis ing lapangan nyaranake supaya tetep terhidrasi ing kabeh wektu lan ora nalika ngombe banyu minangka kabutuhan kanggo ngelak.

Napa sampeyan kudu ngombe banyu?

Saliyane sing wis kasebut ing bagean sadurunge, cairan iki uga nindakake macem-macem fungsi ing awak kita, sing mung ditindakake nalika ngombe banyu minangka aturan sing kita tindakake kanthi agama.

  • Ngidini transportasi nutrisi menyang sel
  •  Lubricates lan bantalan joints
  • Ngatur lan njaga suhu awak
  •  Nglindhungi jaringan sensitif
  • Mbusak sampah saka awak kita, liwat cipratan, gerakan usus lan kringet

Yen awak manungsa ora ngerteni jumlah banyu sing nyukupi, dehidrasi langsung bisa kedadeyan, lan minangka akibate wong kasebut ngrasa tanpa energi, kesel, kesel, lan bisa uga mati.

 Pira sing kudu kita lakoni?

Kabeh wong duwe kabutuhan sing beda-beda, mula kapan ngombe banyu lan pira bisa beda-beda gumantung apa sampeyan nindakake kegiatan fisik, yen sampeyan ngalami suhu lingkungan sing ekstrem, yen kondisi kesehatan sampeyan njamin, utawa kahanan sing ora teratur liyane. kapapar

Nanging, ana sawetara kesempatan nalika pengecualian ora bisa ditindakake, lan nalika ngombe banyu luwih penting tinimbang ngelak.

Miturut spesialis ing lapangan, kabeh wong diwasa kudu ngombe antarane rong nganti telung liter banyu saben dina, yaiku, kira-kira enem gelas.

Yen sampeyan olahraga, utawa sampeyan lagi metu ing dina sing cerah, luwih becik nggawa banyu luwih akeh tinimbang biasane, sanajan sampeyan ora ngelak.

Panganan kayata woh-wohan, sop, sayuran, lan liya-liyane, nyedhiyakake awak kita kanthi banyu kira-kira sak liter, mula kita kudu ngimbangi apa sing kurang kanggo ngrampungake telung liter saben dina, kanthi gelas ekstra liyane.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira bau sing bisa dirasakake wong?

Ing mangsa panas, sing paling disaranake yaiku tetep hidrasi sabisa, mula para spesialis nyaranake tansah nggawa banyu ing tangan yen sampeyan diserang stroke panas.

Lan bocah-bocah?

Pracaya utawa ora, ana misconception umum sing bayi lan bocah cilik ora perlu ngombe banyu sing akeh, lan padha ora bisa luwih saka bebener!

Ing umur tender iki nalika ngombé banyu luwih saka kabutuhan, amarga ing gerakan sing terus-terusan nyebabake nyandhang lan luh lan dehidrasi luwih gampang. Mulane, dokter anak nyaranake bocah-bocah nganti umur limang taun ngombe paling sethithik siji setengah liter banyu saben dina; sawise umur sepuluh lan remaja, loro lan telung liter uga bisa dikonsumsi, kaya wong diwasa.

Yen sampeyan duwe bocah cilik ing omah, rekomendasi kita yaiku sampeyan kudu ati-ati lan ngerti yen sampeyan lan bocah cilik ngombe banyu, amarga dheweke lali nindakake, lan yen lagi dihibur dolanan, dheweke ora bakal mandheg nyenengake. kaca utawa botol.

Gejala dehidrasi

Penting banget kanggo ngerti apa gejala utama dehidrasi, kaya nalika ngombe banyu, amarga kaya sing wis kasebut ing wiwitan kiriman iki, iki bisa nyebabake pati.

Ana rong jinis dehidrasi, sing gejala sing kita rinci ing ngisor iki

entheng nganti sedheng

Gejala utama wong sing dehidrasi entheng utawa moderat yaiku:

  • Ngelak ora kepenak
  • Nyuda kringet
  • Kulit wong ilang kelenturan alam
  • Ngurangi output urin
  • lambe lan tutuk garing
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Microchimerism janin

Ing urutan gagasan sing padha, liwat cipratan sampeyan bisa ngelingi yen ana sing ora bener, amarga warna kasebut minangka indikator sing bisa dipercaya; yen transparan utawa bening, sampeyan bisa ilang perawatan amarga kabeh apik, nanging yen dadi kuning utawa peteng banget, iki tegese sampeyan ora hydrating bener lan saiki nalika ngombe banyu iku kabutuhan nyata.

Grave

Nalika wong ngalami dehidrasi sing abot, gejala kasebut uga serius, amarga tekanan getih mudhun drastis, sing bisa nyebabake apa wae saka pusing utawa pingsan, nganti karusakan permanen ing macem-macem organ awak, kayata ginjel, ati, lan kasus paling awon, ing otak

Ombenan isotonik

Iki mesthi kolaborasi kanggo ngisi maneh elektrolit sing ilang nalika kita kringet, nanging ing kahanan apa wae kudu ngganti asupan banyu.

Saiki sampeyan ngerti kapan kudu ngombe banyu, lan cairan penting iki penting kanggo fungsi awak sing bener, sampeyan mung kudu ngerti lan tansah nyoba tetep terhidrasi.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah