MMA

ing MMA Film-film modhèrn muncul ing taun 1990-an kanggo njawab pitakonan sing wis ana ing pikiran masyarakat umum wiwit fenomena film silat mbledhos ing taun 70-an: "Sapa sing bakal menang antarane petinju lan karateka? Apa gulat utawa kickboxing luwih apik?

Saiki, MMA wis dadi fenomena ing saindenging jagad lan dadi luwih populer minangka olahraga amatir kanggo perbaikan fisik, nyuda stres lan uga kanggo pertahanan diri. Contone, militer AS wis ngembangake program pertempuran cedhak adhedhasar teknik MMA lan metode latihan. Bubar iki, juara Italia Alessio Sakara wis dadi penasihat para penyerang angkatan laut sing misuwur, kapal penggedhe pasukan khusus Italia.

MMA

apa MMA

MMA, sing singkatan saka Seni Bela Diri Campuran, minangka olahraga tempur kontak lengkap sing aturan ngidini nggunakake kabeh teknik olahraga seni bela diri: karate, muay thai, judo lan olahraga tempur:

  • Lucha gratis
  • grappling
  • Tinju
  • Kickboxing

Juara paling misuwur saka MMA

Sawetara atlit MMA uga wis digawe jeneng kanggo piyambak njaba olahraga lan wis mbantu introduce MMA kanggo masyarakat umum lan wis multi-yuta dolar olahraga kanggo lintang sawijining.

Sing pisanan disebutake yaiku Irlandia Conor McGregor.

Ing 2017, dheweke entuk $30 yuta kanggo pertandhingan tinju nglawan juara tinju Floyd Mayweather sing narik perhatian media ing saindenging jagad.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Paddle

Dheweke lan Khabib Nurmagomedov Rusia kalebu ing dhaptar televisi olahraga Amerika ESPN, ing posisi kaping lima lan kaping limalas, ing antarane 20 atlit paling misuwur ing donya ing taun 2019.

keuntungan saka seni bela diri campuran

Praktek MMA bisa menehi sawetara keuntungan psikofisik.

  • Aktivitas aerobik sing kuat ngobong lemak lan mbantu ngilangi bobot.
  • Ing wektu sing padha, iku salah siji saka sawetara olahraga sing uga ndadekake Otot bisa hard lan mulane muni lan firms wong. Utamane, abs, sikil lan bokong banget ditekan.
  • Ngapikake refleks lan koordinasi.
  • Mbenakake imbangan.
  • Ngilangi stres.
  • Iku nambah ajining dhiri.
  • Migunani kanggo pertahanan diri.
  • Iki nambah sirkulasi.

Kontraindikasi MMA

Kanggo latihan MMA ing tingkat amatir, amatir utawa profesional, syarat fisik padha karo Kickboxing lan kabeh olahraga tempur liyane.

Kanggo amatir, tagihan kesehatan sing resik saka GP cukup, dene kanggo gelut, pemeriksaan medis sing kasebut ing ndhuwur dibutuhake.

Utamane, sapa wae sing nandhang penyakit sing ditularake liwat getih utawa saliva utawa cacat visual, sanajan ing mripat siji, ora bisa latihan MMA, sanajan ing tingkat amatir.

Latihan aerobik sing terus-terusan, sanajan kanggo para amatir, bisa nyebabake MMA mbebayani kanggo pasien jantung. Dadi olahraga kontak, MMA kudu dihindari kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sirkulasi sing nggawe bruising mbebayani.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Muay Thai

[tds_note]Terus maca: Muay Thai[/tds_note]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah