Quantcast

Minerals


Minerals

Ing dhaftar sumber daya alam, nomer 1 kalebu sumber daya mineral (mineral). Artikel kasebut nyritakake apa mineral, dadi klompok sing dipérang, cara digunakake.

Apa mineral?

Ana 2 definisi:

  • iki minangka mineral lan watu sing dijupuk wong saka kerak bumi kanggo kabutuhan;
  • Iki minangka zat sing komposisi lan sifat sing dibutuhake industri awujud bahan bakar utawa bahan baku.

Ambas definiciones son correctas, se complementan. El área ing ngendi concentran los minerales se llama depósito.

jinis mineral

Mineral dipérang dadi klompok adhedhasar panggunaane.

Bahan bakar (lenga, gas, gambut, batu bara, serpih minyak). Kabeh kajaba lenga bisa dadi bahan bakar, diproses kanggo ngasilake bahan bakar, serat kimia, pewarna, rasa lan zat liyane. Saka batu bara kualitas paling dhuwur (antrasit), coke diprodhuksi kanggo metalurgi ferrous.

Mineral (senyawa wesi, logam non-ferrous lan logam mulia). Iki minangka bahan mentah kanggo produksi wesi, baja lan wesi liyane. Emas digunakake minangka mata uang cadangan lan perhiasan.

Tambang paling tuwa luwih saka 20 ewu taun dumunung ing Afrika kidul; Suku kuna ditambang bijih wesi kanggo oker, iki digunakake minangka cat.

mineral non logam

Bahan bangunan.

Permata lan watu larang regane (jasper, agate, charoite, jade, berlian, safir lan liya-liyane).

Kanggo pisanan ing Rusia, berlian ditemokake ing awal abad XIX ing provinsi Perm; Berlian Siberia ditemokake ing pertengahan abad kaping XNUMX.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Metode riset geografis.

Banyu lemah (mineral lan seger).

Bahan mentah kimia (macem-macem uyah, belerang).

Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa mineral lan cara digunakake. Padha dipérang dadi sawetara jinis gumantung saka aplikasi.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah