Quantcast

Temokake kabeh babagan Museum Kota New York


Museum Kutha New York, minangka salah sawijining obyek wisata paling penting ing kutha, nduwe karya seni sing ora kaetung lan obyek klasik lan kontemporer, tanggung jawab kanggo nganalisa acara sejarah utama kutha, sinau luwih lengkap babagan topik iki kanthi maca. artikel menarik iki.museum kutha new york

Asal lan Sejarah

Asal saka museum iki wiwit taun 1920-an, nalika diwenehi markas ing Gracie Mansion, sawijining bangunan sing banjur dadi panggonan walikota New York, ing taun 1923 yayasan kasebut diresmikake dening penulis Henry Collins Brown asal Skotlandia. .

Panyerat iki ngupaya kanggo menehi popularitas luwih akeh kanggo seni kutha, kanthi pameran karya seni, ing ngendi warga bisa duwe akses tanpa wates menyang kreasi seniman sing berkembang lan lintasan nasional lan internasional.

Henry Collins njabat minangka presiden Museum kanggo sawetara taun, nganti dheweke kudu ninggalake kantor kanggo nekani masalah kulawarga ing negara asale, kang melu milih presiden liyane karo kahanan intelektual padha karo Collins.

museum kutha new york

Sajrone taun 1926, museum ngganti presiden lan Hardinge Scholle nganggep, sing langsung wiwit ngrancang struktur sing bakal sukses ing museum lawas, tugas kasebut dipasrahake marang arsitek Joseph J. Freelander.

Lan ing taun 1928 pambangunan museum anyar kutha New York wiwit, nglamar gaya Georgian neo, alesan ngapa ing taun 1932 markas anyar museum wis rampung. Tanah ing Fifth Avenue ing kutha kasebut minangka papan perlindungan kanggo konstruksi.

Antarane lurung-lurung kaping 103 lan 104, museum sing nyengsemake iki wiwit dienggo, sing saiki dadi bagéan saka rantai museum paling penting ing Amerika Serikat, dibukak saben taun dening akeh wong sing ora mandheg amarga referensi saka wong liya. ngunjungi iku. Wiwit dumunung ing ngarepe Central Park misuwur.

Ing taun 1982, dheweke nampa penghargaan "Medali Emas" saka Asosiasi 100 taun New York, amarga dianggep minangka salah sawijining lambang sejarah lan budaya kutha kasebut, ngerteni lintasan gedhe ing panyebaran seni New York. . (Deleng artikel Museum Seni Metropolitan)

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Lincoln Center: Sejarah, Lokasi, Arsip, lan Liyane

museum kutha new york

Fitur Museum

Museum iki wis manggon pirang-pirang dekade, karya seni sing menarik lan penting, obyek sejarah sing aji banget, uga nggawa lintasan artikel lan manuskrip dening Eugene O'Neill (tokoh penting dramaturgi Amerika Utara, pemenang Bebungah Nobel Sastra. lan papat Hadiah Pulitzer).

Así mismo contienen una sala completa ing ngendi encuentran el mobiliario de Duncan Phyfe (Afamado pianista norteamericano, que con sus elaboraciones tuvo una gran influencia en el estilo decorativo de la ciudad durante la década del 50).

Isine luwih saka 400 kaca negatif sing dijupuk dening fotografer Jacobs Ribs, uga jas sing dipakai dening wong nalika bal perdana George Washington. Antarane fitur liyane, museum duweni peninggalan sejarah sing ora bisa dihitung.

Iki minangka salah sawijining fakultas sing paling apik, amarga sampeyan bisa ndeleng koleksi miniatur saka karya Marcel Duchamp (Artis lan pemain catur sing dikenal kanthi kecenderungan marang karya Dada). Luwih saka 750.000 macem-macem obyek wis diitung ing museum kasebut.

Antarane foto, ukiran, lukisan, kostum, dolanan, cinderamata teater lan macem-macem liyane, kunjungan warga lan turis penting kanggo obyek sing narik kawigaten amarga nilai sejarahe.

Sampeyan bisa mlaku lan ngujo antarane jam setengah lan rong jam, iku ora amba banget dibandhingake museum gedhe liyane. Keanehan kasebut uga dikembangake amarga omah-omah karya seniman kutha, graffiti dening seniman terkenal kayata Martí Wrong, sing ngembangake karya sing apik ing dalan-dalan ing New York.

Ing museum sing padha, refleksi ditetepake babagan carane graffiti bisa diowahi saka kegiatan pidana, menyang kahanan seni modern, brosur lan triptychs diwenehake kanggo pengunjung supaya bisa nimbang prentah budaya iki.

Rasisme, segregasi lan pamindahan sosial ditampilake liwat karya visual sing ditampilake saben 25 menit, ing kono sampeyan bisa ndeleng video lan swara, nuduhake evolusi sosial lan struktural New York City.

Panggonan liya ing museum nerangake evolusi sing padha liwat fotografer lan obyek lawas sing ngidini pangembangan kriteria khusus lan pribadi babagan evolusi lan pangembangan kutha gedhe iki. Museum fokus ing aspek iki, interpreting carane New York wis dadi bagéyan penting saka pembangunan Amerika Serikat.

Ora ana sampah ing Museum, menarik kanggo ndeleng carane wektu dibalik kanthi cara sing menarik, ing ngendi ora ana papan kanggo bosen, malah ana papan sing ditampilake khusus kanggo penasaran kutha.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bronx: Apa iku?, Sajarah, lokasi, tetanggan, lan liyane

Foto lan lukisan sing ora kaetung, rincian sing narik kawigaten lan kaget amarga nilai budaya lan sosial. Yen ana wong sing pengin ngerti sejarah kutha, mesthine ora kantun ngunjungi Museum gedhe iki, ing ngendi tanpa mangu-mangu bakal njupuk potongan New York ing memori. (deloken sisan Museum Tetangga)

museum kutha new york

Arsitektur

Museum iki nduweni rong lantai, kanthi gaya klasik ing ruang-ruang kasebut, tangga kasebut nggabungake pengaruh Eropa ing dekorasi, dibangun kanthi bahan-bahan sing paling apik sing digabungake antarane beton, baja lan kayu, sing diwakili dening wangun struktur klasik ing kutha. .

Proyèk iki digawa metu tetep konsep bangunan paling penting ing wektu, fasad kasusun saka piring keramik putih diselehake horisontal, lan digawe utamané kanggo construction saka museum.

Fasad uga ngemot sawetara potongan kaca sing nutupi potongan beton, uga ana garis vinil kanthi posisi vertikal ambane 2 mm, sing nutupi kristal supaya saka kadohan dibedakake minangka jinis jendela.

museum kutha new york

Pameran

Museum iki nggambarake review penting kanggo netepake evolusi sajarah kutha, wis dadi referensi kanggo para sejarawan lan mahasiswa, uga turis lan pengunjung sing bisa ngerti carane kutha gedhe iki berkembang.

Salas

Ing lantai utama ana kantor administratif, uga sawetara pameran obyek emblematic kutha, nanging daya tarik utama ing lantai iki diwakili dening dokumenter sing ditampilake saka wektu kanggo wektu.

Museum iki nduweni aktivitas permanen ing macem-macem kamar sing dianggo wiwit Selasa nganti Minggu, yaiku pameran sementara sing beda-beda saben minggu gumantung saka kasedhiyan konten sing bakal ditampilake lan dipamerake.

museum kutha new york

Nalika mlebu, sampeyan bisa ndeleng pameran Timescape ing lantai utama, dokumenter multimedia sing durasine 22 menit saben setengah jam, banjur ing lantai sing padha sampeyan bisa ndeleng galeri foto sing gedhe, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng sejarah singkat New York. kutha.

Ing lantai loro, ana desain omah-omah lawas ing kutha kasebut, ana upaya kanggo nggawé ulang momen sajarah ing jaman kepungkur, kamar-kamar sing ana ing kelas sosial dhuwur ing New York. Ing lantai sing padha sampeyan bisa ndeleng koleksi akeh dolanan lawas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sinau kabeh babagan Museum Sejarah Alam Amerika

Kajaba iku, foto-foto kutha bisa dideleng, ing ngendi gambar-gambar unik sing dadi referensi sejarah rinci, ing saben lantai ana karya-karya penting, representasi fisik omah saka jaman kolonial lan saka awal abad uga bisa dideleng.

museum kutha new york

Sementara

Kuwalitas museum liyane yaiku variasi pameran, koleksine owah-owahan saka wektu kanggo wektu, gumantung saka momen sejarah sing dialami kutha, salah sijine sing paling penting yaiku sing nuduhake tragedi sing kedadeyan karo menara kembar.

Saben taun ditampilake macem-macem video lan foto acara nggegirisi sing kedadeyan ing taun kasebut, saben ruangan disetel miturut konten sing pengin diekspos kanggo wektu tartamtu, durasi beda-beda gumantung saka relevansi sing ana kanggo umum lan digambar. manungsa waé saka pengunjung. (Deleng artikel New York)

Carane lan kapan kanggo ngunjungi?

Museum iki bisa dibukak saka Senin nganti Minggu antarane jam 10 esuk nganti jam 6 sore, sanajan ing mangsa tartamtu ditutup ing dina Senin kanggo nindakake pangopènan lan ngatur pameran tartamtu; Tanggal 1 nganti 25 Januari ditutup kanggo perayaan Taun Anyar lan Thanksgiving.

museum kutha new york

prices Entrance simbolis, miwiti ing minimal 10 dolar saben diwasa, saben wong bisa kontribusi jumlah sing luwih dhuwur yen padha pengin, siswa lan seng luweh tuwo duwe rega 6 dolar, anak mlebu free.

Carane njaluk menyang Museum Kutha New York

Nggunakake subway new york, (baris 6) utawa rawuh ing calle 110 (baris 2 lan 3); Kanthi bis sampeyan njupuk sembarang baris M1, M2, M3 lan M4, nggunakake stasiun 103 Lexington, iku banget cedhak Central Park misuwur.

Informasi liyane

Museum iki direnovasi ing taun 1984, tanpa ngowahi struktur dhasar, mung owah-owahan entheng ing cat lan masonry. Iki minangka bagéan saka baris museum sing ana ing kutha New York, bebarengan karo museum gedhe liyane.

museum kutha new york

Iku nggantosi museum aneh, ngendi wis maintained baris pameran kanggo luwih saka 60 taun, nuduhake obyek, foto, video, referring kanggo kabeh sajarah kutha New York. Iki minangka referensi penting kanggo kolektor lan sejarawan kutha.

Iki diumumake minangka warisan kutha ing taun 1985, minangka pandhuan dhasar kanggo kabeh warga Amerika Utara, uga ditondoi kanthi asring nampilake macem-macem karya, fotografi, seni visual lan modern.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah