Quantcast

Nalika Chernobyl Kedaden

Nalika Chernobyl Kedaden

Badai Nuklir

Kacilakan Chernobyl dumadi tanggal 26 April 1986, ing reaktor nomer 4 Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl. Iki minangka bencana sing ninggalake warisan serius ing saindenging jagad.

Akibate

  • Iki ngasilake tingkat radiasi sing signifikan ing wilayah kasebut lan ing akeh Eropa, utamane Ukraina lan Belarus.
  • Kontaminasi banyu lan vegetasi, mengaruhi makhluk urip ing radius tragedi sing amba.
  • Kacilakan kasebut kira-kira nyebabake puluhan ewu tiwas, utamane ing Ukraina lan Belarus.
  • Mayuta-yuta wong sing manggon ing wilayah kasebut kudu dipindhah, sing mengaruhi kualitas uripe.

Konsekuensi saka Chernobyl isih ana

35 taun sawise kacilakan fatal, efek saka Chernobyl isih laten. Kutha sing cedhak karo pabrik nuklir kasebut tetep ana ing zona larangan, lan komunitas tetanggan terus urip kanthi ancaman kontaminasi radioaktif.

Senadyan upaya terus-terusan kanggo menang perang nglawan Chernobyl, kekuwatan atom tetep dadi topik panas ing adegan politik ing Ukraina, ing ngendi oposisi kanggo tenaga nuklir kuwat. Chernobyl tetep dadi simbol karusakan sing kadhangkala nyebabake teknologi sing salah.

Apa sing nyebabake kacilakan Chernobyl?

Tanggal 25-26 April 1986, nalika teknisi saka reaktor papat saka pabrik nuklir nganakake tes safety sing gagal, jeblugan gedhe dumadi ing reaktor No. 4 ing Chernobyl. Jeblugan iki minangka akibat saka akumulasi uap banyu sing akeh banget sing dibentuk ing sangisore reaktor amarga sawetara kesalahan serius ing operasi kasebut. Kesalahan kasebut kalebu keputusan kanggo ngoperasikake reaktor kanthi daya kurang saka sing dibutuhake kanggo tes safety sing tepat, lan cara sistem kontrol presisi. Kajaba iku, reaktor ora duwe ventilasi sing cukup kanggo nyegah akumulasi uap banyu, sing nyebabake bencana kasebut.

Pira wong sing tiwas ing bencana Chernobyl?

4 tiwas sing dituduhake dening perkiraan bakal kedadeyan sajrone urip 000 wong sing kena pengaruh…. langsung saka bilai Chernobyl. Pati kasebut utamane amarga kanker, penyakit sing ana gandhengane karo radioaktivitas lan penyakit paru-paru. Nalika bencana kasebut, ing taun 600, 000 wong mati langsung lan sawetara ewu liyane ing taun-taun sabanjure.

Apa sing kedadeyan ing ringkesan singkat Chernobyl?

Tanggal 25 lan 26 April 1986, kacilakan nuklir paling awon ing sajarah dumadi ing Ukraina sisih lor saiki, nalika reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir ing Chernobyl njeblug lan ngobong pabrik kasebut. Laka iki nyebabake radiasi nuklir sing akeh banget, sing kena pengaruh akeh Ukraina, Belarus lan Rusia. Ewonan wong tiwas langsung utawa ora langsung saka kacilakan kasebut, lan akeh wong sing nandhang tatu serius. Wilayah ing saubengé tanduran kasebut dibalèkaké dadi zona pengecualian sing tetep ora bisa dienggoni nganti saiki.

Apa sing kedadeyan ing 26 April 1986 ing Chernobyl?

Tanggal 26 April 1986, kacilakan dumadi ing pembangkit listrik tenaga nuklir Vladimir Ilich Lenin, dumunung ing Ukraina sisih lor, banjur Uni Soviet, sing nyebabake bencana nuklir paling gedhe ing sajarah lan nyebabake runtuh USSR, ora bisa ngemot global. reaksi sing ana. Jeblugan dumadi ing unit nomer 4 pabrik nuklir, banjur geni sing suwene sawetara dina. Jeblugan kasebut ngeculake akeh bahan radioaktif menyang atmosfer, ngrusak kabeh wilayah Uni Soviet lan Eropa, sing mengaruhi kesejahteraan akeh warga. Secara total, kedadeyan kasebut dilaporake nyebabake tiwas 31 wong ing kacilakan lan pitung atus ewu kena radiasi jangka panjang.

Apa sing kedadeyan ing Chernobyl?

Tanggal 26 April 1986, bledosan dumadi ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl ing Ukraina, nyebabake bencana nuklir paling gedhe ing sajarah. Mangkene kedadeyan ing dina sing takdir kasebut.

Dina Jeblugan

Dina iku, watara jam 1:24 am (GMT +3), reaktor No. 4 Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl ngalami jeblugan uap uap banyu kanthi tekanan luwih saka 200 atmosfer. Ing proses, gendheng beton luwih saka siji meter kandel, tank bahan bakar lan sistem cooling padha numpes. Jumlah materi radioaktif sing akeh dibebasake menyang atmosfer, lan awan sing gedhe banget radioaktif nyebar ing Eropa lor.

Konsepsi

Jeblugan Chernobyl nduwe pengaruh serius ing atusan kutha, kutha lan desa ing wilayah pengaruh. Akibat langsung yaiku tingkat radiasi sing dhuwur ing wilayah kasebut, akeh sing tiwas lan ciloko, lan karusakan material kanggo bangunan lan lingkungan. Akeh wong ing wilayah kasebut ngalami penyakit serius sing ana gandhengane karo radiasi kayata kanker lan penyakit pembuluh darah. Akèh-akèhé wong kudu ninggal omahé lan ninggal tanahé. Fauna lan flora uga kena pengaruh banget.

Tanggung Jawab Politik

Sanajan upaya gedhe banget kanggo ngresiki wilayah kasebut, efek jangka panjang saka bledosan wis dirasakake nganti pirang-pirang taun. Pamrentah Soviet dikritik amarga ora nyukupi kahanan lan upaya kanggo ndhelikake bebener. Wiwit kuwi, safety saya tambah akeh ing kabeh pabrik nuklir ing saindenging jagad.

KESIMPULAN

Ing ringkesan, bilai Chernobyl wis serius manungsa, sosial lan ekonomi jalaran, lan malah dina iki ana akeh pasinaon lan karya sing digawa metu kanggo nyoba kanggo netepke efek long-term saka bilai. Kacilakan Chernobyl nyoroti kabutuhan kanggo nambah safety ing kabeh pabrik nuklir lan nggawe budaya manajemen risiko sing luwih apik ing industri nuklir.

  • ewonan nyawa ilang
  • Kerusakan material kanggo bangunan lan lingkungan
  • Penyakit sing gegandhengan karo radiasi
  • Fauna lan flora kena pengaruh serius
  • Mbayar manungsa waé kanggo nambah safety ing kabeh pabrik nuklir

Sampeyan bisa milih sampeyan:  carane kanggo burp

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah