Quantcast

Estaciones


Estaciones

Artikel kasebut ngemot informasi sing bisa nerangake fenomena kaya musim, nerangake pola ganti musim, nuduhake alasan sing nyumbang kanggo iki.

Estaciones

Fenomena sing dikenal minangka musim penting kanggo planet iki. Para ilmuwan mbantah manawa musiman taunan sing mengaruhi asal-usul urip ing Bumi.

Ing proses kasebut, kabeh ana hubungane karo siji liyane. Ing kene peran penting diwenehake kanggo periode kayata equinox musim semi (20 lan 21 Maret), nalika benda langit liwati saka sisih kidul menyang belahan bumi lor; lan equinox musim gugur (22-23 September), nalika Lintang obah ing arah ngelawan.

Sajrone interval wektu antarane Maret lan September, belahan bumi sisih lor biasane diarahake menyang lintang sing dadi panas ing wayah awan. Nampa panas luwih akeh tinimbang Kidul.

Saben 6 sasi, posisi planet kita ing hubungane karo Srengenge diganti lan spine tetep padha. Mulane, ing garis lintang kidul, dawane dina mundhak lan srengenge munggah luwih dhuwur. Ing lintang lor, kadhemen dumadi. Siklus taunan cukup kanggo panas utawa adhem bagean tartamtu saka planet.

Kanggo ngrampungake gambar ganti musim, kita kudu nganggep faktor-faktor sing nemtokake posisi globe ing ruang angkasa.

Ana sawetara faktor kasebut:

  • Planet iki nggawe revolusi lengkap sajrone 24 jam. Amarga iki, jam awan ganti karo wayah wengi. Nalika ing wilayah sing madhep Srengenge ana panas awan panas, ing wilayah tanpa cahya ana pepeteng lengkap;
  • bumi obah ing dalan oval ngubengi lintang, nggawe siji revolusi Absolute sak taun tanggalan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Samudra Pasifik: wilayah, ambane, salinitas lan segara wewatesan

owah-owahan mangsa

Orbit bumi diwakili kanthi garis elips, ora bunder kaya sing katon. Ing kono ana titik paling cedhak karo Srengenge, sing diarani perihelion. Saka iku nganti lintang sing madhangi lan panas planet ana watara 147 yuta km. Titik adoh saka benda langit yaiku aphelion 152 yuta km. Bedane jarak 3% nyebabake meh 7% bedane energi sing ditampa bumi saka srengenge.

Un concepto erróneo común es que cuanto más cerca está nuestro planeta del Sol, más cálido es: es en el perihelio en el hemisferio norte ing ngendi ve influenciado el mes de invierno más frío.

Posisi planet pancen ora ana pengaruhe marang owah-owahan musim. Iku babagan inclination saka sumbu. Sajrone rotasi Bumi ngubengi Srengéngé ing taun tanggalan, loro-lorone belahan bumi muter gantian menyang benda langit.

Salah sawijining belahan bumi, sing luwih cedhak karo Srengenge lan seneng dina musim panas sing cerah.

Sajrone wektu kasebut, dheweke nampa cahya lan panas kaping telu. Lan ing nalisir, ing nalisir, ana lack saka suryo srengenge lan panas.

Yen ora ana sudut inklinasi, lan globe pindhah vertikal relatif marang Srengéngé, manungsa ora bakal ngerti fenomena kaya musiman taun. Alasane yaiku kabeh titik saka setengah sing padhang bakal padha ing jarak sing padha karo Srengenge, sing tegese massa udhara padha panas roto-roto.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Industri Kayu


Apa sing wis disinaoni?

Saka subyek geografi kanggo kelas 5 "Seasons", kita bisa kanggo mangerteni ing wektu apa planet ndadekake revolusi lengkap watara sumbu. Kita nemokake tingkat pentinge owah-owahan musim kanggo planet iki. Ngerti apa sing kedadeyan nalika musim semi lan musim gugur. Carane panas disebarake ing lumahing bumi ing belahan bumi sing beda. Napa ora bisa nyebarake panas lan cahya kanthi merata? Faktor apa sing mengaruhi owah-owahan musim.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah